ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله ایران/ ضربه فنی در جنگ شناختی خواندنی ها

سرمقاله ایران/ ضربه فنی در جنگ شناختی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایران / « ضربه فنی در جنگ شناختی » عنوان یادداشت سردبیر روزنامه ایران، حسام‌الدین برومند است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
بدون صغری و کبری چیدن و در همین آغاز بحث باید گفت که در هندسه «جنگ ترکیبی» یکی از اضلاع مهم و غیرقابل انکار، مقوله «جنگ شناختی و ادراکی» است. جنگ شناختی، قوه شناخت و ادراک افراد یک جامعه را نشانه می‌گیرد و تلاش می‌کند در نبرد نفسگیر با حریف، بیش از هر چیزی دست به عملیات روانی بزند و روایت خود را به جبهه مقابل تحمیل کند. در واقع نکته کلیدی در جنگ شناختی این است که مهم‌تر از وقایع و حوادثی که اتفاق می‌افتد، برداشت و چگونگی فهم آن وقایع اهمیت دارد. خب سؤالی که به میان می‌آید این است که این برداشت از وقایع چگونه اتفاق می‌افتد؟ پاسخ خیلی پیچیده نیست و این برداشت از وقایع و حوادث در واقع «برساخته» می‌شوند. به عبارت دیگر بستر اصلی در جنگ شناختی، پلتفرم رسانه‌ای است که آن برداشت مورد نظر سناریونویسان و طراحان نبرد را می‌سازد و روی ذهن مردم و افراد جامعه هدف، عملیات می‌کند.
اینجاست که باید به صحنه جنگ غزه دقیق و عمیق نگریست و تأمل کرد که سناریوی اسرائیل به موازات جنگ نظامی چه بود و آیا توانست پیروزی به دست آورد؟
همه شواهد و قرائن جنگ غزه نشان می‌دهد رژیم‌صهیونیستی از همان روز اول جنگ و به موازات بمباران مردم، مدارس، مساجد، بیمارستان‌ها و زیرساخت‌ها کوشید یک جنگ شناختی هم راه بیندازد و ضمن اینکه از جنایت جنگی و نسل‌کشی ابایی نداشت، همزمان روایت‌های مخالفی هم ارائه می‌کرد. به‌عنوان نمونه برای آغاز نسل‌کشی در غزه این روایت را پمپاژ می‌کرد که اسرائیل حق «دفاع مشروع» دارد و شروع‌کننده جنگ گروه‌های فلسطینی در عملیات 7 اکتبر (طوفان‌الاقصی) بودند. (بدون آنکه به 75 سال جنگ، جنایت و کشتار رژیم وحشی و غاصب اسرائیل اشاره کنند)‌ یا وقتی رژیم اشغالگر جنایت بزرگ بمباران بیمارستان المعمدانی را مرتکب شد، بلافاصله تلاش کرد این روایت ادعایی را در فضای رسانه‌ای جا بیندازد که گروه‌های فلسطینی مسئول حمله به بیمارستان هستند! اما واقعیت برملا و آشکار شد؛ ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و در آن به گروه‌های مقاومت فلسطینی اتهام‌زنی شده مربوط به سال 2022 است! بنابراین رژیم‌صهیونیستی در پی طوفان‌الاقصی نه تنها در جنگ اطلاعاتی و میدانی، بلکه در جنگ شناختی و ادراکی هم شکست خورد و نتوانست افکار عمومی دنیا را با خود همراه سازد و کار به جایی رسید که حتی نخست‌وزیران اسپانیا و بلژیک هم به نتانیاهو هشدار دادند که چشم جهان روی غزه باز است و او باید جنگ و کشتار را متوقف کند. محاسبه غلط صهیونیست‌ها این بود که می‌پنداشتند با پلتفرم رسانه‌ای جبهه عبری-غربی، هم جنایت و کشتار می‌کنند و هم روایت خودشان را بر دنیا و افکار عمومی قالب می‌کنند اما نقشه‌های آنها نقش بر آب شد. هم عمق جنایات به قدری بود که نمی‌شد با سناریوی اسرائیلی آن را تطهیر کرد، هم اینکه مقاومت دست بسته عمل نکرد و در بزنگاه‌هایی توانست چهره وحشی و جانی صهیونیست‌ها را نشان بدهد، مثل تصویر آن نشست خبری که پزشکان و پرستاران بیمارستان المعمدانی در میان اجساد شهدا برگزار کردند و هم اینکه قدرت شبکه‌های اجتماعی و روایت واقعی و حقیقی مردم غزه و جانفشانی خبرنگاران شهید مقاومت بر پلتفرم رسانه‌ای غربی-عبری غلبه کرد.
بالاخره باید گفت؛ تصویر برساخته از رژیم اسرائیل به‌عنوان به اصطلاح تنها دموکراسی خاورمیانه فرو پاشیده است و امروز موج بیداری جهانی علیه صهیونیسم نشانه ضربه فنی صهیونیست‌ها در میدان جنگ شناختی و ادراکی است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1088341/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توافق با تهران بدون چراغ سبز اسرائیل

سرمقاله همشهری/ حرم رضوی؛ پیوند هویت ملی و مذهبی ایرانیان

پاپ آمریکایی

سخنگو ارتش پاکستان: به حمله موشکی هند پاسخ می‌دهیم

درخواست مجدد چین از هند و پاکستان برای خویشتنداری

وقوع 2 انفجار مهیب نزدیک فرودگاه و مقر ارتش هند

طی هشت ماه گذشته رخ داد؛ هلاکت هفت داعشی در صحرای عراق

صدراعظم آلمان: ظرف چند روز آینده، آتش‌بس یک ماهه در اوکراین شدنی است

غنیمت ده‌ها میلیون دلاری حماس از رژیم صهیونیستی

انتظار و بلاتکلیفی در واردات خودرو

صادرات تخم مرغ افزایش یافت

سرمقاله ایران/ سوغات همدان

پیام غول‌ها به «مذاکرات»

پایان سلطه بر دریا

سرمقاله کیهان/ رژه روی اعصاب دنیا؛ با ترامپ چگونه باید برخورد کرد؟

پرواز گسترده جنگنده‌های صهیونیست در آسمان پایتخت سوریه

حضور رهبران اروپایی متحد اوکراین در کی‌یف هم‌زمان با اوج تنش با روسیه

عملیات جدید مقاومت علیه نظامیان صهیونیست در غزه

کرملین: آمریکا شروع به درک مواضع روسیه کرده است

تماس تلفنی وزیر خارجه آمریکا با رئیس ستاد ارتش پاکستان

آیا ترامپ می‌خواهد در عربستان «کشور فلسطین» را به رسمیت بشناسد؟

شرکت هواپیمایی ایتالیا نیز از تل‌آویو گریزان شد

برقراری اولین ارتباط تلفنی بین هند و پاکستان

فرمانده عملیات پروازی هند: نیروهای پاکستانی به مناطق مرزی گسیل شدند

حریم هوایی پاکستان برای 24 ساعت دیگر بسته خواهد ماند

مصرف برق هر ماینر به اندازه یک کولرگازی؛ افزایش مخفیانه ماینرهای غیرمجاز

مقام صنفی: سیاست خودرویی کشور، رونق تولید چین است!

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

وبینار آموزشی تازه‌های سلامت در ارولوژی و سالمندی برگزار شد

سرمقاله اعتماد/ ترامپ و تغییر نام خلیج‌فارس؟!

دو موضع متناقض؛ انتقاد «کیهان» از پزشکیان

روزنامه صهیونیستی: «ترامپ» قصد دارد کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد

تشدید درگیری‌ها در مرز هند و پاکستان

همزمان با تشدید تنش‌ها بین دهلی‌نو و اسلام‌آباد؛ زلزله شدید در پاکستان

شرایط معافیت مالیاتی کودکستان‌ها اعلام شد

پرداخت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

ماست‌مالی خباثت‌های ترامپ در روزنامه‌های اصلاح طلب

سرمقاله آرمان ملی/ ترامپ و تناقض‌های خودساخته

تغییر موضع دولت «ترامپ» درباره سلاح حماس

مجارستان: اروپا از ترس پاسخگو شدن مانع صلح در اوکراین می‌شود

وزارت خارجه آمریکا: همکاری چین و روسیه جهان را ناامن می‌کند

پاکستان نشست فوق‌العاده هسته‌ای تشکیل می‌دهد

گزارش معاون وزیر کار از دیدار امروز کارگران با رهبر انقلاب

شتاب بیمه دی در مسیر هوشمندسازی و ارتقاء خدمات پس از فروش

سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به استان گلستان

پرداخت تسهیلات به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

سرمقاله هم میهن/ ساعت به وقت بی‌نظمی

جنگ شدید هند و پاکستان در شبکه‌های اجتماعی

حزب الله: موضع‌گیری اخیر «ماکرون» مشکوک است

وزیر خارجه ترکیه: اقدامات پیشدستانه در سوریه را اتخاذ خواهیم کرد