ایرانیان جهان

آخرين مطالب

محمد هاشمی:برنامه‌ اقتصادی نباید فقط برای 30میلیون نفر باشد،باید برای 300 میلیون نفر باشد/ برخی کشورهای همسایه که در گذشته با ایران مخالف بودند اما... اخبار ایران

محمد هاشمی:برنامه‌ اقتصادی نباید فقط برای 30میلیون نفر باشد،باید برای 300 میلیون نفر باشد/ برخی کشورهای همسایه که در گذشته با ایران مخالف بودند اما...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرآنلاین، ، در ارزیابی خود از نقش وفاق در بهبود شرایط سیاسی و اقتصادی، گفت: دکتر پزشکیان وفاق را به‌عنوان مفهومی مطرح می‌کند که بر ضرورت مدیریت کشور با مشارکت همه جناح‌ها و گروه‌ها تأکید دارد. از نظر او، اداره کشور نباید صرفاً در اختیار یک جناح خاص باشد، بلکه همه نیروهای توانمند و متخصص باید فرصت ایفای نقش و پذیرش مسئولیت را داشته باشند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بنابر گزارش ایرنا، وی افزود: این نگاه، بر اهمیت همکاری همگانی در بهبود شرایط کشور، به‌ویژه در حوزه اقتصاد، تأکید دارد، چراکه اقتصاد تمام اقشار جامعه، از جمله کسبه و بازاریان را در بر می‌گیرد و حضور و مشارکت آن‌ها می‌تواند در بهبود وضعیت اقتصادی مؤثر باشد.
وفاق، نقش مهمی در بهبود شرایط اقتصادی دارد فعال سیاسی اصلاح‌طلب بیان کرد: وفاق، به تعبیری که رئیس‌جمهور بیان می‌کند، نقش مهمی در بهبود شرایط اقتصادی دارد. تجربه‌های گذشته نشان داده شده که مشارکت همگانی می‌تواند تأثیر چشمگیری بر اقتصاد کشور داشته باشد. به‌عنوان نمونه، در دوران دکتر مصدق، زمانی که آمریکا ایران را تحریم کرد و از پرداخت وام 60 میلیون دلاری خودداری نمود، مصدق از مردم خواست هر آنچه می‌توانند صادر کنند.
هاشمی رفسنجانی بیان کرد: در نتیجه، مردم به صادرات محصولات خود روی آوردند و درآمد حاصل‌شده نه‌تنها نیاز کشور را تأمین کرد، بلکه از مبلغ وام وعده‌داده‌شده نیز فراتر رفت. بنابراین، وفاق به معنای همکاری و مشارکت عمومی در اداره کشور، به‌ویژه در حوزه اقتصاد و معیشت، می‌تواند تأثیر بسزایی در پیشرفت و بهبود شرایط داشته باشد.
وی در عین حال به پاشنه آشیل وفاق اشاره کرد و گفت: وفاق به معنای همکاری و مشارکت همه اقشار جامعه در حوزه‌های اقتصادی و سیاسی است. بااین‌حال، ناامیدی در میان گروه‌های فعال در این زمینه‌ها می‌تواند مانعی جدی برای این مشارکت باشد. ازاین‌رو، تقویت همگرایی و وفاق، به‌ویژه در بخش‌های کلیدی مانند صادرات و واردات، نقشی اساسی در توسعه و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم ایفا می‌کند.
عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام، مهمترین اولویت دولت در سال 1404 را رسیدگی جدی به مسائل اقتصادی و معیشتی مردم دانست و بر مشارکت همگانی در این مسیر تاکید کرد.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه برای دستیابی به این هدف، برنامه اقتصادی کشور باید با در نظر گرفتن ظرفیت‌ها، جایگاه و موقعیت استراتژیک ایران در منطقه تدوین شود، خاطرنشان کرد: ایران در صورت داشتن تولید مناسب، می‌تواند به صادرات قابل‌توجهی دست یابد. تمرکز صرف بر مازاد تولید کافی نیست؛ بلکه با توجه به دسترسی به بازارهای منطقه و مزیت قیمت‌های رقابتی، باید توسعه صادرات را در اولویت قرار داد.
وی خاطرنشان کرد: مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار با تولیدکنندگان همواره تأکید می‌کردند که برنامه‌ریزی اقتصادی نباید فقط برای 30 میلیون نفر باشد، بلکه باید برای 300 میلیون نفر انجام شود، زیرا جمعیت کل منطقه در آن زمان این رقم بود. اگر تولید داشته باشیم و محصولات خود را صادر کنیم، اقتصاد کشور رونق خواهد گرفت و معیشت مردم بهبود خواهد یافت.
تمرکز برنامه‌های آتی دولت و نظام بر مشارکت در تولید و مازاد صادرات منجر به رونق کسب‌وکار می‌شود این فعال سیاسی با بیان اینکه نباید به یارانه‌ها تکیه کنیم، چراکه مردم نسبت به یارانه نگاه خوبی ندارند و رقم آن هم ناچیز است و نمی‌توانند با این مبلغ کاری انجام دهند، تصریح کرد: برنامه آتی دولت و نظام باید بر تولید و مشارکت در تولید و مازاد صادرات متمرکز باشد تا رونق کسب‌وکار در کشور حاصل شود.
هاشمی رفسنجانی در ارزیابی خود از میزان موفقیت دولت چهاردهم در شکل‌گیری وفاق گفت: پیشنهادها و دیدگاه‌های آقای پزشکیان همواره از نظر تئوری مطرح بوده است، اما جناح‌های دیگر، به‌ویژه جبهه پایداری، که باید در عمل از ایشان حمایت می‌کردند، این همراهی را انجام نداده‌اند.
وی با تاکید بر اینکه برخی جناح‌ها نه‌تنها از همکاری و مشارکت با پزشکیان خودداری کردند، بلکه با کارشکنی در برنامه‌های رئیس‌جمهور، مانع تحقق وفاق و اهداف ایشان شدند، افزود: درواقع، به نظر می‌رسد که آن‌ها تلاش داشتند شکست‌های انتخاباتی خود را به نوعی جبران کنند.
دیپلماسی دولت چهاردهم تقویت روابط و تنش‌زدایی با همسایگان است عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام، دیپلماسی دولت چهاردهم در ارتباط با همسایگان را مثبت ارزیابی کرد و با بیان اینکه دیپلماسی دولت چهاردهم با همسایگان بر مبنای تقویت روابط و تنش‌زدایی با آن‌ها به‌خوبی مؤثر واقع شده است، گفت: برخی کشورهای همسایه که در گذشته با ایران مخالف بودند و در جبهه‌ای دیگر قرار داشتند، اکنون تمایل به برقراری روابط دارند و از جمهوری اسلامی حمایت می‌کنند.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به اهمیت مسائل بین‌المللی، اظهار کرد که با وجود مطرح بودن موضوع آمریکا و ترامپ در عرصه جهانی، روابط ایران با کشورهایی مانند چین، روسیه، ژاپن و کره جنوبی در سطح بسیار خوبی قرار دارد ما همچنان روابط خاصی با آمریکا نداریم، اگرچه گاهی از سوی آن‌ها تهدیداتی مطرح و پیشنهاداتی ارائه می‌شود.
وی با بیان اینکه این موضوع تنها محدود به روابط با آمریکا است و شامل کل جهان نمی‌شود، تاکید کرد: مهم این است که براساس شعارها و استراتژی نظام، که پس از پیروزی انقلاب تحت عنوان «نه شرقی، نه غربی؛ جمهوری اسلامی» مطرح شد، وابسته به هیچ قطبی نباشیم و در عین حال تعاملات خود را برقرار کنیم. در این روابط، برنامه‌ها و ارزش‌های جمهوری اسلامی، شامل جمهوریت و اسلامیت، باید مورد توجه قرار گیرد و این اهداف باید به‌طور جدی تحقق یابند.
وی در ارزیابی خود از دستاوردهای دولتِ چهاردهم اظهار کرد: تلاش آقای دکتر پزشکیان از ابتدای روی کار آمدن دولت چهاردهم بر افزایش قدرت پول ملی و بهبود وضعیت اقتصادی متمرکز بود، اما این تلاش‌ها به دلیل تغییرات در نظام بین‌الملل، از جمله روی کار آمدن ترامپ و افزایش قیمت دلار، با چالش‌هایی مواجه شد که تلاش‌های دولت را ناکام گذاشت.
مشارکت کشورهای همسایه در جایگزینی ارزهای ملی به جای دلار عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تلاش‌های اولیه‌ای برای همکاری با برخی کشورهای منطقه و ایجاد ارتباطات بر مبنای ارزهای ملی به جای دلار آغاز شده و جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه مشارکت خوبی داشته است، خاطرنشان کرد: این اقدام پیشنهاد مناسبی است، هرچند هنوز اهداف به‌طور کامل محقق نشده‌اند، اما حرکت اولیه‌ مثبت بوده است. البته این موضوع تنها یک موفقیت خاص برای ایران به‌تنهایی محسوب نمی‌شود و نتیجه اقدام مشترک کشورهای همسایه است.
هاشمی رفسنجانی به دستاورد دیگر دولت چهاردهم در حوزه سیاسی اشاره و بیان کرد: آقای دکتر پزشکیان از تمامی گروه‌ها و افرادی که می‌توانند در پیشبرد امور کشور و حل مشکلات مردم مؤثر باشند، دعوت به همکاری کرده است. در مجموع، دعوت به همکاری و مشارکت از همه گروه‌ها اقدامی مثبت بوده است، زیرا توانسته برخی از بهانه‌گیرها را خلع ید کرده و فضای تعامل و هم‌افزایی را فراهم کند.
27215
کد خبر 2041257

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1383532/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

انتقاد «بیل گیتس» از «ایلان ماسک»

رسانه های عبری: سفر وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل لغو شد

فشار شدید دولت آمریکا بر تل آویو برای رسیدن به توافق با حماس

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

انگلیس سنگین‌ترین بسته تحریمی علیه روسیه را اعمال کرد

استقبال چین از انتخاب پاپ جدید

سفیر آمریکا: تل آویو مسئول توزیع کمک‌ها در غزه نخواهد بود

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

پوتین در میدان سرخ: روسیه سدی شکست‌ناپذیر در برابر نازیسم خواهد بود

در بحبوحه درگیری با پاکستان؛ هند «اس-400» مستقر کرد

پرنده‌های آهنین چینی بازار هواپیماهای نظامی را به هم ریخت؛ داستان چیست؟

افشای دیدار نامتعارف وزیر امور راهبردی اسرائیل با ترامپ در کاخ سفید

نیوزویک نظر پاپ جدید در مورد سیاست‌های مهاجرتی ترامپ را اعلام کرد

الجولانی در ازای لغو تحریم‌ها، پیشنهادهایی به آمریکا داده است

رژه هوایی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش روسیه بر فراز میدان سرخ

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

آزار جنسی خاخام صهیونیست به دخترانش رسوایی به بار آورد

برنامه پوتین و شی برای تضعیف دلار

قصد ترکیه برای افزایش مبادلات با عراق تا 30 میلیارد دلار

حضور بیش از 11 هزار نظامی در مراسم رژه «روز پیروزی» مسکو

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

تولید بمب گرما-هسته‌ای جدید در آمریکا علیرغم شعارهای ترامپ

رایزنی‌های جدید روسیه و آمریکا برای عادی‌سازی روابط

حملات موشکی هند به پاکستان از دریای عرب

استقبال پوتین از رؤسای جمهور چند کشور در مراسم رژه «روز پیروزی»

متقاضیان واحدهای مسکن ملی بخوانند

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار اعلام شد

طلای جهانی افزایشی ماند

چشم‌پوشی آمریکا از پیش‌شرط عادی‌سازی روابط عربستان با تل‌آویو

رهگیری موشک‌ها و پهپادهای پاکستان توسط هند

گفتگوی زلنسکی و ترامپ درباره آتش‌بس 30 روزه در جنگ اوکراین

رشد 12 درصدی ارزش سهام در بورس تهران

کشته شدن 5 پاکستانی درپی درگیری‌های مرزی با هند

وعده یک و نیم ساله برای تکمیل راه‌آهن چابهار ـ زاهدان

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

افشای تجارت مقامات اوکراینی با پیکر سربازان کشته‌شده

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

سخنان نتانیاهو درباره عملیات بزرگ نظامی در غزه

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار

معاون وزیر آموزش و پرورش: از نسل جدید جاماندیم

احتمال یک اشتباه محاسباتی

سی‌ان‌ان: درگیری هند و پاکستان یکی از بزرگترین نبردهای هوایی تاریخ مدرن است