ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ریاست دوره‌ای بریکس به روسیه منتقل شد خواندنی ها

ریاست دوره‌ای بریکس به روسیه منتقل شد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / در نشست مسؤولان ارشد بریکس در دوربان آفریقای جنوبی که هیأتی از ایران نیز در این نشست حضور داشت، ریاست دوره‌ای این گروه از آفریقای جنوبی به روسیه منتقل شد.
در نشست مسؤولان ارشد گروه بریکس (شرپا) {فرستاده ویژه هر کشور در بریکس} در دوربان آفریقای جنوبی که امروز شنبه 11 آذرماه با حضور کشورهای عضو بریکس و کشورهای دعوت شده به بریکس برگزار شد، ریاست دوره‌ای این گروه برای سال 2024 از آفریقای جنوبی به روسیه منتقل شد.
سازوکار بریکس (BRICS) شامل پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور، یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است و در پانزدهمین نشست سران در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی اعلام شد که شش عضو جدید از جمله ایران در ژانویه 2024 به عضویت بریکس درخواهند آمد. بریکس از کنار هم گذاشتن حرف اول نام پنج کشور برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در زبان انگلیسی تشکیل شده است که قبل از پیوستن آفریقای جنوبی بریک بود و بعد از آن به بریکس تغییر نام داد.
بازار
در نشست مسؤولان ارشد این گروه در دوربان آفریقای جنوبی که امروز برگزار شد، «آنیل سوکلال» نماینده و فرستاده آفریقای جنوبی (رئیس کنونی) در بریکس ریاست این گروه در سال آینده میلادی را به سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه و نماینده روسیه در بریکس تحویل داد.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه 17 مرداد ماه 1402 در «نشست ایران و بریکس؛ چشم‌اندازهایی برای شراکت و همکاری» در جمع خبرنگاران ایران را کاندیدای قدرتمندی برای همکاری با بریکس خوانده و گفته بود«ما از عضویت ایران در این گروه حمایت می‌کنیم.»
در مراسم امروز در دوربان آفریقای جنوبی هیأتی از جمهوری اسلامی ایران به ریاست «مجید صمدزاده صابر» مدیرکل بریکس که از جمله شش کشوری است که از ژانویه 2024 عضو رسمی بریکس خواهد شد، نیز حضور داشت.
پس از پذیرش عضویت ایران در بریکس اداره کل بریکس در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ایجاد شد و در حال حاضر مجید صمدزاده صابر مدیرکل این اداره است.
دوم شهریور ماه سالجاری «سیریل رامافوزا» رئیس جمهور آفریقای جنوبی در پانزدهمین نشست سران گروه بریکس اعلام کرد که شش عضو جدید شامل ایران، آرژانتین،‌ عربستان سعودی، امارات عربی متحده، مصر و اتیوپی به این گروه دعوت شده‌اند و پس از آن اعلام شد این شش کشور به عنوان اعضای جدید بریکس از اول ژانویه 2024 (11 دی 1402) به عضویت کامل این گروه درخواهند آمد. 
سنگ بنای بریکس زمانی ایجاد شد که برای نخستین بار وزرای امور خارجه چین، هند، برزیل و روسیه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سال 2006 با هم دیدار کردند و نخستین نشست رسمی سران این گروه در سال 2009 در روسیه برگزار شد. آفریقای جنوبی هم در سال 2010 به شورای تجاری این گروه پیوست و ریاست این گروه در سال 2023 را نیز بر عهده‌ دارد. 

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1089785/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

آمریکا به اسرائیل: آتش‌بس در غزه را به عملیات نظامی ترجیح می‌دهیم

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

انتقاد «بیل گیتس» از «ایلان ماسک»

رسانه های عبری: سفر وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل لغو شد

فشار شدید دولت آمریکا بر تل آویو برای رسیدن به توافق با حماس

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

انگلیس سنگین‌ترین بسته تحریمی علیه روسیه را اعمال کرد

استقبال چین از انتخاب پاپ جدید

سفیر آمریکا: تل آویو مسئول توزیع کمک‌ها در غزه نخواهد بود

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

پوتین در میدان سرخ: روسیه سدی شکست‌ناپذیر در برابر نازیسم خواهد بود

در بحبوحه درگیری با پاکستان؛ هند «اس-400» مستقر کرد

پرنده‌های آهنین چینی بازار هواپیماهای نظامی را به هم ریخت؛ داستان چیست؟

افشای دیدار نامتعارف وزیر امور راهبردی اسرائیل با ترامپ در کاخ سفید

نیوزویک نظر پاپ جدید در مورد سیاست‌های مهاجرتی ترامپ را اعلام کرد

الجولانی در ازای لغو تحریم‌ها، پیشنهادهایی به آمریکا داده است

رژه هوایی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش روسیه بر فراز میدان سرخ

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

آزار جنسی خاخام صهیونیست به دخترانش رسوایی به بار آورد

برنامه پوتین و شی برای تضعیف دلار

قصد ترکیه برای افزایش مبادلات با عراق تا 30 میلیارد دلار

حضور بیش از 11 هزار نظامی در مراسم رژه «روز پیروزی» مسکو

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

تولید بمب گرما-هسته‌ای جدید در آمریکا علیرغم شعارهای ترامپ

رایزنی‌های جدید روسیه و آمریکا برای عادی‌سازی روابط

حملات موشکی هند به پاکستان از دریای عرب

استقبال پوتین از رؤسای جمهور چند کشور در مراسم رژه «روز پیروزی»

متقاضیان واحدهای مسکن ملی بخوانند

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار اعلام شد

طلای جهانی افزایشی ماند

چشم‌پوشی آمریکا از پیش‌شرط عادی‌سازی روابط عربستان با تل‌آویو

رهگیری موشک‌ها و پهپادهای پاکستان توسط هند

گفتگوی زلنسکی و ترامپ درباره آتش‌بس 30 روزه در جنگ اوکراین