ایرانیان جهان

آخرين مطالب

توصیه متفاوت سفیر ژاپن به هاشمی رفسنجانی درباره آمریکا ایالات متحده آمریکا

توصیه متفاوت سفیر ژاپن به هاشمی رفسنجانی درباره آمریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از شرق، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در خاطرات پنجم فروردین 1380 نوشت: [آقای اوکروما گوساکی]، سفیر ژاپن برای خداحافظی‌آمد. گفت، صاحبنظران معتقدند که از اول انقلاب تاکنون، نظر شما در مسائل مهم ایران، تعیین‌کننده بوده و هست و اکنون هم انتظار دارند که شما اوضاع نامناسب فعلی را حل کنید و اضافه کرد، مردم ژاپن که مورد بمباران اتمی آمریکا قرار گرفته‌اند، بهتر از همه آمریکا را می‌شناسند و ایران نباید خود را در معرض خطر آمریکا قرار دهد.
ایران در فضای آرام، می‌تواند تبدیل به یک قدرت داخلی منطقه‌ای و جهانی شود و شما نباید این فرصت را از دست بدهید. از او پرسیدم، احساس مردم ژاپن در قبال تهدید اخیر آمریکا و انگلیس به استفاده از بمب اتمی چیست؟ گفت، محور سیاست خارجی آمریکا در این منطقه، اسرائیل است و در زمانی که یک سال دوره استراتژیک در دانشگاه آمریکا می‌گذرانده‌ام، این موضوع مطرح شد که چرا آمریکا در ژاپن از اتم استفاده کرد. پس از بررسی، نتیجه این شد که تلفات آمریکا در جنگ با ژاپن، به‌تدریج اضافه شد و نزدیک یک به یک رسید. این تلفات برای آمریکاییان قابل تحمل نبود، با اتم جنگ را ختم‌کردند. امروز هم تلفات اسرائیل نسبت به تلفات فلسطینی‌ها، رو به افزایش است و اخیراً یک به دو و نیم رسیده و برای اسرائیل و آمریکا قابل تحمل نیست.
گفتم، به ایران مربوط نیست، خود فلسطینی‌ها می‌جنگند و اگر مسئله آوارگان فلسطین حل نشود، مرتباً نیروهای شهادت‌طلب اضافه می‌شوند. از او خواستم، تحت فشار آمریکا، همکاری خود با ایران را کم نکنند؛ همان‌گونه ‌که در پتروشیمی بندر امام و سد کارون اتفاق افتاد. گفت، وقتی‌که با وام‌دهی برای سد توافق شد، خودش به اسرائیل رفته و اسرائیلی‌ها اعتراض شدید به این‌ کمک ژاپن داشتند.
عصر آقای محسن رضایی، [دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام] آمد. گفت، خطر آمریکا جدی است و در داخل اقدامی پیشگیرانه به چشم نمی‌خورد. گفت، در این خصوص به رهبری نامه‌ای نوشته و از ایجاد تردید خطر در صحبت ایشان انتقاد کرده و پیشنهادش برای رفع خطر، این است‌که بار دیگر حزب‌الله و نیروهای انقلابی در کشور به صحنه و مدیریت بیایند. گفتم چگونه؛ راهکاری نداشت.
امروز کنفرانس سران عرب، در بیروت شروع به کار کرد، ولی فقط نُه رئیس دولت عربی حضور دارند و 12 رئیس نیامده‌اند و در سطح پایین‌تر آمده‌اند. کشورهایی مثل لیبی، اردن، مصر و قطر، هر یک به دلیلی نیامده‌اند. در خود لبنان هم بین همین مقامات و وزرا بر سر مدیریت و اولویت امور اجلاس اختلاف است. اسرائیل هم به [یاسر] عرفات، [رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین]، اجازه نداد که در اجلاس شرکت کند و بنا بود پیام ماهواره‌ای عرفات در افتتاحیه خوانده شود که نشد و هیئت فلسطینی در اعتراض به خوانده‌نشدن پیام، قهر و اجلاس را ترک‌ کرد.
آمار تلفات زلزله افغانستان رو به ازدیاد است. وزیر کشور گفته کشته‌ها از 3000 نفر می‌گذرد. همزمان جنگ جدید آمریکا علیه طالبان، در جنوب شرق افغانستان آغاز شده است.
27218
کد خبر 2042271

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1386736/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

آمریکا به اسرائیل: آتش‌بس در غزه را به عملیات نظامی ترجیح می‌دهیم

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

انتقاد «بیل گیتس» از «ایلان ماسک»

رسانه های عبری: سفر وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل لغو شد

فشار شدید دولت آمریکا بر تل آویو برای رسیدن به توافق با حماس

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

انگلیس سنگین‌ترین بسته تحریمی علیه روسیه را اعمال کرد

استقبال چین از انتخاب پاپ جدید

سفیر آمریکا: تل آویو مسئول توزیع کمک‌ها در غزه نخواهد بود

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

پوتین در میدان سرخ: روسیه سدی شکست‌ناپذیر در برابر نازیسم خواهد بود

در بحبوحه درگیری با پاکستان؛ هند «اس-400» مستقر کرد

پرنده‌های آهنین چینی بازار هواپیماهای نظامی را به هم ریخت؛ داستان چیست؟

افشای دیدار نامتعارف وزیر امور راهبردی اسرائیل با ترامپ در کاخ سفید

نیوزویک نظر پاپ جدید در مورد سیاست‌های مهاجرتی ترامپ را اعلام کرد

الجولانی در ازای لغو تحریم‌ها، پیشنهادهایی به آمریکا داده است

رژه هوایی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش روسیه بر فراز میدان سرخ

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

آزار جنسی خاخام صهیونیست به دخترانش رسوایی به بار آورد

برنامه پوتین و شی برای تضعیف دلار

قصد ترکیه برای افزایش مبادلات با عراق تا 30 میلیارد دلار

حضور بیش از 11 هزار نظامی در مراسم رژه «روز پیروزی» مسکو

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

تولید بمب گرما-هسته‌ای جدید در آمریکا علیرغم شعارهای ترامپ

رایزنی‌های جدید روسیه و آمریکا برای عادی‌سازی روابط