ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مروری بر نامگذاری سال‌ها توسط رهبر انقلاب از 1378 تا امروز اخبار ایران

مروری بر نامگذاری سال‌ها توسط رهبر انقلاب از 1378 تا امروز
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - حضرت آیت الله خامنه‌ای هرساله به انتخاب شعاری برای آن سال می‌پردازند که اقدامی در راستای جهت دهی و هدایت سیاست‌های کلی کشور در آن سال محسوب می‌شود. این نامگذاری‌ها به طور رسمی از فروردین سال 1378 آغاز شد و تا امروز به فراخور شرایط زمانی و با توجه به اقتضائات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی انجام گرفته است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، آغاز هر سال زمان مناسبی است تا با نگاه به گذشته به ارزیابی عملکرد یک ساله بپردازیم و علاوه بر آن فرصتی تازه است تا با هدف گذاری در سال جدید، به صورت منسجم‌تری برای اقدامات سال آینده برنامه‌ریزی کنیم.
حضرت آیت الله خامنه‌ای به عنوان رهبر گرانقدر ایران اسلامی نیز هرساله با بهره‌گیری از این ظرفیت به انتخاب شعاری برای آن سال می‌پردازند که اقدامی در راستای جهت دهی و هدایت سیاست‌های کلی کشور در آن سال محسوب می‌شود. این نامگذاری‌ها به طور رسمی از فروردین سال 1378 آغاز شد و تا امروز به فراخور شرایط زمانی و با توجه به اقتضائات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی انجام گرفته است.
رهبر معظم انقلاب با توجه به اشراف کلی بر شرایط ایران و جهان و همچنین اطلاع از نقاط قوت و ضعف کشور در زمینه‌های مختلف با انتخاب یک شعار محوری برای هرسال، توجه مردم و مسئولان را به مهمترین اولویت کشور در آن سال جلب می‌کنند تا با عزم عمومی مسیر حرکت کلی جامعه برای دستیابی به هدفی خاص تنظیم شود.
مقام معظم رهبری، در تاریخ اول فروردین 1397 در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، درباره اهداف طرح شعار سال، فرمودند: بعضی‌ها می‌گویند «شما شعار سال معیّن می‌کنید، فایده‌ای ندارد؛ عمل که نمی‌کنند، چرا بیخودی شعار سال معیّن می‌کنید؟»؛ بنده قبول ندارم این حرف را. شعار سال با دو منظور مطرح می‌شود: یکی جهت دادن به سیاست‌های اجرایی و عملکرد مسئولین دولتی و مسئولین حکومتی است، یکی توجه افکار عمومی است؛ یعنی افکار عمومی توجّه پیدا کنند به اینکه چه مسئله‌ای امروز برای کشور مهم است؛ امروز برای کشور مسئله‌ی کالای ایرانی یک مسئله‌ی مهمّی است. دولتی‌ها هم البتّه ممکن است در سال‌های مختلف، بعضی‌هایشان این شعارهایی را که ما هر سال معیّن می‌کنیم قبول نداشته باشند، امّا آنهایی که قبول دارند تلاش می‌کنند، عمل می‌کنند، به قدر توان خودشان کار می‌کنند؛ البتّه اگر کار، بهتر و جامع‌تر انجام بگیرد، نتایج بیشتری به دست می‌آید. بنابراین، این‌جور نیست که این شعارها بی‌فایده باشد؛ نخیر، شعارها اتّفاقاً بافایده است.
نگاهی به نامگذاری سال‌های مختلف توسط ایشان از ابتدا تاکنون نشان می‌دهد که از سال‌های 78 تا 87 شعارها عموماً رنگ و بوی فرهنگی و یا سیاسی داشت، اما از سال 1389 و با آغاز دهه نود شمسی، با توجه به تحولات رخ داده در عرصه اقتصادی و فزونی یافتن اقدامات خصمانه غربی‌ها در تحریم کشور، مضمون شعارها اقتصادی شد و از سال 1396 این نامگذاری‌ها عمدتاً با تمرکز بر یک شاخصه اقتصادی خاص مانند اشتغال، تولید و حمایت از کالای ایرانی انجام شدند.

ایرانیان جهان

در ادامه به بررسی نامگذاری‌های صورت گرفته از سوی مقام معظم رهبری در 24 سال اخیر می‌پردازیم:
سال 1378: با توجه به تقارن صدمین سالگرد ولادت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با طلیعه بهار، سال «امام خمینی (ره)» نام گرفت.
سال 1379: به دلیل وجود دو عید غدیر طی یک سال شمسی، نام «امام علی (ع)» برای سال انتخاب شد.
سال 1380 : با توجه به اقدامات خصمانه و توسعه‌طلبانه جهان استکبار به سرکردگی آمریکا در منطقه غرب آسیا و همچنین ضرورت توجه مسئولان به امر اشتغال‌زایی و کارآفرینی در کشور، مقام معظم رهبری این سال را سال «اقتدار ملی و اشتغال‌آفرینی» نامیدند.
سال 1381: با توجه به تقارن ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان با آغاز سال شمسی، این سال به عنوان سال «عزت و افتخار حسینی» نام‌گذاری شد.
سال 1382: به عنوان سال «نهضت خدمت‌گذاری» نام‌گذاری شد.
سال 1383 : با توجه به اینکه سال آخر مسئولیت دولت هشتم محسوب می‌شد و ضرورت داشت دستگاه‌های دولتی گزارشی از عملکرد خود را تقدیم مردم کنند، مقام معظم رهبری این سال را سال «پاسخگویی» نامیدند.
سال 1384: سال «همبستگی ملی و مشارکت عمومی» نام نهاده شد که این نامگذاری مبتنی بر در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری نهم و همچنین افزایش حجم تبلیغات منفی غربی‌ها پیرامون برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان و ضرورت اجتناب فعالان و کنشگران سیاسی و رسانه‌ای داخلی از مناقشات حزبی و جناحی بود.
سال 1385: با توجه به توهین برخی نشریات غربی به ساحت مقدس نبی‌اکرم (ص) و غلیان احساسات دینی مسلمانان سراسر جهان و انزجار آن‌ها از هتک حرمت‌کنندگان به ساحت مقدس نبوی، سال «پیامبر اعظم (ص)» نام نهاده شد.
سال 1386: با توجه به تلاش همه‌جانبه و مذبوحانه دنیای استکبار برای ایجاد تفرقه در میان امت اسلام و ملت ایران، سال «اتحاد ملی، انسجام اسلامی» نامگذاری شد.
سال 1387: سال «نوآوری و شکوفایی» نام نهاده شد.
سال 1388: با توجه به سرانه بالای مصرف انرژی در کشور، سال «اصلاح الگوی مصرف» نام گذاری شد.
سال 1389: در شرایطی آغاز شد که کشور یک سال بحرانی را بواسطه فتنه‌گری‌ها و زیاده‌خواهی‌های برخی مردودین سیاسی سپری کرده بود و به نوعی اهداف کلان توسعه‌ای کشور مغفول مانده بود؛ از این رو مقام معظم رهبری این سال را سال «همت مضاعف و کار مضاعف» نامیدند.
سال 1390: با توجه به تحولات رخ داده در عرصه اقتصادی و فزونی یافتن اقدامات خصمانه غربی‌ها در تحریم کشور، این سال «جهاد اقتصادی» نام گرفت.
سال 1391: سال «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» نام گرفت که علت این نامگذاری، تحریم‌های اِعمال شده لجام‌گسیخته از جانب غرب و همچنین برخی سو مدیریت‌ها از جانب مسئولان در عرصه اقتصادی بود.
سال 1392: با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و همچنین ضرورت عزم راسخ مسئولان برای عبور از معضلات اقتصادی، سال «حماسه‌ی سیاسی و حماسه‌ی اقتصادی» نام نهاده شد.
سال 1393: همچون سه سال گذشته، مقوله اقتصاد در نامگذاری سالیانه جای داشت؛ البته در این سال مقوله فرهنگ نیز مورد توجه قرار گرفت و مقام معظم رهبری این سال را سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامیدند.
سال 1394: نیز سال «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» نام نهاده شد.
سال 1395: از سوی رهبر فرزانه انقلاب سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام نهاده شد؛ بیست و نهم بهمن سال 92، مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» را ابلاغ کردند. این سیاست‌ها که داری 24 بند است بر اساس بند یک اصل 110 قانون اساسی پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، از سوی معظم‌له تعیین و ابلاغ شد.
سال 1396: سال «اقتصاد مقاومتی، تولید- اشتغال» نام‌گذاری شد. رهبر انقلاب در نام‌گذاری این سال نیز همچون سال پیش از آن، با توجه به نیاز کشور به اقتصاد مولد و درون‌زا و دندان تیز کردن‌های دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی، شعار سال را با محوریت اقتصاد مقاومتی تعیین فرمودند.
سال 1397: از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال «حمایت از کالای ایرانی» نام‌گذاری شد. این نام‌گذاری نشان از اولویت اهمیت به کار و سرمایه و فعالیت اقتصادی و ذهن و ابتکار ایرانی بود.
سال 1398: از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال «رونق تولید» نام گرفت؛ این عنوان با توجه به اینکه اولویت و مسئله فوری و جدی کشور، مسئله اقتصاد است و کلید حل همه مشکلات اقتصادی، «توسعه تولید ملی» می‌باشد، صورت گرفت.
سال 1399: «جهش تولید» به عنوان شعار اصلی این سال انتخاب شد تا مقوله تولید برای سومین بار مورد تاکید قرار بگیرد.
سال 1400 : رهبر انقلاب این سال را به عنوان سال «تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری کردند زیرا به اعتقاد ایشان کشور همچنان نیازمند اقدامات جدی تری در زمینه حمایت از تولید بود.
سال 1401: این سال به عنوان سال «تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نامگذاری شد تا مسئولان کشور در کنار توجه به تولید، به حمایت از دانش بنیان‌ها که خود سبب افزایش تولید و اشتغال‌زایی می‌شود اهتمام بورزند.
سال 1402: سال گذشته توسط رهبر انقلاب سال «مهار تورم، رشد تولید» نام گرفت، این نامگذاری از این جهت انجام گرفت که نرخ بالای تورم در سال‌های اخیر به عنوان معضل اصلی کشور و مردم و نیازمند عزم جدی مسئولین است تا در کنار توجه به افزایش تولید، سبب بهبود اوضاع اقتصادی کشور شود.
به طور کلی در 24 سال اخیر مقوله اقتصاد با 15 مرتبه تکرار مستقیم و غیرمستقیم، پررنگ‌ترین موضوع در نامگذاری های سالیانه جهت تعیین سیاست‌های کلی کشور محسوب می‌شود که در این میان بر افزایش «تولید» بیش از هر مقوله اقتصادی دیگری تاکید شده است. تاکید مکرر حضرت آیت الله خامنه‌ای بر این مسئله در طول سال‌های مختلف علاوه بر اینکه موید اهمیت این فاکتور در پیشرفت اقتصادی کشور است، نشان می‌دهد تلاش‌های مسئولان امر برای زمینه سازی و انجام اقدامات لازم برای افزایش تولید، کافی نبوده است و همچنان نیازمند تلاش‌های جدی تری در این زمینه هستیم تا شاهد حرکت کشور در مسیر شکوفایی و افزایش قدرت اقتصادی مردم کشورمان باشیم.
کد خبر 737173

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1120320/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند