ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پشت درهای بسته نشست پاریس چه گذشت؟ ایالات متحده آمریکا

پشت درهای بسته نشست پاریس چه گذشت؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - رهبران کشورهای اروپایی در نشستی که پشت درهای بسته در پاریس برگزار شد، با تأکید بر تداوم فشار نظامی و اقتصادی علیه روسیه، مسیر جدیدی را برای تضمین امنیت اروپا ترسیم کردند.

ایرانیان جهان

بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در نشست خبری با اشاره به وضعیت پیچیده گفت‌وگوها درباره آتش‌بس اوکراین و انتشار بیانیه‌های متناقض از سوی طرف‌های آمریکایی، روسی و اوکراینی، بر لزوم وحدت اروپا برای مقابله با بازی‌های تاکتیکی مسکو تأکید کرد.
مکرون با بیان اینکه هدف از نشست پاریس حمایت فوری از نیروهای مسلح اوکراین و فراهم‌سازی مقدمات یک صلح پایدار است، گفت: «نباید اجازه داد روسیه با تظاهر به مذاکره، طرف مقابل را فریب داده و هم‌زمان حملات خود را تشدید کند. این دقیقاً همان چیزی است که اکنون در حال رخ دادن است.»
او افزود که کشورهای اروپایی درباره اولویت‌های نظامی کی‌یف شامل تأمین مهمات، توپخانه و سامانه‌های پدافندی به توافق رسیده‌اند. وی همچنین از بسته کمکی 2 میلیارد یورویی فرانسه به اوکراین و تلاش برای تسریع در تأمین تسلیحات و آموزش نیروهای اوکراینی خبر داد.
رئیس جمهوری فرانسه با اشاره به تلاش‌ها برای طراحی نظام نظارت بر آتش‌بس در صورت حصول توافق، گفت: «لازم است یک ساختار مشخص و حرفه‌ای برای نظارت بر خطوط تماس، زیرساخت‌های غیرنظامی و آب‌های دریای سیاه در نظر گرفته شود.» او اعلام کرد که وزیران امور خارجه کشورهای حاضر مأمور تهیه طرحی ظرف سه هفته آینده برای نظارت مؤثر بر آتش‌بس شده‌اند.
مکرون در بخش دیگری از سخنانش، به موضوع «نیروهای اطمینان‌بخش» پرداخت که قرار است پس از حصول توافق صلح و با هدف بازدارندگی از تجاوز احتمالی روسیه، در مناطق مشخصی از خاک اوکراین مستقر شوند.
وی با تأکید بر اینکه این نیروها جایگزین ارتش اوکراین نخواهند شد، گفت: «این نیروها فقط در مناطقی که پیش‌تر با کی‌یف هماهنگ شده، حضور خواهند یافت و هدف آن‌ها صرفاً ایجاد بازدارندگی است.»
او با بیان اینکه «فرانسه و انگلیس به‌عنوان دو قدرت نظامی اصلی اروپا، مسئولیت راهبری این طرح را برعهده دارند»، افزود: «هیچ اجماعی درباره مشارکت همه کشورهای اروپایی وجود ندارد اما برای این مأموریت اجماع لازم نیست.»
مکرون همچنین از تشکیل گروهی مشترک از روسای ستاد نیروهای مسلح فرانسه، انگلیس و اوکراین برای تعیین ساختار و نیازهای ارتش آینده اوکراین خبر داد و گفت که این مأموریت، نقطه شروعی برای مرحله برنامه‌ریزی دقیق‌تر درباره مشارکت کشورهای داوطلب در بازسازی دفاعی اوکراین خواهد بود.
وی ضمن انتقاد از برخی تصمیمات گذشته آمریکا و روسیه مانند خروج از پیمان موشک‌های میان‌برد (INF)، خواستار تقویت معماری دفاعی اروپا و سرمایه‌گذاری مشترک در صنایع دفاعی قاره شد.
او افزود: «اروپا باید خود را برای سناریوهایی آماده کند که آمریکا در آن حضور نداشته باشد. این نشانه بلوغ ژئوپلیتیکی ماست.»
رئیس جمهوری فرانسه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره امکان مشارکت آمریکا در طرح‌های امنیتی اروپا گفت: «آرزو داریم که آمریکا نیز همراه شود، اما نباید همه چیز را به تصمیم واشنگتن وابسته کنیم. صلح پایدار در اروپا باید بر پایه منافع خود ما شکل گیرد.»
کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلیس نیز با اشاره به ناکامی تلاش‌ها برای حصول یک آتش‌بس 30 روزه ادعا کرد: «روسیه قصد فریب و وقت‌کشی دارد. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم این بازی ادامه یابد.»
وی از تعیین یک ضرب‌الاجل برای بررسی امکان پیشرفت در مذاکرات صلح خبر داد و گفت که «نباید به روسیه اجازه داد از مسیر مذاکره برای تعلل استفاده کند». او با تکرار شعار «صلح از مسیر قدرت حاصل می‌شود»، افزود که نشست امروز در پاریس با اجماع بر ضرورت تقویت فشار نظامی و اقتصادی بر مسکو همراه بود.
او اعلام کرد که گروه تماس دفاعی اوکراین در تاریخ 11 آوریل به ریاست وزیر دفاع انگلیس تشکیل خواهد شد تا بسته‌های نظامی جدید برای ادامه مقاومت کی‌یف تهیه شود. همچنین تحریم‌های جدیدی علیه درآمدهای انرژی روسیه در دستور کار قرار گرفته است.
استارمر همچنین به تلاش‌های اروپا برای آماده‌سازی اجرای توافق آتش‌بس، در صورت تحقق آن، اشاره کرد و گفت: «در هفته جاری، بیش از 200 برنامه‌ریز نظامی از 30 کشور در لندن گردهم آمدند تا درباره عملیات‌های احتمالی در زمین، هوا و دریا برنامه‌ریزی کنند. اکنون نیز روسای ستاد ارتش‌های انگلیس، فرانسه و آلمان با همتایان اوکراینی در کی‌یف دیدار خواهند کرد تا ابعاد عملیاتی این طرح نهایی شود.»
او با بیان اینکه «ائتلاف مشتاقان» امروز به سطح جدیدی از انسجام و عزم رسیده است، افزود: «اروپا اکنون متحدتر از همیشه است و در حال بسیج برای حمایت از صلحی عادلانه و پایدار است؛ صلحی که برای اوکراین، اروپا و حتی انگلیس حیاتی است.»
نخست‌وزیر انگلیس در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره احتمال مشارکت نظامی لندن در قالب نیروهای اطمینان‌بخش گفت که هیچ تصمیمی نهایی نشده، اما طرح‌های مختلف در حال بررسی است و تمرکز بر حمایت از توان بازدارندگی ارتش اوکراین خواهد بود.
در نهایت، نشست امروز پاریس تلاشی آشکار از سوی اروپا برای بازیابی ابتکار عمل در مدیریت بحران اوکراین است؛ آن هم در زمانی که بی‌اعتمادی نسبت به استمرار تعهدات آمریکا و دغدغه واگذاری یک‌جانبه مذاکرات به واشنگتن افزایش یافته است.
رهبران اروپایی با تأکید بر استقلال رأی و شکل‌دهی به یک چارچوب بومی برای صلح، نشان دادند که در سایه شکاف فزاینده فراآتلانتیک، به‌دنبال ساختن ستون فقرات امنیتی مستقل برای قاره پیر هستند.
کارشناسان معتقدند که تصمیم ائتلاف حامی اوکراین برای طراحی نیروهای اطمینان‌بخش، تشکیل ساختار نظارت بر آتش‌بس، و جلوگیری از رفع زودهنگام تحریم‌ها علیه روسیه، بیانگر آن است که اروپا دیگر حاضر نیست صرفاً نظاره‌گر مذاکرات باشد. اروپا می‌خواهد کنشگر اصلی بماند، حتی اگر آمریکا بخواهد مسیر متفاوتی برود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1386589/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توافق با تهران بدون چراغ سبز اسرائیل

سرمقاله همشهری/ حرم رضوی؛ پیوند هویت ملی و مذهبی ایرانیان

پاپ آمریکایی

سخنگو ارتش پاکستان: به حمله موشکی هند پاسخ می‌دهیم

درخواست مجدد چین از هند و پاکستان برای خویشتنداری

وقوع 2 انفجار مهیب نزدیک فرودگاه و مقر ارتش هند

طی هشت ماه گذشته رخ داد؛ هلاکت هفت داعشی در صحرای عراق

صدراعظم آلمان: ظرف چند روز آینده، آتش‌بس یک ماهه در اوکراین شدنی است

غنیمت ده‌ها میلیون دلاری حماس از رژیم صهیونیستی

انتظار و بلاتکلیفی در واردات خودرو

صادرات تخم مرغ افزایش یافت

سرمقاله ایران/ سوغات همدان

پیام غول‌ها به «مذاکرات»

پایان سلطه بر دریا

سرمقاله کیهان/ رژه روی اعصاب دنیا؛ با ترامپ چگونه باید برخورد کرد؟

پرواز گسترده جنگنده‌های صهیونیست در آسمان پایتخت سوریه

حضور رهبران اروپایی متحد اوکراین در کی‌یف هم‌زمان با اوج تنش با روسیه

عملیات جدید مقاومت علیه نظامیان صهیونیست در غزه

کرملین: آمریکا شروع به درک مواضع روسیه کرده است

تماس تلفنی وزیر خارجه آمریکا با رئیس ستاد ارتش پاکستان

آیا ترامپ می‌خواهد در عربستان «کشور فلسطین» را به رسمیت بشناسد؟

شرکت هواپیمایی ایتالیا نیز از تل‌آویو گریزان شد

برقراری اولین ارتباط تلفنی بین هند و پاکستان

فرمانده عملیات پروازی هند: نیروهای پاکستانی به مناطق مرزی گسیل شدند

حریم هوایی پاکستان برای 24 ساعت دیگر بسته خواهد ماند

مصرف برق هر ماینر به اندازه یک کولرگازی؛ افزایش مخفیانه ماینرهای غیرمجاز

مقام صنفی: سیاست خودرویی کشور، رونق تولید چین است!

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

وبینار آموزشی تازه‌های سلامت در ارولوژی و سالمندی برگزار شد

سرمقاله اعتماد/ ترامپ و تغییر نام خلیج‌فارس؟!

دو موضع متناقض؛ انتقاد «کیهان» از پزشکیان

روزنامه صهیونیستی: «ترامپ» قصد دارد کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد

تشدید درگیری‌ها در مرز هند و پاکستان

همزمان با تشدید تنش‌ها بین دهلی‌نو و اسلام‌آباد؛ زلزله شدید در پاکستان

شرایط معافیت مالیاتی کودکستان‌ها اعلام شد

پرداخت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

ماست‌مالی خباثت‌های ترامپ در روزنامه‌های اصلاح طلب

سرمقاله آرمان ملی/ ترامپ و تناقض‌های خودساخته

تغییر موضع دولت «ترامپ» درباره سلاح حماس

مجارستان: اروپا از ترس پاسخگو شدن مانع صلح در اوکراین می‌شود

وزارت خارجه آمریکا: همکاری چین و روسیه جهان را ناامن می‌کند

پاکستان نشست فوق‌العاده هسته‌ای تشکیل می‌دهد

گزارش معاون وزیر کار از دیدار امروز کارگران با رهبر انقلاب

شتاب بیمه دی در مسیر هوشمندسازی و ارتقاء خدمات پس از فروش

سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به استان گلستان

پرداخت تسهیلات به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

سرمقاله هم میهن/ ساعت به وقت بی‌نظمی

جنگ شدید هند و پاکستان در شبکه‌های اجتماعی

حزب الله: موضع‌گیری اخیر «ماکرون» مشکوک است

وزیر خارجه ترکیه: اقدامات پیشدستانه در سوریه را اتخاذ خواهیم کرد