همراهی نخبگان و سیاستگذاران در رفع ناترازیهای اقتصادی شاه کلید پذیرش عمومی تصمیمات/ تحریم ناپذیری با فعال شدن ظرفیتهای موجود و ممکن
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان -

جعفر قادری، نماینده مجلس و اقتصاددان در گفتوگو با شادا درباره برگزاری همایش «اقتصاد ایران» از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی با موضوع «اصلاح ساختارها، رفع ناترازیها و نقش آفرینی نوین در عرصه بینالملل» تاکید کرد: تبادل نظرات و آرا با نخبگان و دانشگاهیان در موضوعات مهمی همچون اصلاح ساختار و رفع ناترازیهای اقتصاد ایران میتواند واگرایی بین سیاستگذار و جامعه نخبگانی را کاهش دهد و آن را به همراهی و همگرایی تبدیل کند.
وی با اشاره به نقش محوری وزارت اقتصاد در جلب این همکاری و همراهی، استفاده از دیدگاه های متخصصان و صاحبنظران را در رفع ناترازیهایی که سالها گریبانگیر اقتصاد ایران بوده، مثبت ارزیابی کرد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: سالها اقتصاد ایران ناترازیهای مختلف در اقتصاد مواجه و نیازمند اصلاح ساختارهایی بوده که از دل این همفکریها می تواند ساز و کارهایی برای برون رفت از این مشکلات بیرون بیاید.
قادری تاکید کرد: ما در کشور در زمینه صندوقهای بازنشستگی، بانکها، انرژی، درآمدها و هزینه های بودجه عمومی مشکل جدی داریم و این مسایل و مشکلات باید مورد توجه جدی قرار گیرد و نمی توان بدون همگرایی و همفکری بر این مشکلات غلبه کرد. این نماینده مجلس تصریح کرد: این همگرایی ابتدا باید در سطح نخبگان و سپس با پذیرش و همراهی آنها، در سطح عموم مردم ایجاد شود.
به گفته این اقتصاددان، اینگونه همایشها و محافل هم اندیشی نخبگان و سیاستگذاران میتواند تلنگری به ذهن قانون گذاران و مجریان و متصدیان موضوع باشد و آنها هم در جهت این نگاه ها و دیدگاه ها حرکت کنند.
قادری اظهار کرد: هر تصمیمی که در جامعه قرار است زمینه اجرایی پیدا کند ابتدا باید سطح نخبگانی مورد بررسی قرار گیرد و بعد از اتفاق نظر، در مرحله اجرا و پذیرش در جامعه داشته باشد؛ اگر بدون طی مراحل تصمیمان را اجرا کنیم به سرانجام نمی رسد و در اجرا با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.
این نماینده مجلس درباره محور ویژه این همایش با عنوان «جانمایی جدید اقتصاد ایران در اقتصاد بین الملل» نیز گفت: با جهت گیری های دولت و مجلس اکنون ما در مسایل منطقه ای و بین المللی حضور فعال داریم و کمتر اتفاقی در اطراف ما رخ می دهد که حضور فعال در آن نداشته باشیم.
وی ادامه داد: ورود ما به پیمان هایی مانند پیمان شانگهای و بریکس کمک کرده که در مسایل و موضوعات اقتصادی و بینالملل در حوزه منطقهای موثر باشیم و به بحث و بررسی گذاشتن این موضوع در جامعه نخبگانی این فرصت را فراهم می کند که درباره توانمندی ها و فرصت های جدید بازشماری صورت گیرد و از ظرفیت های موجود و ممکن بیشترین بهره گرفته شود.
وی تاکید کرد: نتیجه این هم اندیشی ها فعال شدن ظرفیت های موجود و ممکن برای قرار گرفتن در حاشیه امن نسبت به آسیب های تحریم ها و حرمت به سمت تحریم ناپذیری خواهد بود.
بر اساس این گزارش، همایش اقتصاد ایران با محور اصلاح ساختارها، ناترازیها و نقش آفرینی نوین در روزهای20 و 21 آذر ماه 1402 در تهران برگزار میشود. محورهای این همایش اصلاح ساختار نظام سیاستگذاری اقتصادی، اصلاح ساختار حکمرانی بر مبنای داده، اصلاح ساختارها و رفع ناترازی ها در نظام مالی (بانک و ارز)، اصلاح ساختارها و رفع ناترازی ها در نظام مالیاتی-رفاهی، اصلاح ساختارها و رفع ناترازی ها در نظام بودجهریزی، اصلاح حکمرانی و رفع ناترازیها در حوزه انرژی و محور ویژه همایش جانمایی جدید اقتصاد ایران در عرصه بینالملل خواهد بود.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1092245/