ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چرا بمب افکن رادارگریز H-20 چین، غربی‌ها را نگران نکرده است؟ آسیا و اقیانوسیه

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - برای دهه‌ها، ایالات متحده به سه‌گانه‌ای از قدرت هسته‌ای متکی بوده است: موشک های بالستیک قاره پیما (ICBM)، موشک‌های بالستیک پرتاب‌شده از زیردریایی (SLBM) و بمب‌افکن‌های استراتژیک تجهیز شده به بمب‌های هسته‌ای.
این رویکرد، بازدارندگی گسترده و انعطاف‌پذیری را برای ایالات متحده تضمین می‌کند. با این حال چین به‌عنوان رقیب اصلی آمریکا مسیر متفاوتی را دنبال کرده است.
علیرغم توسعه سلاح‌های هسته‌ای در دهه 1960، چین هرگز بمب‌افکن استراتژیک دوربرد خود را نساخته است.
این عدم تمایل، عمدتاً به دلیل عدم نیاز بوده است؛ اما چین در حال حاضر می‌خواهد این کمبود را جبران کند. این کشور آسیایی در سال 2016 از توسعه یک بمب‌افکن استراتژیک اختصاصی به نام “ Xian H-20 ” رونمایی کرد. این هواپیما شباهت زیادی به بمب‌افکن B-2 Spirit آمریکا دارد.
به گزارش گجت نیوز، توسعه H-20 با سرعت تمام در حال انجام است. طبق برنامه‌ریزی‌ها، اولین پرواز آن در جولای 2022 انجام شد و در مارس 2024، تکمیل آن توسط معاون فرمانده نیروی هوایی چین رسماً اعلام شد. ورود به خدمت این بمب‌افکن در آینده نزدیک قریب الوقوع است.

ایرانیان جهان

ظهور بمب افکن H-20 نشان‌دهنده تغییر در استراتژی هسته‌ای چین است و زنگ خطر را برای کارشناسان امنیت ملی آمریکا به صدا درآورده است. شباهت‌های مشهود این بمب‌افکن به B-2، با سابقه سرقت فناوری توسط چین، نگرانی‌هایی را در مورد روش‌های به کارگیری این هواپیما ایجاد می‌کند.
علاوه بر این، معرفی یک بمب‌افکن استراتژیک قاره‌پیما، پتانسیل سلاح‌های هسته‌ای چین و جاه‌طلبی‌های استراتژیک این کشور را به نمایش می‌گذارد و چالشی جدید برای ارتش ایالات متحده به وجود می‌آورد. با این حال، هنوز مشخص نیست که بمب افکن رادارگریز جدید H-20 چین تا چه حد با همتای آمریکایی خود برابری می‌کند.
در مورد بمب افکن H-20 چین چه می‌دانیم؟ چین معمولا جزئیات فنی سلاح‌های خود را پنهان می‌کند، اما در مورد طراحی H-20 اطلاعاتی منتشر شده است. این بمب‌افکن ظاهری شبیه به B-2 Spirit و B-21 Raider آمریکایی دارد که به ترتیب در سال‌های 1997 و 2023 ساخته شده‌اند. با وجود تفاوت‌هایی در طراحی، به نظر می‌رسد H-20 به شدت از نمونه‌های آمریکایی الهام گرفته است. این هواپیمای بدون دم، با سرعت کمتر از صوت (زیرصوت) پرواز می‌کند و طول آن حدود 100 فوت تخمین زده می‌شود.
با توجه به اندازه H-20، پیش‌بینی می‌شود که بتواند تا 60 تن مهمات را با خود حمل کند. برد پروازی این بمب‌افکن طبق گزارش سالانه پنتاگون به کنگره در سال 2021، بین 2000 تا 5280 مایل متغیر است. H-20 مانند دیگر بمب‌افکن‌های استراتژیک، احتمالاً قادر به حمل انواع سلاح‌های متعارف و هسته‌ای، از جمله موشک و بمب خواهد بود.

ایرانیان جهان

سرعت نهایی H-20 مشخص نیست، اما به دلیل طراحی زیرصوت، از سرعت صوت (1 ماخ، معادل 1224 کیلومتر بر ساعت) فراتر نخواهد رفت. شباهت ظاهری این بمب‌افکن به نمونه‌های پنهانکار آمریکایی نشان می‌دهد که از فناوری مشابهی بهره می‌برد. چین سابقه توسعه فناوری پنهانکاری برای جنگنده چنگدو J-20 را دارد،
با این حال، به دلیل تفاوت‌های قابل توجه در اندازه و شکل بین جنگنده و بمب‌افکن، عملکرد فناوری پنهانکاری در H-20 ممکن است با نمونه‌های قبلی یکسان نباشد. به همین دلیل، قابلیت‌های پنهانکاری این بمب‌افکن همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
آیا غرب باید نگران بمب افکن مرموز چینی‌ها باشد؟ رونمایی اخیر چین از بمب‌افکن H-20 ممکن است نشان‌دهنده تغییر در استراتژی دفاعی هسته‌ای این کشور باشد، اما لزوماً به معنای خطر فوری نیست.
درست است که H-20 روی کاغذ می‌تواند به اهدافی در خاک آمریکا حمله کند، اما تنها سلاحی نیست که چین در زرادخانه خود برای این کار دارد. این کشور پیش از این هم برخی موشک‌های بالستیک قاره‌پیما و کلاهک‌های هسته‌ای را در اختیار داشته است.

ایرانیان جهان

گرچه H-20 چندان هم بدون تهدید نیست، اما ظاهراً مقامات آمریکایی در پنتاگون خیلی هم نگران آن نیستند.
یک مقام اطلاعاتی وزارت دفاع در آوریل 2024 به خبرنگاران گفت، مشکل H-20 این است که وقتی به طراحی سیستم نگاه می‌کنید، به خوبی سکوی کم‌بازتاب ایالات متحده، به خصوص نمونه‌های پیشرفته‌تری که در حال توسعه دارند، نیست. آنها با چالش‌های زیادی در طراحی مهندسی برای عملکرد این سیستم به روشی مشابه B-2 یا B-21 روبرو بوده‌اند.

ایرانیان جهان

این مقام آمریکایی همچنین خاطرنشان کرد که H-20 تهدید بزرگی نیست و رونمایی چین از آن بیشتر جنبه لاف‌زنی داشته است. علاوه بر این، با وجود اعلام چین در مورد H-20، این بمب‌افکن احتمالاً تا پایان دهه آماده نخواهد شد.
در مقابل، ایالات متحده بمب‌افکن جدید B-21 Raider را تا اواسط دهه 2020 معرفی خواهد کرد. همچنین فراموش نباید کرد که نورثروپ گرومن بی-2 اسپیریت یکی از بزرگترین بمب افکن های ساخته شده تاکنون است که آمریکایی‌ها صاحب آن هستند.
کانال عصر ایران در تلگرام

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1136689/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

موضع عزت‌ طلبانه از نگاه شهردار تهران: نیاز ما، قدرت ماست!

این مرد سرکرده اصلی داعش در جهان شد؟

پاسخ ظریف به زاکانی: بابت نشر اکاذیب عذرخواهی کند، تا نیاز به شکایت نباشد/ مذاکرات از زمان احمدی نژاد با مذاکرات محرمانه‌ مستقیم با آمریکا آغاز شد

پاسخ دفتر ظریف به ادعاهای زاکانی: بابت نشر اکاذیب عذرخواهی کند، تا نیاز به شکایت نباشد/ مذاکرات از زمان احمدی نژاد با مذاکرات محرمانه‌ مستقیم با آمریکا آغاز شد

قدرت‌نمایی زیردریایی هسته‌ای روسیه برای ناتو

بورس در گرداب ریزش و رکود

چرا قیمت میوه افزایش یافت؟

ماجرای رقابت‌های بین‌المللی کفترهای 24 عیار وارداتی! |  ‌معروف‌ترین کبوتر ایران | چگونه‌ مادام حلب و موسیو الماس‌ همه جایزه‌ها را بردند + عکس

انتظارات اقتصادی بخش خصوصی از دولت آینده

میانگین رشد سالانه اقتصاد ایران در دولت سیزدهم 5.5 درصد است

کشف پرونده فرار مالیاتی ١٧١ میلیارد ریالی در البرز

تجلیل از کنش‌گری عزتمندانه عراق در قبال موضوع غزه

نظارت دقیق بر بازار و جلوگیری از هرگونه افزایش قیمت بی‌ضابطه

برق واحد‌های صنعتی بدون اطلاع قبلی قطع نشود

13 هزار میلیارد ریال در حساب دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی است

نماینده عرب کنست: اسرائیل در باتلاق غزه فرو رفته‌است

یورو 2024| هلند - لهستان؛ بدون مهاجم، بدون برد

دیدار مقامات چین و سازمان ملل درباره نشست دوحه

خشم آمریکا دامن والیبال ژاپن را گرفت!

رسانه‌های صهیونیستی: تغییر نظام ایران محال است/ آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها نمی‌توانند هیچ کاری در ایران انجام دهند

کرملین: پوتین مذاکره با کی‌یف را رد نمی‌کند

خبر سخنگوی دولت از امضاء چهار قرارداد بزرگ نفتی

اطلاعیه‌ای درباره اجرای قانون واردات خودرو جانبازان 50 درصد به بالا

گزافه‌گویی سفیر احتمالی آمریکا در عراق در مورد ایران

برنامه نامزدها برای تولید و صادرات نفت و بنزین چیست؟/ از ممنوعیت صادرات نفت خام تا برنامه‌ریزی برای حذف یارانه پنهان انرژی

توزیع گوشت گرم گوساله در استان با قیمت مصوب

جنگ اقتصادی در کنار حمله نظامی؛راهبرد آمریکا علیه مقاومت یمن

رکورد دست‌نیافتنی و تاریخی برای نویر و ناگلزمان

رسمی: کاپیتان تیم ملی در سیرجان!

ایتالیا و اسپانیا با پیروزی آغاز کردند/ بوفون همچنان در پی قهرمانی اروپا

(ویدئو) دیپلماسی پاندا بین چین و استرالیا برای بهبود روابط

افزایش مبتلایان به تب کنگو در افغانستان

کرزی: توسعه و استقلال کشور در گرو آموزش همگانی است

افزایش صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان

رویکرد حماس در قبال طرح آتش‌بس آمریکا

سالیوان: پیشنهاد پوتین، اوکراین را آسیب‌پذیرتر می‌کند

رئیس الهلال: مسی، خانواده را به پول ترجیح داد و قید پیشنهاد 1/4 میلیارد یورویی ما را زد

اسارت بیش از 9 هزار فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی

کاهش وزن فوری و رهایی از شر چربی‌ها

درخواست توانیر از مردم؛ در مصرف برق صرفه‌جویی کنید

دیدار سفیر ایران با آیت‌الله اسحاق فیاض در نجف اشرف

3 مولفه سیاست خارجی ایران در برابر عراق

مشاور قالیباف: پول نفت ایران باید از کانال رسمی بانکی دریافت شود

دعای عرفه در مرز خسروی قصرشیرین طنین‌انداز شد+فیلم

اطلاعیه دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی در خصوص اجرای قانون واردات خودرو جانبازان 50% به بالا مشمول

جنگ قالیباف و جلیلی بالا گرفت

کشف کالاهای احتکاری و قاچاق در زنجان

وزیر اقتصاد: رقم واقعی سرمایه‌گذاری خارجی در کشور، بیشتر از 5.5 میلیارد دلار است

استاندار اصفهان: برق واحدهای صنعتی بدون اطلاع قبلی قطع نشود

دستور سرپرست ریاست جمهوری برای نظارت دقیق بر بازار و جلوگیری از هرگونه افزایش قیمت بی‌ضابطه