ایرانیان جهان

آخرين مطالب

فرانسه: کودتاچیان نیجر را به رسمیت نمی‌شناسیم قاره آفریقا

فرانسه: کودتاچیان نیجر را به رسمیت نمی‌شناسیم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / مقامات وزارت خارجه فرانسه در گفت‌وگو با شبکه‌ «العربیه»، درباره موضع پاریس درخصوص تحولات نیجر تصریح کردند: کودتاچیان در نیامی را علی‌رغم مذاکرات جاری به رسمیت نمی شناسیم و مطالبات‌شان را برای خروج نظامیان فرانسوی نمی‌پذیریم.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، پایگاه اینترنتی «العربیه» گزارش داد که مقاماتی از وزارت خارجه فرانسه در گفت‌وگوهای ویژه با این شبکه، بر تمایل فرانسه برای ایجاد شراکت با آفریقا بر اساس احترام متقابل تاکید کرد و بر عدم به رسمیت شناختن کودتاچیان در نیجر علی‌رغم مذاکرات جاری تاکید کرد.
مقامات وزارت خارجه فرانسه با اذعان به اینکه نقش ما در مبارزه با تروریسم در آفریقا موثر بوده است، خاطرنشان کردند: کودتاهای اخیر در آفریقا به گسترش کنترل گروه‌های تروریستی بر نیجر منجر شده و آینده روابط اقتصادی این کشور را در وضعیت نامعلومی قرار داده است.
وزارت امور خارجه فرانسه از هرگونه ابتکاری که بازگشت نظم قانون اساسی در نیجر را تضمین کند، استقبال و تاکید کرده است که مطالبات کودتاچیان نیجر برآورده نخواهد شد؛ زیرا آن‌ها هیچ اختیار قانونی برای درخواست بازگشت «محمد بازوم»، رئیس‌جمهور مخلوع این کشور ندارند.
پیش‌ از این هم «پیر گودلیه»، سخنگوی نیروهای مسلح فرانسه، به العربیه و «الحدث» تایید کرده بود که تماس با مقامات نیجر برای ماندن سربازان این کشور در مقر ارتش در آنجا عادی است.
وی ادامه داده بود: ارتباطات در سطوح فنی و عملیاتی ادامه دارد، اما تاکید می‌کنم که مشارکت رزمی با نیجر در مبارزه با تروریسم دیگر وجود ندارد. ستاد کل نیروهای مسلح در حال بررسی چند گزینه برای خروج نیروها از نیجر است.
طبق آخرین خبرها از تحولات میدانی، نیروهای فرانسوی مستقر در نیجر در حال آماده شدن برای عقب آوردن تجهیزاتی هستند که پس از کودتا که در نیامی، همکاری با ارتش نیجر را به حالت تعلیق درآورده است. پاریس مقامات نظامی ارتش بعد از کودتای نیجر را به رسمیت نمی‌شناسد و الیزه هنوز منتظر دیدن سرنوشت این نیروها است.
روز سه‌شنبه هفته گذشته بود که نیروهای مسلح فرانسه وجود مذاکرات بین ارتش نیجر و این کشور را در مورد «خروج برخی عناصر نظامی» از نیامی تایید کرده بود، در حالی که رهبران کودتا در نیجر خواستار خروج همه نیروهای فرانسوی هستند.
العربیه، این اظهارات و تصریحات مقامات نظامی و سیاسی فرانسوی به الحدث را بازگشت پاریس به موضع قاطعیتوصیف کرده که تاکنون اتخاذ کرده است. کاخ الیزه همچنان اصرار خود را برای عدم به رسمیت شناختن مقامات جدید نظامی در نیامی پس از سرنگونی رئیس‌جمهور محمد بازوم، به عنوان متحد فرانسه حفظ کرده بود.
علی‌رغم تصمیم مقامات نظامی نیجر بعد از کودتا برای لغو چندین قرارداد همکاری نظامی منعقد شده با فرانسه و درخواست آن‌ها برای «خروج سریع» نیروهای فرانسوی، پاریس تاکنون مطالبه خروج از نیجر را رد کرده است. حتی سفیر فرانسه نیز بعد از اعتراضات و درخواست‌ها برای خروجش از کشور، همچنان در سفارت پاریس در نیامی حضور دارد. حالا و با تحولات جدید به نظر می‌رسد که نیروهای نظامی نیجر به این امر رضایت داده‌اند؛ چرا که روند مخالفت نظامیان نیجر با حضور 1500 سرباز و خلبان فرانسوی در این کشور متوقف شده است.
نیامی، پایتخت نیجر از زمان کودتای فرماندهان گروه نظامی موسوم به «شورای ملی حفاظت از میهن» در نیجر، در 26 جولای (2023) که بدون شلیک حتی یک گلوله، رقم خورد، شاهد برگزاری چندین تظاهرات مردمی علیه حضور نظامیان فرانسوی در این کشور بود.
شورای نظامی نیجر، تحت فرماندهی ژنرال «عبدالرحمن چیانی» نیز، فرانسه، قدرت استعماری سابق در این کشور را متهم می‌کند که می‌خواهد برای بازگرداندن «محمد بازوم» رئیس‌جمهور برکنار شده به قدرت، به مداخله نظامی روی آورد. نیجر که زمانی مستعمره فرانسه بود، پیش از این کودتا، یکی از مهم‌ترین متحدان فرانسه و کشور‌های غربی در منطقه ساحل آفریقا به شمار می‌رفت و سرشار از دخایر اورانیوم است که فرانسه همواره چشم طمع به آن داشته است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1063129/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

آمریکا به اسرائیل: آتش‌بس در غزه را به عملیات نظامی ترجیح می‌دهیم

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

انتقاد «بیل گیتس» از «ایلان ماسک»

رسانه های عبری: سفر وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل لغو شد

فشار شدید دولت آمریکا بر تل آویو برای رسیدن به توافق با حماس

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

انگلیس سنگین‌ترین بسته تحریمی علیه روسیه را اعمال کرد

استقبال چین از انتخاب پاپ جدید

سفیر آمریکا: تل آویو مسئول توزیع کمک‌ها در غزه نخواهد بود

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

پوتین در میدان سرخ: روسیه سدی شکست‌ناپذیر در برابر نازیسم خواهد بود

در بحبوحه درگیری با پاکستان؛ هند «اس-400» مستقر کرد

پرنده‌های آهنین چینی بازار هواپیماهای نظامی را به هم ریخت؛ داستان چیست؟

افشای دیدار نامتعارف وزیر امور راهبردی اسرائیل با ترامپ در کاخ سفید

نیوزویک نظر پاپ جدید در مورد سیاست‌های مهاجرتی ترامپ را اعلام کرد

الجولانی در ازای لغو تحریم‌ها، پیشنهادهایی به آمریکا داده است

رژه هوایی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش روسیه بر فراز میدان سرخ

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

آزار جنسی خاخام صهیونیست به دخترانش رسوایی به بار آورد

برنامه پوتین و شی برای تضعیف دلار

قصد ترکیه برای افزایش مبادلات با عراق تا 30 میلیارد دلار

حضور بیش از 11 هزار نظامی در مراسم رژه «روز پیروزی» مسکو

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

تولید بمب گرما-هسته‌ای جدید در آمریکا علیرغم شعارهای ترامپ

رایزنی‌های جدید روسیه و آمریکا برای عادی‌سازی روابط