ایرانیان جهان

آخرين مطالب

وقایع فروردین 1403/ ماهی که کاظم صدیقی نقل محافل بود/ ماجرای اولین رویارویی نظامی مستقیم ایران و اسرائیل در فروردین 1403 خاورمیانه‌

وقایع فروردین 1403/ ماهی که کاظم صدیقی نقل محافل بود/ ماجرای اولین رویارویی نظامی مستقیم ایران و اسرائیل در فروردین 1403
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عصرایران در گزارشی با اشاره به وقایع فروردین سال 1403 نوشت؛
آن قدر سال 1403 خورشیدی پرحادثه بود و از این حیث شاید تنها با دو سال 1357 و 1360 خورشیدی قابل قیاس باشد و جتی غافل گیر کننده تر و غیر قابل پیش بینی تر و از حیث ابعاد بین المللی متفاوت تر که باید یادآوری کنیم فروردین 1403 در حالی آغاز شد که سید ابراهیم رییسی رییس جمهوری ایران بود و بحث اصلی بر سر این بود که ایران به حملۀ اسراییل به نمایندگی جمهوری اسلامی در دمشق چگونه پاسخ می‌دهد چون در پیام رهبری تصریح شده بود: "این اقدام تروریستی را تعرض به خاک خود می‌دانیم.
" البته اطلاعات زیادی درباره نوع واکنش منتشر نمی‌شد و تنها گفته می‌شد پاسخی در کار خواهد بود. در داخل اما در پی برگزاری سرد مرحلۀ اول انتخابات مجلس شورای اسلامی نگاه‌ها به مجلس جدید بود و این که ترکیب نهایی چه خواهد شد و مشخصا محمد باقر قالیباف باز بر کرسی ریاست می نشیند یا نه. چون نمایندگان منتسب به جبهه پایداری و جریان شریان در پی آن بودند که نه تنها او را به زیر کشند که ابراهیم رییسی را بر کرسی ریاست مجلس خبرگان رهبری هم ببینند چرا که آیت‌الله جنتی به دلیل کهولت سن نامزد و نماینده نشده بود.
فضای فروردین 1403 در ادامۀ مباحث آخر سال 1402 تحت تاثیر افشای ماجرای حوزۀ علمیۀ کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران و انتقال باغ ازگل به مؤسسه‌ای با مالکیت فرزندان او بود تا جایی که خبرسازترین چهرۀ آخر سال شد و در تعطیلات نوروز نقل محافل در دید و بازدیدهای عید و البته این تصور درگرفت که به خطبه خوانی پایان می‌دهد یا پایان خواهند داد. اما این تصور درست نبود و همچنان هر ماه یک بار در نماز جمعه حاضر شد تا نمازگزاران را به رعایت تقوای الهی دعوت کند و هر چند در نوبت اول این حضور اسباب غافل‌گیری و موجب اعتراضاتی در محوطه نماز جمعه شد تا رکورد خلوت ترین نماز جمعه تهران در نخستین حضور او پس از آن افشاگری ثبت شد.
برای یادآوری فضای سیاسی نخستین ماه این مورد مصداقی می تواند گویا باشد که در انتخابات مجلس دوازدهم مسعود پزشکیان با کمی بیش از 100 هزار رأی برای پنجمین دوره به عنوان نمایندۀ تبریز انتخاب شده بود آن هم در حالی که صلاحیت او با 16 سال سابقۀ نمایندگی را هیأت‌های اجرایی (منصوب دولت رییسی) تأیید نکرده بودند و کار که به سطوح عالی کشید تأیید شد. 
رأی آوری او در تبریز با موفق نشدن محمد باقر نوبخت در رشت مقایسه و به این دلیل دانسته شد که در رشت مانند تهران نرخ مشارکت آن قدر پایین بود که تنها اصول‌گرایان راه یافتند و چون در تبریز موج تحریم به شدت جاهای دیگر نبود یا انگیزه غیر سیاسی هم داشتند پزشکیان توفیق یافت و پیدا بود که با بافت مجلس نمی تواند مانند مجلس دهم نایب‌رییس شود ولی به عنوان یکی از گزینه‌های ریاست فراکسیون میانه روها مطرح بود که از دل روزنه‌گشایی و مشارکت محدود در غیر کلان‌شهرها نمایندگان مستقل یا منتسب به اصلاح‌طلبی و اعتدال‌گرایی به مجلس راه یافته بودند.
مهم ترین موضوع تعیین تکلیف پرونده شیخ کاظم صدیقی تصور می شد و این که همچنان امامت جمعه موقت تهران را بر عهده خواهد داشت یا نه که فروردین به روز بیست‌وپنجم رسید و این خبر منتشر شد: در ساعات پایانی 25 و آغازین 26 فروردین (14 آوریل 2024) ایران در نخستین عملیات مستقیم نظامی و به تلافی آنچه در دمشق رخ داده بود با موشک و پهپاد به اسراییل حمله کرده است. عملیاتی که با عنوان "وعدۀ صادق –1 " معرفی شد و همین عدد یک نشان داد در صورت واکنش اسراییل "صادق –2 " هم در کار خواهد بود.
برخی از موشک‌های ارسالی با عبور از سامانه‌های دفاعی اسراییل به اهداف مهم نظامی و از جمله پایگاه هوایی "نوآتیم" اصابت کردند. نمایندۀ ایران در سازمان ملل در واکنش به انتقاد آمریکا و برخی کشورهای اروپایی آن را از مصادیق دفاع مشروع مطابق بند 51 منشور سازمان ملل توصیف کرد.
البته نگاه ها به غزه هم بود تا ببینند آدم کشی اسراییلی ها کی تمام می شود و آیا آمریکا به جای حمایت درصصد میانجی گری برخواهد آمد یا نه. 
هر چند نخستین رویارویی نظامی مستقیم ایران و اسراییل در تاریخ در کانون خبرها بود اما چون اقدام ایران واکنشی بود این احتمال که اسراییل درصدد تلافی به شیوه شعله ور کردن جنگ با ایران باشد جدی نبود چون مرز مشترک نداریم و ایران به کشورهای همسایه هشدار داده بود.
هیچ کس حدس نمی زد فروردین 1403 با این اتفاق مهم نسبت به آنچه در ماه های بعد در راه بود کم خبر به حساب می آمد چرا که سال کهنه آبستن رخدادهایی بود که در ماه های بعد و پیایی زاد و آن قدر آنها پر سر وصدا و مهیب بود که شیخ کاظم صدیقی هم از توجه ها خارج شد. اگرچه همین تارنما به سهم خود کوشید حساسیت های قبلی در صیانت از اموال عمومی و باورهای مردم تحت الشعاع رخدادهای دیگر قرار نگیرد و هر چند آقای صدیقی ماه ها بعد از آن آن قدر فضا را برای خود امن دید که برای جلب نظر منتقدان با رادیکال ترین شعار علیه یک مقام سیاسی مشهور و حالا سابق همراهی نشان داد.
27215
کد خبر 2040243

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1381351/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

سخنان نتانیاهو درباره عملیات بزرگ نظامی در غزه

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار

معاون وزیر آموزش و پرورش: از نسل جدید جاماندیم

احتمال یک اشتباه محاسباتی

سی‌ان‌ان: درگیری هند و پاکستان یکی از بزرگترین نبردهای هوایی تاریخ مدرن است

ما به تو افتخار می‌کنیم

تنها راه نجات تهران از زیر زمین می‌گذرد

جلف و سخیف نباش وزیر سابق!

بیل گیتس تمام ثروت خود را به فقرا می‌بخشد

حضور پاپ در میان مردم

اولین واکنش ترامپ به انتخاب پاپ جدید

لاپید: توافق هسته‌ای با عربستان، می‌تواند منطقه را به سوی رقابت تسلیحاتی سوق دهد

حمله موشکی و پهپادی پاکستان به هند

مذاکرات پنهانی اسرائیل و شورشیان سوریه در ابوظبی

آغاز تجزیه سوریه؛ شکل‌گیری کشور جدید در خاورمیانه

اولین پاپ آمریکایی کیست؟

انتقاد قالیباف در مورد خطوط ریلی کشور

اظهارنظر بی سابقه قالیباف در مورد صنعت دارو در کشور!

رئیس مجلس: در مورد بودجه وقت می‌گذارم

مهارت آموزی رایگان هنرستانی ها در مراکز فنی و حرفه‌ای

قراردادهای بار اول وزارت نفت تاکنون 200 میلیون دلار بوده است

خاموشی‏‌های تبعیض‌‏آمیز در تهران

مجلس نمایندگان آمریکا تغییر نام خلیج مکزیک را تصویب کرد

پاپ جدید معرفی شد؛ لئو چهاردهم اولین پاپ آمریکایی تاریخ

کاسبی میلیون‌ دلاری اردن با خون کودکان غزه

افزایش 4 برابری واردات پارچه طی 4 سال

قالیباف: جوانانی که با کمترین امکانات قهرمان کشور می‌شوند، می‌توانند محور توسعه اقتصادی هم باشند

رئیس مجلس: اقتصاد بدون مشارکت مردمی محکوم به شکست است

برگزاری نشست بررسی مطالبات خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان مازندران با حضور رئیس بنیاد شهید

مسابقه بزرگ فرهنگی «شهدای خدمت»برگزار می‌شود

علیه هم‌صدایی با نتانیاهو؛ واکنش مدیرمسئول «هم میهن» به منتقدانش

ربع‌قرن در قدرت

پاپ جدید انتخاب شد

انفجارهای شدید در فرودگاه شهر جامو در هند

تصویب لایحه تغییر نام خلیج مکزیک به «خلیج آمریکا» در مجلس نمایندگان آمریکا

خبر بزرگ ترامپ چیست؟

حملات توپخانه‌ای ارتش هند علیه مواضع پاکستانی در امتداد خط مرزی

صدور 465 مجوز پرواز به مشهد مقدس

پرمصرف‌ها، نقره داغ می‌شوند

معاون رئیس جمهور: میزان انرژی های تجدید پذیر افزایش یافت

روزانه 40 میلیون متر مکعب در روز گاز سر چاه‌های کشور می‌سوزد!

وقتی تاریخ بازیچه سیاست می‌شود

تکرار مواضع و کارشکنی های ادامه دار

سناریوهای حضور ترامپ در خاورمیانه

رفراندوم علیه پاپ فرانسیس

تکلیف خانواده قربانیان مفقود چیست؟

الجولانب؛ از فرماندهی داعش تا مهمانی در کاخ الیزه!

درخواست آمریکا از هند و پاکستان