ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مرو، مسیر جدید گفتمان تجاری خراسان با همسایه ترکمن آسیا

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تین نیوز
کشور ترکمنستان با حدود هفت میلیون نفر جمعیت در شمال ایران، با استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی و گلستان هم مرز است که خراسان رضوی با داشتن بیشترین مرز خارجی با این کشور، سه گمرک فعال نیز در این مرز دارد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ترابرنیوز، روابط تجاری ترکمنستان با استان خراسان رضوی همواره مطلوب بوده است اما از زمان شیوع کرونا و محدودیت هایی که آن کشور برای ورود کامیون های ایرانی اعمال کرد، سطح این روابط با فراز و نشیب هایی همراه شد که پس از پایان این بیماری، این مراودات از سر گرفته شد.
ایران از لحاظ صادرات کالا، بعد از امارات، ترکیه و چین چهارمین صادرکننده کالا به کشور ترکمنستان است و آخرین آمار صدور کالا به این کشور مربوط به 8ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با رشد قابل توجهی همراه بوده است.
اکنون شرایط مراودات تجاری خراسان رضوی با کشور ترکمنستان مطلوب است و محدودیتهای مرزی برداشته شده است، به ویژه مرز لطف آباد به عنوان مرز اصلی زمینی خراسان رضوی با آن کشور و مرز سرخس به عنوان مرز ریلی از شرایط خوبی در تجارت برخوردارند.
گفتنی است شهر مرو در فاصله 240 کیلومتری مرز سرخس واقع شده و دومین شهر پرجمعیت ترکمنستان پس از پایتخت است و عمده فعالیت های اقتصادی این کشور در منطقه مرو انجام می شود.
با از سرگیری مراودات تجاری بین خراسان رضوی و کشور ترکمنستان، مسئولان این استان تلاش کردند ارتباط خود را با یکی از استانهای این کشور برقرار کرده و آن را محور توسعه فعالیتهای تجاری و اقتصادی خود قرار دهند.
استانداران خراسان رضوی و ماری ترکمنستان در امسال به ویژه دی ماه، پیگیر رفع موانع همکاری های تجاری شدند و سفر هفته گذشته استاندار خراسان رضوی به ماری با همین هدف انجام گرفت.
محمدرضا توکلی زاده با اشاره به مراودات تجاری و اقتصادی خراسان رضوی و ترکمنستان، اظهار کرد: استان های خراسان رضوی و ماری (ترکمنستان)، ظرفیتهای متعددی برای تقویت مراودات دوجانبه اقتصادی دارند که در چهارچوب تبادل هیات های تجاری و برگزاری رویدادهای نمایشگاهی، می توان این ظرفیت ها را معرفی، احصا و فعال نمود.
رئیس پارلمان بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: در بخش صنعت، خراسان رضوی ظرفیت های خوب و رو به رشدی را فراهم نموده که می تواند در کشور ترکمنستان مورد استفاده قرار بگیرد، توان بالای شرکت های خدمات فنی و مهندسی این استان نیز می تواند در اجرای پروژه های زیرساختی و عمرانی ترکمنستان به کار گرفته شود، به موازات آن در کشور ترکمنستان نیز ظرفیت بسیار مطلوبی در بخش کشاورزی فراهم است که می تواند به توسعه صادرات محصولات این بخش به ایران منتج شود.
وی توانمندی های استان خراسان رضوی در موضوع تولید ماشین آلات کشاورزی و زیرساخت های گلخانه ای را تشریح و اعلام آمادگی کرد که در صورت علاقه مندی طرف ترکمنستانی، تجارب نوینی که در این حوزه در استانمان وجود دارد، به فعالان اقتصادی این کشور منتقل شود.
همچنین ابوالفضل چمندی با توجه به ایفای نقش لجستیک بین این دو کشور، اظهار کرد: توافق برای تقویت همکاری های مشترک دوجانبه در حوزه حمل و نقل و ترانزیت و لجستیک مابین مبادی مرزی مشترک در سرخس لطف آباد و باجگیران با کشور ترکمنستان، توافق برای حمایت از مبادلات تجاری صادر کنندگان مابین 2 استان و برگزاری نمایشگاههای استانی در مرو و مشهد در سال میلادی به صورت متقابل، سفر هیات استان مرو به استان خراسان رضوی؛ از جمله این توافقات است.
معاون اقتصادی استاندار خراسان رضوی تشکیل کمیته مشترک پیگیری توافقات سفر و همکاری های 2 استان از طریق ارتباط مستمر فی مابین نمایندگان این استانها (معاونان اقتصادی استانداری های دوطرف)، دعوت از رئیس موسسه انرژی ترکمن، رئیس و مدیران شرکت “تازه آی” و رییس شورای بازرگانان مرو برای سفر به خراسان رضوی، تقویت دالان ریلی شمال – جنوب با تمرکز بر مرز سرخس و رفع موانع ریلی و موضوع تامین واگن از طرف کشور ترکمنستان را از دیگر توافقات مزبور برشمرد.
وی افزود: در این سفر بر تقویت مبادلات تجاری بین استانهای خراسان رضوی و مرو، با تمرکز بر حوزه های انرژی و همچنین تأمین نهاده های دامی و گوشت قرمز و حمایت از همکاری ها و سرمایه گذاری ها در بخش خدمات فنی و مهندسی و صنایع دانش بنیان نیز تاکید شد که مورد توافق دوطرف قرار گرفت.
امید است با اجرایی شدن این توافقات و تداوم سفرهای هیات های تجاری دوطرف، بتوان مسیر جدیدی را برای خراسان رضوی به منظور توسعه روابط تجاری با کشورهای آسیای میانه و توسعه ترانزیت و فعال شدن بیش از پیش در گذرراه شمال – جنوب در کشور ترسیم و فعال کرد.
آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1106985/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت جهانی طلا امروز 10 اردیبهشت ماه؛ اونس به 3309 دلار رسید

ترامپ: فکر کردن به چین خواب را از من گرفته است

از تاثیر طالب‌زاده روی پنتاگون تا نقش هوش مصنوعی در آینده جهان

حمله هماهنگ انگلیس و آمریکا به یمن

استفاده از خطرناک‌ترین سلاح‌های ممنوعه از سوی آمریکا علیه یمن – آفتاب نو | اخبار ورزشی

حمله موفق ارتش یمن به ناو هری ترومن از فاصله 900 کیلومتری / دومین گل به خودی عجیب نیروی دریایی آمریکا در ماه‌های اخیر +تصاویر

قیمت جهانی طلا 10 اردیبهشت 1404 | اونس طلا 3309 دلار و 30 سنت

قیمت جهانی نفت 10 اردیبهشت 1404 | برنت 63 دلار و 80 سنت

قیمت جهانی نفت امروز 10 اردیبهشت؛ برنت 63 دلار و 80 سنت شد

ترامپ برای مقابله با ایران نقش «پلیس بد» را به اروپا سپرده است

سرمقاله آرمان ملی/ اروپا و ورود به مذاکرات مسقط

ترامپ: من دوست دارم پاپ باشم

واکنش نمایندگان عراق به حضور الجولانی در نشست اتحادیه عرب

رگبار باران و رعد و برق در 12 استان طی امروز و فردا | ورود توده غلیظ گرد و خاک از عراق به کشور

تولد نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی

انقلاب «قهوه» در ایران!

قیمت دلار در بازار آزاد به 72 هزار تومان می‌رسد؟

بادامچیان: آمریکا متوجه شده نمی‌‎تواند ایران را تحت فشار بگذارد

دورخیز قطر برای افزایش 60 درصدی برداشت گاز از پارس جنوبی

ارائه بسته ویژه ضمانت صادراتی برای اتحادیه آفریقا

انگلیس بیانیه داد: با آمریکا در حمله به یمن مشارکت کردیم

ایران و آمریکا می‌توانند برای ساخت نیروگاه‌های اتمی توافق کنند

سرمقاله سازندگی/ نگرانی اصلی

ترامپ: از فکر شکست چین خوابم نمی‌برد

قالیباف: کارگران افسران خستگی ناپذیر جنگ اقتصادی دشمن هستند

طلای جهانی به کُما رفت

دلیل عدم جمع بندی در مورد واردات بنزین سوپر مشخص شد

مخالفت بیش از 50 نماینده عراقی با سفر الجولانی به بغداد

مراسم بزرگداشت روز روانشناس با حضور روانشناسان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

مقامات آفریقایی برای شرکت در اجلاس ایران و آفریقا وارد اصفهان شدند

خراسان شمالی بر زنجیره‌های گوشت قرمز فرش و گیاهان دارویی تمرکز می‌کند

پیش‌بینی بازار سهام امروز 10 اردیبهشت 1404

بحران آلودگی هوا، مرگ تدریجی سرمایه‌های انسانی و اقتصادی کشور

میزان خسارت آتش سوزی بندر رجایی به اقتصاد کشور

ترکیه به دنبال افزایش باروری است

نسل جدید در آمریکا دین‌دار می‌شوند

دفاع ترامپ از سیاست‌های خود در صدمین روز ریاست‌جمهوری

واکنش به سخنان وقیحانه مقام اروپایی علیه ایران | برای مقابله با ایران؛ ترامپ نقش «پلیس بد» را به اروپا سپرده است

تکرار عوام‌فریبی‌های ترامپ: عصر طلایی آمریکا آغاز شد!

هشدار آمریکا به روسیه و اوکراین

زخم بندرعباس و هزار خنجر اسرائیل

استفاده از خطرناک‌ترین سلاح‌های ممنوعه از سوی آمریکا علیه یمن

هشدار یک اقتصاددان؛خدا می‌داند چه‌خبر است که... | ببینید ما را دچار چه اوهامی می‌کنند

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انفجار فاجعه‌بار بندر شهید رجایی و چند نکته

دو خواسته مهم کارگران در هفته کارگر

قیمت دلار و سایر ارزها امروز 10 اردیبهشت 1404/ توقف دلار در کریدور 80

سرمقاله خراسان/ زیارت؛ سفر آسان یا آزمون صبر؟

نقدی بر موضع عراقچی؛ رسانه‌ها یار کمکی هستند یا مزاحم؟

غارت در آمریکا، فداکاری در ایران | حل معمای بنزین | اژدهایان تهران به دام افتادند | مهم‌ترین فقدان پرسپولیس در این فصل

بیانیه وزارت خارجه آمریکا:واشنگتن شبکه تهیه سدیم‌پرکلرات و دی‌اکتیل سباکات از چین به ایران را هدف قرار داد