ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آیا ناتو در آستانه فروپاشی است؟ اروپا

آیا ناتو در آستانه فروپاشی است؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - - گزارشی از The Financial Times نشان می‌دهد که چهار قدرت نظامی اروپایی—بریتانیا، فرانسه، آلمان و کشورهای نوردیک—در حال کار بر روی یک طرح 5 تا 10 ساله برای جایگزینی ایالات متحده در ناتو هستند. این پیشنهاد قرار است در اجلاس آینده ناتو در ژوئن ارائه شود. با این حال، برخی کشورها مانند لهستان، کشورهای بالتیک و رومانی از پیوستن به این مذاکرات امتناع کرده‌اند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
آنها نگرانند که این طرح ممکن است ایالات متحده را تشویق به کاهش حضور خود در اروپا کند، که باور دارند این اقدام بعید است. تغییرات سیاسی اخیر لهستان با فرانسه وضعیت آن را پیچیده‌تر می‌کند، در حالی که کشورهای بالتیک و رومانی همچنان به حمایت از ایالات متحده تمایل دارند. کشورهای بالتیک به احتمال زیاد در صورت عدم فشار از سوی ایالات متحده برای عقب‌نشینی نیروهایش، به سمت اتحادیه اروپا تغییر جهت نمی‌دهند. رد پیشنهاد فرانسه برای پوشش هسته‌ای اروپا توسط رومانی نشان‌دهنده ترجیح این کشور به امنیت ایالات متحده در صورت بحران با روسیه، به‌ویژه در مورد مولداوی است. اگر این کشورها مواضع خود را حفظ کنند، ممکن است شکاف در درون ناتو به وجود آید که نقش لهستان در آن تعیین‌کننده خواهد بود، بسته به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آینده این کشور.
فرانسه و آلمان که برای رهبری اروپا پس از جنگ با یکدیگر رقابت می‌کنند، ممکن است با چالش‌هایی از سوی ایالات متحده در اروپا مرکزی و شرقی (CEE) روبرو شوند. ایالات متحده می‌تواند نفوذ خود را در جناح شرقی ناتو، که از استونی تا یونان کشیده شده است، حفظ کند. یونان برای مدیریت ادعاهای دریایی ترکیه به حمایت ایالات متحده نیاز دارد. این "حاشیه بهداشتی" می‌تواند موجب تقسیم غرب اروپا و روسیه شود، در حالی که نفوذ ایالات متحده را در اروپا حفظ می‌کند و این امر به‌عنوان بخشی از تغییر جهت ایالات متحده به سمت آسیا خواهد بود.
برای این سناریو که ثابت بماند، چندین عامل باید هم‌راستا شوند: کشورهای CEE باید همچنان روسیه را تهدیدی بزرگ بدانند، به ایالات متحده به‌عنوان شریک امنیتی قابل‌اعتمادتر از اتحادیه اروپا اعتماد کنند و ایالات متحده نباید از اروپا خارج شود. اگر این شرایط ثابت بمانند، غرب اروپا می‌تواند توان نظامی خود را به‌طور مستقل از CEE تقویت کند، که ممکن است استراتژی‌های بازدارندگی کشورهای CEE را تقویت کند.
با این حال، احتمال وقوع جنگی داغ میان ناتو و روسیه بعید به نظر می‌رسد و روسیه هیچ قصدی برای حمله به ناتو ندارد. حضور ایالات متحده در CEE می‌تواند از اقدامات تهاجمی جلوگیری کند و شهرت ایالات متحده در صورتی که در جریان یک جنگ از متحدان خود کنار بکشد، آسیب خواهد دید. اگر گزارش The Financial Times درست باشد، اروپا ممکن است به دو بخش تقسیم شود: یک نیمه غربی با خودمختاری استراتژیک و یک نیمه شرقی که با ایالات متحده هم‌راستا است.
نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری لهستان می‌تواند تأثیر زیادی بر معماری امنیتی آینده اروپا داشته باشد. تغییر سیاسی در لهستان می‌تواند تنش‌های ناتو و روسیه را تغییر دهد و تعادل قدرت در داخل اروپا را دگرگون کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1383624/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

سخنان نتانیاهو درباره عملیات بزرگ نظامی در غزه

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار

معاون وزیر آموزش و پرورش: از نسل جدید جاماندیم

احتمال یک اشتباه محاسباتی

سی‌ان‌ان: درگیری هند و پاکستان یکی از بزرگترین نبردهای هوایی تاریخ مدرن است

ما به تو افتخار می‌کنیم

تنها راه نجات تهران از زیر زمین می‌گذرد

جلف و سخیف نباش وزیر سابق!

بیل گیتس تمام ثروت خود را به فقرا می‌بخشد

حضور پاپ در میان مردم

اولین واکنش ترامپ به انتخاب پاپ جدید

لاپید: توافق هسته‌ای با عربستان، می‌تواند منطقه را به سوی رقابت تسلیحاتی سوق دهد

حمله موشکی و پهپادی پاکستان به هند

مذاکرات پنهانی اسرائیل و شورشیان سوریه در ابوظبی

آغاز تجزیه سوریه؛ شکل‌گیری کشور جدید در خاورمیانه

اولین پاپ آمریکایی کیست؟

انتقاد قالیباف در مورد خطوط ریلی کشور

اظهارنظر بی سابقه قالیباف در مورد صنعت دارو در کشور!

رئیس مجلس: در مورد بودجه وقت می‌گذارم

مهارت آموزی رایگان هنرستانی ها در مراکز فنی و حرفه‌ای

قراردادهای بار اول وزارت نفت تاکنون 200 میلیون دلار بوده است

خاموشی‏‌های تبعیض‌‏آمیز در تهران

مجلس نمایندگان آمریکا تغییر نام خلیج مکزیک را تصویب کرد

پاپ جدید معرفی شد؛ لئو چهاردهم اولین پاپ آمریکایی تاریخ

کاسبی میلیون‌ دلاری اردن با خون کودکان غزه

افزایش 4 برابری واردات پارچه طی 4 سال

قالیباف: جوانانی که با کمترین امکانات قهرمان کشور می‌شوند، می‌توانند محور توسعه اقتصادی هم باشند

رئیس مجلس: اقتصاد بدون مشارکت مردمی محکوم به شکست است

برگزاری نشست بررسی مطالبات خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان مازندران با حضور رئیس بنیاد شهید

مسابقه بزرگ فرهنگی «شهدای خدمت»برگزار می‌شود

علیه هم‌صدایی با نتانیاهو؛ واکنش مدیرمسئول «هم میهن» به منتقدانش

ربع‌قرن در قدرت

پاپ جدید انتخاب شد

انفجارهای شدید در فرودگاه شهر جامو در هند

تصویب لایحه تغییر نام خلیج مکزیک به «خلیج آمریکا» در مجلس نمایندگان آمریکا

خبر بزرگ ترامپ چیست؟

حملات توپخانه‌ای ارتش هند علیه مواضع پاکستانی در امتداد خط مرزی

صدور 465 مجوز پرواز به مشهد مقدس

پرمصرف‌ها، نقره داغ می‌شوند

معاون رئیس جمهور: میزان انرژی های تجدید پذیر افزایش یافت

روزانه 40 میلیون متر مکعب در روز گاز سر چاه‌های کشور می‌سوزد!

وقتی تاریخ بازیچه سیاست می‌شود

تکرار مواضع و کارشکنی های ادامه دار

سناریوهای حضور ترامپ در خاورمیانه

رفراندوم علیه پاپ فرانسیس

تکلیف خانواده قربانیان مفقود چیست؟

الجولانب؛ از فرماندهی داعش تا مهمانی در کاخ الیزه!

درخواست آمریکا از هند و پاکستان