ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نگرانی جدید غرب در اوکراین اروپا

نگرانی جدید غرب در اوکراین
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا /متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
«تسلیحات توپخانه بر نبرد در اوکراین غالب بوده‌اند. اما با گذشت 18 ماه از جنگ در اوکراین، اختلافی قابل ملاحظه بین تعداد گلوله‌های توپخانه درخواستی اوکراین و ظرفیت تولید این گلوله‌ها توسط کارخانه‌های اروپایی و آمریکایی وجود دارد و نگرانی‌ها در اروپا بابت ناتوانی شرکت‌های تولیدکننده مهمات در رفع نیازهای کی‌یف رو به تشدید است».
 پایگاه سی.ان.ان در گزارشی درباره تاثیرات جنگ در اوکراین بر انبارهای نظامی و صنعت مهمات سازی غرب نوشته است:
«جایی دور از جبهه نبرد، جنگ در اوکراین وارد بازی اعداد و رقابت بر سر اینکه چه کسی بتواند گلوله، تانک‌ها و فراتر از همه اینها، مهمات توپخانه بیشتری به دست آورده و تولید و عرضه کند، شده است.
اولکساندرا اوستینووا، نماینده پارلمان اوکراین به سی.ان.ان گفت، ارتش اوکراین در جریان ضد حمله خود به طور متوسط روزانه بالغ بر 6000 گلوله توپ شلیک می‌کند اما این ارتش می‌خواهد نرخ شلیک این گلوله‌ها به بیش از 10000 مورد برسد. طبق تحلیل صورت گرفته از سوی دولت‌های استونی و اوکراین، همین رقم البته تنها کسری از نرخ 60000 گلوله توپی که روسیه در اوج گلوله‌بارانهایش در سال جاری میلادی در هر روز شلیک کرد، است.
مدیر عامل شرکت راینمتال، یکی از بزرگترین شرکت‌های تولید کننده مهمات در اروپا می‌گوید، کی‌یف در مجموع نیازمند حدود یک و نیم میلیون گلوله توپ در سال است.
پنتاگون پیشتر اعلام کرد، آمریکا تا ماه ژوئیه تابستان جاری مجموعا بیش از دو میلیون گلوله توپ را از زمان شروع جنگ در اوکراین در سال 2022 تا کنون به کی‌یف عرضه کرده است. از طرفی اتحادیه اروپا نیز در سال جاری میلادی دست کم 250 هزار گلوله توپ را برای کی‌یف فرستاده و در کنار آن، کشورهای عضو این اتحادیه و همین طور بریتانیا نیز به صورت انفرادی و در چارچوب تعاملات دوجانبه به اوکراین مهمات داده‌اند.
مقام‌های دفاعی استونی ارزیابی کردند، حداکثر ظرفیت تولید مهمات توپخانه در کلیت اروپا در فوریه 2023 معادل 300000 گلوله در سال بوده است. تولیدکنندگان مهمات در این قاره در بهترین سناریو، رساندن حداکثر ظرفیت تولید به 2.1 میلیون گلوله توپ در هر سال را مد نظر قرار داده‌اند اما تحقق این هدف سالها طول خواهد کشید.
با تخلیه انبارهای مهمات اروپا و وارد آمدن فشاری مضاعف به خطوط موجود تولید مهمات، حالا خریداران گلوله‌های توپ به سراغ هر فروشنده‌ای که موجود باشد، خواهند رفت. مدیرعامل شرکت یوروپلاسما که تولید کننده پوکه گلوله‌های توپ است در مصاحبه با سی.ان.ان گفت: خریداران این پیام را فرستاده‌اند که ما همه آنچه را که شما بتوانید تولید کنید، خواهیم گرفت.
کمیسیون اروپا در ماه مارس در راستای کمک به اوکراین برنامه عرضه یک میلیون گلوله توپ به کی‌یف تا ماه مارس 2024 در یک فرآیند سه مرحله‌ای را اعلام کرد.
طبق این طرح، کشورهای اروپایی در ابتدا مهماتی که بتوانند از ذخایر ملی خودشان برداشت کنند را خواهند فرستاد. طبق اعلام اتحادیه اروپا، تا ماه ژوئیه 2023 حدود 224000 گلوله در چارچوب این برنامه تحویل اوکراین شده است.
در مرحله دوم این طرح، کشورهای اروپایی به صورت دسته جمعی از تولیدکنندگان داخلی گلوله‌های توپ را خریده و از بروز رقابت بین کشورهای متحد اجتناب می‌کنند تا به طرزی خوشبینانه راندمان را افزایش دهند. هم اکنون آنها در مرحله امضای هشت قرارداد بزرگ به ارزش یک میلیارد یورو با تولیدکننده‌ها هستند.
در مرحله سوم این طرح، اتحادیه اروپا متعهد به اختصاص 500 میلیون یورو به تقویت تولید گلوله‌های 155 میلی‌متری که استاندارد توپ‌های ناتو است در بلند مدت شده و در کارخانه‌های بزرگتر و خطوط تولید ایمن‌تر سرمایه گذاری کرده تا ظرفیت تولید در آینده را تضمین کند.
از طرفی مهمات سازان اروپا در ضمن شتاب خود برای تولید مهمات، با قراردادهای ناتمام که اجرای کاملشان سالها طول می‌کشد و همچنین دیرکرد در تولید که آمادگی ارتشهای کشورهای خودشان را تهدید می‌کند، دست به گریبان هستند.
یک گزارش پارلمان فرانسه در فوریه 2023 بیان کرد، فرآیند تولید و تحویل گلوله‌های توپ استاندارد 155 میلی‌متری به بیش از 20 ماه رسیده و این زمان برای گلوله‌های پیشرفته‌تر با قابلیت هدایت شوندگی به بین 24 تا 36 ماه می‌کشد.
آرمین پاپرگر، مدیرعامل راینمتال گفت: "سه سال پیش همه فکر می‌کردند ما با نیروی هوایی می‌توانیم همه کار بکنیم. این ممکن نیست. صد البته ما نیازمند نیروهای زمینی قدرتمند هستیم."
به گفته پاپرگر، ارزش‌های معاملات نیمه کاره این شرکت تولید تسلیحات آلمانی بر سر مهمات، سامانه‌های تسلیحاتی و خودروها به 40 میلیارد یورو می‌رسد که از این رقم، 10 میلیارد یورو مربوط به معاملات بر سر مهمات است.
ویلیام لاپلانت، معاون تدارکات و لجستیک وزیر دفاع آمریکا گفت، وضعیت در دیگر کارخانه‌های مهمات سازی در آن سوی اقیانوس اطلس مشابه است و زمان تحویل مهماتی که ارتش آمریکا سفارش داده به 20 تا 30 ماه رسیده است.
نرخ‌های اخیر افزایش تولید مهمات در اروپا چشمگیر هستند.
شرکت راینمتال اعلام کرده، در سال جاری میلادی نرخ تولیدش باید به رقم 400000 گلوله برسد و رقم هدفش برای سال 2024 نیز 600000 گلوله توپ است. این در حالی است که نرخ تولید این گلوله‌ها توسط این کارخانه قبل از 2022 کمتر از 100000 عدد در سال بود.
شرکت مهمات سازی اسکاندیناویایی "نامو" در سال 2021 تنها "چند هزار" گلوله توپ را سالانه تولید می‌کرد اما می‌خواهد سال آینده میلادی این رقم را به تولید 80000 گلوله در سال برساند.
به گفته لاپلانت، مهمات سازان آمریکایی نیز با چالشی مشابه برای تقویت تولید خود مواجه بوده و انتظار می‌رود مجموع تولید گلوله‌های توپ در آمریکا در سال 2025 به 100000 عدد در ماه برسد، در حالی که در اوایل 2023 این نرخ 14500 گلوله در ماه بود و هم اکنون نیز نرخ تولید آمریکا 28000 گلوله در ماه است.»
ترجمه علی مدنی

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1067835/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف بقایای 3 جسد در حومه حلب

روی آوردن ساکنان غزه به شیوه‌های ابتدایی برای مقابله با کابوس قحطی

گام چین و پاکستان برای مهار نفوذ هند در افغانستان

رژیم صهیونیستی تیپ چتربازان را از سوریه به مرزهای غزه منتقل کرد

پول گندم‌ گندم‌کارها کجاست؟

دولت‌ها چگونه با تورم مقابله می‌کنند؟

خرید ارزان ترین لوله گالوانیزه برق ، از کجا بخریم؟

رویترز: ترامپ به‌دنبال جذب یک تریلیون دلار سرمایه‌گذاری عربستان است

رئیس‌جمهور لبنان: تصمیم برای انحصار سلاح در دست دولت گرفته شده است

احتمال حضور سوریه در نشست سران عرب قوت گرفت

هدیه تسلیحاتی آمریکا به اوکراین

اعتراف کارشناس اسرائیلی به فلج شدن رژیم صهیونیستی در پی حملات یمن

ممنوعیت واردات یا تعرفه‌گذاری؟

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

سرمقاله صبح نو/ فرار B-2؛ پایان عصر شبح

مردان رادیکالی که آتش جنگ هند و پاکستان را هدایت می‌کنند

سرمقاله اطلاعات/ خلیج فارس نامی به بلندای تاریخ

هزاران کامیون آماده ورود به غزه

آمادگی ترکیه برای میزبانی مذاکرات روسیه و اوکراین

پایان دادن به گرسنگی مردم غزه خواسته تونسی‌ها

حماس: جهانیان «نه بزرگ» به نتانیاهو بگویند

تحریم های جدید انگلیس علیه روسیه

تخریب منازل فلسطینیان در شرق طولکرم و آوارگی ساکنان توسط اشغالگران

تسلیحات اسرائیلی هند در تقابل با پاکستان

پاپ جدید خواستار صلح پایدار در اوکراین شد

حرکت ارابه‌های مرگ به سوی غزه با اعزام تیپ‌های جدید

چالش جدی بازار مسکن؛ قیمت‌ها با درآمد خانوار هم‌راستا نیست

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

سرمقاله جمهوری اسلامی/ حوزه علمیه و نیم قرن حکمرانی

سرمقاله وطن امروز/ طلوع ایران پویا از افق جامعه مولد

دولت جدید آلمان روند ارسال تسلیحات به اوکراین را مخفی می‌کند

تلاش رژیم صهیونیستی برای ترغیب سربازان ذخیره

زلنسکی: بدون آتش‌بس، مذاکره‌ای در کار نیست

اعتراف رسانه‌ها و نظامیان صهیونیست به ناتوانی در برابر «حماس»

نگرانی رژیم صهیونیستی از تحولات اخیر سیاست‌های آمریکا

رئیس پارلمان لبنان:عادی‌سازی روابط با اسرائیل خیانت است

نخست‌وزیر اسبق اسرائیل: غزه متعلق به فلسطینیان است نه اسرائیل

وعده وزیر ارتباطات درباره افزایش سرعت اینترنت

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

سرمقاله جوان/ قرن دوم حوزه قم

سرمقاله فرهیختگان/ جولانی در اورشلیم

قطع برق و ناامنی انرژی اروپا، اندیشکده بلژیکی را نگران کرد

ماکرون پیشنهاد پوتین را «گام اول اما ناکافی» دانست

آتش‌بس بدون دوام در آسیا

رسانه صهیونیست: اسرائیل ترجیح می‌دهد در باتلاق غزه غرق شود

بایدن سکوتش را شکست؛ ترامپ صداقت ندارد

کرملین:پیشنهاد مذاکرات مستقیم از سوی پوتین، بیانگر تمایل واقعی برای صلح است

منابع عربی: الجولانی و محمود عباس با ترامپ دیدار می‌کنند

اندیشکده انگلیسی: روابط پکن و دهلی، زمینه‌ساز نظم جدید جهانی است