ایرانیان جهان

آخرين مطالب

رضا داوودنژاد؛ قربانی بدن‌سالاری یا نفرت از بدن؟ خواندنی ها

رضا داوودنژاد؛ قربانی بدن‌سالاری یا نفرت از بدن؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - خبرآنلاین /متن پیش رو در خبر آنلاین منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
زهرا علی‌اکبری| حواستان هست؟ حواستان هست تولید نفرت از بدن‌های ما چگونه قربانی می‌گیرد. زن و مرد ندارد. قربانی بدنش را دوست ندارد. حس می‌کند باید لاغرتر، زیباتر، قدبلندتر، کشیده‌تر و جوان‌تر باشد. همه چیز در الگویی قرار دارد که تبلیغات گسترده و زیرپوستی آن را تبدیل به ناخودآگاه جمعی ما کرده است.
حالا کلینیک‌های زیبایی چون قارچ در سراسر این شهرها می‌رویند و اگر کمبود دارو و اقلام اساسی برای نجات جان انسان‌ها به چشم می‌خورد کسی با کمبود ژل و بوتاکس و ... روبرو نیست.
مرحوم رضا داوودنژاد اولین قربانی بدن‌سالاری نبود. آخرینش نیز نخواهد بود. تنها تفاوت او با سایر قربانیان شهرت اوست. میل مفرط به لاغری؛ حالا چنین فاجعه‌ای را آفریده است.
ماجرا از کجا آغاز شد؟
خاطرم هست سال‌ها قبل در زمان اولین پیوند کبد رضا داوودنژاد صحبت از این بود که از کار افتادن کبد وی به مصرف قرص لاغری بازمی‌گردد. بعدها خودش در گفتگویی با رسانه‌ها این موضوع را تکذیب کرد و دلیل این اتفاق را بای‌پس روده اعلام کرد.او این عمل را عملی اشتباه خواند و توضیح داد به دلیل وسعت ناحیه عمل، کبد وی تحت فشار قرار گرفته و عوارض ناشی از این اتفاق نیز به درستی از سوی پزشکان تشخیص داده نشده است.
عوارضی چون بی‌حالی و بی‌اشتهایی که اتفاقا مورد تشویق خودش و پزشکان معالجش قرار می‌گرفته، در حقیقت زنگ‌های خطری بوده که کبد به صدا درآورده بود اما شنیده نشد. تنها تجویز در این دوره حیاتی نیز قرص ویتامین بود.
در نهایت کبد او که در مدت زمانی کوتاه، ٩٠ کیلو وزن کم کرده بود از کار می‌افتد و او در سیزده سالی که پس از این اتفاق فرصت زیستن داشت با عوارض این لاغری غیراصولی دست و پنجه نرم کرد. کافی است فیلم‌های او را ببینید که چطور درباره‌ی بزرگی بدنش صحبت می‌کند. حتی در ویدئویی کوتاه دارد با یکی از فوتبالیست‌های مطرح. عرصه‌ی شوخی اما شوخی درباره‌ی بدن اوست. انگار متر و معیار مشخص است و بدنی که خارج از این متر و معیار قرار گیرد، می‌تواند محلی برای شوخی و خنده باشد. هدف این‌جا یافتن مقصر نیست، مقصر اصلی را همه می‎شناسند. مقصر اصلی مافیایی است که صنعت زیبایی را به محلی برای کسب درآمدهای هنگفت بدل کرده است. رضا داوودنژاد تنها کسی نیست که در اثر میل مفرط به لاغری جانش را از دست داد. خاطرم هست که مادر یکی از دوستانم در دهه‌ی سی زندگی؛ درست یک روز پس از عمل لاغری موسوم به ساکشن جان خود را از دست داد و نتیجه‌ی بررسی‌ها نشان می‌داد وی دچار آمبولی شده است .
زنگ خطر از سال‌ها قبل به صدا درآمده اما در غیاب سیاست‌گذار دلسوز در عرصه‌ی بهداشت و درمان؛ موج تبلیغات برای بیزاری از بدن در کنار بدن‌سالاری مورد تبلیغ توفنده‌تر می‌شود.
لازم نیست زیاد جستجو کنید. آبان ماه سال گذشته سه زن در جریان سه عمل جداگانه برای لاغری و زیبایی جانشان را از دست دادند اما کجاست آماری که نشان دهد هر ساله عمل‌های زیبایی و لاغری چه تعداد قربانی می‌گیرد؟
در کشوری که «بدن» تبدیل به عرصه‌ی عمومی جدال سیاستگذاران با مردم شده و محدوده‌ی بدن هر روز بیشتر از دیروز شاهد صدور بخشنامه و دستور است، تبلیغات عمومی چنان بر عمل‌های زیبایی و لاغری استوار است که گویی هیچ مسئولیتی جز زیباتر شدن در این جامعه وجود ندارد . حالا به جای عبارت پزشک و بیمار شاهد همنشینی عبارت پزشک و زیباجو هستیم. نکته اینجاست که مغز متفکر صنعت زیبایی، حتی دست به ابداع واژه نیز زده است و زیباجو را به واژه‌ای جاافتاده در این عرصه بدل نموده.
نتیجه‌ی تبلیغات جهنمی برای نفرت از بدن با هدف ساختن بهشتی غیرواقعی برای ان‌ها که از خود بیزارند در بهترین حالت شباهت عجیب آدم‌هایی است که صورت و بدن را عرصه‌ی تاخت و تاز پزشکان زیبایی کرده‌اند. در بدترین حالت نیز مرگ است که در می‌زند.
اطراف‌تان را ببینید. چه تعداد گونه‌های برجسته، ابروهای کادر شده، لب‌های ژل خورده، موهای کاشته شده و بدن‌های نحیف تراشیده شده را می‌بینید؟ فاجعه اما آنجاست که طراحان لبخند و کامپوزیت دندان وقتی برای سرخاراندن ندارند اما آمارهای ارائه شده از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد هر ایرانی حداقل 6 دندان پوسیده دارد؛ افراد 30 تا 40 ساله که در سن فعالیت اجتماعی هستند، 12 تا 13 دندانِ ازدست‌رفته دارند و در گروه سنی بالای 65 سال نیز بیش از 55 درصد افراد دیگر هیچ دندانی برایشان باقی نمانده.
تراژدی تنها به این ماجرا ختم نمی‌شود. ما با تراژدی عمیق‌تری روبرو هستیم. غم‌انگیز ماجرا این‌جاست که بی‌سابقه‌ترین موج مهاجرت پزشکان متخصص و پرستاران کاربلد و کادر درمان در ایران شکل گرفته است. گروهی به دنبال تحقق رویاهایشان، جغرافیا را عوض می‌کنند و گروهی دیگر برای دستیابی به آرزوهایشان از حوزه‌ی تخصصی و کاری‌شان مهاجرت می‌کنند. شهریور ماه سال گذشته بود که مقدسی، رییس نظام پزشکی دامغان زبان به شکوه گشود و گفت متخصص قلبی را می‌شناسند که تزریق بوتاکس انجام می‌دهد؛ متخصص داخلی که کلینیک زیبایی زده و انبوه پزشکانی که از کار تخصصی‌شان فاصله گرفته و کار جانبی می‌کنند.او این اتفاق را ناشی از سیاستگذاری غلط وزارت بهداشت دانسته بود.
حالا سیاست‌های اشتباه و میل مفرط به درآمدزایی از قبال تولید نفرت از بدن‌، دامان همه را گرفته است.اگر تا دیروز عمل بینی و گونه و پلک جوانسازی پوست و ... باب بود امروز افزایش شدید شمار عمل‌های بای‌پس معده و روده و پیکرتراشی و ... نشان از پیشروی دست‌اندرکاران این صنعت در محدوده‌ی بدن‌ها دارد.
آماری مدون از میزان عمل‌های لاغری و زیبایی ندارم اما کافی است به مطب گمنام‌ترین پزشکان مراجعه‌ای داشته باشید تا با شمار کسانی مواجه شوید که قبل از شما برای انجام این عمل‌ها نوبت گرفته‌اند. اتفاقا این وظیفه‌ی اصلی سیاستگذار بهداشت و درمان در ایران است که با اعلام این آمار و انتشار شمار کسانی که در این مسیر جان شیرینشان را از دست می‌دهند، به جامعه بگوید در این مسیر چه خطراتی نهفته است.
تردیدی نیست صدها زن و مرد به سرنوشت ناگوار رضا داوودنژاد مبتلا شده‌اند. همان‌ها که راه میان‌بر را برای زیبایی و نه سلامتی برمی‌گزینند. حکایت تلخی است حکایت بدن‌های دوست نداشته شده. روایت رنجی که آدمیان از بدن‌های تحمل‎ناپذیر می‌برند. بدن‌ها هم عرصه میدان جنگ سیاستگذار است و هم عرصه تاخت و تاز مالکانشان. هر دو این بدن را برنمی‌تابند و تلاش در تغییر شکل آن دارند. مرگ نابهنگام رضا داوودنژاد بیش از پیش روشن کرد ما ابزاری جز بدن‌مان برای زندگی نداریم. باید همه با تمام توان‌مان از این جبهه عقب‌نشینی کنیم؛ برای نجات فردای همین جامعه.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1123010/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

احترام دولت ژاپن به تلاش پلیس ایران در مبارزه با موادمخدر

نایب رئیس مجلس چین در مراسم تحلیف پزشکیان حضور می‌یابد

وزیر خارجه چین به فیلیپین هشدار داد

توفان «گامی» به چین رسید/ 300 هزار نفر مجبور به ترک خانه‌ها شدند

چین بازار‌ها را غافلگیر کرد

بلینکن: آسه‌آن به چالش اقدام‌های غیرقانونی چین بپردازد

نمایشگاه گنجینه افغانستان پایان یافت

بایکوت نتانیاهو و قرائتی اشتباه!

انتخابات ونزوئلا؛ خط و نشان دولت بایدن برای مادورو

روسیه: دستورالعمل جدید هسته‌ای آمریکا و کره جنوبی نگران‌کننده است

راز تشویق‌های ممتد قصاب غزه!

بادامچیان، دبیرکل موتلفه: ما در ایران ابرچالش و بحران نداریم/ اصلاح طلب‌ها کلاه‌شان را هوا بیندازند که پزشکیان رأی آورد

شکست امریکا در تحریم نفتی روسیه

پزشکان آمریکایی به بایدن و هریس: کاش فریاد کودکان غزه را بشنوید

بحران گرما اورژانس‌های آمریکا را تحت فشار گذاشت

نقش «هدهد 3» در تغییر معادلات بازدارندگی در جبهه شمالی

تولید برق از گاز در آمریکا رکورد شکست

آمریکا در توقف جنگ غزه جدی نیست/ ملت یمن، الگویی برای کشورهای عربی و اسلامی هستند

هوش مصنوعی صدای یک نماینده در کنگره آمریکا شد

ابزارهای محدود رئیس‌جمهوری آینده آمریکا برای افزایش عرضه نفت

واکنش روسیه به دستورالعمل جدید هسته‌ای آمریکا و کره جنوبی

ابزار‌های محدود رئیس‌جمهوری آینده آمریکا برای افزایش عرضه نفت

ارتش رژیم‌ صهیونیستی عملیات در خان یونس را گسترش می‌دهد

62 درصد صهیونیست‌ها خواهان پایان جنگ علیه غزه هستند

نخست وزیر ایتالیا وارد پکن شد

طالبان: به‌زودی کنترل حریم هوایی افغانستان را بدست می‌گیریم

بازار سرد قیمت‌ها در گرم‌ترین روزهای سال؛ سکه بدون تغییر ماند

موافقت مسئولین اقلیم کردستان عراق با آزادی 20 زندانی ایرانی

تدابیر عراق برای برگزاری بهتر راهپیمایی اربعین 1403

نمایش همدلی مردم ایران و عراق در «طوبی»

توقیف 41 خودرو شوتی در خراسان جنوبی

ثبات در تصمیم گیری‌ها؛ رهیافتی برای پیش بینی پذیری اقتصاد

اشتغال‌زایی و تولید، دستاوردِ راهبردهای اقتصادی در تیران است

صورت های مالی سال 1402 بانک کشاورزی تصویب شد

عراق؛ بازار شناخته شده محصولات استان فارس

پاریس 2024: گروزر و رفقا ژاپن را ‌سورپرایز کردند

2 کشته در شمال شرقی ژاپن بر اثر بارش شدید باران

(ویدئو) ترافیک هوایی آسمان اروپا در جریان افتتاحیه المپیک پاریس

دعوای مجارستان با اوکراین بر سر نفت روسیه بالا گرفت

افزایش مبتلایان به کرونا در ژاپن

مذاکرات درباره جنگ غزه نباید بی‌پایان باشد

متهمان مصرف بیشتر برق در چین معرفی شدند

وقوع طوفان «گامی» در شرق چین/ 300 هزار نفر تخلیه شدند

تاکید چین بر تسریع مذاکرات آتش بس در غزه

سردی روابط تهران - اروپا، محصول محاسبات غلط

هراس نتانیاهو از رویارویی مستقیم با ایران

خودروسازان داده های رانندگان را به دلالان می فروشند

عکس/ آتش‌سوزی‌های گسترده در کالیفرنیای آمریکا

هشدار چین به فیلیپین درباره استقرار موشک‌های میان‌برد آمریکا

وانگ به فیلیپین درباره سیستم موشکی آمریکا هشدار داد