ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نگاه برنامه ریزان بودجه باید به حوزه فرهنگ و هنر مهربانانه‌تر باشد اخبار ایران

نگاه برنامه ریزان بودجه باید به حوزه فرهنگ و هنر مهربانانه‌تر باشد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - محمد خزاعی این جلسه را تداوم جلسات کمیسیون اقتصادی سازمان سینمایی با دستگاه‌ها و مراکز مختلف اجرایی برای رونق اقتصاد سینما عنوان کرد و افزود: این دومین جلسه در این زمینه است در جلسه قبلی با آقای خاندوزی وزیر اقتصادی و دارایی به نتایج خوبی از جمله: ساده سازی تکالیف مالیاتی سینماگران، تجمیع پرونده‌ها در یک اداره کل و تشکیل کارگروه مشترک سینما و مالیات رسیده ایم و در این جلسه ضمن پیگیری مباحث کارشناسی فیمابین، به دنبال رسیدن به زبان مشترک و ایجاد راهکار‌های تخصصی و عملیاتی جهت تسهیل فرآیند مالیات ستانی از یک طرف و ایجاد رضایت بین سینماگران از سوی دیگر هستیم.
در این نشست که جمعی از سینماگران، تهیه‌کنندگان و فعالان حوزه سینما حضور داشتند محمد خزاعی با تقدیر از تجمیع و تمرکز رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی سینماگران در حوزه مالیاتی مرکز تهران گفت: تشکیل کارگروه مشترک مالیاتی سینما به منظور هماهنگی، رفع موانع و رسیدگی به مسائل خرد و کلان در حوزه مالیاتی می‌تواند به هر دو طرف برای رسیدن به یک دیدگاه مشترک کمک کند.
وی افزود: معافیت‌ها و بخشودگی‌های مالیاتی منحصر به حوزه فرهنگ و هنر کشور ما نمی‌شود بلکه بسیاری از کشور‌هایی که حتی صاحب صنعت سینما نیستند با ایجاد بستر‌های تشویقی، معافیت‌ها و وام‌های ارزان قیمت در جهت احیا و رونق این صنعت مهم و تاثیرگذار تلاش کرده اند. رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد:کشور ما از نیروی انسانی متخصص و متعهد بسیار خوبی در حوزه سینما و هنر برخوردار است، اما از لحاظ حمایت‌های اقتصادی حوزه فرهنگ و هنر مظلوم است و نگاه برنامه‌ریزان بودجه باید به حوزه فرهنگ و هنر مهربانانه‌تر باشد.
به گفته وی توسعه فرهنگی کشور به مثابه توسعه اقتصادی و نظامی یک ضرورت است و نباید از آن غفلت کرد. امروز سینماگران درخواست معافیت مالیاتی صرف ندارند بلکه نیاز به درک متقابل به خاطر نوع کار و خاص بودن شغل خود دارند.
خزاعی با بیان اینکه کار در حوزه هنر مداوم نبوده و به شکل فصلی است و بیکار مفرط در آن به چشم می‌خورد تاکید کرد ضروری است در زمان تصمیم‌گیری برای اخذ مالیات در این مسائل توجه شود.
وی ادامه داد: در قانون مالیات 1401 تفاسیر مختلفی وجود دارد که قرار شد شفاف سازی لازم انجام شود و به مراکز مالیاتی ابلاغ شود.
سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی در این نشست مشترک ضمن شنیدن صحبت‌ها و مطالبات مدیران سینمایی و سینماگران، با تشریح نقش مالیات در توسعه زیرساخت‌های اقتصادی کشور و بیان موارد هزینه کرد عوارض مالیات بر ارزش افزوده از جمله به شهرداری ها، نظام سلامت و توسعه ورزش همگانی، گفت: از پیگیری جهت تصویب قانون و تخصیص بخشی از درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده برای توسعه زیرساخت‌های فرهنگی کشور استقبال می‌کنیم.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از عملیاتی شدن سه اقدام مهم در راستای همکاری با سینماگران خبر داد و گفت: در اولین اقدام، برای تسهیل انجام تکالیف سینماگران، پرونده آن‌ها را در یک اداره کل تجمیع کردیم و دیگر اینکه کارگروهی جهت پیگیری مطالبات و بررسی فنی و تخصصی مالیات آن‌ها بین سازمان امور مالیاتی و سازمان سینمایی تشکیل شد و سومین اقدام مهمی که در دست انجام هست، آمادگی نظام مالیاتی برای آموزش تکالیف مالیاتی سینماگران به این مودیان است.
سبحانیان، نظام مالیاتی را شریک مودیان مالیاتی دانست و بیان داشت: ما خود را مقابل کسب و کار‌ها نمی‌دانیم بلکه در کنارشان هستیم، زیرا طبق قانون در سود آن‌ها سهیم هستیم و طبیعتا هر چه قدر فعالین اقتصادی و مودیان ما درآمد و سود بیشتری داشته باشند مالیات بیشتری پرداخت خواهند کرد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی یکی از چالش‌های مهم اقتصاد کشور را حوزه معافیت‌های مالیاتی دانست و گفت: برخی از معافیت‌ها صرفا با رایزنی‌ها در قوانین مالیاتی درج شده است و دولت در لایحه برنامه هفتم پیشنهاد حذف این معافیت‌ها و عادلانه‌تر شدن مالیات ستانی در کشور را داده است.
وی با یادآوری اینکه شاید بسیاری از کسب و کار‌ها اعتقاد دارند که به دلایلی که ذکر می‌کنند نباید مالیات پرداخت کنند، گفت: حوزه‌های مختلفی، چون تعلیم و تربیت، شرکت‌های دانش بنیان، بخش گردشگری، مطبوعات و نشر، بهداشت و درمان و امنیت غذایی، بخش کشاورزی و دامداری، ورزش و حتی بخش صنعت در جلساتی که با ما می‌گذارند خواسته‌های خود را مطرح می‌کنند و بعضا اعتقاد دارند از آن قشر نباید مالیات اخذ شود یا اینکه مالیات کمتری باید بپردازند در حالی که سازمان امور مالیاتی صلاحیتی برای قانونگذاری و اینکه ببینیم چه کسی باید مالیات بدهد و چه کسی نباید بدهد، ندارد. این موضوع در حوزه سیاستی و قانونگذاری و وظیفه مجلس شورای اسلامی است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی آموزش قوانین و دستورالعمل‌های مالیاتی به مودیان را یکی از رویکرد‌های سازمان امور مالیاتی در جهت تسهیل تکلیف آن‌ها دانست و تصریح کرد: ما باید تکالیف را برای اقشار مختلف به ویژه هنرمندان ساده سازی و تسهیل کنیم.
منوچهر محمدی تهیه کننده سینما و تلویزیون نیز در این نشست گفت: دوستانم اینجا فقط برای مسایل صنفی خود اینجا نیامده اند بلکه برای طرح منافع ملی اینجا آمده اند. ما درد عمومی را اینجا مطرح می‌کنیم در همه دنیا برای اینکه بخش اقتصادی را به تحرک بیشتر وا دارند معمولا از چند اهرم مشخص استفاده می‌کنند که یکی از آن‌ها تسهیلات بانکی است و یکی هم مشوق‌های مالیاتی است. در مورد سینما و مشخصا فرهنگ و هنر هم از این تمهیدات استفاده می‌کنند. ما در قوانین شما ذیل کارگران فصلی تعریف می‌شویم. من پنج سال است که فیلم نساخته ام و بسیاری دیگر هم در این حدود فیلم نساخته اند حالا اگر یک نفر بعد این همه سال فیلمی ساخته باید به او بگوییم بیایید 25 درصد مالیات بدهید؟
مرضیه برومند مدیرعامل خانه سینما ضمن تاکید بر مطالبات و درخواست‌های مطرح شده از سوی آقای محمدی گفت: در حال حاضر سقف معافیت مالیاتی درآمد 480 میلیون تومان است و خواسته اصلی ما برگشتن به بند لام ماده 139 است.
وی ادامه داد: واقعا عدالت در این زمینه رعایت نشده و رویه موجود ظلم به سینماگران و هنرمندان کشور است.
منوچهر شاهسواری دیگر تهیه کننده سینما هم در این نشست خواستار بررسی مجدد پرداخت مالیات از سوی صنف سینما شد و گفت: ظاهر ماجرا این است که ما داریم درباره سینما صحبت می‌کنیم، ولی واقعیت این است که درباره همه هنر‌ها مثل تاتر، موسیقی، کتاب، نویسندگان، نقاشان، گرافیست‌ها و فعالان قرآنی صحبت می‌کنیم. تعداد موسسات فرهنگی که دولت دارد از موسسات خصوصی بسیار بیشتر است و همه آن‌ها باید مالیات بدهند. پیشنهادی که داریم این است قانون برد برد در آن باشد از هفت هزار و پانصد نفر عضو رسمی باضافه تعدادی زیادی که در صدا و سیما کار می‌کنند، همه قراردادی اند. مالیات آن‌ها هم همین وضعیت را دارد. خیلی از بازیگران و همکاران ما درامدشان به اندازه‌ای که بتوانند اجاره خانه شان را بدهند نیست.
جمال ساداتیان تهیه کننده سینما هم با توضیح اینکه سینما نه تنها نباید هزینه‌ای پرداخت کند بلکه باید کلی هم مشوق‌های مختلف برای آن در نظر گرفت، گفت: بر اساس تحقیقاتی که انجام شده کسانی که سرگرمی هنری در زندگی دارند هفتاد درصد کمتر در معرض بزه‌های اجتماعی قرار می‌گیرند. یعنی شما که بودجه هنر در پر‌کردن اوقات فراغت مردم چه خدمتی می‌تواند به مردم بکند. همیشه می‌گویند پیشگیری بهتر از معالجه است شما تصور کنید که در مناطق محروم بزه‌های اجتماعی زیاد است وقتی یک بزه اجتماعی زیاد می‌شود چقدر هزینه برای خانواده درست می‌کند؛ چقدر هزینه برای حاکمیت درست می‌کند و چقدر سیستم اداری جامعه را درگیر می‌کند شما ببینید حوزه هنر که گل سر سبد آن سینماست وقتی می‌تواند با فیلمی خوب این همه حس خوب در جامعه تزریق کند، چقدر می‌تواند برای کشور ارزش داشته باشد؟
وی ادامه داد: در سینمای اروپا غالبا از حوزه‌های مالیاتی پول جمع می‌کنند و فیلم می‌سازند. ما در ایران حاضریم از جیب خودمان پول بدهیم و فیلم بسازیم و آن رسالتی که نقش حاکمیتی دارد انجام دهیم و در ازای آن این همه در چنبره سیستم اداری و مالی درگیر باشم.
احمد میرعلایی با بیان اینکه نسبت به نقشی که هنرمندان و سینماگران دارند دولت نه تنها نباید مالیات دریافت کند که باید با مشوق‌های دیگری از آن‌ها حمایت کند.
وی ادامه داد: سینماگران حتی در تبیین و فرهنگ سازی موضوع مالیات می‌توانند بیشترین کمک را به این حوزه داشته باشند پس شایسته است با تمهیداتی موثر ضمن تشویق این حوزه به سمت آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به افکار عمومی موضوع معافیت‌های مالیاتی را برای این قشر بازنگری نماید.
علیرضا رئیسیان با اشاره به غیر قابل مقایسه بودن فعالیت سینماگران و هنرمندان با مشاغل اقتصادی خاطر نشان کرد: اطلاع داریم بسیاری از شرکت‌های اقتصادی و حتی شرکت‌های وابسته به پتروشیمی مشمول معافیت‌های مالیاتی هستند که اساسا، کارشان و درآمدشان قابل مقایسه با سینما نیست.
وی تصریح کرد: بازنگری در موضوع مالیات سینماگران یک مطالبه عمومی و به حق است و انـتظار میرود سازمان امور مالیاتی در این زمینه یک تجدید نظر اساسی داشته باشد.
در مشترک نشست رئیس سازمان سینمایی و سازمان امور مالیاتی سینماگرانی چون: مرضیه برومند، منوچهر محمدی، احمد میرعلایی، منوچهر شاهسواری، محسن علی اکبری، علیرضا رییسیان، همایون اسعدیان، مرتضی شایسته حضور داشتند.
اصغر فارسی، حبیب ایل بیگی، یزدان عشیری، رمضانعلی حیدری خلیلی از جمله مدیران سازمان سینمایی حاضر در این نشست بودند.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1066523/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مولدسازی دارایی‌های دولت آغاز یک تحول اقتصادی در برنامه هفتم خواهد بود

چگونه عقود صوری بانک‌ها تورم زا شده‌اند؟

چگونه عقود صوری بانک‌ها تورم‌زا شده‌اند؟

عقود صوری بانک‌ها چگونه تورم‌زا شده‌اند؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مازندران سفر می‌کند

تامین مالی طرح‌های زیرساختی ایران به دور از سیاست‌زدگی

دستغیب تاکید کرد: لزوم ساماندهی اقتصادی اتباع خارجی

روایت مورخ برجسته بریتانیایی از «سه قدرت برتر آینده جهان»

کریدورهای بین ‏المللی منتظر ایران نمی‏‌مانند

جنگ کریدوری ابرقدرت‌ها در خاورمیانه

روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه 4 مهر

پشت پرده کریدور هند-خاورمیانه-اروپا

تصویب طرحی جنجالی در انگلیس برای مدیریت فضای مجازی

خبری درباره حقوق بازنشستگان از زبان نماینده مجلس

فارسی در افغانستان از دولت‌ها زخم‌ها خورده

کشته شدن دو نظامی بحرینی در مرز عربستان و یمن

ظهر‌ه‌وند: طرح احداث کریدور هند و غرب آسیا به اروپا تبلیغاتی است

آلمان به دنبال کاهش حمایت از پناهجویان به دلیل مشکلات اقتصادی

بورس؛ برنده تقابل بازارها

حمله هوایی رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های مقاومت در غزه

حملات هوایی تل‌آویو به شرق غزه

هشدار رسانه‌های عبری درباره پیش‌شرط‌های هسته‌ای عربستان

باکو: فرانسه به دنبال استعمارگرایی جدید در قفقاز جنوبی است

الهام علی‌اف: هرگز حمایت‌های گسترده ترکیه را فراموش نمی‌کنیم

تصمیمی جدید برای حل مشکل صادرات سوخت ایران و افغانستان

پایان مأموریت «نعمت‌الله ترکی» در صندوق بازنشستگی کشوری/ «مهدی مسکنی» سرپرست شد

دستور فرزین برای تشکیل کارگروه رفع موانع تامین مالی نهضت مسکن

بلینکن: اوکراین یک شکست تاریخی برای پوتین خواهد بود

میــراث‌‏خـواران جنـگ

تورم تغییر دکوراسیون داد

پایان ماموریت «نعمت‌الله ترکی» در صندوق بازنشستگی کشوری/ «مهدی مسکنی» سرپرست شد

تقویت کادر فنی؛ اولویت کشتی آزاد

تصاویری از اعتراضات در ارمنستان

چراغ سبز ناتو به صربستان درباره کوزوو

نظارت بر توزیع آرد و کیفیت نان در کهگیلویه و بویر احمد جدی است

قیمت نفت از 93 دلار عبور کرد

علی دایی نخواست یا نتوانست؟

ویدئویی از پوتین با ظاهری متفاوت

پروژه عجیب مکعب در عربستان

ماجرای گرانی بازار مسکن

زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مصر اعلام شد

ماجرای تغییر سیاست ارزی دولت در بورس چه بود؟

ماهی و لبنیات صدرنشین تورم خوراکی ها در شهریور؛ گوشت قرمز همچنان می‌تازد

دستور رئیس‌جمهور برای تعیین آمار متقاضیان و میزان تسهیلات پرداختی در حوزه مسکن

بانک مرکزی اروپا: شرایط اقتصادی در منطقه یورو ضعیف است

تکلیف وزارت اقتصاد برای ارائه سالانه برنامه تامین مالی رشد اقتصادی کشور

دام بزرگ کلاهبرداران پیچیده در غرب کشور

غلبه‏‌ی حاشیه بر متن

رئیس جمهور: مدیران بانک‌های متخلف در پرداخت تسهیلات مسکن مواخذه شوند

بررسی دلایل گرانی «لوازم خانگی» در بازار