ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تلاش ماکرون برای تاثیرگذاری بر انتخاب پاپ جدید خواندنی ها

تلاش ماکرون برای تاثیرگذاری بر انتخاب پاپ جدید
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تسنیم / یک رسانه غربی در مطلبی از تلاش رئیس جمهور فرانسه برای تاثیرگذاری بر انتخاب پاپ جدید خبر داد.
روزنامه استاندارد در مطلبی نوشت: امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرنسه و جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا برای آوردن پاپ بعدی به کشورشان لابی می‌کنند.
در این میان رئیس جمهور فرانسه در تلاش است تا بر انتخابات پاپ تأثیر بگذارد و از حامیان یک پاپ لیبرال استو به این ترتیب در این باره با اردوگاه راست‌گرای ملونی در ایتالیا مخالفت می‌کند.
در این شرایط مطبوعات محافظه‌کار ایتالیا خشمگین هستند. روزنامه «لا وریتا» در صفحه اول خود در این باره نوشت: ماکرون می‌خواهد پاپ را انتخاب کند. روزنامه لیبرو نیز در این باره نوشت: ماکرون در حال لانه‌سازی در محفل محرمانه است. روزنامه «ایل تمپو» حتی رئیس جمهور فرانسه را به مداخله‌گرایی در این راستا متهم کرد.
دلیل این تیترها و انتقادها تلاش‌های آشکار ماکرون برای رساندن یک کاردینال فرانسوی به خط پایان انتخابات پاپ است که از هفته آینده آغاز می‌شود.
مکرون در مراسم تشییع جنازه فرانسیس، با مقامات بانفوذ واتیکان مانند پیترو پارولین، دیدار کرد. سپس چهار کاردینال را به ویلا بناپارت، مقر سفارت فرانسه در رم، دعوت کرد. آنها یک چیز مشترک داشتند و اینکه همه آنها فرانسوی بودند.
مطبوعات فرانسوی هم به اتفاق آرا بر این باورند که مکرون به دنبال راه‌هایی برای ایجاد اکثریت برای اسقف اعظم مارسی، ژان-مارک آولین، مورد علاقه خود است. این یک آرمان محبوب در فرانسه کاتولیک است که خود را دختر ارشد کلیسا می‌داند اما در 647 سال گذشته پاپ نداشته است.
البته کاخ الیزه با علم به اینکه تلاش‌ها برای اعمال فشار سیاسی در واتیکان مورد استقبال قرار نمی‌گیرد، در مورد اینکه چرا مکرون شخصاً به دنبال انتخاب پاپ است، اظهار نظری نکرده است. آنچه مسلم است این است که او پیش از کاردینال‌های فرانسوی، در رم با آندره‌آ ریکاردی، بنیانگذار انجمن سنت اِگیدیوهم ناهار خورده است. این سازمان به فقرا در آفریقا کمک می‌کند و همچنین دیپلماسی موازی را انجام می‌دهد که اغلب با منافع فرانسه مطابقت دارد.
سنت اگیدیوها همچنین روابط نزدیکی با کاردینال‌های آفریقایی دارد. این سازمان هرگونه تلاش برای تأثیرگذاری بر انتخابات پاپ از طرف رئیس جمهور فرانسه را انکار می‌کند و ساده‌لوحانه اظهار داشته است: مکرون صرفاً می‌خواهد روند کار را درک کند.
ماکرون با تلاش‌های لابی‌گری خود، بدون شک به دنبال ایجاد نیرویی مخالف با موضع قوی جورجیا ملونی، نخست‌وزیر راست‌گرای ایتالیا، است. رابطه ملونی با مکرون از زمان روی کار آمدن او سرد بوده است و این نه تنها به دلیل اختلافات سیاسی، بلکه به این دلیل است که ایتالیا اخیراً با مواضع فرانسه در کشورهای نفت‌خیز مانند لیبی و الجزایر و همچنین در رابطه با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، همسو نبوده است.
از طرفی برای شکست دادن اردوگاه ملونی در داخل کشور، مکرون همچنین می‌تواند از کاردینال لیبرال ایتالیایی، ماتئو زوپی، حمایت کند. این اسقف اعظم بولونیا به فرانسیس نزدیک بود و از سیاست‌های مهاجرتی ملونی انتقاد کرده است. این یکی دیگر از دلایلی است که مکرون از کاردینال‌های فرانسوی می‌خواهد زوپی را انتخاب کنند. اینکه این به اصطلاح مردان خدا چقدر پذیرای دیدگاه‌های سیاسی هستند، هنوز مشخص نیست.
بعد از درگذشت پاپ فرانسیس، حالا دنیا منتظر انتخاب پاپ جدید است و 135 کاردینال منتخب برای این کار در کلیسای سیستین واتیکان گرد هم خواهند آمد و در نهایت با ارسال سیگنال دود رنگی به مردم جهان اطلاع می‌دهند که آیا برای تعیین پاپ جدید به نتیجه رسیده‌اند یا خیر.
دود سیاه نشانه آن است که رأی‌گیری انجام شده اما هنوز هیچ نامزدی دو سوم آرا را کسب نکرده و دود سفید، حکایت از آن دارد که پاپ جدید انتخاب شده است.
کاردینال‌های کاتولیک رومی از 7 مه (17 اردیبهشت) در یک نشست محرمانه برای انتخاب رهبر جدید کلیسای جهانی گرد هم خواهند آمد.
دو نشست محرمانه قبلی که در سال‌های 2005 و 2013 برگزار شد، تنها دو روز طول کشید با این حال معلوم نیست این بار نشست برای انتخاب جانشین پاپ فرانسیس چند روز طول بکشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1428142/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله کیهان/ لیبی، سوریه، اوکراین؛ سه صحنه، یک کارگردان

حامیان انتخاباتی دولت، نگران بی‌برنامگی و بی‌تحرکی دولت

زخمی شدن کودکان در حمله هوایی به خان‌یونس

مبادلات پستی هند و پاکستان به حالت تعلیق درآمد

مقایسه قیمت بلیط هواپیما عمان در پروازهای مستقیم با غیرمستقیم

بازار مصرف گوشت منقبض شد

عضو اتاق بازرگانی: ارزش دلار بیش از 75 هزار تومان نیست

سرمقاله اعتماد/ سرسختی یا اصلاح؟ کیفیت حفظ خطوط قرمز

دولت غیر از مذاکره چه برنامه‌ای برای اداره کشور دارد؟

واکنش قطر به لفاظی‌های گستاخانه نتانیاهو

هلاکت 2 نظامی دیگر اسرائیلی در رفح

بیش از 8 هزار تن برنج در حادثه بندر شهید رجایی دچار آسیب شد

تاکید بر فراگیر کردن آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در مدارس شاهد

انتصاب سرپرست اداره کل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران

سرمقاله هم میهن/ آنان که موش می‌دوانند

یادداشت دلاری شریعتمداری: چرا دست روی دست گذاشته‌اید؟!

بازداشت خشونت‌آمیز به‌دلیل بالا بردن پرچم فلسطین

مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ؛ فعلا خبری از اجرای مرحله سوم کالابرگ نیست

روایت رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از اقدام عجیب برخی فروشگاه‌ها برای فروش برنج

اقلام مشمول نرخ محاسباتی 28500 مشخص شدند

محدودیت‌های فروش برای خودروهای وارداتی برداشته شد

سرمقاله سازندگی/ تیغ در دست زنگی مست

سرمقاله فرهیختگان/ هوشیاری تیم ایران در برابرِ «فهرست مطالبات» آمریکا

ارتش رژیم اسرائیل ده‌ها هزار نفر از نیروهای ذخیره را فراخواند

سرمقاله دنیای اقتصاد/ زیان‏‏‌دیدگان چالش‏‏‌های موجود در بازار داروی ایران

تعیین نخست‌وزیر جدید برای دولت وابسته به ریاض در یمن

کیم جونگ اون: انقلاب دوم زرهی در راه است

افزایش مزد کارگران کمتر از تورم در 7 سال اخیر

تعرفه‌های جدید آب اعلام شد؛ رشد 28 درصدی برای بدمصرف‌ها

سرمقاله خراسان/ کمک یمن به امنیت ملی ایران

26 حمله هوایی آمریکا به یمن

جنگنده‌های صهیونیست مناطق مختلف غزه را بمباران کردند

اروپا نسل 6 جنگنده‌های اف-35 را می‌سازد

قیمت مرغ منجمد تعیین شد

7 ریسک بازار سرمایه و راهکارهای پیشنهادی

بازدید سرپرست اداره کل امور مشاورین در دستگاههای اجرایی از بیمارستان صدر

دیدار مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان‌های آذربایجان غربی و شرقی با خانواده‌ شهید آیت‌الله آل‌ هاشم

کارخانه فعال تولید شرکت های صوری

صبح جمعه با جولانی

مشقت کار در تونل های زیرزمینی

پاکستان: به‌دنبال درگیری با هند نیستیم، اما پاسخ ما فراموش‌نشدنی است

صدای پیامک ها بلندتر از قانون

انصارالله: آمریکا افسار اسرائیل را در سوریه باز گذاشته است

رونمایی از پشت پرده زندگی شخصی پوتین

چشمان بسته گمرک

ماجرای آتش‌سوزی تاریخی در اسرائیل

زندگی یا نمایش زندگی!؟

سفر نتانیاهو به آذربایجان به تعویق افتاد

چین و روسیه در آسمان به جنگ آمریکا می‌روند

کارشناس انرژی دلایل ناترازی بنزین را شرح داد