ایرانیان جهان

آخرين مطالب

رشد 50 درصدی خرده‌فروشی برق در سال گذشته اخبار ایران

رشد 50 درصدی خرده‌فروشی برق در سال گذشته
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تسنیم / حجم معاملات شرکت‌های خرده فروشی برق در سال 1403 به بیش از 36 میلیارد کیلووات ساعت رسیده که رشد 50 درصدی را نسبت به سال 1402 و رشد دو برابری نسبت به سال 1401 داشته است.
به نقل از وزارت نیرو، حجم معاملات خرده‌فروشان برق در معاملات خارج از بازار برق از 17 میلیارد کیلووات‌ساعت در سال 1401 به بیش از 36 میلیارد کیلووات‌ساعت در سال 1403 رسیده که رشد بیش از 2 برابری را ثبت کرده است.
بر این اساس حجم معاملات شرکت‌های خرده فروشی برق در سال 1403 به بیش از 36 میلیارد کیلووات ساعت رسیده که رشد 50 درصدی را نسبت به سال 1402 و رشد دو برابری نسبت به سال 1401 داشته است.
 در سال 1403، خرده‌فروشان 53 درصد سهم معاملات خارج از بازار برق را به خود اختصاص دادند و 47 درصد باقیمانده مستقیماً توسط مشترکان بالای یک مگاوات یا قراردادهای دوجانبه از بورس خریداری شده است (بدون احتساب معاملات شرکت‌های توزیع).
همچنین در حال حاضر بیش از 90 شرکت خرده‌فروشی برق دارای پروانه از وزارت نیرو وجود دارد که از این تعداد، 58 شرکت به‌صورت مستمر در معاملات خارج از بازار مشارکت داشته و به تأمین برق مشترکان بالای یک مگاوات می‌پردازند.
تحلیل عملکرد شرکت‌های خرده‌فروش بر اساس استفاده از ظرفیت پروانه
بررسی میزان بهره‌برداری شرکت‌های خرده‌فروش از ظرفیت پروانه‌های اختصاص یافته نشان می‌دهد که الگوی ناهمگونی در این بخش وجود دارد. در یک سو، 12 درصد از شرکت‌ها (7 شرکت) توانسته‌اند بیش از 90٪ از ظرفیت مجاز خود را مورد استفاده قرار دهند که نشان‌دهنده عملکرد مطلوب این گروه است. در میان این شرکت‌های پیشرو، دو شرکت به طور کامل از صد درصد ظرفیت پروانه خود بهره‌برده‌اند و پنج شرکت دیگر نیز با استفاده 94 تا 98 درصدی از ظرفیت پروانه خود، عملکردی نزدیک به ظرفیت کامل داشته‌اند.
در نقطه مقابل، بخش قابل توجهی از فعالان این بازار (52٪) نتوانسته‌اند حتی به نیمی از ظرفیت پروانه خود دست یابند. این گروه که شامل حدود 30 شرکت می‌شود، عمدتاً با چالش‌هایی در زمینه جذب مشتری داشته و یا با مسئله مدیریت منابع روبرو هستند. حدود 21 شرکت (36٪ از کل فعالان خرده فروشی) کمتر از 20 درصد ظرفیت پروانه خود را استفاده کرده‌اند. این آمار نشان‌دهنده وجود ظرفیت‌های بلااستفاده قابل توجه در بازار خرده‌فروشی برق است.
ساماندهی فعالیت خرده‌فروشان با الزامات جدید
همزمان با این رشد قابل توجه در معاملات برق خرده فروشی و در راستای صیانت از حقوق مصرف‌کنندگان، ارتقای کیفیت خدمات و شفافیت در بازار برق، وزارت نیرو و شرکت مدیریت شبکه برق ایران در حال بازنگری دستورالعمل اجرایی صدور پروانه خرده فروشی، با در نظر گرفتن چارچوب نظارتی دقیق‌تر برای سال 1404 هستند این بازنگری با تأکید بر بند 7 فصل دوم دستورالعمل اجرایی صدور پروانه‌های خرده‌فروشی (مربوط به تعهدات دارنده پروانه) در حال انجام است. بر این اساس، از سال 1404 متخلفان با جرایمی نظیر تعلیق پروانه و محرومیت از تمدید مجوز فعالیت در بازار خرده‌فروشی روبرو خواهند شد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1427545/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از فشار تا گفت‌وگو

مصوباتی که در دولت رئیسی، پوچ از آب در آمد!

ادامه حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

کشته شدن 2 نظامی صهیونیست در رفح

تدارک رژیم صهیونیستی برای حمله گسترده به سوریه

رد درخواست متقاضیان پروانه کسب بدون اعلام دلیل، جرم است

حراج شمش طلای مرکز مبادله فردا برگزار می‌شود

تعویق در پرداخت وام ودیعه مسکن؛ تا شنبه امکان ثبت‌نام وجود ندارد

نان گران می‌شود؟

مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟

بابک زنجانی در راه جاده مخصوص

حمله هوایی اسرائیل به منطقه شیخ الزاید در شمال نوار غزه

ترامپ هزینه‌های دفاعی را بالا برد، اما بهداشت را کاهش داد

بانک‌هایی که چوب لای چرخ پرداخت تسهیلات قانونی می‌گذارند؛ دادگاهی می‌شوند

دو سناریوی تعویق مذاکرات

تدارکات تندروها برای حذف دومین وزیر

سفیر روسیه: ارمنستان نباید به‌عنوان جبهه دومی علیه ما استفاده شود

حمله آمریکا به مناطق مختلف استان‌های مارب و الحدیده یمن

بلگراد: وضعیت سلامتی رئیس‌جمهور صربستان رضایت‌بخش است

سیاست‌مدار صهیونیست: عملاً دیگر دولتی در اسرائیل وجود ندارد

گفت‌وگوی تلفنی لاوروف با همتای هندی درباره پاکستان

چین: هرگونه گفت‌وگوی تجاری منوط به صداقت طرف آمریکایی است

تداوم اقدامات جنجالی اردوغان در جزیره قبرس

بازی چهارم!

تعویق مبهم، تغییر مهم

مدودف خطاب به زلنسکی: تضمینی وجود ندارد که کی‌یف دهم مه را ببیند

درگذشت «اُندَر» و سرنوشت مذاکرات ترکیه – پ.ک.ک

دلار دوباره افسار پاره کرد؛ مسئول بالا و پایین رفتن دلار و طلا کیست؟

موفق‌ترین استان کشور در ایجاد فرصت‌های شغلی

مشاعل غیر رسمی حدود 57 درصد بازار کار ایران را تشکیل می‌دهد

میلیاردها دلار ثروت ملی هر سال در پارس جنوبی دود می‌شود!

موافقت اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت برای دومین ماه متوالی

اخراج از کاخ سفید

زخم باز پوست شهر

نماینده سابق: ایران و آمریکا به زودی به میز مذاکرات باز می‌گردند

نکاتی درباره حملات گسترده اسرائیل به سوریه؛ مزد سرسپردگی

سوخو 57 با موشک‌های جدید و مرگبار از راه رسید

دولت «ترامپ» یکی دیگر از مصوبات دولت «بایدن» را باطل اعلام‌کرد

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان

ادامه اوج‌گیری قیمت‌ها؛ سکه گران شد

آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد

تقاضای مصرف برق 9 هزار مگاوات افزایش یافت

محدودیت برق صنایع تا مهر ادامه دارد

عنصر نامطلوب به دنبال تنش‌آفرینی

افشاگری درباره برج‌سازی برخی از نمایندگان مجلس

رافائل خرابکار

واردات هند از پاکستان ممنوع شد

کشته شدن 300 شهروند سودانی در «کردفان»

تدارک ارتش آمریکا برای رژه نظامی در روز تولد ترامپ

نخست وزیر وابسته به عربستان در یمن استعفا داد