ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بررسی دلایل گرانی «لوازم خانگی» در بازار اخبار ایران

بررسی دلایل گرانی «لوازم خانگی» در بازار
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - جام جم /گزارش روزنامه "جام‌جم" از دلایل گرانی «لوازم خانگی» در بازار را در ادامه مطلب بخوانید.
سال97 بود که با خروج آمریکا از برجام، شرکت‌های لوازم خانگی کره‌ای نیز ایران را ترک کردند. دو برندی که در بسیاری از اقلام بیش از 80درصد سهم بازار را به خود اختصاص داده بودند و نبود آنها در سال اول به‌شدت مشاهده شد. در آن زمان برخی تولیدکنندگان اعلام کردند که اگر از آنها حمایت شود، می‌توانند نیاز بازار را پاسخ دهند اما با گذشت بیش از پنج سال بررسی‌ها نشان می‌دهد کارخانجات داخلی هنوز نتوانسته‌اند آن‌طور که انتظار می‌رفت، در این زمینه عمل کنند. در این‌باره گزارشی تهیه کردیم که جزئیات آن را در ادامه می‌خوانید.
 تحریم‌های آمریکا و کشورهای غربی علیه ایران سال‌هاست ادامه دارد. آمریکا قصد داشت فروش نفت ایران را به صفر برساند که براساس آخرین آمار رسانه‌های آمریکایی، صادرات نفت ایران به دو میلیون بشکه در روز رسیده است. همچنین در بخش‌های دیگر مانند معدن نیز شاهد اتفاقات مثبتی هستیم. توسعه فاز11 پارس‌جنوبی نیز از دیگر دستاوردهایی است که در دوران تحریم اتفاق افتاده اما لوازم خانگی نیز مانند بخش خودروسازی، نتوانست پاسخگوی نیاز بازار باشد و تقریبا هر چند ماه یک‌بار شاهد افزایش قیمت، آن هم در شرایط رکود هستیم. زمانی که شرکت‌های لوازم خانگی خارجی ایران را ترک کردند، این نگرانی وجود داشت که در شرایط انحصار شاید این بخش راه خودروسازی را در پیش گیرد اما محمدرضا دیانی، رئیس مجمع کارآفرینان درهمان زمان اعلام کرد که تولیدکنندگان در صورت حمایت دولت، می‌توانند نیاز بازار را پاسخ دهند. وی همچنین افزود: تولیدکنندگان لوازم خانگی همه بخش خصوصی هستند و با بخش خودروسازی دولتی تفاوت زیادی دارند؛ درنتیجه این اتفاق نمی‌افتد. اما اتفاقاتی که اکنون در بازار شاهدش هستیم، عرضه قطره‌چکانی محصولات لوازم خانگی و همچنین افزایش قیمت است. 
افزایش قیمت در رکود
فعالان بازار لوازم خانگی می‌گویند شرایط نسبت به گذشته در رکود قرارگرفته است و تولیدکنندگان محصولات در این وضعیت به‌جای این‌که شرایط فروش ویژه قرار دهند به‌دنبال افزایش قیمت به‌خصوص در اقلام بزرگ هستند. به نظر می‌رسد بخش‌های نظارتی مانند سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان باید در این زمینه مداخله کنند و مانع زیاده‌‎خواهی برخی تولیدکنندگان شوند. 
کاهش قدرت خرید با افزایش قیمت؟
حجم تولید کولر آبی و بخاری مشخص است اما با شروع هر سال به بهانه این‌که افزایش تقاضا برای کولر در فصل تابستان و بخاری در فصل زمستان زیاد می‌شود، قیمت‌ها افزایش می‌یابد. برخی کارشناسان بر این باورند که ایران باید به دنبال آزادسازی واردات لوازم خانگی باشد تا تولیدکنندگان از این رخوت خارج شوند. وزیر صنعت، معدن و تجارت در این‌باره اعلام کرده که به نظر می‌رسد برای حمایت از بازار داخل باید از نظام تعرفه استفاده کرد و نمی‌توان درهای واردات را باز گذاشت. از سوی دیگر اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی دراین‌باره گفت: قیمت مواد اولیه مربوط به ارز است که دولت می‌تواند در این زمینه اقداماتی مانند تحویل مواد اولیه ارزان به کارخانجات عملی کند و پس از آن نظارت بر قیمت‌ها را کلید بزند. 
وی همچنین اضافه کرد: البته نمی‌توان کاهش قدرت خرید مردم را در بخش لوازم خانگی منکر شد. در گذشته عمر یخچال‌فریزرها برای خانوارها نهایتا 10سال بود و سعی بر تعویض آن برای بهره‌مندی از فناوری روز داشتند اما اکنون به دلیل کاهش قدرت خرید این اتفاق نمی‌افتد و تقاضای جدید وارد بازار نمی‌شود. 
قیمت‌های ارزان در فضای مجازی!
در شرایطی که قیمت لوازم‌خانگی در بازار روند افزایشی دارد، برخی تبلیغات در فضای مجازی خصوصا در پلتفرم‌ اینستاگرام نوید عرضه کالا با قیمت ارزان را می‌دهد. خبرنگار ما این موضوع را پیگیری کرد که نتیجه آن مطلوب نبود. به این دلیل که کالاهای بی‌کیفیت با مارک‌های معروف عرضه می‌شود و درواقع در این بخش تقلب اتفاق می‌افتد. همچنین در برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ که فروش اقساطی آن تبلیغ می‌شود، اجناس معمولا نام‌آشنا نیست. از سوی دیگر زمانی که به مراکز فروش لوازم خانگی مراجعه می‌شود، تنها تلویزیون در دسترس است و برای سفارش ماشین لباسشویی و یخچال باید حداقل یک ماه در نوبت ماند. آنچه در حال وقوع است، افزایش خودسرانه قیمت لوازم‌خانگی است. 
محتکران، مقصران اصلی
عبدالناصر درخشان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی یکی از دلایل افزایش قیمت لوازم‌خانگی را احتکار کالا توسط دلالان دانست و گفت: زیر سایه بی‌توجهی نهادهای نظارتی، سوداگران کالاها را در انبارها دپو کرده و با قیمت‌سازی، به‌راحتی بهای هر کالا را گران‌تر از قیمت تمام‌شده به فروش می‌رسانند.
وی تصریح کرد: یکی از دلایل افزایش قیمت لوازم‌خانگی، احتکار کالا توسط دلالان و سوداگران است؛ این افراد در نبود نظارت دقیق، کالاها و به‌ویژه محصولاتی را که با نیاز مردم ارتباط مستقیم دارد، در انبارها دپو کرده و با قیمت‌سازی، به‌راحتی هر کالا را گران‌تر از قیمت تمام‌شده به فروش می‌رسانند. 
راه‌اندازی سامانه جامع تجارت می‌تواند از احتکار و سوءاستفاده دلالان جلوگیری کرده، تمام مراحل واردات و توزیع را شفاف کند. درخشان در تشریح سایر دلایل گرانی لوازم‌خانگی، اضافه کرد: علاوه‌بر جولان سوداگران در بازار، نمی‌توان تأثیر افزایش قیمت مواد اولیه را در رشد بهای لوازم‌خانگی نادیده گرفت به طور مثال، گرانی فولاد و نرخ ارز بر قیمت تمام‌شده لوازم‌خانگی اثر مستقیم دارد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1068307/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله ایران/ سوغات همدان

پیام غول‌ها به «مذاکرات»

پایان سلطه بر دریا

سرمقاله کیهان/ رژه روی اعصاب دنیا؛ با ترامپ چگونه باید برخورد کرد؟

پرواز گسترده جنگنده‌های صهیونیست در آسمان پایتخت سوریه

حضور رهبران اروپایی متحد اوکراین در کی‌یف هم‌زمان با اوج تنش با روسیه

عملیات جدید مقاومت علیه نظامیان صهیونیست در غزه

کرملین: آمریکا شروع به درک مواضع روسیه کرده است

تماس تلفنی وزیر خارجه آمریکا با رئیس ستاد ارتش پاکستان

آیا ترامپ می‌خواهد در عربستان «کشور فلسطین» را به رسمیت بشناسد؟

شرکت هواپیمایی ایتالیا نیز از تل‌آویو گریزان شد

برقراری اولین ارتباط تلفنی بین هند و پاکستان

فرمانده عملیات پروازی هند: نیروهای پاکستانی به مناطق مرزی گسیل شدند

حریم هوایی پاکستان برای 24 ساعت دیگر بسته خواهد ماند

مصرف برق هر ماینر به اندازه یک کولرگازی؛ افزایش مخفیانه ماینرهای غیرمجاز

مقام صنفی: سیاست خودرویی کشور، رونق تولید چین است!

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

وبینار آموزشی تازه‌های سلامت در ارولوژی و سالمندی برگزار شد

سرمقاله اعتماد/ ترامپ و تغییر نام خلیج‌فارس؟!

دو موضع متناقض؛ انتقاد «کیهان» از پزشکیان

روزنامه صهیونیستی: «ترامپ» قصد دارد کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد

تشدید درگیری‌ها در مرز هند و پاکستان

همزمان با تشدید تنش‌ها بین دهلی‌نو و اسلام‌آباد؛ زلزله شدید در پاکستان

شرایط معافیت مالیاتی کودکستان‌ها اعلام شد

پرداخت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

ماست‌مالی خباثت‌های ترامپ در روزنامه‌های اصلاح طلب

سرمقاله آرمان ملی/ ترامپ و تناقض‌های خودساخته

تغییر موضع دولت «ترامپ» درباره سلاح حماس

مجارستان: اروپا از ترس پاسخگو شدن مانع صلح در اوکراین می‌شود

وزارت خارجه آمریکا: همکاری چین و روسیه جهان را ناامن می‌کند

پاکستان نشست فوق‌العاده هسته‌ای تشکیل می‌دهد

گزارش معاون وزیر کار از دیدار امروز کارگران با رهبر انقلاب

شتاب بیمه دی در مسیر هوشمندسازی و ارتقاء خدمات پس از فروش

سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به استان گلستان

پرداخت تسهیلات به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

سرمقاله هم میهن/ ساعت به وقت بی‌نظمی

جنگ شدید هند و پاکستان در شبکه‌های اجتماعی

حزب الله: موضع‌گیری اخیر «ماکرون» مشکوک است

وزیر خارجه ترکیه: اقدامات پیشدستانه در سوریه را اتخاذ خواهیم کرد

سخنگوی کرملین: اوکراین آماده مذاکره نیست؛ ارتش روسیه در حال پیشروی است

توجه رسانه‌ها به نام عملیات نظامی پاکستان علیه هند

اجرای کمینی پیچیده علیه نظامیان صهیونیست

تصاویر حمله پهپادهای پاکستانی به یک بتکده در شهر «جامو» در هند

امارات همکاری با سازوکار جدید کمک‌رسانی رژیم صهیونیستی به غزه را رد کرد

حمله بامدادی هند به نزدیکی پایتخت پاکستان

رشد پرشتاب بیت‌کوین و اتریوم ادامه دارد

آشفتگی در بازار پروتئین؛ تخم‌مرغ، جانشین گوشت شد!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ پیچیدگی مذاکرات ناشی از چیست؟

تب تنش میان اسلام آباد و دهلی‌نو بالا گرفت؛ حمله تلافی‌جویانه پاکستان به هند

جزئیات مبنای محاسبه گمرکی کالاها در گمرکات