ایرانیان جهان

آخرين مطالب

غلبه‏‌ی حاشیه بر متن خواندنی ها

غلبه‏‌ی حاشیه بر متن
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مسابقات آسیایی هانگژو درحالی آغاز شد که کاروان ایران پیش از اعزام با حواشی زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کرد
مسابقات آسیایی هانگژو چین رسماً از یکم مهرماه آغاز شد. کاروان ورزش ایران با 289ورزشکار در 34رشته ورزشی، در نوزدهمین دوره از بازی‌های آسیایی شرکت کرده است. اما حواشی ایجادشده از ماه‌ها قبل، این مسابقات را برای کاروان ایران تحت‌الشعاع خودش قرار داد. مصاحبه‌های پیاپی نماینده کمیته ملی المپیک با علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی، اعزام تیم دوم کشتی که شانس کسب مدال کاروان ایران را به‌مراتب کاهش می‌دهد و حذف رشته‌های تیمی زنان باوجود موفقیت در مسابقات پیشین، باعث شد تا در این دوره از بازی‌ها، حاشیه بر متن غلبه کند؛ حداقل برای کاروان ایران. در این گزارش سعی شده برخی چالش‌ها و حواشی پیش از اعزام ورزشکاران، مورد بررسی قرار بگیرد.
دعوای کمیته ملی المپیک با علیرضا دبیر
اوایل تیرماه 1402 چالش عجیبی بین دبیر کمیته ملی المپیک با علیرضا دبیر به‌وجود آمد و به سبک فوتبالی‌ها کار به بیانیه‌نویسی علیه یکدیگر کشید.
علیرضا دبیر معتقد بود، دغدغه کشتی با رویکرد کمیته ملی المپیک متفاوت است و حرف یکدیگر را متوجه نمی‌شوند. در ادامه کمیته ملی المپیک بیانیه‌ای علیه فدراسیون کشتی صادر کرد و بلافاصله فدراسیون کشتی بیانیه‌ای تندتر علیه مناف هاشمی، دبیرکل کمیته ملی المپیک روی خروجی سایت خود قرار داد. پیرو این اتفاقات، کمیته ملی المپیک لیستی را منتشر کرد که در آن، تعداد مدال‌های طلای کاروان ایران در بازی‌های آسیایی پیش‌رو را مورد ارزیابی و پیش‌بینی قرار داده بود. در این لیست برای کشتی 7مدال طلا پیش‌بینی شده و پس از آن برای رشته‌های ووشو و کوراش مجموعاً 3مدال طلا و برای رشته تکواندو آقایان و بانوان، 2طلا پیش‌بینی شده است. فدراسیون کشتی پس از انتشار این خبر بلافاصله لیست‌هایی را که حسن رنگرز و پژمان درستکار، سرمربیان تیم‌ملی کشتی فرنگی و آزاد برای حضور در بازی‌های آسیایی هانگژو داده بودند، منتشر کرد. این لیست که به کمیته ملی المپیک ارسال شده، در هیچ وزنی کشتی‌گیران اول ایران را شامل نمی‌شود و در بهترین حالت شاهد نفرات دوم ایران هستیم. به‌طورمثال در لیست داده‌شده در وزن 86کیلوگرم که سال‌هاست در قبضه یزدانی است، نام هادی وفایی‌پور دیده می‌شود که در جام‌تختی در غیاب علیرضا کریمی -نفر دوم 86کیلوگرم- در رده دوم قرار گرفت. وفایی‌پور که مدتی در کشتی محلی هندوستان فعالیت می‌کرد، مدتی است به کشور بازگشته و تابه‌حال موفق به پوشیدن دوبنده تیم‌ملی در مسابقات‌جهانی نشده است. بازی‌های آسیایی در 6وزن کشتی آزاد و 6وزن فرنگی برگزار خواهد شد و طبق پیش‌بینی و ارزیابی کمیته ملی المپیک، از 12کشتی‌گیر اعزامی باید 7نفر طلا کسب کنند. کسب 7طلا در بازی‌های آسیایی، برای کشتی ایران دور از دسترس نیست ولی اینکه کمیته المپیک با چه متر و معیاری به این 7طلا رسیده، در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. کشتی ایران در بازی‌های آسیایی 2018جاکارتا، به 5مدال طلا رسید. این 5طلا در حالی کسب شد که سهمیه المپیک در مسابقات جهانی هم مطرح نبود و تیم اول ایران راهی اندونزی شده بود.
زنان ورزشکار، مظلوم واقع شدند
در نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی در هانگژو غیر از رشته کبدی، خبری از رشته‌های تیمی در بخش زنان نیست و تیم‌هایی همچون هندبال، والیبال و بسکتبال که عملکرد خوبی هم در سال‌های اخیر داشته‌اند، به بهانه بحث کیفی و مدال‌آوری حذف شده‌اند. باتوجه به نتایج خوب زنان هندبالیست ایران، ستاد عالی بازی‌های آسیایی با اعزام تیم‌ملی زنان ایران به هانگژو، موافقت کرده بود، اما به‌یکباره این ستاد تصمیم خود را عوض کرد.
گفتنی است نتایج تیم‌ملی هندبال زنان در چند سال گذشته، درخشان بوده است. آنها توانستند با ایستادن روی سکوی پنجم آسیا، جواز حضور در جام‌جهانی را برای بار دوم به‌دست بیاورند. این تیم پارسال برای نخستین‌بار در مسابقات قهرمانی جهان هم حاضر شده بود. تیم‌ملی والیبال زنان ایران نیز همین اواخر در مسابقات چلنجر کاپ آسیا توانست به مقام پنجمی برسد که نتیجه‌ای قابل‌قبول به‌حساب می‌آمد. والیبالیست‌های زن ایران مردادماه پارسال توانستند در مسابقات کشورهای اسلامی روی سکوی نایب‌قهرمانی بایستند.
تیم‌ملی بسکتبال زنان ایران هم در دومین حضور در مسابقات دیویژن بی (دسته دوم) کاپ آسیا در بانکوک تایلند، به نایب‌قهرمانی رسید اما آنها هم که در مسیر پیشرفت قرار دارند، به هانگژو اعزام نشدند. در حالی سه‌تیم زنان به مسابقات آسیایی، به‌بهانه «شانس پایین کسب مدال» اعزام نشدند که اگر رشته‌های دیگر را مورد نقد و بررسی قرار دهیم، مشخص می‌شود دلیل اصلی و نگرانی اساسی، کسب مدال نبوده است.
وضعیت الناز رکابی
یکی از حواشی اعزام ورزشکاران به مسابقات هانگژو، حضور یا عدم‌حضور الناز رکابی، سنگ‌نورد مدال‌آور ایران بود. فدراسیون سنگ‌نوردی تا روزهای پایانی به‌صورت رسمی اعلام نکرده بود که رکابی در لیست نهایی مسابقات آسیایی حضور دارد یا خیر. رکابی بعد از یک‌سال پرحاشیه، قصد داشت برای کسب جواز مسابقات المپیک توکیو، در مسابقات آسیایی حضور داشته باشد که این موضوع به روزهای پایانی کشید. الناز رکابی در سال 1402 توانست در مسابقات بین‌المللی مختلفی حاضر شود. هرچند این حضور با قید وثیقه‌ میلیاردی بوده است اما رکابی برای رسیدن به هدفش -یعنی راهیابی به المپیک- حتی این وثیقه را هم تأمین کرد. او در مهرماه 1400 موفق شد در مسابقات سنگ‌نوردی جهان در روسیه، مدال برنز دریافت کند و با این نتیجه، نخستین زن ایرانی است که در مسابقات جهانی این رشته مدال گرفته است. رکابی در جام‌جهانی سنگ‌نوردی ایتالیا در ماده بولدرینگ، چهل‌وچهارم شد. در جام‌جهانی سنگ‌نوردی اتریش شرکت کرد و بیست‌و‌سوم شد و در ماده لید جام‌جهانی اتریش در رده چهل‌وسوم ایستاد. الناز رکابی در مرحله سوم مسابقات جام‌جهانی ویلارس سوئیس در ماده لید، در رده بیست‌وسوم جهان قرار گرفت و درنهایت چندهفته‌پیش جهت آماده‌سازی برای مسابقات آسیایی هانگژو، به‌عنوان تنها نماینده ایران در جام‌جهانی اسلونی شرکت کرد و به رتبه بیست‌وهشتم رسید.
رضا زارعی، رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت الناز رکابی برای بازی‌های آسیایی و اینکه «وضعیت مبهم او به‌خاطر حواشی پرونده ورزشی‌اش است یا به مسائل دیگر مربوط می‌شود؟» توضیح داد: «چالش و حاشیه‌ای پیرامون الناز رکابی، مطرح نیست. او سال گذشته اقدامی انجام داد که به‌صلاح نبود، اما محرومیتی برای او منظور نشد. کمیته بین‌المللی المپیک و فدراسیون جهانی کوهنوردی نیز همزمان پیگیر وضعیت‌اش بودند.» رئیس فدراسیون کوه‌نوردی همچنین از رأفت اسلامی در قبال الناز رکابی نیز گفت که مشکلی بابت حضور در مسابقات هانگژو ندارد و می‌تواند مانند سایر ورزشکاران، در این رقابت‌ها حضور داشته باشد: «الناز رکابی بعد از بازگشت از کره‌جنوبی مدتی دور از میادین بود اما برای اینکه به سازمان‌های جهانی ورزش اعلام شود که در ورزش ایران رأفت و گذشت لازم وجود دارد، او به میادین بازگشت. اصلاً با این ملی‌پوش با وجود اشتباهی که مرتکب شد، برخورد دور از انتظاری صورت نگرفت.»
تعطیلی فوتبال برای هیچ
تیم امید ایران با مربیگری رضا عنایتی، ماه گذشته به‌دلیل نتایج ضعیف و دور از انتظار، از مرحله اول انتخابی المپیک پاریس حذف شد و نتوانست سهمیه مرحله بعدی را به‌دست بیاورد. بعد از حذف تیم امید، انتظار می‌رفت این تیم با نفرات زیر 23سال، راهی مسابقات هانگژو شود اما در کمال شگفتی رضا عنایتی، بازیکنان بالای 23سال از استقلال و یکی، دوتیم دیگر را با تیم امید به چین برد تا بتواند مدال طلای این بازی‌ها را کسب کند. موضوع زمانی جالب می‌شود که بدانیم این کسب مدال طلای احتمالی، هیچ اثری در کسب سهمیه المپیک ندارد. بااین‌حال به‌دلیل تعداد بالای بازیکنان تیم امید از استقلال و پرسپولیس و یکی، دوتیم دیگر، لیگ‌برتر برای یک‌هفته تعطیل شد. عدم برنامه‌ریزی صحیح باعث شده تا جدول رده‌بندی لیگ‌برتر به‌شکل بسیار نامنظمی شکل بگیرد.
باتوجه به حواشی شکل‌گرفته، باید کمی صبر کرد و دید آیا کاروان ایران می‌توانند حداقل در بهترین حالت، نتایج دوره قبلی در سال 2018 که با کسب 20مدال طلا، 20مدال نقره، 22مدال برنز و رتبه ششمی همراه شد را تکرار کنند یا خیر.
*سپهر خرمی 

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1068309/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

آمریکا به اسرائیل: آتش‌بس در غزه را به عملیات نظامی ترجیح می‌دهیم

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

انتقاد «بیل گیتس» از «ایلان ماسک»

رسانه های عبری: سفر وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل لغو شد

فشار شدید دولت آمریکا بر تل آویو برای رسیدن به توافق با حماس

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

انگلیس سنگین‌ترین بسته تحریمی علیه روسیه را اعمال کرد

استقبال چین از انتخاب پاپ جدید

سفیر آمریکا: تل آویو مسئول توزیع کمک‌ها در غزه نخواهد بود

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

پوتین در میدان سرخ: روسیه سدی شکست‌ناپذیر در برابر نازیسم خواهد بود

در بحبوحه درگیری با پاکستان؛ هند «اس-400» مستقر کرد

پرنده‌های آهنین چینی بازار هواپیماهای نظامی را به هم ریخت؛ داستان چیست؟

افشای دیدار نامتعارف وزیر امور راهبردی اسرائیل با ترامپ در کاخ سفید

نیوزویک نظر پاپ جدید در مورد سیاست‌های مهاجرتی ترامپ را اعلام کرد

الجولانی در ازای لغو تحریم‌ها، پیشنهادهایی به آمریکا داده است

رژه هوایی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش روسیه بر فراز میدان سرخ

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

آزار جنسی خاخام صهیونیست به دخترانش رسوایی به بار آورد

برنامه پوتین و شی برای تضعیف دلار

قصد ترکیه برای افزایش مبادلات با عراق تا 30 میلیارد دلار

حضور بیش از 11 هزار نظامی در مراسم رژه «روز پیروزی» مسکو

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

تولید بمب گرما-هسته‌ای جدید در آمریکا علیرغم شعارهای ترامپ

رایزنی‌های جدید روسیه و آمریکا برای عادی‌سازی روابط

حملات موشکی هند به پاکستان از دریای عرب

استقبال پوتین از رؤسای جمهور چند کشور در مراسم رژه «روز پیروزی»

متقاضیان واحدهای مسکن ملی بخوانند

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار اعلام شد

طلای جهانی افزایشی ماند

چشم‌پوشی آمریکا از پیش‌شرط عادی‌سازی روابط عربستان با تل‌آویو

رهگیری موشک‌ها و پهپادهای پاکستان توسط هند

گفتگوی زلنسکی و ترامپ درباره آتش‌بس 30 روزه در جنگ اوکراین