ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چالش آمریکا برای تامین تسلیحات اوکراین خواندنی ها

چالش آمریکا برای تامین تسلیحات اوکراین
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا /متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
روزنامه تلگراف با اشاره به کاهش سرعت تولید مهمات توپخانه‌ای توسط متحدان اوکراین، تاثیر این موضوع را بر عملکرد کی‌یف در میدان جنگ با روسیه بررسی کرد.
 رسانه انگلیسی مدعی شده در حالی که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین درباره کاهش موجودی مهمات ارتش هشدار می‌دهد، روسیه میلیون‌ها گلوله توپ از کره شمالی دریافت می‌کند. اوکراین با بدتر شدن وضعیت آب‌وهوا برای تامین میزان کافی مهمات توپخانه‌ای به منظور تغییر دادن این وضعیت، در مضیقه است.
روزنامه تلگراف در این باره نوشت: زلنسکی هشدار داده است که محموله‌های اصلی مهمات 155 میلی‌متری پس از در گرفتن جنگ میان اسرائیل و حماس در ماه گذشته، با کاهش شدیدی روبه‌رو شده است.
هم اوکراین و هم روسیه، سخت در تلاش بوده‌اند ذخایر گلوله‌های توپ خود را پس از نزدیک به دو سال جنگ دوربرد در میدان‌های وسیع حفظ کنند اما به گفته سرویس اطلاعاتی کره شمالی، روسیه، اخیرا، یک میلیون گلوله توپ از کره شمالی، در ده محموله جداگانه، دریافت کرده است. این به روسیه کمک کرده نیروهایش را در تلاشی دوباره از سوی اوکراین برای تصرف آودیوکا و در هم کوبیدن پیاپی شهر دونتسک با آتش توپ‍خانه‌ای حفظ کند.
در عین حال، اتحادیه اروپا اذعان کرده است هدف بلندمدت یک‌ساله آن برای تحویل یک میلیون گلوله توپ به کی‌یف تا مارس سال میلادی بعدی، محقق نخواهد شد. این نهاد اروپایی از آغاز این برنامه در 9 فوریه، در حدود 300 هزار گلوله توپ به اوکراین عرضه کرده است که عمدتا از ذخایر کشوری آن‌ها بوده است. دیپلمات‌ها و وزرای اروپایی ضعف در توانمندی‌های اروپا در عرصه تولید و عملکرد ناموفق در افزایش قابل توجه سرعت آن را مقصر اجرای ضعیف این برنامه دانسته‌اند.
در ادامه این گزارش آمده است: طبق آمار سرویس‌های اطلاعاتی غربی، تخمین زده شده بود که اوکراین حدود 6 هزار گلوله 155 میلی‌متری در روز شلیک کند، در حالی که روسیه 20 هزار گلوله در روز شلیک می‌کرد و این میزان برابر با تولیدات ماهانه اروپاست. این میزان، اغلب به شدت نبردها و تامین مهمات از سوی کشورهای خارجی بستگی داشت و متغیر بود.
عرضه مهمات متعارف ارتقایافته با قابلیت دوگانه، از جمله گلوله‌های خوشه‌ای توسط آمریکا برخی مشکلات را برطرف کرد، چراکه ذخایر قابل توجهی از این گلوله‌ها وجود داشت.
«جاستین کرامپ» مدیرعامل شرکت اطلاعات راهبردی «Sibylline» در این باره گفت «این موضوع، به ویژه، به توجه به درگیری‌های جنگی در اسراییل، نگرانی‌ها درباره کمبود مهمات را کاهش داد.»
مهمات توپخانه‌ای یکی از درخواست‌های اصلی اوکراین در مذاکرات آن با غرب برای درخواست حمایت از آن در جنگ است. آلمان، اخیرا، به کی‌یف قول داد که تعداد بیشتری از گلوله‌های 155 میلی‌متری را به آن عرضه کند که در چارچوب بسته حمایتی نظامی 1.4 میلیارد دلاری انجام خواهد شد.
در این میان، آمریکا در تلاش است برای جبران کمبود ذخایر مهمات در پی جنگ اوکراین و جنگ اسرائیل با حماس، سرعت تولیدات گلوله‌های توپ خود را بالا ببرد. اخیرا، ارتش آمریکا از کنگره خواست بودجه 3.1 میلیارد دلاری را برای خریداری گلوله‌های توپ 155 میلی‌متری و توسعه تولیدات تایید کند.
«داگ بوش» دستیار وزیر دفاع آمریکا در زمینه خرید تجهیزات ارتش این کشور گفت که حدود نیمی از این بودجه تخصیص‌یافته 3.1 میلیارد دلاری به گلوله‌های 155 میلی‌متری صرف ارتقای ظرفیت صنعتی کشور شده و بقیه آن صرف خریداری گلوله‌ خواهد شد. آمریکا برنامه دارد سرعت تولید گلوله‌های 155 میلی‌متری خود را به 100 هزار در ماه برساند اما انتظار نمی‌رود که این هدف تا سال 2025 عملی شود.
سرعت کم متحدان اوکراین در تولید مهمات توپخانه‌ای به معنای این است که کی‎یف، احتمالا، نخواهد توانست در میدان تعادل برقرار کند. کرامپ در این باره می‌گوید «مطمئنا، تعداد بیشتری به کار اوکراین می‌آید اما در حال حاضر، هر دو طرف از منابع کافی برای دوام آوردن در نبردها برخوردارند، اگرچه، در شرایط فعلی، برای داشتن دستاوردی در میدان کافی نیست.»
دولت‌های غربی در پاسخ به درخواست‌های متعدد کی‌یف استدلال کرده‌اند که قصد دارند با سامانه‌های تسلیحاتی باکیفیت‌تر و دوربرد نظامیان اوکراین را تجهیز کنند.
طبق ادعای تلگراف، موشک کروز «سایه طوفان» اهدا شده به اوکراین توسط انگلیس و فرانسه و موشک‌های «اتکمز» آمریکا به طور قابل توجهی به غلبه بر توانمندی‌های روسیه در میدان کمک کردند.
در ادامه این مطلب ادعا شده است: برتری کرملین در زمینه مهمات، با از دست دادن 600 سلاح و سکوی پرتاب، به تدریج در مدت 20 ماه جنگ کاهش یافت. گفته می‌شود خسارات توپخانه‌ای مسکو در ضدحملات جنوب، چهار برابر کی‌یف است. با این وجود، اوکراین بدون گلوله‌های توپ نخواهد توانست در برابر پیشروی‌های روسیه دوام بیاورد یا خود در آینده پیشروی کند.
به گفته کرامپ، نگرانی‌ها درباره وضعیت، با توجه به بسته شدن کارخانه‌های تولید مهمات باقی‌مانده از دوران جنگ سرد، رو به افزایش است.
بازار
زلنسکی روز جمعه، در کنفرانسی خبری در کی‌یف به سه «پیروزی» اشاره کرده بود که کشورش باید در عرصه بین‌المللی به آن دست پیدا کند. او گفت «ما به سه پیروزی نیاز داریم. اولی پیروزی در برابر کنگره آمریکاست. این موضوع یک چالش است، آسان نیست اما اوکراین تمام تلاش خود را می‌کند.»
«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا از کنگره خواسته است مبالغ بیشتری را برای کمک به اوکراین تایید کند اما بودجه کی‌یف در یک لایحه بودجه موقت به تصویب‌رسیده در هفته گذشته حذف شد.
زلنسکی در ادامه گفت «دومین پیروزی دریافت کمک اتحادیه اروپا در زمینه بسته 50 میلیارد یورویی است. سومی هم آغاز مذاکرات درباره عضویتمان (در اتحادیه اروپا) است.»
اشاره زلنسکی به بسته حمایتی اعلام شده‌ اخیر اتحادیه اروپا برای اوکراین است که تا کنون به دلیل مخالفت مجارستان تایید نشده است.
اوکراین امیدوار است که اعضای اتحادیه اروپا در نشستی که 14 تا 15 دسامبر برگزار خواهد شد، با آغاز روند مذاکراتی عضویت کی‌یف در این نهاد اروپایی موافقت کنند.
ترجمه شادی سلطان زاده

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1089411/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اطلاعات/ نقشه شوم اسرائیل برای اشغال غزه

دوئل تسلیحات چینی و غربی در میدان جنگی پاکستان و هند

عقب نشینی ترامپ از خاورمیانه؛ خروج 3 بمب‌افکن‌ آمریکایی از پایگاه دیگو گارسیا

مشاوره پنهانی داماد ترامپ برای توافقات تازه منطقه‌ای

عراق نظامیان خود را از پاکستان فراخواند

مقاومت فلسطین شهادت فرمانده گردان‌های القدس را تسلیت گفت

تماس سران اروپا با ترامپ در حضور زلنسکی

زمان برگزاری حراج شمش طلا اعلام شد

رشد 25 درصدی مصرف برق در اردیبهشت

وام ودیعه مسکن به مجردها هم تعلق گرفت

خرید تضمینی گندم از 1.5 میلیون تن گذشت؛ پیش‌بینی تولید 12 میلیون تن

سرمقاله ابتکار/ جنگ با تاریخ؟

سرمقاله وطن امروز/ اقرار تاریخی روبیو

احیای روابط نظامی ترکیه و مصر پس از یک دوره سردی

آتش‌بس میان آمریکا و انصارالله پس از 52 روز جنگ شدید

رئیس جمهور لبنان به کویت می‌رود

مقام‌های فلسطینی: 65هزار کودک در غزه با خطر مرگ ناشی از سیاست گرسنگی اسرائیل مواجه هستند

زخمی شدن 9 نظامی صهیونیست در غزه

دیپلمات سابق صهیونیست: نتانیاهو باید بین ترامپ و بن گویر یکی را انتخاب کند

رهبر کره شمالی: کمک به روسیه را «ماموریت مقدس» می‌دانم

دیدار محرمانه قانونگذار آلمانی با دستیاران پوتین چالش برانگیز شد

شاخص بورس 53 هزار واحد افت کرد

بانک‌ها موظف به استعلام نشانی مشتریان شدند

معاون وزیر نفت: بنزین سه نرخی نخواهد شد

رئیس جمهور: هر برنامه‌ای برای توسعه باید به قید پایدار مقید شود

سرمقاله جوان/ قبل از میز چهارم تصمیم «فارسی» بگیرید!

تصاویر ماهواره‌ای از آسمان بسته پاکستان و پروازهای فعال در هند!

قتل‌عام در اکوادور؛ 12 نفر کشته شدند

کشته و زخمی شدن بیش از 63 تن در کشمیر

وزیر خارجه ترکیه از تلاش برای ترور خود خبر داد

دانشگاه کلمبیا 65 دانشجو را به دلیل شرکت در اعتراضات حمایت از فلسطین تعلیق کرد

سازمان ملل: غزه برای سومین ماه متوالی تحت محاصره است

افت قیمت سکه و طلا در بازار؛ دلار در کانال 83 هزار تومانی ماند

فروش ویژه آیفون 16 قسطی | تخفیف نقدی + شرایط اقساطی

نخستین مراسم شهدای خدمت با محوریت پویش «خدمت ماندگار» برگزار می‌شود

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود

سرمقاله جام جم/ تجربه برجام و لزوم عدم اعتماد به آمریکا

سرمقاله شرق/ از ریخت‌ افتادگان

تماس‌ اضطراری وزیر سعودی با هند و پاکستان

دولت مکزیک از گوگل به‌دلیل تغییر نام «خلیج مکزیک» شکایت کرد

ماکرون خواستار مذاکرات مستقیم بین اوکراین و روسیه شد

شرط ریاض برای شرکت در اجلاس سران؛ پای «الجولانی» در میان است

الجولانی به بحرین می‌رود

آشفتگی در پنتاگون؛ بی‌اعتمادی کاخ سفید نسبت به وزیر دفاع آمریکا

افتتاح قریب الوقوع سفارت رژیم صهیونیستی در دمشق

وزیر دفاع پاکستان تشکیل نشست فوق‌العاده هسته‌ای را رد کرد

گرانی حبوبات زیر سایه صادرات بی‌رویه و عرضه‌های قطره‌چکانی

رفع تعهد ارزی صادرکنندگان فرش دستباف تسهیل شد

سهم 8 درصدی مالیات از تولید ناخالص داخلی

توافق با تهران بدون چراغ سبز اسرائیل