ایرانیان جهان

آخرين مطالب

«اروپایی‌ها مشتری پهپادهای ایرانی/ رئیسی علیه دیوان سالاری اروپا

«اروپایی‌ها مشتری پهپادهای ایرانی/ رئیسی علیه دیوان سالاری
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _ پنجم شهریورماه 1402_ را در ادامه می‌خوانید.
به گزارش خبرنگار ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.
در صفحه اول امروز خود با تیتر نوشت: دختر علامه طباطبایی در گفت‌وگویی می‌گوید: ایشان فوق‌العاده منظم بودند.
دقیقاً می‌شد ساعت را از روی حرکات کارهای ایشان تنظیم کرد. در منزل ما خواب بعد از نماز صبح نبود و بیدار می‌شدیم. ایشان صبحانه را که میل می‌کردند سراغ نوشتار می‌رفتند و مشغول مطالعه و نوشتن می‌شدند، حدود یک تا دو ساعت بعد تدریس داشتند، برای درس بیرون می‌رفتند و می‌آمدند، یک ساعت منزل بودند و باز دوباره تدریس دیگری نزدیک ظهر بود که می‌رفتند و به منزل برمی‌گشتند.
یک تنفسی بود، سپس ظهر می‌شد و نماز ظهر و عصر را می‌خواندند و ناهار می‌خوردیم و حدود ساعت 13:30 ایشان تقریباً دو ساعت استراحت می‌کردند و بعد بیدار می‌شدند، اول چایی میل می‌کردند و بعد کمی راه می‌رفتند؛ یا حرم می‌رفتند یا قبرستان قم.
اگر نمی‌رفتند حتماً در حیاط منزل یک ساعت راه می‌رفتند و بعد مشغول کار می‌شدند و باز تا دو ساعت بعد مشغول کار بودند تا مغرب می‌شد، برای نماز آماده می‌شدند و نماز را که می‌خواندند باز مشغول کار بودند و بین صبحانه و ناهار هیچ چیز نمی‌خوردند به جز چند چای کمرنگ عصر هم همین طور بود؛ بین ظهر و عصر حتی میوه و خوراکی هم نمی‌خوردند و فقط چند چای کمرنگ می‌خوردند و باز تا ساعت 21:30 شب مشغول کار بودند.
از اتاق‌شان برای صرف شام می‌آمدند، شام را که می‌خوردند یک تا یک ساعت و نیم وقت بود برای دور هم نشستن و اگر کسی حرفی، صحبتی، سوالی و ماجرایی برایش اتفاق افتاده، همان زمان مطرح می‌شد. فرزندان پسر و دختر همه بودیم؛ در واقع صحبت خانوادگی و دوستانه بود. بعد هم برنامه خواب را داشتند. اینها برنامه روتین و همیشگی ایشان در یک روز بود.

ایرانیان جهان

در صفحه نخست امروز خود با تیتر نوشت: در حالی که امریکا به دنبال گوشه‌گیری ایران بود و روز به روز فشارهای تحریم را بیشتر می‌کرد تا زمین‌گیر شدن اقتصاد کشورمان را ببیند، دولت سیزدهم شرایطی را فراهم کرد که تحریم‌ها بی‌اثر شود. دولت رئیسی برای گذر از تحریم‌ها، مذاکره با کشورهای مختلف را آغاز کرد و نتیجه آن فعال شدن ایران در پیمان‌های بین‌المللی چون اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای بود.
در اقدامی جدیدتر ایران عضو دائم بریکس شد که به اذعان کارشناسان این عضویت حاصل دیپلماسی قوی دولت سیزدهم است. اعضای اصلی گروه بریکس، کشورهای چین، هند، روسیه، برزیل و آفریقای جنوبی هستند که تمام آنها از شرکای مهم اقتصادی کشورمان هم هستند.گروه بریکس بیشترین سهم از تولید ناخالص داخلی جهان (31.5 درصد) را در مقایسه با سایر بلوک‌های اقتصادی از جمله گروه هفت (30.7 درصد) به خود اختصاص داده است. همچنین پنج کشور عضو یک‌چهارم مساحت خشکی زمین و حدود 40 درصد جمعیت جهان (3 میلیارد و 187 میلیون نفر در سال 2021) را دارا هستند و با توجه به میزان تقاضای موجود انتظار می‌رود در آینده با پذیرش اعضای جدید جایگاه جهانی گروه ارتقاء قابل توجهی پیدا کند.
محمد صادق مفتح، قائم‌مقام سابق وزیر صمت درباره عضویت دائم ایران در بریکس به ایران، گفت: هدف اصلی دشمن از تحریم ایران این بود که دور ما دیوار بکشد و مبادلات تجاری کشورمان را به حداقل برساند. اما ایران اجازه نداد، کشورهای متخاصم به اهداف خود برسند. در حال حاضر ایران عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، سازمان همکاری شانگهای و بریکس است و این امر به منزله آن است که دولت سیزدهم سیاست ضدتحریم را در پیش گرفته است.
او با بیان اینکه عضویت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، نتایج بسیار خوبی داشته و به اقتصاد ایران کمک کرده است، افزود: در اولین روزهایی که عضو پیمان اوراسیا شدیم، خیلی‌ها نگاه خوبی نداشتند اما به مرور زمان که صادرات و واردات با اعضای این پیمان افزایش پیدا کرد، منتقدان ثمره آن را احساس کردند و موافق آن شدند. قاعدتاً در مورد بریکس هم چنین امری اتفاق خواهد افتاد.
مفتح تأکید کرد: پیوستن به تفاهمنامه‌های بین‌المللی، پیمان‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و سایر توافقات، کمک می‌کند تا تحریم‌ها شکسته و بی‌اثر شود. این تحریم‌شکنی در نهایت به فعالان اقتصادی و صنعتی کمک می‌کند تا فعالیت‌های خود را توسعه دهند.
او یادآورشد: زمانی که ایران به پیمان‌های بین‌المللی می‌پیوندد، مسیرهای دور زدن تحریم اثربخش‌تر می‌شود و این مهم در اقتصاد کشور بسیار اثرگذار است.

ایرانیان جهان

در صفحه اول امروز خود با تیتر نوشت: به نظر علامه محمدتقی جعفری، در بینش توحیدی، خدا سرچشمه همه کمال‌ها و زیبایی‌ها و منشأ همه خوبی‌هاست. از این‌رو، بهترین کمال با انس به خدا نصیب انسان می‌شود. ایمان به خدا، انسان را از درد و رنج، تنهایی، ناامیدی، پوچی و دل مشغولی‌های زجرآور رهایی می‌بخشد. آرامشی شگرف نصیب کسی می‌شود که به یاد خدا قرار گیرد. با یاد خدا دل‌ها آرام می‌گیرد. خداباوری سرچشمه معناداری زندگی است.
علامه محمدتقی جعفری، یکی از شروط اساسی فهم معنای زندگی را تأمل و اندیشیدن در معنای «خود» بودن و «شناخت هویت خود» می‌داند.در نگاه علامه، دین مهم‌ترین عامل کشف معنا در زندگی انسان‌هاست و برای تمامی عوامل و عناصر جان و حیات، جایگاه انسان در عالم هستی، رسالت انسانی و ایده‌آل‌های اعلایی انسانی، معنایی دینی در نظر می‌گیرد. می‌توان گفت منظور جعفری از معنادار بودن زندگی انسان این است که انسان جزئی از کل حقیقت عالم است.
جزئی کوچک اما معنادار که نباید به تعبیر اندیشمندان غربی، به کوچک بودن انسان تعبیر شود. او انسان را جزئی از کل حقیقت عالم می‌داند که این حقیقت صرفاً در کالبد مادی و زندگی محدود چندساله این دنیا خلاصه نمی‌شود، بلکه به عنوان یکی از اجزای بسیار بااهمیت جهان هستی، در یک آهنگ کلی وجود قرار می‌گیرد که از آغاز تا انتها، از سیر معقول و هدفمندی برای زندگی و معنای آن برخوردار است. در حقیقت وجود هر انسان، مستند و تأکیدی بر حکمت و اراده کلی ذات حق است که در عرصه طبیعت جلوه‌گر می‌شود و شکوفایی هر انسان، در گرو راهی است که انتخاب می‌کند.
این انتخاب انسان است که اگر در مسیر الهی گام بردارد، استعدادهایش که خداوند به او بخشیده، شکوفا می‌شود و آن وقت است که برای خود و دیگران معنایی دارد که می‌تواند برای دیگران نیز مفید باشد و این به معنای جزئی از یک کل بودن است. به اعتقاد علامه محمدتقی جعفری، تلاش و کوشش متفکران دینی به ما کمک می‌کند ابزار و راه را برای رسیدن به پرسش‌هایمان به سهولت بدست آوریم.
فهمیدن چگونگی پیدایش اولیه عالم و کشف زوایای ناشناخته هستی و کوشش‌هایی که انبیای الهی در جهت رسیدن و دستیابی به عدالت و آزادی، اختیار و جبر، معنای زندگی و عالم هستی کرده‌اند؛ بسیار قابل اهمیت و ارزش است و ما می‌توانیم با نگاه به آن‌ها و مطالعه و تحقیق درباره آنچه گفته‌اند، از حس گمشدگی رهایی یابیم، اگر بخواهیم.

ایرانیان جهان

در صفحه نخست امروز خود با تیتر «» نوشت: جمهوری اسلامی ایران با هر پنج کشور عضو گروه بریکس روابط استراتژیک و دوستانه داشته و سیاست خارجی کشورمان نیز در راستای سیاست خارجی پویا، متوازن و هوشمند، تاکید بر گسترش روابط با کشورهای دوست و همسو دارد. به همین منظور گروه بریکس به عنوان اقتصادهای نوظهور جهان جنوب، برای کشورمان دارای اولویت بالایی می‌باشد.
در سال‌های اخیر حجم مبادلات تجاری فیمابین رو به رشد بوده است. در سال 2021 بیش از 50 درصد از حجم صادرات کشور به کشورهای عضو بریکس بوده است و این پنج کشور حدود 54 درصد از واردات کشور را تأمین نموده‌اند.
در سال 1401(23-2022) تجارت غیرنفتی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای عضو بریکس با 14 درصد رشد به بیش از 38 میلیارد دلار رسید. هر پنج کشور چین، هند، روسیه، برزیل و آفریقای جنوبی از شرکای مهم اقتصادی کشورمان هستند.
همکاری و مشارکت در چارچوب‌های اقتصادی چندجانبه به‌ویژه در قالب همکاری‌های جنوب-جنوب اهمیت و اولویت بالایی برای جمهوری اسلامی ایران دارد. همچنین کشورمان از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ارزشمندی برای مشارکت در سازوکارهای چندجانبه بهره مند می‌باشد.
در حال حاضر ما با اعضای بریکس تعاملات اقتصادی دو جانبه و چندجانبه قابل توجهی داریم. جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد قابلیت‌ها و ظرفیت‌های خود را در مسیر نیل به اهداف مشترک با کشورهای عضو بریکس به‌اشتراک گذاشته و روابط خود را در سایر زمینه‌های اقتصادی و تجاری گسترش دهد.
نقش بریکس در آینده تحولات جهانی
در حال حاضر، گروه بریکس بیشترین سهم از تولید ناخالص داخلی جهان (31.5 درصد) را در مقایسه با سایر بلوک‌های اقتصادی از جمله گروه هفت (30.7 درصد) به خود اختصاص داده است. همچنین پنج کشور عضو، یک چهارم مساحت خشکی زمین و حدود 40 درصد جمعیت جهان (سه میلیارد و 187 میلیون نفر در سال 2021) را دارا هستند و با توجه به میزان تقاضای موجود، در آینده اعضای جدید نیز در این گروه پذیرش می‌شوند.
بریکس با توجه به روح همکاری و مشارکت حاکم بر آن، از ظرفیت‌های بالایی برای ایجاد تاثیرات مثبت و ارائه راه‌حل‌هایی برای چالش‌های جهانی برخوردار است. جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد با توجه به روندهای موجود و همچنین گسترش بریکس و ایجاد ائتلاف‌های جدید و قوی‌تر بین اقتصادهای نوظهور جهانِ جنوب، ظرفیت‌های این گروه افزایش خواهد یافت و باعث تاثیرگذاری بیشتر آن در روند تحولات جهانی خواهد شد.

ایرانیان جهان

روزنامه سیاست روز در صفحه اول امروز خود با تیتر «اروپایی‌ها مشتری پهپادهای ایرانی» نوشت: سردار طلایی نیک گفت: الآن متقاضیان زیادی برای پهپادهای ما وجود دارد و از کشورهای غربی و اروپایی هم چند مورد درخواست داشته‌ایم که البته آنها مایل نیستند اسمشان اعلام شود.
سردار رضا طلایی‌نیک معاون توسعه مدیریت و برنامه راهبردی و سخنگوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، درباره وضعیت صادرات پهپاد به کشورهای دیگر، گفت: پهپادهای ما متقاضیان زیادی دارد و کشورهای بسیاری از ما درخواست خرید پهپاد دارند.
وی با اشاره به نمایشگاه دستاوردهای صنایع دفاعی وزارت دفاع افزود: ما نمایشگاه دائمی و صادراتی داریم و البته همه محصولات ما در آن قرار نمی‌گیرد و برخی دستاوردهای ما بنا به دلایل خاصی در سبد محصولات صادراتی نیست.
سخنگوی وزارت دفاع تأکید کرد: اما اگر با کشوری ملاحظات سیاسی و امنیتی نداشته باشیم و مطمئن باشیم که از این پهپاد ما استفاده نامناسبی نمی‌شود و با ملاحظه ظرفیت تولید پهپاد و تأمین نیاز داخلی، آمادگی صادرات پهپادهایی را که در سبد محصولات صادراتی هستند، داریم. سردار طلایی نیک ادامه داد: الآن متقاضیان زیادی برای پهپادهای ما وجود دارد و از کشورهای غربی و اروپایی هم چند مورد درخواست داشته‌ایم که البته آنها مایل نیستند اسمشان اعلام شود.

ایرانیان جهان

روزنامه فرهیختگان در صفحه اول امروز خود با تیتر «کاریکاتور اعتراض یا بازگشت به 2011؟» نوشت: سوریه طی هفته‌های اخیر ملتهب بوده است؛ معترضان این بار به اوضاع اقصادی اعتراض دارند. قیمت دلار در ماه‌های گذشته صعود شدیدی را تجربه کرده و قطعی مکرر برق در فصل تابستان بر وخامت اوضاع افزوده است. سال‌ها جنگ داخلی شدید این کشور را دچار فرسایشی سخت کرده است.
بسیاری از زیرساخت‌های این کشور از بین رفته، صدها هزار نفر کشته شده، میلیون‌ها نفر مهاجرت کرده و میلیون‌ها نفر دیگر در داخل آواره‌اند. ترکیب تخریب‌های گذشته با بحران اقتصادی و کمبودها، بار دیگر بیم سوءاستفاده گروه‌های مسلح تروریست از اوضاع سوریه را برانگیخته است.
برخی معتقدند شرایط کنونی مانند انبار باروت است و برخی دیگر می‌گویند با توجه به تضعیف شدید تروریست‌ها در سوریه، سرکوب شدید مخالفان و از بین رفتن صفوف ائتلاف بین‌المللی ضدسوریه که در جریان بازگشت این کشور به اتحادیه عرب نمایان گشت، در سال 2023 سوریه به عقب رانده نخواهد شد. پیش از هرگونه روایتی از اوضاع فعلی سوریه، باید به بررسی کلان‌پروژه غرب، در غرب آسیا پرداخت تا اخبار پیرامون سوریه در جایگاه خود قرار گیرند.
چراغ‌های بزرگ منطقه
بدون توجه به طرح کلی غرب در منطقه نمی‌توان مسائل این منطقه را تحلیل کرد زیرا اغلب التهابات غرب آسیا از آن ناشی می‌شود. نکات ذیل درباره نگاه غرب به منطقه قابل‌توجه هستند:
پایگاه اصلی تمدن غربی اروپاست. با این حال این تمدن در اقدامات تهاجمی در تلاش برای ورود به آسیا بود که با ظهور اسلام مجبور به خروج از شام، مصر، نواحی شمال آفریقا و آناتولی شد. مسلمانان در ادامه موفق به حضور در فرانسه نیز شدند اما نتوانستند حضورشان را تثبیت کرده و به شبه‌جزیره ایبری (شامل اسپانیا و پرتغال) بسنده کردند.
تلاش غرب برای عقب راندن مسلمانان در جریان جنگ‌های صلیبی به نتایج لازم نرسید و از این رو آنان مسیر دیگری را برگزیدند. در مسیر جدید، غرب به‌طور کامل بر سه قاره آمریکای‌شمالی، آمریکای‌جنوبی و اقیانوسیه مستولی شده و با از جای برکندن ملت‌های بومی، خود را جایگزین آنان ساخت. توسعه‌ای به غایت سهمگین و خونبار که جغرافیای غرب را از 10 میلیون کیلومتر به 62 میلیون کیلومتر رساند.

ایرانیان جهان

روزنامه خراسان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «بی‌خاصیت، کمی تا قسمتی تقلبی!» نوشت: جایگاه جهانی ایران در حوزه تولید علم، جایگاه آبرومندی است؛ اما آنجا که قرار است این تولیدات جنبه کاربردی و تجاری‌سازی پیدا کند، یک جای کار لنگ می‌زند. همین می‌شود که مدیر اندیشکدۀ اقتصاد دانش‌بنیان می‌گوید: از هر 100 پایان‌نامۀ دانشگاهی، دو پایان‌نامه به درد کشور می‌خورد.
تولید علم 15 جهان، صنعت و دانشگاه 128
«عسکر سرمست»، مدیر اندیشکدۀ اقتصاد دانش‌بنیان درباره این موضوع توضیح هم داده است: «در تولید علم جزو کشورهای پیشرو دنیا هستیم اما در تولید فناوری جایگاه قابل‌قبولی نداریم؛ یکی از علت‌هایش، عدم تمرکز ساختار دانشگاهی بر حل مسائل کشور است. در نتیجه، در حالی‌که رتبه تولید علم ایران 15 است، در ارتباط صنعت و دانشگاه در رتبه 128 دنیا قرار گرفته‌ایم.»
چند می‌گیری، پایان نامه بنویسی؟
حتماً تعداد زیادی از دانشجویان و استادان در دانشگاه‌های کشور با پایان‌نامه رفتاری کاملاً علمی دارند و به آن به عنوان یک تکلیف علمی محض نظر می‌افکنند. طبیعتاً در این شرایط، آثار و نتایج زحماتشان به معنای واقعی یک حرکت علمی و درجهت تولید علم است.
اما آیا واقعیت تمام پایان‌نامه‌هایی که در کشور و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تولید می‌شود، همین است؟ هیچ فردی نمی‌تواند ادعا کند که تمام پایان نامه‌ها تا مرحله دفاع، مسیری علمی را طی می‌کنند. چه بسا همین قدر که مطمئن باشیم، یک دانشجو خودش و بدون پرداخت پول به این و آن پایان نامه‌اش را تولید کرده باید کلاهمان را بالا بیندازیم.

ایرانیان جهان

روزنامه همشهری در صفحه نخست امروز خود با تیتر «یادمون نره!» نوشت: قریب به دو سال از عمر دولت سیزدهم گذشته و همه توان دولت برای جبران کاستی‌ها و عبور از مشکلات به‌کار گرفته شد؛ اما میزان موفقیت این دولت در عمل به تکالیف، ایفای تعهدات و تحقق وعده‌ها را باید از نگاه آمار سنجید. به گزارش همشهری، در دو سال اخیر، دولت مدعی تلاش شبانه‌روزی برای آواربرداری از ویرانه‌های گذشته و اصلاح شاخص‌های کلان اقتصاد بوده و نتیجه این تلاش‌ها، گرچه مصداق پیمودن راه هشت ساله در دو سال نیست، اما به گواه آمار، در بسیاری از حوزه‌ها به بهبود وضعیت و باز شدن روزنه‌های امید منجر شده است.
آمارهای رسمی از کاهشی شدن روند رشد تورم در دو سال اخیر حکایت دارد که مقدمه‌ای برای بسامان شدن اقتصاد است. تولید نفت افزایش پیدا کرد و بخش عمده اضافه تولید به صادرات اختصاص یافت؛ صادراتی که قرار بود با تحریم‌های ظالمانه، کلاً متوقف شود. در این میان تجارت غیرنفتی هم احیا شد و رکوردهای تاریخی به‌جا گذاشت.
از نگاهی دیگر، وضعیت ناوگان هوایی کشور که تقریباً زمین‌گیر شده بود در همین دو سال بهبود پیدا کرده و تعداد هواپیماهای فعال از 100 فروند به 190 فروند رسیده است. یارانه نقدی هم که حدود 12 سال بدون تغییر مانده بود، در همین دو سال برای افراد عادی شش برابر و برای اقشار ضعیف بیش از 11 برابر افزایش پیدا کرد؛ اما نکته اینجاست که تک‌تک این اتفاقات، به‌تنهایی قدرت اصلاح کل ویرانی‌های اقتصادی را ندارند و فقط مقدمه‌هایی برای کار بزرگ دولت هستند؛ کار بزرگی که به‌تدریج با چاشنی دیپلماسی اقتصادی در حال ظهور است.

ایرانیان جهان

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر « رئیسی علیه دیوان سالاری » نوشت: رئیس‌جمهور در سخنانی هشداردهنده، به نظام دیوان‌سالاری تنبل و ناکارآمد اداری کشور تاخت. با اینکه سید ابراهیم رئیسی از آن رؤسای جمهوری نیست که دنبال ایجاد هیاهو در سخنانش باشد، اما وقتی او می‌گوید: «در گام دوم انقلاب الزام انکارناپذیر به تحول در نظام اداری کشور داریم» و تلویحاً نظام اداری را به تنبل‌بودن، ناکارآمدبودن و ناتوان‌بودن در جلب رضایت مردم متهم می‌کند که باید انقلابی شود، این یعنی نظام اداری چالش‌های بنیادینی دارد تا آنجا که از نظر رئیس‌جمهور «متحول‌نشدن نظام اداری خواست دشمن است تا مردم ناراضی و شاکی باشند».
رئیس‌جمهور مصادیقی هم از این تنبلی و ناکارآمدی زد. مثل اینکه «فرایندهای کار اداری نیاز به بازنگری دارد یک کاری چهار شنبه باید انجام می‌شده و به شنبه می‌کشد، همان چهار شنبه بمانید و کار را تمام کنید.»، اما حقیقت آن است که اصلاح نظام اداری در ساختاری بسیار غیرچابک و بزرگ و با نیروهای فراوان که در یک سازوکار بی‌ضابطه و غیرشایسته‌سالاری در این انبوهه گردهم آمده‌اند، دستاوردهایی عظیم خواهد داشت که قیمتی برای آن نمی‌توان تعیین کرد.
یک نظام کارآمد اداری که چابک، الکترونیک، توانمند، صالح و شایسته باشد، مانند آن است که هزاران چاه نفت جدید کشف و حفر و بهره‌برداری کرده‌ایم. یا فناوری جدیدی با اهمیت هسته‌ای کشف یا اختراع کرده‌ایم. مسئله آن است که اکنون درست برعکس است، یعنی هزاران چاه بزرگ بی‌سروته به‌عنوان نظام دیوان‌سالاری در کشور داریم که منابع عظیم درآمدی کشور را از نفت و فناوری‌های دیگر و محصولات علمی کشور را می‌بلعند و فرومی‌خورند!

ایرانیان جهان

روزنامه رسالت در صفحه اول امروز خود با تیتر «بیمارستان‌های بیمار!» نوشت: سال‌هاست که گرد پیری بر چهره بیمارستان‌ها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عناصر شهری نشسته است و هم‌زمان خطر فرسودگی، ریزش و حوادث طبیعی آن‌ها را تهدید می‌کند، تهدید بالقوه بزرگی به نام زلزله برای پایتخت که اگر رخ دهد نه‌تنها این مراکز از ارائه خدمات قاصر خواهند بود، که خود به کانون اصلی بحران تبدیل می‌شوند.
این هشدار بارها از سوی کارشناسان مطرح‌شده اما تاکنون برای ایمن‌سازی این بناهای فرسوده که به بمب‌های ساعتی معروف هستند، اقدام قابل‌توجهی صورت نپذیرفته است. به‌ویژه کلانشهرها باتوجه به جمعیت بالا و استقرار بیمارستان‌های مرجعی که همه بیماران از شهرهای کوچک به این مراکز ارجاع داده می‌شوند، نیازمند توجه بیشتری از نظر ایمنی هستند.
خردادماه بود که دادستانی کل کشور فهرست ساختمان‌های ناایمن تهران را منتشر کرد که در آن نام چند بیمارستان بزرگ و قدیمی هم به چشم می‌خورد. در سال‌های اخیر دو حادثه ناگوار که بازتاب فراوانی یافت، سبب شد تا ایمنی و تاب‌آوری مراکز درمانی بیش‌ازپیش موردتوجه قرار گیرد.
اول انفجار مرگبار در کلینیک سینا اطهر تهران در تیرماه 99 که از بی‌اعتنایی نسبت به ایمنی و برق‌کشی استاندارد حکایت داشت و دوم وقوع حادثه متروپل آبادان در خردادماه سال گذشته که جان باختن تعدادی از هموطنان در پی آن، لزوم ایمن‌سازی ساخت‌وسازها را به مطالبه‌ای فراگیر تبدیل کرد و حالا یک سال پس از فاجعه ریزش این ساختمان، فهرستی از بناهای ناایمن دارای اخطار آتش‌نشانی ارائه و بیش‌ازپیش مشخص‌شده که وضعیت ایمنی در برخی از سازه‌های بیمارستانی و همچنین عملکرد و کارایی آن‌ها زیرسؤال است و بیم فروریختن هنگام زلزله یا سایر حوادث غیرمترقبه می‌رود.
کلانشهر تهران پیش‌تر در دی‌ماه 95 هنگام آتش‌سوزی و ریزش برج بزرگ تجاری پلاسکو در مرکز شهر که موجب مرگ ده‌ها شهروند و نیروی امدادی شد، شاهد مورد مشابهی در ابعادی وسیع‌تر به لحاظ سازه و پیامدهای «عدم رعایت اصول ایمنی» به‌رغم «هشدارهای قبلی» بوده است، اما این نگرانی‌ها درباره بیمارستان‌های تهران به میزان فزاینده‌تری وجود دارد.
فرسودگی 90 درصد بیمارستان‌های پایتخت
زمستان سال گذشته امیر ساکی، مدیرکل منابع فیزیکی وزارت بهداشت، اعلام کرد که میزان فرسودگی مراکز درمانی در تهران به دلیل قدمت بالای بیمارستان‌ها به 80 درصد می‌رسد. به گفته این مقام وزارت بهداشت، 90 درصد بیمارستان‌ها در تهران و 70 درصد بیمارستان‌ها در کل ایران کاملاً فرسوده‌اند و امکان مقاوم‌سازی آن‌ها وجود ندارد، بنابراین باید تخریب و از نو ساخته شوند.

ایرانیان جهان

کد خبر 682047

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1058312/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رویترز: ترامپ به‌دنبال جذب یک تریلیون دلار سرمایه‌گذاری عربستان است

رئیس‌جمهور لبنان: تصمیم برای انحصار سلاح در دست دولت گرفته شده است

احتمال حضور سوریه در نشست سران عرب قوت گرفت

هدیه تسلیحاتی آمریکا به اوکراین

اعتراف کارشناس اسرائیلی به فلج شدن رژیم صهیونیستی در پی حملات یمن

ممنوعیت واردات یا تعرفه‌گذاری؟

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

سرمقاله صبح نو/ فرار B-2؛ پایان عصر شبح

مردان رادیکالی که آتش جنگ هند و پاکستان را هدایت می‌کنند

سرمقاله اطلاعات/ خلیج فارس نامی به بلندای تاریخ

هزاران کامیون آماده ورود به غزه

آمادگی ترکیه برای میزبانی مذاکرات روسیه و اوکراین

پایان دادن به گرسنگی مردم غزه خواسته تونسی‌ها

حماس: جهانیان «نه بزرگ» به نتانیاهو بگویند

تحریم های جدید انگلیس علیه روسیه

تخریب منازل فلسطینیان در شرق طولکرم و آوارگی ساکنان توسط اشغالگران

تسلیحات اسرائیلی هند در تقابل با پاکستان

پاپ جدید خواستار صلح پایدار در اوکراین شد

حرکت ارابه‌های مرگ به سوی غزه با اعزام تیپ‌های جدید

چالش جدی بازار مسکن؛ قیمت‌ها با درآمد خانوار هم‌راستا نیست

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

سرمقاله جمهوری اسلامی/ حوزه علمیه و نیم قرن حکمرانی

سرمقاله وطن امروز/ طلوع ایران پویا از افق جامعه مولد

دولت جدید آلمان روند ارسال تسلیحات به اوکراین را مخفی می‌کند

تلاش رژیم صهیونیستی برای ترغیب سربازان ذخیره

زلنسکی: بدون آتش‌بس، مذاکره‌ای در کار نیست

اعتراف رسانه‌ها و نظامیان صهیونیست به ناتوانی در برابر «حماس»

نگرانی رژیم صهیونیستی از تحولات اخیر سیاست‌های آمریکا

رئیس پارلمان لبنان:عادی‌سازی روابط با اسرائیل خیانت است

نخست‌وزیر اسبق اسرائیل: غزه متعلق به فلسطینیان است نه اسرائیل

وعده وزیر ارتباطات درباره افزایش سرعت اینترنت

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

سرمقاله جوان/ قرن دوم حوزه قم

سرمقاله فرهیختگان/ جولانی در اورشلیم

قطع برق و ناامنی انرژی اروپا، اندیشکده بلژیکی را نگران کرد

ماکرون پیشنهاد پوتین را «گام اول اما ناکافی» دانست

آتش‌بس بدون دوام در آسیا

رسانه صهیونیست: اسرائیل ترجیح می‌دهد در باتلاق غزه غرق شود

بایدن سکوتش را شکست؛ ترامپ صداقت ندارد

کرملین:پیشنهاد مذاکرات مستقیم از سوی پوتین، بیانگر تمایل واقعی برای صلح است

منابع عربی: الجولانی و محمود عباس با ترامپ دیدار می‌کنند

اندیشکده انگلیسی: روابط پکن و دهلی، زمینه‌ساز نظم جدید جهانی است

در غزه دیگر نان از گندم درست نمی‌شود

گواهی مشارکت با سود پیش‌بینی‌شده 40 درصد با ضمانت بانک ...

لاهوتی: برخی از واحدهای تولیدی اصلا فعالیتی نمی‌کنند، ولی سهمیه ارزی می‌گیرند

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

سرمقاله شرق/ استقلال و آزادی دانشگاه قلب سیاست امنیت ملی

اعتصاب سراسری «59 دقیقه‌ای» در اراضی اشغالی

زلنسکی: آماده ملاقات با روس‌ها هستیم