ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بنادر بوشهر و دَیِر قطب صادرات به کشورهای عرب/ کویت واسطه ارسال کالاهای ایران به عربستان خاورمیانه‌

بنادر بوشهر و دَیِر قطب صادرات به کشورهای عرب/ کویت واسطه ارسال کالاهای ایران به عربستان
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تین نیوز |
عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: رئیس سازمان توسعه تجارت کشور با این موضوع موافقت کردند که چنانچه ارتباطات تجاری ایران و عربستان برقرار شود همان طور که بندر دَیِر به عنوان قطب صادرات ایران به قطر است بندر بوشهر هم قطب صادرات به بندر دمام عربستان شود.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، خورشید گزدرازی، رئیس اتاق بازرگانی بوشهر از ایجاد پتانسیل های جدید تجاری در بنادر این استان خبر داد و گفت: همجواری بوشهر با کشورهای حوزه خلیج فارس ظرفیت خوبی برای برقراری رابطه تجاری این استان با کشورهای منطقه به وجود آورده است، بنادر استان بوشهر نزدیک ترین بنادر ایران به بندر دمام عربستان هستند در نتیجه پیشنهاد داده شد تا استان بوشهر معین ایران در کشور عربستان باشد و رئیس سازمان توسعه تجارت کشور نیز با این موضوع موافقت کردند که چنانچه ارتباطات تجاری ایران و عربستان برقرار شود همان طور که بندر دَیِر به عنوان قطب صادرات ایران به قطر است بندر بوشهر هم قطب صادرات به بندر دمام عربستان شود.
البته اکنون نیز صادرات کالاهای ایرانی به کشور عربستان صورت می گیرد اما متاسفانه صادرات به واسطه کویت انجام می شود. وی افزود: وقتی قرار است استان بوشهر به عنوان قطب صادرات کالاهای ایرانی به قطر و عربستان مطرح شود بنادر باید متناسب با چشم اندازی که برای توسعه ترسیم شده ارتقا یابند، بازارهای تجاری و مراودات اقتصادی در حال توسعه است و در استان بوشهر بنادر مهم ترین رکن صادرات به شمار می آیند. در نتیجه برای تحقق چشم انداز یادشده نیاز به تامین زیرساخت های موردنیاز توسط سازمان بنادر و گمرکات کشور است.
گزدرازی ادامه داد: بندر دیر اکنون علاوه بر صادرات جایگاه ترانزیت کالا نیز هست بنابراین نیاز به ارتقای زیرساخت ها در هر دو بندر به ویژه بندر بوشهر وجود دارد و اسلکه ها باید به گونه ای تجهیز شوند که قابلیت چندین نوبت تخلیه و بارگیری را داشته باشند، مهم ترین اتفاقی که لازم است در بندر بوشهر بیفتد لایروبی بندر است، کشتی های باری در چند ماه آینده در بندر بوشهر مستقر خواهند شد و ظرفیت این کشتی ها بیشتر از 50 هزار تن است در نتیجه لایروبی موضوع مهمی در آماده سازی بندر بوشهر به شمار می آید تا به عمق 14 متر برسیم و بتوانیم کشتی هایی با ظرفیت یادشده را پذیرش کنیم. 
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر خاطرنشان کرد: استان بوشهر نزدیک به 700 کیلومتر مرز آبی دارد و بنادر استان به دو بندر بوشهر و دیر محدود نمی شود و 10 بندر فعال تجاری در این استان مستقر هستند؛ کنگان، گناوه، دیلم، خارگ و عسلویه شماری دیگر از این بنادر هستند؛ در صادرات به قطر بندر دیر برای صدور میوه و تره بار ایرانی مهم ترین بندر بوشهر به شمار می آید اما صادرات مواد معدنی از بندر بوشهر انجام می شود. 
گزدرازی درباره آخرین وضعیت مرکز تجاری ایران در قطر توضیح داد: افتتاح مرکز تجاری ایران در قطر در دولت سیزدهم صورت گرفت و از همان زمان اتاق مشترک بازرگانی ایران و قطر پیشنهاد داد که دولت در جریان فعالیت این مرکز نقش تصدی گری را بر عهده نداشته باشد بلکه به عنوان یک نهاد حاکمیتی بر عملکرد مرکز نظارت کند و موضوعات اجرایی را به بخش خصوصی واگذار کند، این پیشنهاد در سفری که رئیس سازمان توسعه تجارت به تازگی به بوشهر داشتند نیز مطرح شد و مورد استقبال ایشان قرار گرفت و قرار بر این شد استان بوشهر به عنوان نماینده اتاق ایران در این مرکز ارائه خدمت کند و بنابراین مرکز تجاری ایران در قطر در سال جاری فعالیت خود را از سر خواهد گرفت. 
وی به تاثیر مثبت توافقات ایران و امریکا بر تسهیل جریان تجارت کشور اشاره کرد و گفت: بالا بودن هزینه های تمام شده تجارت به دلیل تحریم ها موضوعی است که سبب می شود حضور ایران در بازارهای صادراتی کمرنگ باشد و وقتی بازرگانان ایرانی مجبور هستند تجارت را به واسطه کشور ثالث پیش برند علاوه بر هزینه ریسک معامله های آنها نیز بالا می رود بنابراین تسهیل تجارت با کاهش فشار تحریم ها بی تردید به توسعه تجارت ایران می انجامد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1407506/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایش 10 تکنولوژی جدید Hyundai Mobis در AUTO SHANGHAI

اطمینان دارم با چین و اروپا بر سر تعرفه‌ها به توافق خواهیم رسید

دولت ترامپ در آستانه ممنوعیت DeepSeek

زلنسکی: اطلاعاتی در مورد ارائه تسلیحات چین به روسیه داریم

طالبان: انتشار تصاویر موجودات زنده حتی برای رسانه‌ها هم ممنوع!

ترس از انتقام ایران؛ عامل اصلی تغییر رویکرد ترامپ

ترامپ: با چین و اتحادیه اروپا بر سر تعرفه‌ها به توافق خواهیم رسید + فیلم

نشست خبری رییس جمهور آمریکا و نخست وزیر ایتالیا/در این مصاحبه، هیچ سوالی در باره ایران مطرح نشد

محل برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد

خبر مهم زلنسکی درباره توافق معدنی با آمریکا

کاخ سفید: ترامپ در پی ایفای نقش ایتالیا به عنوان پل ارتباطی با اتحادیه اروپاست

عمان: دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رُم برگزار می‌شود

دور دوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در رم برگزار می‌شود

عمان میزبان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا را معرفی کرد

«اولمرت»: «اسرائیل» توان اقدام علیه برنامه هسته‌ای ایران را ندارد

عمان: رم میزبان دور دوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا خواهد بود

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا، رم برگزار می‌شود

اختصاصی تابناک/ جزئیات جدید مذاکرات عمان/ ایران خواستار لغو همه تحریم‌های اولیه و ثانویه شده است

ترامپ: با چین و اتحادیه اروپا به توافق خواهیم رسید

ترامپ: با چین و اتحادیه اروپا بر سر تعرفه‌ها به توافق خواهیم رسید

سخنگوی دولت اتمام حجت کرد/ فقط درباره موضوع هسته‌ای با آمریکا مذاکره می‌کنیم

تهدید 800 میلیاردی؛ بازارهای چین در تیررس فشار آمریکا/ جنگ تجاری به جنگ مالی می‌رسد؟

اختصاصی تابناک/ جزئیاتی جدید از مذاکرات عمان/ ایران خواستار لغو همه تحریم‌های اولیه و ثانویه آمریکا شده است

عمان: دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در «رم» خواهد بود

دوجاریک: امیدواریم مذاکرات ایران و آمریکا منجر به کاهش تنش‌ها شود

بیانیه رسمی عمان: مذاکرات ایران و آمریکا در این شهر برگزار می‌شود

استقبال از واقعیت

اصلاح‌طلبان رادیکال علیه توافق!

مالیات از خانه‌های خالی فقط خالی‌بندی شد!

تابناک مدعی شد: جزئیاتی جدید از مذاکرات مسقط

عباس عبدی: تندروهای طرفدار شبه‌‏علم نقشی مخرب در دوره کرونا داشتند

اتحادیه اروپا در پی تغییر معادلات: آیا تجارت با آمریکا محدود خواهد شد؟

گزارش صداوسیما از ماجرای توزیع عادلانه یارانه انرژی

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ پرداخت وام کارگران بازنشسته 500 میلیون ریالی شد

کن نیوز مدعی شد: ورود 2 هواپیمای جدید به ناوگان هوایی کشور

بُهت بازار خودرو از شوک رانا

جزئیات تازه از باند بین‌المللی قاچاق اعضای بدن در تهران

اخبار تازه از باند بین‌المللی قاچاق اعضای بدن در ایران

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

تولیدات صنعت طیور سرکوب می‌شود

توافق با آمریکا چه چیزی برای ایران دارد؟

سردار آزمون پایتخت 7 رو دیده؟

سلطه شرکت‌های خصولتی بر اقتصاد/ به بخش خصوصی میدان نمی‌دهند

ترکیب رویایی انگلیس در یورو 2004؛ وقتی بکام، جرارد، لمپارد و رونی کنار هم بودند

لوتار ماتئوس: انتظار قهرمانی بایرن مونیخ در لیگ قهرمانان اروپا را نداشته باشید؛ برتری اینتر به‌خاطر حضور 4 ساله‌ی مربی‌اش بود

ایجاد نخستین پیوند ماهواره‌ای کوانتومی در نیمکره جنوبی

نام طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی روسیه حذف شد

19 پهپاد آمریکایی را سرنگون کردیم | می خواهند ملت‌های عربی به گوسفندانی بدل شوند که... | اسرائیل می‌خواهد از شرّ اسرای خود راحت شود | هشدار به مصر

19 پهپاد آمریکایی را سرنگون کردیم | می خواهند ملت‌های عربی به گوسفندانی بدل شوند که… | اسرائیل می‌خواهد از شرّ اسرای خود راحت شود | هشدار به مصر

توضیح سخنگوی دولت درباره موضوع مذاکره با آمریکا