ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ زیارت؛ سفر آسان یا آزمون صبر؟ خواندنی ها

سرمقاله خراسان/ زیارت؛ سفر آسان یا آزمون صبر؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - خراسان / «زیارت؛ سفر آسان یا آزمون صبر؟ » عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم وحید تفریحی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
شبیه «دژاوو» می ماند! انگار تمام این اتفاقات را یک بار که نه چندین بار دیده ای و با همان شکل و وضعیت دوباره تکرار می شود! پیک زیارتی و بازهم مشکلات عدیده مردم در تهیه بلیت برای سفر به مشهدالرضا(ع). زیارت بارگاه ملکوتی امام رضا(ع)، نه‌تنها یک سفر مذهبی، بلکه یک نیاز روحی و فرهنگی است. 
اما در ایام پیک زیارتی مانند دهه کرامت، مشکلاتی مانند کمبود بلیت قطار و پرواز، قیمت‌های نجومی اقامتگاه‌ها و ازدحام بیش‌ازحد، این سفر معنوی را به چالشی سخت تبدیل می‌کند. امسال نیز بسیاری از زائران با مشکلات جدی در تهیه بلیت قطار و یا پرواز به مقصد مشهد در ایام دهه کرامت و یا برخی قیمت های نجومی در حوزه اقامت مواجه شدند؛ مسئله‌ای که نیازمند راهکارهای فوری و بلندمدت است، پیشنهادهای مشخصی هم می توان مطرح کرد از جمله تشکیل «ستاد ویژه تسهیل سفرهای زیارتی» با حضور تمام ذی‌نفعان برای هماهنگی بهتر، سرمایه‌گذاری روی خطوط ریلی پرسرعت به مشهد برای کاهش فشار بر پروازها و افزایش ظرفیت خدمات ریلی، اطلاع‌رسانی شفاف درباره ظرفیت‌های موجود و زمان‌بندی فروش بلیت‌ها به زائران و .... اما به عقیده نگارنده مشکل اصلی این‎جاست که ما داریم مشکلات و موانع در مسیر زیارت آسان را مثل یک مسئله ریاضی حل می‌کنیم. می‌گوییم اگر تعداد قطارها را زیاد کنیم، اگر چند هتل دیگر بسازیم، مشکل حل می‌شود. اما غافلیم از این‎که زیارت یک پدیده زنده و پویاست، نه یک معادله خشک ریاضی. حقیقت این است که مشکل فقط کمبود قطار یا هتل نیست. مشکل اصلی، نگاه سنتی به مدیریت سفرهای زیارتی است. ما هنوز هم فکر می‌کنیم با اضافه کردن چند قطار یا پرواز در ایام خاص می‌توانیم این حجم از تقاضا را مدیریت کنیم. غافل از این‎که تعداد زائران بیشتر شده، انتظارات تغییر کرده و روش‌های سفر هم تحول یافته است. شاید بهتر باشد به جای انبوه‌سازی خدمات در چند روز خاص، به فکر توزیع متوازن تقاضا در طول سال باشیم. مثلاً چرا باید همه بخواهند دقیقاً در دهه کرامت به مشهد بروند؟ مگر زیارت در دیگر ماه‌های سال ثواب کمتری دارد؟ این‎جا نقش نهادهای فرهنگی و متولی پررنگ می‌شود، اگر بتوانند با برنامه‌های تشویقی، زائران را به سفر در فصول کم‌تردد ترغیب کنند، هم از فشار روی سیستم کاسته می‌شود، هم تجربه بهتری برای زائران ایجاد می‌شود. از طرف دیگر، چرا باید همیشه دنبال راه‌حل‌های کلان و پرهزینه باشیم؟ گاهی راه‌حل‌های ساده‌تری هم وجود دارد. مثلا در حوزه اقامت چرا از همان ظرفیت‌های بزرگ مردمی استفاده نکنیم؟ این‌ها سرمایه‌های واقعی‌اند که می‌توان رویشان حساب کرد. مردم مشهد که همیشه نشان داده‌اند میزبانی را خوب بلدند، اگر سازوکاری وجود داشته باشد که خانواده‌های مشهدی بتوانند به راحتی زائران را برای چند شب اسکان دهند، بخش بزرگی از مشکل اقامت زائران حل می‌شود.
زیارت باید سفر آرامش باشد، نه آزمون صبر و تحمل. وقتی زائری از همان ابتدای سفر با استرس بلیت و دردسر رزرو اقامت دست به گریبان باشد، چطور می‌تواند به یک زیارت دلنشین و معنوی دست یابد؟ شاید وقت آن رسیده که به جای تکرار هرساله همان مشکلات و همان راه‌حل‌های موقت، نگاه‎مان را به مدیریت سفرهای زیارتی عوض کنیم. نگاهی که در آن به جای انبوه‌سازی خدمات در ایام خاص، به فکر توزیع هوشمندانه تقاضا در طول سال باشد. نگاهی که در آن از ظرفیت‌های مردمی هم استفاده شود. نگاهی که در نهایت، زیارت را برای همه آسان‌تر کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1425583/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صلاح، یامال: ضلع سوم توپ طلا پیدا شد!

لیگ قهرمانان اروپا| نبرد نفس‌گیر اینتر برابر بارسلونا/ از تقابل خط حمله آتشین کاتالان برابر افعی‌ها تا احتمال حضور مهاجم ایرانی در مونتجویک

اولین تجربه نیمه‌نهایی برای 10 ستاره النصر

مهاجم اینتر: می‌خواهیم دوباره در فینال باشیم

آمریکا دوباره با تحریم سراغ ایران آمد

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پوشش‌دهنده مواضع آمریکا و غرب

اعلام زمان و مکان جلسه‌ با 3 کشور اروپایی توسط عراقچی

گزارش رسمی چین درباره کووید-19 منتشر شد

عراقچی: دور بعدی مذاکرات در رم است.

توصیف ویتکاف از کیفیت و موضوعات دیدارهایش با مقامات ایرانی

سرمقاله وطن امروز/ دختران، تجرد و آینده

سرمقاله صبح نو/ «شوخی» با «تمامیت ارضی» یک کشور

بازگشت فضانوردان شنجو -19 به زمین پس از 6 ماه

رئیس سازمان بورس: تامین مالی کوتاه‌مدت بر عهده نظام بانکی و بلند مدت بر عهده بازار سرمایه است

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری سرعت گرفت

توضیحات پاک‌نژاد درباره قیمت بنزین سوپر وارداتی

بهبود کیفیت بنزین با تداوم طرح‌های کیفی‌سازی در پالایشگاه‌های کشور

انتصاب سرپرست اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان

قانون تبدیل وضعیت نیروها را جدی بگیرید

یک و نیم میلیارد جریمه، تراکتور نقره‌داغ اقتصادی!

تمرکز بر رفع مشکلات و جبران عقب‌ماندگی‌های استان بوشهر

تاکید بر معرفی ظرفیت‌های سرمایه گذاری و صادراتی اردبیل

تمام نمایندگان اموال و دارایی‌های خود را به قوه قضائیه اعلام کرده‌اند

میز مذاکره خراسان جنوبی در ایران اکسپو 2025 برای جذب سرمایه‌گذار

لایحه امنیت زنان چندان هم مهم هم نبود گویا!

هدیه جالب توجه روزنامه عربستانی به سفیر ایران+ عکس | «نوروز مبارک» در روزنامه سعودی

هدیه جالب توجه روزنامه عربستانی به سفیر ایران.

فوق ستاره والیبال: 1181 امتیاز فقط در یک فصل

ضربه سنگین به نفوذ ترکیه در آسیای میانه

ترکیب احتمالی بارسلونا و اینتر | اخبار ورزشی

با چشمان باز نگاه کنید؛ پدری شایسته بردن توپ طلا است

دیگو فورلان و چالش رتبه‌بندی 10 استادیوم تاریخی در فوتبال اروپا

لیگ قهرمانان اروپا| نبرد نفس‌گیر اینتر برابر بارسلونا/ از طلسم شکست ناپذیری افعی‌ها تا احتمال حضور مهاجم ایرانی در مونتجویک

آینده خاورمیانه و نقش چین در تحولات جهانی| پیشگیری از انحصار در فناوری‌های هوش مصنوعی

اقدام عجیب در اعزام فوتسال بانوان به چین/ بازیکن یا توریست؟

سرمربی ایرانی پیشنهاد میلیاردی عربستان و چین را رد کرد

اقدام عجیب در اعزام فوتبال بانوان به چین/ بازیکن یا توریست؟

عراقچی: اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا، جدیت آنها در مذاکرات را زیر سوال خواهد برد

اخبار مهم عراقچی از جزئیات مذاکرات با اروپایی‌ها و آمریکا | پول‌های بلوکه شده باید آزاد شود | کنایه به 3کشور اروپایی؛ چرا نقششان کمرنگ شد؟

فوری/ مکان برگزاری دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا اعلام شد

اخبار مهم عراقچی از جزئیات مذاکرات با اروپایی‌ها و آمریکا | هشدار به آمریکا | پول‌های بلوکه شده باید آزاد شود | کنایه به 3کشور؛ چرا نقششان کمرنگ شد؟

20 هزار کارمند پست بیکار می‌شوند

آمریکا با عنوان‌داران جهان و المپیک در کشتی آزاد پان آمریکن

تأکید وزیر اطلاعات بر تداوم اجرای قانون کالابرگ/ انرژی هسته‌ای را با مزایده به آمریکا بدهیم!

ادامه بی رونقی و ریزش قیمت در بازار جهانی مس|شرط بهبود وضعیت بازار چیست؟

اخبار مهم عراقچی از جزئیات مذاکرات با اروپایی‌ها و آمریکا.

سرمقاله جوان/ قدرت بازدارندگی ایران به‌رغم بودجه محدود

دست رد رئیس جمهور مصر به سینه «ترامپ»

هشدار صنعا به انگلیس درباره عواقب تجاوزگری علیه یمن

بازار طلا و سکه آرام گرفت؛ دلار در کانال 81 هزار تومان