ایرانیان جهان

آخرين مطالب

5 تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی میان ایران و افغانستان امضا شد افغانستان

5 تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی میان ایران و افغانستان امضا شد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار مهر، پنجشنبه شب 18 آبان ماه نشست امضای اسناد تفاهم نامه همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان ایران و افغانستان با حضور محمد علی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی، حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان و ملأ عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان در تهران برگزار شد.
هیأت اقتصادی 30 نفره هیأت سرپرستی افغانستان به رهبری «ملأ عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی نخست‌وزیر حکومت این کشور شنبه 13 آبان ماه وارد تهران شد.
در جریان این سفر معاون اقتصادی نخست‌وزیر حکومت سرپرست افغانستان با برخی مقامات کشورمان دیدار و پیرامون افزایش همکاری‌های تجاری و اقتصادی کیان تهران و کابل رایزنی کرد.
به گزارش مهر، محمد مهدی جوانمرد قصاب مشاور اقتصادی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در مراسم امضای تفاهمنامه های اقتصادی توافق شده میان هیأت افغانستانی حاضر در ایران با مقامات کشورمان گفت: همان گونه که پیش بینی می‌شد با سفر هیأت بلند مرتبه و کاملاً تخصصی کشور افغانستان به جمهوری اسلامی ایران زمینه‌های فعالیت دو کشور در ابعاد مختلف تجاری و اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: مذاکرات به خصوص دربخش های معدنی، گمرکی، مرزی و توسعه اقتصاد مرزی، مناطق آزاد گمرکی و حمل و نقل هوای زمینی ریلی و جاده‌ای بود که امکان توسعه روابط دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و انشالله امشب شاهد به ثمر رسیدن این مذاکرات با امضای تفاهمنامه‌های مختلف اقتصادی خواهیم بود.
جوانمرد قصاب اظهار داشت: انشالله ظرف دو هفته آینده روند اجرایی این توافقات آغاز شود و با توجه به این مسئله شاهد گسترش روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور و نیز ترانزیت حمل و نقل کالا میان دو کشور و شبانه روزی و فعال شدن مرزها، احداث پل دوم میلک با سرعت بیشتری وارد پیشرفت قرار بگیرد و نتایج آن را به صورت مبسوط برای دو کشور مشخص شود.
مشاور اقتصادی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص هدف گذاری انجام شده برای افزایش تجارت میان دو کشور تصریح کرد: در حال حاضر تجارت میان دو کشور یک میلیارد و 600 میلیون دلار است و آنگونه که وزیر تجارت افغانستان درخواست کرده است ظرف 3 تا 5 سال آینده به 10 میلیارد دلار افزایش پیدا کند. البته در گذشته حجم تجارت میان دو کشور سه میلیارد دلار هم رسیده بود.
وی افزود: البته این امر نیازمند متغیرهای مختلفی است و از جمله آنکه تولید در کشور افغانستان افزایش پیدا کند.
در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه میان شرکت‌های ایرانی سرمایه گذار در افغانستان، مهدی کوهی مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در جمع خبرنگاران گفت: طی بازدیدی که هیأت اقتصادی دولت افغانستان از ذوب آهن اصفهان داشت توافق نامه‌ای بین این شرکت با وزارت صنعت و تجارت افغانستان به امضا رسید.
وی افزود: ذوب آهن بیش از نیم قرن سابقه در صنعت فولاد کشور دارد و قرار شد در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی حوزه معدن با افغانستان همکاری کند، به ویژه آنکه این کشور معادن غنی زیادی خصوصاً در استان‌های همجوار با ایران و نزدیک معادن سنگان کشورمان دارد.
وی‌افزود: با افغانستان توافق کردیم تا در زمینه انتقال استخراج معادن سنگ آهن همکاری داشته باشیم.
وی افزود: یکی دیگر از موارد مورد توافق ذوب آهن با وزرات صنعت و تجارت افغانستان، اجرای کارهای توسعه‌ای در این کشور است که شامل صادرات ریل تولیدی ذوب آهن به افغانستان است که موجب توسعه صنعت ریلی این کشور می‌شود.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان از دیگر موارد مورد توافق با هیأت اقتصادی افغانستانی را صادرات تیرآهن‌های بال پهن به همسایه شرقی ایران عنوان و بیان کرد: افغانستان کشور زلزله خیزی است و از آنجایی که تیرآهن‌های بال پهن ایرانی می‌توانند زلزله‌های 8 تا 12 ریشتر را تحمل کنند، کمک خوبی به توسعه ایمنی ساخت و ساز این کشور خواهد شد.
وی تاکید کرد: همچنین ما در ذوب آهن اصفهان آرک های فولادی مخصوص استفاده در معادن را تولید می‌کنیم که با استانداردهای اروپا منطبق است لذا در ایجاد ایمنی برای معدن کاران افغانستانی بسیار مؤثر خواهد بود.
کد خبر 5934834

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1082525/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اعتماد/ ایران و امریکا: پایان نیم قرن دشمنی؟

تاکید روزنامه دولت بر لزوم «تغییر ساعت رسمی کشور»

آمادگی رژیم صهیونیستی برای تأخیر در گسترش جنگ در صورت موافقت حماس با طرح ویتکاف

ویتکاف: گروگان آمریکایی احتمالا امروز از غزه آزاد می‌شود

بازگشایی 32 فرودگاه هند بعد از آتش‌بس با پاکستان

تخریب منازل فلسطینیان توسط رژیم اشغالگر صهیونیست

پاپ جدید خواستار توافق هند و پاکستان و توقف جنگ غزه شد

نماینده مجلس: بیش از 2 و نیم میلیون کارمند در کشور داریم!

ایران سالانه 9 میلیارد دلار برای گاز فلر ضرر می‌دهد؟

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران با اساتید دانشگاه تهران

چند بار دیگر می‌خواهید خود را درباره آمریکا و اسرائیل گول بزنید؟!

سرمقاله آرمان ملی/ پیشنهاد روشن به آقای عراقچی

آمریکا چه می‌خواهد؟

هشدار سازمان‌های بین‌المللی: مرگ ناشی از گرسنگی در انتظار 2.1 میلیون ساکن غزه

پورمحمدی: هیچ ارزی نباید از دید بانک مرکزی مخفی بماند

میانگین دوره انتظار خانه‌دار شدن در کشور به 27 سال رسید

سرمقاله آرمان امروز/ ماحصل دور چهارم مذاکرات

حمله «کیهان» به «هم میهن»: می گویند درباره نام خلیج‌ فارس غیرتی نشویم

تصمیم وزارت خارجه الجزایر علیه فرانسه

مردم سوریه بسته‌های نظامیان صهیونیست را به آتش کشیدند

پ.ک.ک منحل شد

چرا صف وام ازدواج کم نمی‌شود؟

فرزین: بانک‌ها تخصصی می شوند

طلای جهانی کاهش یافت

چراغ قوه 8 کاره، پاور بانک، چراغ قوه، شیشه شکن و ...

نرم‌افزار «بُشری» در کافه بازار منتشر شد

سرمقاله هم میهن/ دستاورد‌های نامتوازن

حق غنی‌سازی حداکثری ایران و بحث انحرافی 3/67 درصد

اولین شب بدون تنش بین هند و پاکستان

هدیه 400 میلیون دلاری قطر به ترامپ: «کاخ پرنده»

نتانیاهو: به آتش‌بس یا آزادی اسرای فلسطینی متعهد نیستیم

انتقاد «ویتکاف» از «نتانیاهو»؛ اسرائیل برای پایان جنگ غزه آماده نیست

سرمقاله سازندگی/ گامی به سوی عدالت واقعی

ترامپ جنگ غزه را «وحشیانه» خواند

تداوم رکود شدید در بازار مسکن 1404؛ نه خریدار هست، نه فروشنده

سرمقاله دنیای اقتصاد/ معضل قوانین زائد در اقتصاد ملی

جنایت هولناک دیگر از رژیم صهیونیستی؛ شهادت 15 فلسطینی در بمباران یک مدرسه

خشم مقامات هندی از اقدام «ترامپ»

تراژدی نوزادان ناقص‌الخلقه در غزه؛ کودکی که بدون مغز متولد شد

پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خردادماه آغاز شد

تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور

سرمقاله خراسان/ غلبه منطق ایرانی بر نمایش آمریکایی!

شهادت 15 فلسطینی در حمله اسرائیل به یک مدرسه

رای شورای رقابت علیه اسنپ فود

ترامپ از بمب خبری خود رونمایی کرد

ادعایی درباره هدیه عراقچی به ویتکاف

بازی انتحاری «شی»

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی