ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پشت درهای بسته نشست پاریس چه گذشت؟ ایالات متحده آمریکا

پشت درهای بسته نشست پاریس چه گذشت؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - رهبران کشورهای اروپایی در نشستی که پشت درهای بسته در پاریس برگزار شد، با تأکید بر تداوم فشار نظامی و اقتصادی علیه روسیه، مسیر جدیدی را برای تضمین امنیت اروپا ترسیم کردند.

ایرانیان جهان

بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در نشست خبری با اشاره به وضعیت پیچیده گفت‌وگوها درباره آتش‌بس اوکراین و انتشار بیانیه‌های متناقض از سوی طرف‌های آمریکایی، روسی و اوکراینی، بر لزوم وحدت اروپا برای مقابله با بازی‌های تاکتیکی مسکو تأکید کرد.
مکرون با بیان اینکه هدف از نشست پاریس حمایت فوری از نیروهای مسلح اوکراین و فراهم‌سازی مقدمات یک صلح پایدار است، گفت: «نباید اجازه داد روسیه با تظاهر به مذاکره، طرف مقابل را فریب داده و هم‌زمان حملات خود را تشدید کند. این دقیقاً همان چیزی است که اکنون در حال رخ دادن است.»
او افزود که کشورهای اروپایی درباره اولویت‌های نظامی کی‌یف شامل تأمین مهمات، توپخانه و سامانه‌های پدافندی به توافق رسیده‌اند. وی همچنین از بسته کمکی 2 میلیارد یورویی فرانسه به اوکراین و تلاش برای تسریع در تأمین تسلیحات و آموزش نیروهای اوکراینی خبر داد.
رئیس جمهوری فرانسه با اشاره به تلاش‌ها برای طراحی نظام نظارت بر آتش‌بس در صورت حصول توافق، گفت: «لازم است یک ساختار مشخص و حرفه‌ای برای نظارت بر خطوط تماس، زیرساخت‌های غیرنظامی و آب‌های دریای سیاه در نظر گرفته شود.» او اعلام کرد که وزیران امور خارجه کشورهای حاضر مأمور تهیه طرحی ظرف سه هفته آینده برای نظارت مؤثر بر آتش‌بس شده‌اند.
مکرون در بخش دیگری از سخنانش، به موضوع «نیروهای اطمینان‌بخش» پرداخت که قرار است پس از حصول توافق صلح و با هدف بازدارندگی از تجاوز احتمالی روسیه، در مناطق مشخصی از خاک اوکراین مستقر شوند.
وی با تأکید بر اینکه این نیروها جایگزین ارتش اوکراین نخواهند شد، گفت: «این نیروها فقط در مناطقی که پیش‌تر با کی‌یف هماهنگ شده، حضور خواهند یافت و هدف آن‌ها صرفاً ایجاد بازدارندگی است.»
او با بیان اینکه «فرانسه و انگلیس به‌عنوان دو قدرت نظامی اصلی اروپا، مسئولیت راهبری این طرح را برعهده دارند»، افزود: «هیچ اجماعی درباره مشارکت همه کشورهای اروپایی وجود ندارد اما برای این مأموریت اجماع لازم نیست.»
مکرون همچنین از تشکیل گروهی مشترک از روسای ستاد نیروهای مسلح فرانسه، انگلیس و اوکراین برای تعیین ساختار و نیازهای ارتش آینده اوکراین خبر داد و گفت که این مأموریت، نقطه شروعی برای مرحله برنامه‌ریزی دقیق‌تر درباره مشارکت کشورهای داوطلب در بازسازی دفاعی اوکراین خواهد بود.
وی ضمن انتقاد از برخی تصمیمات گذشته آمریکا و روسیه مانند خروج از پیمان موشک‌های میان‌برد (INF)، خواستار تقویت معماری دفاعی اروپا و سرمایه‌گذاری مشترک در صنایع دفاعی قاره شد.
او افزود: «اروپا باید خود را برای سناریوهایی آماده کند که آمریکا در آن حضور نداشته باشد. این نشانه بلوغ ژئوپلیتیکی ماست.»
رئیس جمهوری فرانسه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره امکان مشارکت آمریکا در طرح‌های امنیتی اروپا گفت: «آرزو داریم که آمریکا نیز همراه شود، اما نباید همه چیز را به تصمیم واشنگتن وابسته کنیم. صلح پایدار در اروپا باید بر پایه منافع خود ما شکل گیرد.»
کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلیس نیز با اشاره به ناکامی تلاش‌ها برای حصول یک آتش‌بس 30 روزه ادعا کرد: «روسیه قصد فریب و وقت‌کشی دارد. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم این بازی ادامه یابد.»
وی از تعیین یک ضرب‌الاجل برای بررسی امکان پیشرفت در مذاکرات صلح خبر داد و گفت که «نباید به روسیه اجازه داد از مسیر مذاکره برای تعلل استفاده کند». او با تکرار شعار «صلح از مسیر قدرت حاصل می‌شود»، افزود که نشست امروز در پاریس با اجماع بر ضرورت تقویت فشار نظامی و اقتصادی بر مسکو همراه بود.
او اعلام کرد که گروه تماس دفاعی اوکراین در تاریخ 11 آوریل به ریاست وزیر دفاع انگلیس تشکیل خواهد شد تا بسته‌های نظامی جدید برای ادامه مقاومت کی‌یف تهیه شود. همچنین تحریم‌های جدیدی علیه درآمدهای انرژی روسیه در دستور کار قرار گرفته است.
استارمر همچنین به تلاش‌های اروپا برای آماده‌سازی اجرای توافق آتش‌بس، در صورت تحقق آن، اشاره کرد و گفت: «در هفته جاری، بیش از 200 برنامه‌ریز نظامی از 30 کشور در لندن گردهم آمدند تا درباره عملیات‌های احتمالی در زمین، هوا و دریا برنامه‌ریزی کنند. اکنون نیز روسای ستاد ارتش‌های انگلیس، فرانسه و آلمان با همتایان اوکراینی در کی‌یف دیدار خواهند کرد تا ابعاد عملیاتی این طرح نهایی شود.»
او با بیان اینکه «ائتلاف مشتاقان» امروز به سطح جدیدی از انسجام و عزم رسیده است، افزود: «اروپا اکنون متحدتر از همیشه است و در حال بسیج برای حمایت از صلحی عادلانه و پایدار است؛ صلحی که برای اوکراین، اروپا و حتی انگلیس حیاتی است.»
نخست‌وزیر انگلیس در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره احتمال مشارکت نظامی لندن در قالب نیروهای اطمینان‌بخش گفت که هیچ تصمیمی نهایی نشده، اما طرح‌های مختلف در حال بررسی است و تمرکز بر حمایت از توان بازدارندگی ارتش اوکراین خواهد بود.
در نهایت، نشست امروز پاریس تلاشی آشکار از سوی اروپا برای بازیابی ابتکار عمل در مدیریت بحران اوکراین است؛ آن هم در زمانی که بی‌اعتمادی نسبت به استمرار تعهدات آمریکا و دغدغه واگذاری یک‌جانبه مذاکرات به واشنگتن افزایش یافته است.
رهبران اروپایی با تأکید بر استقلال رأی و شکل‌دهی به یک چارچوب بومی برای صلح، نشان دادند که در سایه شکاف فزاینده فراآتلانتیک، به‌دنبال ساختن ستون فقرات امنیتی مستقل برای قاره پیر هستند.
کارشناسان معتقدند که تصمیم ائتلاف حامی اوکراین برای طراحی نیروهای اطمینان‌بخش، تشکیل ساختار نظارت بر آتش‌بس، و جلوگیری از رفع زودهنگام تحریم‌ها علیه روسیه، بیانگر آن است که اروپا دیگر حاضر نیست صرفاً نظاره‌گر مذاکرات باشد. اروپا می‌خواهد کنشگر اصلی بماند، حتی اگر آمریکا بخواهد مسیر متفاوتی برود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1386589/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اطلاعات/ نقشه شوم اسرائیل برای اشغال غزه

دوئل تسلیحات چینی و غربی در میدان جنگی پاکستان و هند

عقب نشینی ترامپ از خاورمیانه؛ خروج 3 بمب‌افکن‌ آمریکایی از پایگاه دیگو گارسیا

مشاوره پنهانی داماد ترامپ برای توافقات تازه منطقه‌ای

عراق نظامیان خود را از پاکستان فراخواند

مقاومت فلسطین شهادت فرمانده گردان‌های القدس را تسلیت گفت

تماس سران اروپا با ترامپ در حضور زلنسکی

زمان برگزاری حراج شمش طلا اعلام شد

رشد 25 درصدی مصرف برق در اردیبهشت

وام ودیعه مسکن به مجردها هم تعلق گرفت

خرید تضمینی گندم از 1.5 میلیون تن گذشت؛ پیش‌بینی تولید 12 میلیون تن

سرمقاله ابتکار/ جنگ با تاریخ؟

سرمقاله وطن امروز/ اقرار تاریخی روبیو

احیای روابط نظامی ترکیه و مصر پس از یک دوره سردی

آتش‌بس میان آمریکا و انصارالله پس از 52 روز جنگ شدید

رئیس جمهور لبنان به کویت می‌رود

مقام‌های فلسطینی: 65هزار کودک در غزه با خطر مرگ ناشی از سیاست گرسنگی اسرائیل مواجه هستند

زخمی شدن 9 نظامی صهیونیست در غزه

دیپلمات سابق صهیونیست: نتانیاهو باید بین ترامپ و بن گویر یکی را انتخاب کند

رهبر کره شمالی: کمک به روسیه را «ماموریت مقدس» می‌دانم

دیدار محرمانه قانونگذار آلمانی با دستیاران پوتین چالش برانگیز شد

شاخص بورس 53 هزار واحد افت کرد

بانک‌ها موظف به استعلام نشانی مشتریان شدند

معاون وزیر نفت: بنزین سه نرخی نخواهد شد

رئیس جمهور: هر برنامه‌ای برای توسعه باید به قید پایدار مقید شود

سرمقاله جوان/ قبل از میز چهارم تصمیم «فارسی» بگیرید!

تصاویر ماهواره‌ای از آسمان بسته پاکستان و پروازهای فعال در هند!

قتل‌عام در اکوادور؛ 12 نفر کشته شدند

کشته و زخمی شدن بیش از 63 تن در کشمیر

وزیر خارجه ترکیه از تلاش برای ترور خود خبر داد

دانشگاه کلمبیا 65 دانشجو را به دلیل شرکت در اعتراضات حمایت از فلسطین تعلیق کرد

سازمان ملل: غزه برای سومین ماه متوالی تحت محاصره است

افت قیمت سکه و طلا در بازار؛ دلار در کانال 83 هزار تومانی ماند

فروش ویژه آیفون 16 قسطی | تخفیف نقدی + شرایط اقساطی

نخستین مراسم شهدای خدمت با محوریت پویش «خدمت ماندگار» برگزار می‌شود

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود

سرمقاله جام جم/ تجربه برجام و لزوم عدم اعتماد به آمریکا

سرمقاله شرق/ از ریخت‌ افتادگان

تماس‌ اضطراری وزیر سعودی با هند و پاکستان

دولت مکزیک از گوگل به‌دلیل تغییر نام «خلیج مکزیک» شکایت کرد

ماکرون خواستار مذاکرات مستقیم بین اوکراین و روسیه شد

شرط ریاض برای شرکت در اجلاس سران؛ پای «الجولانی» در میان است

الجولانی به بحرین می‌رود

آشفتگی در پنتاگون؛ بی‌اعتمادی کاخ سفید نسبت به وزیر دفاع آمریکا

افتتاح قریب الوقوع سفارت رژیم صهیونیستی در دمشق

وزیر دفاع پاکستان تشکیل نشست فوق‌العاده هسته‌ای را رد کرد

گرانی حبوبات زیر سایه صادرات بی‌رویه و عرضه‌های قطره‌چکانی

رفع تعهد ارزی صادرکنندگان فرش دستباف تسهیل شد

سهم 8 درصدی مالیات از تولید ناخالص داخلی

توافق با تهران بدون چراغ سبز اسرائیل