ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اندر حکایت طالبان مسلمان و احمد مسعود سکولار خواندنی ها

اندر حکایت طالبان مسلمان و احمد مسعود سکولار
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و انتشارش در آخرین خبر به معنای تایید آن نیست
عبدالجواد موسوی| «نگفتمت مرو آنجا که آشنات منم؟» این مصراع مولانا که احمدمسعود آن را توئیت کرده، درست مثل خدنگی که بر جگری بنشیند، روح و روان مرا زخمی کرده است. زهر این مصراع کامم را تلخ کرده است. آیا آنها که مخاطب سخن احمد مسعود هستند نیز چنین حال و روزی دارند؟ بعید می‌دانم. آنها خود را بری از هر عیب و خطایی می‌دانند و بر فرض هم که خطاکار باشند به‌قول آن خطیبِ‌ عبوس: چون نیت‌شان خیر است حتی اشتباهات‌شان جزو ذخایر اخروی آنها محسوب می‌شود.
روزی که گفتیم و نوشتیم به رسمیت شناختن این طایفه از خدا بی‌خبر عواقب ناگواری در پی خواهد داشت نوشتند: افسادطلبان و غربگدایان (‌این اصطلاحات بی‌مزه را دوستان خودارزشی‌پندار به منتقدان‌شان نسبت می‌دهند) در پی آنند که ایران را وارد جنگ کنند،‌ بهتر است این جماعت برای اثبات شجاعت‌شان بروند در سوریه بجنگند! یعنی همین‌قدر سخیف و بی‌منطق. با همین منطق می‌توانستیم به آنها بگوییم مگر شما که عمری است برای امپریالیسم آمریکا رجز می‌خوانید و تاوانش را این مردم بیچاره می‌دهند، جایی جنگیده‌اید؟ علاوه بر این مگر هر کسی گفت فلان گروه تروریستی را به رسمیت نشناسید به این معناست که باید با آنها وارد جنگ شد؟ ما فقط گفتیم در به رسمیت شناختن آنها از همدیگر سبقت نگیرید. ما فقط گفتیم مثل همیشه از هول حلیم توی دیگ نیفتید. ما فقط گفتیم احمدمسعود و جبهه مقاومت را تضعیف نکنید. همین. و نه بیشتر. یادش بخیر زمانی در همین مملکت به قرائت متحجرانه از اسلام می‌گفتیم، اسلام آمریکایی. چه شد که اسلام آمریکایی ناگهان به اسلام مطلوب بعضی‌ها بدل شد؟ این مردم اگر قرار بود اسلام آمریکایی را به رسمیت بشناسند، چرا انقلاب کردند؟ ما قرار بود پرچمدار اسلامی باشیم که نه به قرائت‌های متحجرانه تن می‌دهد و نه حاضر است هویت و فرهنگش را پیش پای تجددمآبی قربانی کند. حالا کار به جایی رسیده که چند نفر از مسئولان بروند سراغ محمدحسین جعفریان و صراحتاً به او بگویند: احمدمسعود سکولار است و طالبان، مسلمان. به هرحال هرچه باشد ما با طالبان دست‌کم ده درصد اشتراکات داریم، اما با سکولارها هیچ وجه اشتراکی نداریم. به جعفریان گفتم: خب با این استدلال مضحک چرا در سوریه با داعش همکاری نکردند و علیه اسد نجنگیدند؟ حکومت بشار اسد سکولار است و داعش، دعوی حکومت اسلامی دارد و حالا اگر نه 10 درصد دست‌کم یک درصد که با داعش وجه اشتراک داریم؟
روزی هم که برخی به بهانه منافع ملی برای طالبان غش و ضعف می‌رفتند، گفتیم که این گروه خشن نه با پوشش ما نه با زبان ما نه با دین و آئین ما سر سازگاری ندارند. چه منافعی؟ همین گروه کوچک اما دلیر و باغیرت احمدمسعود هیچ وجه اشتراکی که با ما نداشته باشند در زبان فارسی با ما مشترکند. برخلاف طالبان که فارسی‌زبانان را دشمن خود می‌دانند و در این مدتی که قدرت را دست گرفته‌اند از هیچ خصومتی علیه فارسی‌زبانان فروگذار نکرده‌اند. اگر درکی از فرهنگ و زبان فارسی داشتید باید همین یک مصراع درخشان مولانا جلال‌الدین شما را از خواب غفلت بیدار می‌کرد.
نمی‌خواهم بگویم احمد مسعود کیست و میزان دلبستگی این پسر به زبان و فرهنگ فارسی تا چه میزان است. نمی‌خواهم از اخلاق و جوانمردی او بگویم و در مقابل از وحشیگری‌های طالبان. اما شما را به خدا به جای گوش دادن به مشاوران نابغه‌ای که به شما می‌گویند احمد مسعود سکولار است و طالبان مسلمان، در گفتار و کردار این دوطایفه دقت کنید. شما احمدمسعود و نیروهایش را از خود راندید اما آنها حتی از شما گلایه نکردند. تندترین حرف احمدمسعود همین مصراع مولاناست: نگفتمت مرو آنجا که آشنات منم؟ اما طالبانی که شما به آنها سفارت دادید، طالبانی که زودتر از همه آنها را به رسمیت شناختید، طالبانِ‌ ضدفرهنگی که شما به نمایشگاه کتاب دعوت‌شان کردید با شما چه کردند؟ سخن رئیس‌جمهور و وزیر خارجه‌تان را به هیچ گرفتند. سرود ساختند و شما را به فتح تهران تهدید کردند. سربازان این مرز و بوم را به خاک و خون کشیدند. دیگر چه باید کنند تا بفهمید اینها دشمنان قسم‌خورده انسانیتند؟ ما فتنه‌گر و افسادطلب و غربگداییم، احمد مسعود که پدرش پیمان برادری با حاج قاسم سلیمانی داشت، چه؟ نیروهای مقاومت که از شریف‌ترین بچه‌های افغانستانند و ما آنها را بی‌پشت‌وپناه در مقابل مشتی وحشی رها کرده‌ایم و هر روز خون‌شان به زمین ریخته می‌شود، چه؟ دلتان خوش است که آمریکایی‌ها افغانستان را ترک کرده‌اند اما نمایندگان اسلام آمریکایی هر روز دارند با همان سلاح‌ها و تجهیزات خون شریف‌ترین مردم ایران و افغانستان را بر زمین می‌ریزند. راستی اصلا شما فکر هم می‌کنید؟

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1028215/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اطلاعات/ نقشه شوم اسرائیل برای اشغال غزه

دوئل تسلیحات چینی و غربی در میدان جنگی پاکستان و هند

عقب نشینی ترامپ از خاورمیانه؛ خروج 3 بمب‌افکن‌ آمریکایی از پایگاه دیگو گارسیا

مشاوره پنهانی داماد ترامپ برای توافقات تازه منطقه‌ای

عراق نظامیان خود را از پاکستان فراخواند

مقاومت فلسطین شهادت فرمانده گردان‌های القدس را تسلیت گفت

تماس سران اروپا با ترامپ در حضور زلنسکی

زمان برگزاری حراج شمش طلا اعلام شد

رشد 25 درصدی مصرف برق در اردیبهشت

وام ودیعه مسکن به مجردها هم تعلق گرفت

خرید تضمینی گندم از 1.5 میلیون تن گذشت؛ پیش‌بینی تولید 12 میلیون تن

سرمقاله ابتکار/ جنگ با تاریخ؟

سرمقاله وطن امروز/ اقرار تاریخی روبیو

احیای روابط نظامی ترکیه و مصر پس از یک دوره سردی

آتش‌بس میان آمریکا و انصارالله پس از 52 روز جنگ شدید

رئیس جمهور لبنان به کویت می‌رود

مقام‌های فلسطینی: 65هزار کودک در غزه با خطر مرگ ناشی از سیاست گرسنگی اسرائیل مواجه هستند

زخمی شدن 9 نظامی صهیونیست در غزه

دیپلمات سابق صهیونیست: نتانیاهو باید بین ترامپ و بن گویر یکی را انتخاب کند

رهبر کره شمالی: کمک به روسیه را «ماموریت مقدس» می‌دانم

دیدار محرمانه قانونگذار آلمانی با دستیاران پوتین چالش برانگیز شد

شاخص بورس 53 هزار واحد افت کرد

بانک‌ها موظف به استعلام نشانی مشتریان شدند

معاون وزیر نفت: بنزین سه نرخی نخواهد شد

رئیس جمهور: هر برنامه‌ای برای توسعه باید به قید پایدار مقید شود

سرمقاله جوان/ قبل از میز چهارم تصمیم «فارسی» بگیرید!

تصاویر ماهواره‌ای از آسمان بسته پاکستان و پروازهای فعال در هند!

قتل‌عام در اکوادور؛ 12 نفر کشته شدند

کشته و زخمی شدن بیش از 63 تن در کشمیر

وزیر خارجه ترکیه از تلاش برای ترور خود خبر داد

دانشگاه کلمبیا 65 دانشجو را به دلیل شرکت در اعتراضات حمایت از فلسطین تعلیق کرد

سازمان ملل: غزه برای سومین ماه متوالی تحت محاصره است

افت قیمت سکه و طلا در بازار؛ دلار در کانال 83 هزار تومانی ماند

فروش ویژه آیفون 16 قسطی | تخفیف نقدی + شرایط اقساطی

نخستین مراسم شهدای خدمت با محوریت پویش «خدمت ماندگار» برگزار می‌شود

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود

سرمقاله جام جم/ تجربه برجام و لزوم عدم اعتماد به آمریکا

سرمقاله شرق/ از ریخت‌ افتادگان

تماس‌ اضطراری وزیر سعودی با هند و پاکستان

دولت مکزیک از گوگل به‌دلیل تغییر نام «خلیج مکزیک» شکایت کرد

ماکرون خواستار مذاکرات مستقیم بین اوکراین و روسیه شد

شرط ریاض برای شرکت در اجلاس سران؛ پای «الجولانی» در میان است

الجولانی به بحرین می‌رود

آشفتگی در پنتاگون؛ بی‌اعتمادی کاخ سفید نسبت به وزیر دفاع آمریکا

افتتاح قریب الوقوع سفارت رژیم صهیونیستی در دمشق

وزیر دفاع پاکستان تشکیل نشست فوق‌العاده هسته‌ای را رد کرد

گرانی حبوبات زیر سایه صادرات بی‌رویه و عرضه‌های قطره‌چکانی

رفع تعهد ارزی صادرکنندگان فرش دستباف تسهیل شد

سهم 8 درصدی مالیات از تولید ناخالص داخلی

توافق با تهران بدون چراغ سبز اسرائیل