ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نتیجه سیاست چند جانبه‌گرایی دولت شهید رییسی اخبار ایران

نتیجه سیاست چند جانبه‌گرایی دولت شهید رییسی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دولت سیزدهم در راستای سیاست خارجی جامع، متوازن و مبتنی بر همگرایی و همچنین «نگاه به شرق»، توسعه روابط و تعامل با کشورها، سازمان‌های بین المللی و منطقه‌ای را در دستور کار خود قرار داد. سرعت‌بخشیدن به فرآیند عضویت در سازمان همکاری شانگهای، تعمیق روابط با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، فعال‌ترکردن همکاری‌ها با سازمان «اکو» و عضویت در بریکس، بیانگر تقویت سیاست چندجانبه‌گرایی است؛ سیاستی که هدف از آن حل مسائل اقتصادی ایران و مقابله با تحریم‌های ظالمانه، بدون سرانگشت اراده غربی‌ها است.
روز گذشته اولین نشست وزرای امور خارجه کشور‌های عضو بریکس در شهر نیژنی نووگورود روسیه با یک دقیقه سکوت به یاد آیت‌ا… «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور شهید و «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه شهید ایران آغاز شد.
در این نشست ایران به طور رسمی برای اولین بار بعنوان عضو اصلی در بریکس حضور یافت.
اولین حضور رسمی ایران در بریکس علی باقری کنی که پس از شهادت حسین امیرعبداللهیان سرپرستی وزارت امور خارجه ایران را بر عهده دارد در رأس هیأتی در این اجلاس شرکت کرد.
عضویت ایران در بریکس میراث ماندگار شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان باقری که به منظور شرکت در نشست وزرای خارجه بریکس به روسیه سفر کرده، در بدو ورود به روسیه در جمع خبرنگاران گفت: «این اولین نشست در سطح وزرای خارجه بریکس پس از رسمیت یافتن عضویت ایران است.
سرپرست وزارت خارجه با بیان اینکه عضویت ایران در این مجموعه واقعاً میراث ماندگار شهید آیت‌ا… رئیسی و شهید امیرعبداللهیان بود، درخصوص موضوعات در دستورکار نشست و همچنین دیدارهایش اظهار کرد: ما در این نشست تلاش جدی داریم هم در نشست‌هایی که در این شهر برگزار می‌شود مشارکت فعال داشته باشیم و هم در دیدار‌های دوجانبه‌ای که در حاشیه نشست برگزار می‌شود با کشور‌های مختلف عضو بریکس موضوعات دوجانبه منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد بررسی قرار دهیم.
باقری همچنین در حاشیه نشست وزرای خارجه بریکس دیدار‌ها و گفت گو‌هایی را با وزرای خارجه کشور‌های دیگر از جمله روسیه، چین، قزاقستان، سریلانکا، آفریقای جنوبی، بلاروس و برزیل داشت.
عضویت ایران در بریکس روز دوشنبه 11 دی‌ماه 1402 (اول ژانویه 2024) جمهوری اسلامی ایران عضو کامل گروه اقتصاد‌های نوظهور جهانی، موسوم به «بریکس» شد. این عضویت، پیشرفتی تاریخ‌ساز و موفقیتی استراتژیک برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و فرصتی بی نظیر اقتصادی را برای ایران و اعضای بریکس فراهم می‌آورد.
«بریکس» مجموعه قدرت‌های نوظهور اقتصادی است که برای تأمین بیشتر منافع خود به «همگرایی اقتصادی بزرگ» دست زده‌اند. این گروه در درجه اول به دنبال ایجاد مصونیت اقتصادی در برابر تکانه‌های اقتصادی کشور‌های غربی در عرصه جهانی و در درجه دوم و در دراز مدت و حتی میان مدت، به دنبال کسب برتری اقتصادی در سطح جهان است تا بهتر بتواند سیاست‌های مبتنی بر نگاه شرقی و جنوب-جنوب را در میان کشور‌های جهان پیش ببرد.
رفتار‌های زورگویانه و غیر قانونی کشور‌های غربی به خصوص هفت کشور صنعتی جهان به رهبری آمریکا در عرصه اقتصادی، تحریم‌های اعمالی دلار و نقض مکرر قوانین تجارت آزاد جهانی، تنها بخشی از ضرر‌های استیلای غرب است؛ از این رو قدرت‌های نوظهور اقتصادی و صنعتی برای بقا و ثبات در رشد اقتصادی خود، با همگرایی میان خود در قالب «بریکس» به دنبال ایجاد توازن پایدار و راهگشا هستند.
داشتن «استقلال سیاسی»، دارابودن «توان و ظرفیت‌های مهم اقتصادی» از پیش‌شرط‌های البته نانوشته برای عضویت در این پیمان مهم است. در این میان در اختیار داشتن «موقعیت جغرافیایی بی‌نظیر»، «ظرفیت‌های بالای انسانی و اقتصادی»، «منابع سرشار انرژی» و از همه مهم‌تر، میل و اراده قوی برای «حفظ استقلال کشور»، از ویژگی‌های ممتاز جمهوری اسلامی ایران است که عضویت ایران در بریکس را پُر جاذبه ساخته است.
مزایای «بریکس» برای کشور‌های عضو یکی از مهم‌ترین مزایای پیوستن به بریکس، بخصوص برای ایران که مشمول تحریم‌های غرب است، تأسیس «بانک کشور‌های بریکس» است که «بانک توسعه نوین» نام دارد و به سلطه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در جهان، پایان خواهد داد؛ این بانک تسهیلات مالی و پرداخت وام بسیار جذابی دارد، چون بر خلاف شروط بانک جهانی، می‌توان به راحتی از تسهیلات مالی آنها بسیار سریع برخوردار شد.
یکی دیگر از اهداف بریکس، انفصال از دلار به عنوان ارز معیار تجارت بین‌المللی است. در بُعد اقتصادی مهم‌ترین هدف بریکس، دلارزدایی از مبادلات تجاری با بهره‌گیری از ارز‌های ملی است که ایجاد یک ارز جدید و جایگزین را دنبال می‌کنند. تشکیل صندوق «ذخیره ارزی بین‌المللی» بر اساس ارز کشور‌های عضو نیز یکی دیگر از مزایای عضویت در این گروه به شمار می‌رود.
افزایش قدرت چانه‌زنی با شکست سیاست منزوی‌سازی عضویت در بریکس پس از عضویت در پیمان شانگهای را می‌توان ابزار جدید مؤثر ایران برای کاستن از فشار تحریمی به شمار آورد؛ ایران پس از سیاست فشار حداکثری آمریکا، نه‌تن‌ها منزوی نشد بلکه به عضویت پیمان‌های اقتصادی منطقه و جهانی درآمد که این نشان از شکست سیاست‌های تحریمی علیه کشورمان است؛ از طرفی عضویت ایران در پیمان‌های منطقه‌ای و نوظهور، قدرت چانه‌زنی ایران در مذاکرات با غربی‌ها یا هر کشور دیگری را افزایش می‌دهد.
به گزارش مهر، راهبرد سیاست خارجی جامع، متوازن و مبتنی بر همگرایی و همچنین «نگاه به شرق» دولت شهید رئیسی نشان داد که با وجود تحریم‌های ظالمانه غرب هم می‌توان با دیگر کشور‌ها ارتباط برقرار کرد و بر مشکلات و چالش‌های اقتصادی کشور غلبه کرد.
بنابراین، این موفقیت دیپلماتیک در عرصه سیاست خارجی دولت سیزدهم باید در دولت بعدی هم سرلوحه برنامه‌های دستگاه دیپلماسی قرار گیرد.
منبع: مهر
باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1145525/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توصیه متفاوت سفیر ژاپن به هاشمی رفسنجانی درباره آمریکا

جانشین فرمانده کل سپاه: در جنگ اقتصادی و رسانه‌ای ستون پنجم دشمن در حال انجام عملیات است/ در دهه 90 تقابل با دشمن هزار کیلومتر دورتر از خانه بود

موج گرانی در بازار خودروهای اقتصادی

برنامه فضایی شوروی چه نقشی در فروپاشی این رژیم سیاسی داشت؟/ چرا شوروی رقابت در فضا را به آمریکا باخت؟

تحلیل عضو سابق تیم مذاکره کننده ایران از پاسخ تهران به نامه ترامپ

عمان مقام‌های آمریکا را در جریان پاسخ ایران قرار داد

ادامه تجاوزات هوایی آمریکا به خاک یمن

پیش‌بینی بانک مرکزی از نرخ ارز در سال جدید

مذاکره وزرای خارجه آمریکا و انگلیس درباره اوکراین و ایران

ریل اینستاگرامی جماران/ روز قدس؛ روز مقابله مستضعفین با مستکبرین

اعتراف نخست وزیر کانادا: آمریکا دیگر شریک مورد اعتماد نیست

مستقر شدن بمب افکن b2 در خاورمیانه منطقه جزیره راهبردی دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند

آکسیوس: عمان آمریکا را از پاسخ ایران آگاه کرد

تحریم انتخابات عراق توسط مقتدی صدر

برترین گل‌های مرحله پلی آف لیگ ملت‌های اروپا

روابط ایران و آمریکا در سال پیش رو چگونه خواهد بود؟

شاید ترامپ نگذارد ایران در جام جهانی 2026 | صعود بی‌مرز، اما ویزای جام جهانی در هاله‌ای از ابهام!

عصر طلایی ترامپ یا عصر افول آمریکا؟!

کانادا: آمریکا دیگر شریک مورد اعتماد نیست

پیروزی تیم ملی بسکتبال سه نفره ایران و صعود به جدول اصلی کاپ آسیا

رئیس جمهوری آمریکا اروپا و کانادا را تهدید کرد

امام خمینی(ره) جمعه آخر ماه رمضان را به منظور بیداری ملت های اسلامی، روز قدس نامید

خالکوبی جنجالی وزیر دفاع آمریکا؛ ماجرا چیست؟

درخواست تحقیق درباره افشای جزئیات حمله به یمن در سیگنال

الحوثی: امام خمینی(ره) روز قدس را روز بیداری ملت ها قرارداد

گرانی دلار / قیمت دینار عراق و لیر ترکیه درجا زد

سال 1404؛ کابوس اقتصادی در راه است؟

سرمایه‌گذاری نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه اقتصادی دارد

درمان 2 معلول نخاعی در ژاپن | نتایج اولیه امیدوار کننده برای درمان آسیب های نخاعی

تیم ملی بسکتبال سه نفره به جدول اصلی صعود کرد

صعود مقتدرانه تیم ملی 3 نفره مردان با سومین برد متوالی – خبرگزاری ورزش ایران

در ستایش مانوئل نویر؛ قهرمان در سایه‌ی شش‌گانه تاریخی بایرن مونیخ

زلنسکی: اروپا باید توانایی دفاعی خود را ثابت کند

کمک نظامی 2 میلیارد یورویی فرانسه به اوکراین در «اجلاس مشتاقان» کی‌یف! – آفتاب نو | اخبار ورزشی

ایران؛ محور گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و انگلیس

خبر نگران‌کننده سیاسی؛ «ترامپ» اجازه حضور ایران در جام جهانی را نمی‌دهد؟

امروزه غزه نفس‌گیرکننده اسرائیل است!

عراقچی: پاسخ به نامه ترامپ را از طریق عمان ارسال کردیم؛ غیرمستقیم با آمریکا مذاکره می کنیم

بمب افکن های اتمی B52 آمریکا در نزدیک ایران مستقر شدند + ببینید

اظهارات پوتین درباره خواسته ترامپ برای تصاحب گرینلند

فوری | ایران پاسخ نامه ترامپ را داد | جزئیات پاسخ ایران به آمریکا از زبان وزیر امور خارجه

الحوثی: امام خمینی(ره) روز قدس را روز بیداری ملت‌ها قرار داد

گزارش اختصاصی از بازدید میهمانان کنگره قدس از ناو شهید سلیمانی+ فیلم

مقتدی صدر انتخابات را تحریم کرد

سود 30 درصدی برای سپرده‌های میلیاردی!

خودروساز فعال در ایران، در ترکیه کارخانه می‌سازد

ثابت کنید که اروپا توانایی دفاع از خود را دارد

حمایت مدیرعامل اپل از دیپ سیک

افزایش صادرات گاز مایع روسیه به افغانستان

آمریکایی ها به دنبال تصاحب پول ایرانی ها/ ثبت شکایتی در آمریکا برای مصادره پول نفت ایران