هشدار سازمان ملل درباره پیامدهای شدت تغییرات آب و هوایی در قاره آفریقا
قاره آفریقا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - بر اساس گزارشی که توسط سازمان جهانی هواشناسی ، یکی از نهادهای سازمان ملل منتشر شد، قاره آفریقا نسبت به دیگر قاره ها، متحمل تغییرات آب و هوایی شدیدتری شده است که باید به ناچار بهای سنگین تری نیز برای سازگاری با این تغییرات بپردازد.
در این گزارش آمده است که قاره آفریقا کمی سریعتر از میانگین جهانی (حدود 0.
3 درجه سانتیگراد در هر دهه) گرم شده است.
بر اساس این گزارش، شمال آفریقا سریع ترین گرم شدن را تجربه کرده است و برای مثال به رکورد 50.4 درجه سانتی گراد در آگادیردرکشورمغرب رسیده است. علاوه بر این، در ماه های سپتامبر و اکتبر 2023، "حدود 300 هزار نفر در 10 کشورافریقایی به ویژه نیجر، بنین، غنا و نیجریه قربانی سیل شدند. چند ماه قبل از آن نیز در لیبی و شرق آفریقا متجمل خسارات زیاد جانی و مالی بر اثر جاری شدن سیل شدند.این سیل های گاه مرگبار، امسال نیز تکرار شده است.
118 میلیون نفر تا سال 2030 در معرض خطر
همچنین بر اساس گزارش سازمان ملل در سال 2023، خشکسالی بی سابقه در زامبیا که از شدیدترین خشکسالی این کشور در 40 سال گذشته بود، حدود 6 میلیون نفر و همچنین سایر کشورهای این قاره را تحت تاثیر قرار داد. شدت تغییرات آب و هوایی، بهویژه سیل و خشکسالی، تأثیر عمدهای بر امنیت غذایی کشورهای افریقایی داشته است به طوریکه به طور متوسط 2 تا 5 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را از دست می دهند و بسیاری از آنها ناچارند که 9 درصد از بودجه خود را برای این منظور تخصیص دهند.
سازمان جهانی هواشناسی پیش بینی می کند که در صورتی که تمهیدات لازم انجام نگیرد، تا سال 2030 ، بیش از 118 میلیون نفر از مردم بسیار فقیر (با درآمد کمتر از 1.90 دلار در روز) در معرض خشکسالی، سیل و گرمای شدید در آفریقا قرار خواهند گرفت.
لزوم فوریت سرمایه گذاری در خدمات هواشناسی
سازمان ملل تخمین می زند که این وضعیت آب و هوایی در کشورهای افریقایی رشد تلاشها برای مبارزه با فقر را کاهش می دهد بنابراین فوریت سرمایه گذاری در بخش خدمات هواشناسی برای بهبود ابزارهای جمع آوری داده ها، پیش بینی و همچنین سیستم های هشدار اولیه ضروری است؛ زیرا 35 درصد از مرگ و میرهای ناشی از تغییرات آب و هوایی بین سالهای 1970 تا 2021، در آفریقا رخ داده است؛ ضمن این که فقط 40 درصد از جمعیت آفریقا به سیستم های هشدار اولیه دسترسی دارند که این کمترین میزان دسترسی به این سیستم نسبت به دیگرمناطق جهان است.
412
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1214734/