ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تاکید رئیس مجلس ترکیه بر تغییر قانون اساسی این کشور خواندنی ها

تاکید رئیس مجلس ترکیه بر تغییر قانون اساسی این کشور
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایرنا / رئیس مجلس ملی ترکیه با تاکید بر ضرورت تغییر قانون اساسی این کشور، تدوین قانون اساسی جدید را وظیفه دولتمردان دانست و گفت: این کار گام مهمی برای تحقق اهداف قرن دوم جمهوری ترکیه خواهد بود.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا و به نقل از تارنمای خبری استار، نعمان کورتولموش در دیدار با نمایندگان رسانه های ترکیه افزود: امید است که قانون اساسی جدید در دوره بیست و هشتم مجلس به تصویب برسد و همه نمایندگان حاضر در مجلس ملی ترکیه اراده خود را برای حل مشکلات پیش روی ترکیه نشان دهند.
وی تدوین قانون اساسی جدید را یک ضرورت برای مدیریت دموکراتیک کشور ترکیه دانست و بیان کرد: نیاز ترکیه به قانون اساسی جدید از فردای تدوین قانون اساسی فعلی در حدود چهار دهه قبل احساس شده و مفاد آن هم در محافل سیاسی و هم در میان حقوقدانان مورد بحث قرار گرفته است.
رییس مجلس ترکیه قانون اساسی کنونی ترکیه را محصول شرایط کودتا عنوان کرد و ادامه داد: این قانون اساسی را کودتاگران برای ساختن آینده ای مورد نظر خود و تحت کنترل گرفتن همه امور تدوین کردند که مبتنی بر اراده منصوبین به جای منتخبین و اراده گروه‌های خاص نخبگان به جای اراده ملی است.
وی کودتای ناموفق سال 2016 را نیز از جمله نتایج و آثار قانون اساسی معیوب ترکیه ارزیابی و تاکید کرد: حال باید به نحوی از شر این قانون اساسی خلاص شویم و این وظیفه ماست.
کورتولموش اضافه کرد: قانون اساسی مصوب شرایط کودتا در 1982 تاکنون 19 بار اصلاح شده اما اصلاح قانون اساسی کارگشا نبوده چرا که روح و اصل اصلی قانون اساسی معیوب هنوز وجود دارد.
وی خواستار تدوین قانون اساسی مدنی، مشارکتی و دموکراتیک برای ترکیه شد و گفت: مجلس ترکیه پیشگام بحث‌های قانون اساسی است و از آنجایی که قانون اساسی به نمایندگی از ملت توسط پارلمان تهیه خواهد شد، باید بحث آزاد و جدی در باره آن صورت گیرد.
رییس مجلس ترکیه خواستار مشارکت جامعه سیاسی، مدنی، دانشگاهی و محافل حقوقی ترکیه در تدوین قانون اساسی جدید شد و افزود: جدید بودن، مدنی بودن، حاکمیت اراده و حاکمیت ملی، تضمین حقوق و آزادی فردی، فراگیر و کثرت گرا بودن و تکیه ر ارزش‌های تمدنی ترکیه باید از جمله شرایط قانون اساسی جدید ترکیه باشد.
وی خواستار تغییر آیین نامه داخلی مجلس ترکیه برای تدوین قانون اساسی جدید این کشور شد و بیان کرد: بررسی آیین نامه داخلی مجلس پس از کار گروه‌های حزبی می تواند آغاز شود و آنها بدون هیچ گونه محدودیتی می توانند با تشکیل کمیسیون مشترک تدوین قانون اساسی را در دستور کار خود قرار دهند.
کورتولموش با بیان اینکه ترکیه با سیستم حکومتی ریاست جمهوری به دستاوردهای زیادی دست یافته است، اظهار کرد: در قانون اساسی جدید قوه مقننه، مجریه و قضاییه از یکدیگر مستقل خواهند بود و مسوولیت های خود را در چارچوب عملکرد داخلی خود انجام خواهند داد.
به گزارش ایرنا، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه پیش از انتخابات چهار ماه قبل کشورش که به پیروزی او و احزاب حامی اش انجامید، وعده داده بود که پس از انتخابات، تدوین و تهیه قانون اساسی جدیدی برای ترکیه در دستور کار قرار خواهد گرفت.
اردوغان وقوع کودتاهای مکرر و تغییر سریع دولت‌ها طی سال‌های گذشته در ترکیه را معلول نبود قانون اساسی قوی دانسته و بیان کرده بود که دولت ترکیه در دو دهه اخیر هر کاری را که انجام داده، تلاشی برای جبران کمبودهای چند صد ساله دموکراسی و توسعه بوده است.
رییس جمهور ترکیه چند روز پیش نیز قانون اساسی تدوین شده پس از کودتای 1982 ترکیه را «بزرگترین خنجر دولت کودتا به قلب ترکیه» دانست و گفت: هرگز آرمان خود را برای تدوین قانون اساسی جدید و شایسته ملت ترکیه رها نکرده ایم و این امر یکی از عناصر هدف قرن ترکیه است.
اردوغان روح حاکم بر قانون اساسی کنونی ترکیه را که در سال 1982 و پی از کودتای نظامی تدوین شده و در سال های بعد با اصلاحاتی در حال اجراست، مغایر با اهداف رشد و توسعه کشور خود خواند و افزود: ترکیه در صدمین سالگرد جمهوری خود باید قانون اساسی متناسب با ظرفیت خود داشته باشد.
وی قانون اساسی فعلی را با همه تغییرات بعدی آن به یک «بقچه وصله دار» تشبیه کرد و افزود: این قانون اساسی به باری تبدیل شده که تحمل آن هم برای سیاست و هم برای کشور دشوار است.
نعمان کورتولموش رئیس مجلس ترکیه نیز حدود سه ماه پیش در نخستین جلسات مجلس جدید این کشور، خواستار تغییر قانون اساسی این کشور شده و اعلام کرده بود که قانون اساسی ترکیه باید متناسب با اهداف 100 سال آینده بازنگری شود.
وی با تاکید بر پیگیری روند تدوین قانون اساسی جدید با بالاترین اجماع ممکن در مجلس ملی ترکیه اعلام کرده بود که زمان برای تدوین یک قانون جدید در ترکیه که متناسب با نیازهای عصر حاضر و تضمین کننده حقوق مدنی بوده و به شکل مشارکتی، فراگیر و ملی باشد، فرا رسیده است.
آخرین قانون اساسی ترکیه که پس از کودتای ارتش ترکیه در 12 سپتامبر 1982 توسط مجلس مؤسسان تدوین و در شورای امنیت ملی تأیید شد و در ادامه طی همه‌پرسی به تصویب مردم این کشور رسید، هم اکنون در حال اجراست.
حزب حاکم عدالت و توسعه به همراه حزب حرکت ملی ترکیه در سال 2017 با اساس اصلاح 18 ماده از این قانون اساسی که در همه‌پرسی همان سال به تصویب رسید، نظام حکومتی این کشور را از پارلمانی به ریاستی تغییر دارند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1068303/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جام جم/ تجربه برجام و لزوم عدم اعتماد به آمریکا

سرمقاله شرق/ از ریخت‌ افتادگان

تماس‌ اضطراری وزیر سعودی با هند و پاکستان

دولت مکزیک از گوگل به‌دلیل تغییر نام «خلیج مکزیک» شکایت کرد

ماکرون خواستار مذاکرات مستقیم بین اوکراین و روسیه شد

شرط ریاض برای شرکت در اجلاس سران؛ پای «الجولانی» در میان است

الجولانی به بحرین می‌رود

آشفتگی در پنتاگون؛ بی‌اعتمادی کاخ سفید نسبت به وزیر دفاع آمریکا

افتتاح قریب الوقوع سفارت رژیم صهیونیستی در دمشق

وزیر دفاع پاکستان تشکیل نشست فوق‌العاده هسته‌ای را رد کرد

گرانی حبوبات زیر سایه صادرات بی‌رویه و عرضه‌های قطره‌چکانی

رفع تعهد ارزی صادرکنندگان فرش دستباف تسهیل شد

سهم 8 درصدی مالیات از تولید ناخالص داخلی

توافق با تهران بدون چراغ سبز اسرائیل

سرمقاله همشهری/ حرم رضوی؛ پیوند هویت ملی و مذهبی ایرانیان

پاپ آمریکایی

سخنگو ارتش پاکستان: به حمله موشکی هند پاسخ می‌دهیم

درخواست مجدد چین از هند و پاکستان برای خویشتنداری

وقوع 2 انفجار مهیب نزدیک فرودگاه و مقر ارتش هند

طی هشت ماه گذشته رخ داد؛ هلاکت هفت داعشی در صحرای عراق

صدراعظم آلمان: ظرف چند روز آینده، آتش‌بس یک ماهه در اوکراین شدنی است

غنیمت ده‌ها میلیون دلاری حماس از رژیم صهیونیستی

انتظار و بلاتکلیفی در واردات خودرو

صادرات تخم مرغ افزایش یافت

سرمقاله ایران/ سوغات همدان

پیام غول‌ها به «مذاکرات»

پایان سلطه بر دریا

سرمقاله کیهان/ رژه روی اعصاب دنیا؛ با ترامپ چگونه باید برخورد کرد؟

پرواز گسترده جنگنده‌های صهیونیست در آسمان پایتخت سوریه

حضور رهبران اروپایی متحد اوکراین در کی‌یف هم‌زمان با اوج تنش با روسیه

عملیات جدید مقاومت علیه نظامیان صهیونیست در غزه

کرملین: آمریکا شروع به درک مواضع روسیه کرده است

تماس تلفنی وزیر خارجه آمریکا با رئیس ستاد ارتش پاکستان

آیا ترامپ می‌خواهد در عربستان «کشور فلسطین» را به رسمیت بشناسد؟

شرکت هواپیمایی ایتالیا نیز از تل‌آویو گریزان شد

برقراری اولین ارتباط تلفنی بین هند و پاکستان

فرمانده عملیات پروازی هند: نیروهای پاکستانی به مناطق مرزی گسیل شدند

حریم هوایی پاکستان برای 24 ساعت دیگر بسته خواهد ماند

مصرف برق هر ماینر به اندازه یک کولرگازی؛ افزایش مخفیانه ماینرهای غیرمجاز

مقام صنفی: سیاست خودرویی کشور، رونق تولید چین است!

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

وبینار آموزشی تازه‌های سلامت در ارولوژی و سالمندی برگزار شد

سرمقاله اعتماد/ ترامپ و تغییر نام خلیج‌فارس؟!

دو موضع متناقض؛ انتقاد «کیهان» از پزشکیان

روزنامه صهیونیستی: «ترامپ» قصد دارد کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد

تشدید درگیری‌ها در مرز هند و پاکستان

همزمان با تشدید تنش‌ها بین دهلی‌نو و اسلام‌آباد؛ زلزله شدید در پاکستان

شرایط معافیت مالیاتی کودکستان‌ها اعلام شد

پرداخت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

ماست‌مالی خباثت‌های ترامپ در روزنامه‌های اصلاح طلب