ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نرخ اشتغال و مشارکت اقتصادی در کشور افزایش یافت اخبار ایران

نرخ اشتغال و مشارکت اقتصادی در کشور افزایش یافت
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در سال ١٤٠١ روند افزایشی نرخ اشتغال و مشارکت اقتصادی را در 10 استان ثبت کرده است.
نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در سال ١٤٠١ روند افزایشی نرخ اشتغال و مشارکت اقتصادی را در 10 استان ثبت کرده است و همچنین در تعدادی از استان‌ها این نرخ ثابت مانده است.
بر اساس گزارش مرکز آمار از نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در سال 1401، بررسی نسبت اشتغال جمعیت 15ساله و بیشتر بیانگر آن است که 37.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
2 درصد از جمعیت در سن کار شاغل بوده‌اند، این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.
بررسی روند تغییرات نسبت اشتغال کل کشور در سال 1401 نشان می‌دهد که این شاخص نسبت به سال 1400 هیچ تغییری نداشته است.
جمعیت شاغلان 15ساله و بیشتر در سال ١٤٠١ برابر با ٢٣ میلیون و ٧١٦ هزار نفر در کشور بوده که نسبت به سال 1400 بیش از ٢٦٨ هزار نفر افزایش یافته است.
گزارش نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در سال ١٤٠١ نشان می‌دهد، نرخ اشتغال در استان‌های آذربایجان غربی، اصفهان، بوشهر، خراسان رضوی، زنجان، سمنان، قم، گیلان، مرکزی و همدان روند افزایشی داشته است و اشتغال در استان اردبیل نیز با 41.5 درصد ثابت ماند.
طبق این گزارش، بیشترین نرخ اشتغال در استان‌های زنجان با 45.7 درصد، گیلان با 41.6 درصد و اردبیل با 41.5 درصد ثبت شده است.
بررسی نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت 15ساله و بیشتر نشان می‌دهد که 40.9 درصد جمعیت در سن کار از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند، همچنین نتایج نشان می‌دهد که نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است.
بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ مشارکت در 9 استان افزایش یافته و در چهار استان سیستان و بلوچستان، قم، گیلان و مرکزی ثابت مانده است و وضعیت نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور در سال 1401 حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به سال 1400 هیچ تغییری نداشته است.
بیشترین نرخ مشارکت در استان‌های زنجان با 49 درصد و اردبیل با 46 درصد است.
دولت سیزدهم در قالب طرح ملی «زیست بوم اشتغال» ایجاد سالانه یک میلیون شغل را در نظر گرفته که در این امر سیاست‌گذاری شده است. این زیست‌بوم 2 الزام در زمینه تکنیک‌ها و روش‌های ایجاد اشتغال و ایجاد و هماهنگی در سطح کلان برای عملیاتی شدن ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های کشور در راستای اشتغال آفرینی دارد.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای تسهیل فضای اشتغال و افزایش نرخ مشارکت اجتماعی مردم، برنامه‌های مختلفی از جمله تشکیل قرارگاه رفاه مردم، ایجاد پلتفرم ملی اشتغال، راه‌اندازی سامانه ملی اطلاعات اشتغال و کسب و کار برای شناسایی شاغلان، بیکاران، جمعیت غیرفعال، کارفرمایان رسمی و غیررسمی و ارائه خدمات سیاستی و اجرایی را پیگیری می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1028685/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله شرق/ استقلال و آزادی دانشگاه قلب سیاست امنیت ملی

اعتصاب سراسری «59 دقیقه‌ای» در اراضی اشغالی

زلنسکی: آماده ملاقات با روس‌ها هستیم

مناقشه بر سر گام اول صلح؛ پوتین مذاکره می‌خواهد، زلنسکی آتش‌بس

آمریکا درباره هواپیماهای وارداتی تحقیقات می‌کند

هدف ترامپ از سفر به کشورهای حاشیه خلیج فارس از نگاه ظهره‌وند

مقام اتاق بازرگانی: چرا مونتاژکاران خودرو باید پسته بخرند و آن را در بازار هنگ کنگ به فروش برسانند؟

صعود دوباره قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار وارد کانال 84 هزار تومان شد

مسعود نیلی: چرا دارنده دومین ذخایر گازی جهان، باید در تامین گاز مردم درمانده باشد؟

افت 24 هزار واحدی شاخص بورس

برق 50 اداره پرمصرف در پایتخت قطع شد

سرمقاله ایران/ ایران و زنان

روایت پزشک غزه از نقص عضو هفتگی نوزادان

الجزایر 2 جاسوس فرانسوی را اخراج کرد

لغو و تعلیق پروازها به مقصد اراضی اشغالی ادامه دارد

منابع صهیونیست: 2 روز آینده در مذاکرات تبادل اسرا تعیین‌کننده خواهد بود

ترامپ مذاکرات تجاری با چین را سازنده توصیف کرد

اعدام 5 جاسوس اسرائیل در غزه

گزارش واشنگتن‌پست از موارد متعددی که ترامپ از آنها اطلاعی ندارد!

خداحافظی متفاوت مکرون و زلنسکی

جوزپ بورل: ما نصف بمب‌های غزه را تأمین می‌کنیم

3 عامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار

آخرین وضعیت طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی؛ کارت‌‌های سوخت خود را دور نیندازید

رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: طراحان و مرمت کاران صنعت فرش مهاجرت کردند

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

سرمقاله اعتماد/ ظرف و مظروف آموزش

بی‌اعتبار

سرمقاله جام جم/ خبرسازی برای خروج از بن‌بست

ترامپ: هفته بزرگی در پیش است

حدود 1500 تن از مردم غزه بینایی خود را از دست داده‌اند

یک زن رئیس سرویس اطلاعاتی انگلیس خواهد شد

نتانیاهو از بازگرداندن جسد یک سرباز اسرائیلی از سوریه خبر داد

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

پیش‌پرده مذاکراتی ایران و آمریکا

سرمقاله آرمان ملی/ دولت از هجمه‌های مخالفان نترسد

ژنرال صهیونیست: صحنه فرار گردشگران از ساحل تل‌آویو یعنی پیروز نشده‌ایم

هشدار کارشناس اسرائیلی درباره اضمحلال ساختار رژیم صهیونیستی

تداوم مذاکرات تجاری میان چین و آمریکا

رهبر معنوی دروزی‌های سوریه: اسرائیل دشمن نیست

100 کشته و مفقود در حادثه وقوع سیل شرق کنگو

پوتین: کی‌یف پیشنهاد آتش‌بس ما را بی‌پاسخ گذاشت

موج بزرگ خودکشی نظامیان صهیونیست در راه است

ترامپ در تدارک فتح کنگره

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

سرمقاله هم میهن/ توسعه مفهوم کارگر

فارن‌افرز: ایران از تاریخ آموخته به آمریکا اعتماد نکند

کلمبیا به رئیس جمهور اسبق و مجرم پاناما پناهندگی داد

مذاکرات هشت ساعته دور اول گفت‌وگوهای تجاری چین و آمریکا

وزیر خارجه چین: هند و پاکستان باید از بروز مجدد درگیری جلوگیری کنند

نتانیاهو سفر ترامپ به منطقه را خراب می‌کند؟