ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پیش‌بینی بحران‌های بزرگ در بازار نفت خواندنی ها

پیش‌بینی بحران‌های بزرگ در بازار نفت
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
شکوفه حبیب زاده| «شوک‌های ظرفیت، ایجاد یک ابرچرخه انرژی و البته تلاش‌های روزافزون برای دور کردن جهان از سوخت‌های فسیلی، سبب شده‌اند تا زنگ خطر 150 دلاری شدن قیمت نفت به صدا درآید.» این بخشی از گزارش اخیر جی‌پی‌مورگان درباره قیمت نفت در سه سال آینده است. تلاطم قیمت نفت و نزدیک شدن آن به 100 دلار این گمانه را تقویت می‌کند. قیمت جهانی نفت که در ماه آگوست، رکورد تاریخی سال 2023 را شکسته و از 89 دلار عبور کرده و به 95 دلار هم رسیده بود، در نهایت کوتاه آمد و به 83/93 دلار کاهش یافت. با این همه پیش‌بینی‌ها در مورد روند قیمت نفت در روزهای آتی متفاوت است. برخی روند آن را صعودی و در نزدیکی 100 دلار دیده و حتی عبور تا 105 دلار در هر بشکه نیز پیش‌بینی شده است، اما در مقابل برخی از مؤسسات ردیابی نفتکش مانند کپلر، از کاهش قیمت نفت حمایت می‌کنند. گلدمن‌ساکس و شورون عقیده دارند که در سال 2024 قیمت نفت به 100 دلار در هر بشکه خواهد رسید. پالایشگاه‌های نفت در چین مجدداً به بالاترین سطح تولید رسیده‌اند تا کمبود دیزل و بنزین را پس از اعلام روسیه مبنی بر صادر نکردن این دو فرآورده نفتی جبران کنند. مقامات آمریکایی به دولت عراق فشار می‌آورند تا خط لوله کرکوک-جیهان که پس از ناآرامی‌ها در شمال عراق بسته شده بود، مجدداً بازگشایی شود. ظرفیت این خط یک میلیون بشکه در روز است. در انگلستان، نخست‌وزیر در یک گردش آشکار از ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و دیزلی کوتاه آمده و آن را به 2035 به‌جای 2030 موکول کرد. سیاست‌های موسوم به کربن صفر برای مردم این کشور همراه با فشار فزاینده تورم و افزایش هزینه بوده است. به گفته نخست‌وزیر انگلیس، این سیاست‌ها در فرانسه و آلمان نیز تحت بررسی است. دولت انگلستان در ماه ژوئیه صدها مجوز اکتشاف و توسعه میادین نفت و گاز در بخش شرقی مرزهای انگلستان در دریای شمال را صادر کرد.
نفت‌خام «وست تگزاس اینترمدیت» در حال حاضر همچنان بالاتر از 90 دلار است. این نوع نفت خام حتی به قیمت هر بشکه 03/90 دلار در بازار کاشینگ هم رسید که از بالاترین قیمت خود در سال جاری کمتر است. ازطرفی مقدار ذخایر استراتژیک نفت ایالات متحده مجدداً کاهش یافته است.
براساس گزارش جهان انرژی، در بازار گاز طبیعی در منطقه هنری هاب یک میلیون واحد حرارتی انگلیسی (بی‌تی‌یو) به قیمت 56/2 دلار معامله شد که 2 درصد بیشتر از هفته گذشته است. همین مقدار گاز طبیعی مایع شده در بازار روتردام در اروپا به قیمت 73/11دلار به فروش رسید که حدود 15 درصد بیشتر از هفته گذشته است. در شرق دور گاز طبیعی مایع شده به قیمت 24/14 دلار به ازای هر میلیون بی‌تی‌یو معامله شد که حدود 30 درصد نسبت به هفته گذشته رشد داشته است.
بحران انرژی در راه است؟
در این میان تحلیلی هشدارآمیز نیز به گوش می‌رسد. مرکز تحقیقات انرژی جی‌پی‌مورگان به بازارها هشدار داده، افزایش اخیر قیمت نفت برنت می‌تواند تا سال 2026 قیمت هر بشکه را به 150 دلار برساند و بحران انرژی وخیم‌تر از بحران 2022 اروپا به وجود آورد.
براساس گزارش جدید جی‌پی‌مورگان، چندین کاتالیزور ازجمله شوک‌های ظرفیت، ایجاد یک ابرچرخه انرژی و البته تلاش‌های روزافزون برای دور کردن جهان از سوخت‌های فسیلی، باعث شده‌اند تا زنگ خطر 150 دلاری شدن قیمت نفت به صدا درآید.
اخیراً، قیمت نفت خام به دلیل کاهش تولید اوپک پلاس، عمدتاً از سوی عربستان و روسیه افزایش‌یافته است. عربستان تقریباً یک ‌میلیون بشکه در روز از بازار خارج کرده است و مجموع کاهش تولید اعضای اوپک را به 66/3میلیون بشکه در روز رسانده است؛ درحالی‌که صادرات سوخت از روسیه هم به‌تازگی ممنوع شده است.
به‌این‌ترتیب افزایش تقاضای نفت خام با محدودیت‌های شدید عرضه همراه شد، قیمت نفت خام را افزایش داد و مصرف‌کنندگان را با چالش افزایش قیمت روبه‌رو کرد.
قیمت برنت بعدازظهر آخرین روز کاری هفته (جمعه) به حدود 55/93 دلار در هر بشکه رسید؛ اما جی‌پی‌مورگان انتظار دارد قیمت برنت در سال آینده به حدود 90 تا 110 دلار رسیده و حتی در سال 2025 افزایش بیشتری یابد.
یک پیش‌بینی از بحرانی شدیدتر از بحران گاز
کریستین مالک، رئیس مرکز پژوهشی انرژی جی‌پی‌مورگان، در توضیح پژوهش جدید هشدار داد: ابرچرخه انرژی که قرار است به‌واسطه کاهش تولید اوپک، افزایش تقاضا و عدم سرمایه‌گذاری در تولید جدید نفت ایجاد شود، به‌شدت بی‌ثبات خواهد بود و می‌تواند بحرانی شدیدتر از بحران گاز سال 2022 اروپا که در پی آغاز جنگ اوکراین و روسیه ایجاد شد، به وجود آورد.
جی‌پی‌مورگان، فوریه امسال، رسیدن قیمت نفت به 100 دلار در هر بشکه در سال جاری را بعید اعلام کرده بود؛ مگر اینکه رویداد ژئوپلیتیکی بزرگی رخ دهد که بازارها را متلاطم سازد.
این مؤسسه همچنین اعلام کرده بود که اوپک‌پلاس می‌تواند تا 400 هزار بشکه در روز به عرضه جهانی اضافه کند و صادرات نفت روسیه تا اواسط سال جاری به‌طور بالقوه بهبود خواهد یافت.
در آن زمان جی‌پی‌مورگان، رشد تقاضای چین را 770 هزار بشکه در روز برآورد می‌کرد که کمتر از تخمین‌های آژانس بین‌المللی انرژی و اوپک بود. با این حال این مؤسسه اکنون پیش‌بینی کرده است که عدم تعادل عرضه و تقاضای جهانی در سال 2025 حدود 1/1 میلیون بشکه در روز خواهد بود؛ اما این بی‌ثباتی در سال 2030 در اثر تقاضای قوی در برابر عرضه محدود، منجر به ایجاد کسری 1/7 میلیون بشکه در روز خواهد شد.
یک پیش‌بینی عجیب تا پایان 2024
تحلیلگران بانک «گلدمن ساکس»، پیش‌بینی خود در خصوص قیمت نفت برنت در 12 ماه آینده را از 93 دلار، به 100 دلار به ازای هر بشکه بازبینی کردند زیرا انتظار دارند که کاهش ذخایر راهبردی نفت ایالات متحده، شدیدتر شود. دلیل اصلی این کاهش هم محدودیت عرضه اوپک و تقاضای بالاتر است.
تحلیلگران این بانک آمریکایی معتقدند: «اوپک با بهره بردن از رشد تقاضای جهانی و اعمال قدرت قیمت‌گذاری، قادر خواهد بود نفت برنت را در سال 2024، در محدوده قیمت 80 تا 105 دلار نگه دارد.» همچنین دولت روسیه سرگرم بررسی اعمال تعرفه صادرات 250 دلار به ازای هر تن بر روی همه فرآورده‌های نفتی از اول اکتبر تا ژوئن سال 2024 است تا با کمبود داخلی سوخت مقابله کند. این اقدام در حالی انجام می‌شود که تولید نفت شیل ایالات متحده در اکتبر، به 39/9 میلیون بشکه در روز کاهش پیدا می‌کند و عربستان سعودی و روسیه، کاهش عرضه اضافی مجموعاً 3/1 میلیون بشکه در روز را تا پایان سال 2023 ادامه می‌دهند.
کاهش صادرات نفت عربستان
صادرات نفت عربستان سعودی در ژوئیه، به پایین‌ترین حد خود در بیش از دو سال گذشته نزول کرد. آمار سازمان ابتکار داده (JODI) نشان می‌دهد صادرات نفت بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان به 01/6 میلیون بشکه در روز در ژوئیه رسید که 6/11 درصد در مقایسه با صادرات 8/6 میلیون بشکه در روز در ژوئن کاهش داشته و پایین‌ترین میزان صادرات از ژوئن سال 2021 است. عربستان سعودی در ماه ژوئیه، کاهش تولید چشمگیری را اعمال کرد که بزرگ‌ترین کاهش تولید در سال‌های اخیر و علاوه بر کاهش تولید توافق‌شده تحت پیمان «اوپک‌پلاس» بود. تولید نفت عربستان سعودی در ژوئیه، به 01/9 میلیون بشکه در روز رسید که 943 هزار بشکه در روز در مقایسه با ژوئن کاهش داشت و میزان ذخایر راهبردی هم 96/2 میلیون بشکه کاهش یافت و به 73/146 میلیون بشکه رسید. پالایشگاه‌های نفت عربستان سعودی در ژوئیه، 3 هزار بشکه در روز نفت کمتری پالایش کردند و میزان آن به 56/2 میلیون بشکه در روز رسید. مصرف مستقیم نفت به میزان 49 هزار بشکه در روز کاهش یافت و به 592 هزار بشکه در روز رسید. صادرات فرآورده‌های نفتی این کشور در ژوئیه، 203 هزار بشکه در روز کاهش داشت و به 14/1 میلیون بشکه در روز رسید. عربستان سعودی و روسیه با وجود روند صعودی بازار نفت، ماه میلادی جاری اعلام کردند کاهش تولید داوطلبانه نفت خود را تا پایان سال 2023 تمدید خواهند کرد. «آژانس بین‌المللی انرژی» هفته گذشته اعلام کرد، تمدید کاهش تولید این دو کشور به معنای کمبود شدید عرضه در بازار نفت تا پایان سه‌ماهه چهارم سال 2023 است.
شورون، دومین تولیدکننده بزرگ انرژی در ایالات متحده نیز نظری همسو دارد. مدیرعامل این شرکت پیش‌بینی کرد قیمت نفت به‌زودی به 100 دلار به ازای هر بشکه صعود می‌کند. «مایک ویرث» مدیرعامل شرکت شورون، در مصاحبه با «بلومبرگ» گفت: «عرضه محدودشده و ذخایر کاهش پیدا کرده‌اند. روندهای مذکور نشان می‌دهند که ما قطعاً در مسیر رسیدن به قیمت نفت 100 دلار به ازای هر بشکه هستیم.»
جهان با کمبود عرضه نفت روبه‌روست
تحلیلگران گروه بانکی ANZ نیز معتقدند: «کاهش تولید نفت‌خام عربستان سعودی و روسیه، ممکن است بازار را در سه‌ماهه چهارم سال میلادی جاری، با دو میلیون بشکه در روز با کمبود عرضه روبه‌رو کند و روند نزولی متعاقب ذخایر راهبردی، ممکن است بازار را در معرض افزایش قیمت بیشتری در سال 2024، قرار دهد.» عربستان سعودی و روسیه کاهش عرضه اضافی خود را تا پایان سال 2023 تمدید کردند تا اقدامات «اوپک‌پلاس» برای حمایت از بازار را تقویت کنند و همزمان، پالایشگاه‌های چینی تحت تأثیر حاشیه سود قوی صادرات، تولیدشان را بالا برده‌اند.
افت تولید فرآورده‌های نفتی در پالایشگاه‌ها
پالایشگاه‌های نفت جهان قادر به تولید گازوئیل به حد کافی نیستند. در چنین شرایطی اقتصادها از یک سوخت حیاتی برای صنعت برق و حمل‌ونقل، محروم شده‌اند. عربستان سعودی و روسیه، عرضه آن دسته از گریدهای نفتی را محدود کرده‌اند که بازدهی تولید گازوئیل بالاتری دارند. هر دو کشور در پنجم سپتامبر اعلام کردند محدودیت عرضه اضافی خود را تا پایان سال 2023 ادامه خواهند داد، درحالی‌که طی این مدت، تقاضا برای گازوئیل معمولاً افزایش پیدا می‌کند. این وضعیت برای پالایشگاه‌های نفت جهان که چندین ماه است با تولید محدود روبه‌رو بوده‌اند، چالش‌برانگیز است. گرمای شدید نیمکره شمالی در تابستان سال جاری میلادی، بسیاری از پالایشگاه‌ها را وادار کرد با نرخ تولید کندتری، فعالیت کنند و باعث ثابت ماندن ذخایر شد.
به گفته «کالوم بروس» تحلیلگر گروه مالی گلدمن ساکس، همچنین پالایشگاه‌ها برای تولید سوخت‌های دیگری مانند سوخت جت و بنزین که تقاضا برای آن‌ها بیشتر شده، تحت فشار قرار دارند. این وضعیت، نتیجه تعطیل شدن پالایشگاه‌ها با بازدهی پایین‌تر در زمان سقوط تقاضا در اوج بحران همه‌گیری کووید-19 بود. مصرف جدید بهبود پیدا کرده اما بسیاری از پالایشگاه‌ها، دیگر به فعالیت بازنگشتند. با این حال، این امید وجود دارد که کمبود گازوئیل تسهیل شود. با نزدیک شدن به زمستان، محدودیت‌های مربوط به آب‌وهوا برای پالایشگاه‌ها کاهش پیدا می‌کند؛ هرچند که بعضی از آن‌ها به تعمیرات فصلی می‌روند.
بازار گازوئیل بدتر می‌شود
با این حال، نگرانی‌هایی نسبت به عرضه از سوی کشورهای صادرکننده بزرگ گازوئیل وجود دارد. روسیه که با وجود تحریم‌های غربی، یک صادرکننده بزرگ به بازار جهان است، اعلام کرده است که به‌دنبال محدود کردن حجم گازوئیلی است که به بازارهای خارجی ارسال می‌کند. چین هم اخیراً سهمیه صادرات سوخت جدیدی را صادر کرده است، اما تحلیلگران و معامله‌گران در آسیا معتقدند این حجم برنامه‌ریزی‌شده برای جلوگیری از محدود شدن عرضه در بازار تا پایان سال میلادی جاری، کافی نخواهد بود. صادرات این کشور در طول سال 2023، نزدیک پایین‌ترین میانگین فصلی پنج‌ساله بوده است. از سوی دیگر عرضه کمتر گازوئیل، در هاب‌های ذخیره‌سازی بزرگ مشهود بوده است. در حال حاضر ذخایر گازوئیل در ایالات متحده و سنگاپور در پایین‌ترین سطوح فصلی قرار دارند. همچنین ذخایر این سوخت در کشورهای عضو «سازمان توسعه و همکاری اقتصادی»، بسیار پایین‌تر از پنج سال گذشته است.
براساس گزارش «بلومبرگ»، وضعیت بازار گازوئیل ممکن بود از این هم بدتر شود، زیرا رشد مصرف آن به اندازه سوخت‌های دیگر، قوی نبوده است. طبق جدیدترین گزارش ماهانه «آژانس بین‌المللی انرژی»، مصرف گازوئیل در سال میلادی جاری، حدود 100 هزار بشکه در روز رشد خواهد کرد، درحالی‌که رشد مصرف بنزین به 500 هزار بشکه در روز و سوخت جت و نفت سفید، به بیش از یک میلیون بشکه در روز می‌رسد.
آلمان گاز را گران می‌کند
برلین می‌خواهد مجدداً مالیات 19 درصدی بر مصرف گاز در این کشور را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به جریان بیندازد. در همین مسیر دولت آلمان سه ماه زودتر از موعد مقرر اعمال تخفیف بر مصرف گاز و گرمایش در این کشور را پایان خواهد داد. در ماه اکتبر بود که با هدف کاهش فشار بر مردم آلمان به‌دلیل افزایش قیمت حامل‌های انرژی در این کشور، دولت آلمان مالیات بر ارزش افزوده گاز را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از 19 درصد به 7 درصد کاهش داد. قرار بود این برنامه تا ماه مارس سال آینده میلادی اجرایی شود، اما دولت آلمان می‌خواهد تا پیش از آغاز سال میلادی جدید، دوباره مالیات بر ارزش افزوده گاز را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به همان 19 درصد بازگرداند. «وولف گانگ بوچنر» معاون سخنگوی دولت آلمان اعلام کرد که برلین تصمیم گرفته تا زودتر از موعد تعیین‌شده به اعمال تخفیف در قیمت گاز پایان دهد. دولت آلمان هم‌اکنون در حال انجام فرایند قانونمند کردن این تغییر در برنامه است. «اولیور اولپن» سخنگوی وزارت دارایی آلمان هم اذعان کرد که این اقدام موجب خواهد شد که درآمد دولت آلمان 2/2 میلیارد دلار افزایش یابد. آلمان تا پیش از سال 2022 معادل 40 درصد گاز موردنیاز خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از روسیه وارد می‌کرد و از جمله کشورهایی بود که بیشترین آسیب را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از کاهش واردات از روسیه طی سال گذشته دیده است. آلمان پس از اعمال تحریم‌های «اتحادیه اروپا» علیه روسیه، واردات گاز از این کشور را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به‌طور کامل قطع کرده است. اخیراً وزارت اقتصاد آلمان پیش‌بینی کرده که حداقل تا سال 2027 قیمت گاز روندی افزایشی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ طی خواهد کرد و بالا خواهد ماند، مگر آنکه شاهد اجرای اقدامات اضطراری بیشتری باشیم.
زور فدرال‌رزرو به نفت می‌چربد؟
فدرال‌رزرو در نشست کمیته بازار آزاد فدرال، نرخ بهره را بدون تغییر نگه داشت. با این حال، موضع بانک مرکزی ایالات متحده برای افزایش نرخ بهره، دارایی‌های پرریسک مانند نفت را تحت فشار نزولی قرار می‌دهد. فدرال‌رزرو پس از نشست سیاستگذاری خود، نرخ بهره را بدون تغییر حفظ کرد، اما یک دور افزایش نرخ بهره تا پایان سال 2023 را پیش‌بینی کرد که می‌تواند رشد اقتصادی و تقاضای کلی برای سوخت را کاهش دهد. این موضع، به افزایش ارزش دلار ایالات متحده به بالاترین حد خود از اوایل ماه مارس تاکنون منتهی شد و فشار نزولی بر قیمت نفت وارد کرد. دلار قوی‌تر معمولاً کالاهایی مانند نفت را برای خریدارانی که از ارزهای دیگر استفاده می‌کنند، گران‌تر می‌کند.
کمبود عرضه نفت دردسر آفرید
کشورهای عضو «اوپک‌پلاس»، در سال 2022 با محدودیت عرضه داوطلبانه برای حمایت از قیمت‌ها، موافقت کردند. پس از آنکه عربستان سعودی و روسیه، کاهش عرضه اضافی مجموعاً 3/1 میلیون بشکه در روز را تا پایان سال 2023 تمدید کردند، قیمت نفت برنت برای نخستین‌بار در سال جاری میلادی، به مرز 90 دلار به ازای هر بشکه صعود کرد. در چنین شرایطی «الکساندر دیوکوف» مدیرعامل شرکت گازپروم‌نفت اظهار کرد: «اگر وضعیت کمبود نفت پیش بیاید، «اوپک‌پلاس» متناسب با آن اقدام کرده و حجم عرضه نفت به بازار را افزایش می‌دهد.» برخی از تحلیلگران و مؤسساتی نظیر «آژانس بین‌المللی انرژی» بر این باورند که تمدید کاهش عرضه توسط «اوپک‌پلاس» تا پایان سال 2023، به‌معنای کمبود شدید عرضه در بازار تا پایان سه‌ماهه چهارم سال جاری میلادی است، اما اگر این کمبود از سوی روسیه جبران شود، می‌تواند قیمت نفت را کنترل کند.
نکته آن آن است که تحریم‌های اعمال‌شده بر نفت روسیه چگونه بازار را تحت تأثیر بیشتر قرار می‌دهد و آیا غرب خواهد پذیرفت که از این فشار بکاهد تا با بحران انرژی روبه‌رو نشود؟
پیش‌بینی کپلر از سقوط قیمت نفت تا 80دلار
همایون فلکشاهی، تحلیلگر و کارشناس ارشد مؤسسه انرژی کپلر مستقر در لندن نیز در گفت‌وگو با «هم‌میهن» در این باره می‌گوید: «مؤسسه انرژی کپلر چندان موافق با افزایش قیمت نفت در آینده نیست و معتقد است که در هفته‌های آینده به 80 دلار هم سقوط کند که البته این اتفاق کاملا وابسته به افت تقاضا در هفته‌های آینده در آمریکا، اروپا و چین است. ازطرفی با اینکه عربستان و روسیه به سیاست کاهش تولید خود ادامه دادند، اما احتمالا اوپک‌پلاس صادرات نفت را افزایش دهد.»
هشدار در مورد فروش به‌موقع
با این حال نظر شخصی فلکشاهی کاملا متفاوت است. به گفته او احتمالا قیمت نفت باتوجه به عوامل متعددی به نزدیک 100 دلار خواهد رسید، اما هشدار می‌دهد که احتمالا در آن زمان باید نفت را فروخت چون احتمالا پس از آن با افت جدی روبه‌رو خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1068299/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روز پر تلفات برای ارتش صهیونیستی؛ هلاکت 6 نظامی صهیونیست

لحظه هدف قرار گرفتن تانک مرکاوای اسرائیلی توسط گردان‌های القسام

شمار شهدای غزه به مرز 18 هزار تن رسید

هشدار شاه اردن درباره خشونت شهرک‌نشینان صهیونیست در کرانه باختری

تظاهرات ضدصهیونیستی در دمای انجماد

ترفند کثیف اسرائیل برای کوچاندن مردم غزه

فرزین وارد عمان شد

صادرات پیاز و گوجه ممنوع می‌شود

گیلان، شاهرگ حیاتی ارتباط ایران با روسیه است

گیلان، شاهرگ ارتباط ایران با روسیه است

آیین افتتاح زیر گذر کوهک

زیرگذر کوهک به بهره‌برداری رسید

نخستین خودروی برقی با پلاک ملی رونمایی شد

چرا گلزار آری، صادق بوقی نه؟

لفاظی‌های توخالی نتانیاهو علیه یمن

سناتور آمریکایی: جنگ غزه فرصتی برای تغییر مسیر تاریخ است

حمله پهپادی حزب‌الله به مقر فرماندهی نظامیان صهیونیست

تجارت نیوز: مرکز پژوهش‌ها پیشنهاد نرخ ارز 35 هزارتومانی را تکذیب کرد

برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام برای تشییع 4 شهید گمنام

برگزاری یادواره شهدای زن شهرستان بوشهر به روایت تصویر

دلایل اقتصادی ساخت برج مسکونی | با شرکت ساختمانی بتیس همراه باشید

کشف بیش از 14 هزار قلم تجهیزات پزشکی و دارویی قاچاق در تهران

نخست وزیر سوریه پس‌از برگزاری مذاکرات اقتصادی، تهران را ترک کرد

تخصیص اعتبار 4 میلیارد تومانی برای تجهیز مدارس منطقه 5

«رایحه خوش خدمت» جدید؟

معیار پیروزی و شکست در جنگ چیست؟

بلینکن درمورد دلیل مخالفت آمریکا با آتش‌بس در غزه سخن گفت

القسام: اسرای اسرائیلی فقط با شروط ما آزاد می‌شوند

نوبخت: قلب توسعه با آزادی می‌تپد

پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای فردا/ سرگیجه قیمت در بازار بدون روند طلا

وزیر اقتصاد: ارقام تحقق ناپذیر در لایحه بودجه 1403 وجود ندارد

برگزاری چهارمین کارگاه آموزش تئوری و عملی تطهیر در مجتمع عروجیان سازمان بهشت زهرا (س)

فرودگاه هوشمند کیش، کاملا بومی است/ "صف" در فرودگاه جدید کیش معنایی ندارد

طرح‌های اقتصادی ملی وپیشران برنامه هفتم باسیاست‌ها کلی منطبق نیست

بزرگترین پارک جنگلی خاورمیانه در چالوس احداث می‌شود

آغاز فصلی نوین در فضای کسب و کار دریامحور

اجرای طرح پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در محلات منطقه 13

بازدید نماینده سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از سایت مرکزی برف‌روبی شهرداری منطقه 5

نقش مهم معتمدین محلات در شناسایی و احصای مشکلات منطقه12

پایان عملیات اجرایی احداث مجموعه شهربانو در منطقه 11

شهردار ناحیه 2 منطقه 6: طرح ویژه نگهداشت شهر به صورت مستمر در حال اجرا است

برگزاری پنل تخصصی "اقلیم بانو" در برج آزادی

پیاده‌سازی دومین دوره طرح من شهردارم؛ هم‌افزایی متقابل شهروندان و مدیریت شهری

فرصت یک ماهه به مالکین ساختمان‌های ناایمن برای رفع خطر در ناحیه5 منطقه 6

پایان ماه عسل مسکو و تل آویو

پدیده تتلو

پای ثابت شکنجه

مدیران رانتی؛ ریشه‌ها و تنه درخت فساد در ایران

دیدگاه «کرملین» درباره روابط روسیه با امارات و عربستان

پولیتیکو: نیکی هیلی در مقابل بایدن عملکرد قوی‌تری نسبت به ترامپ دارد