ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ماست‌مالی خباثت‌های ترامپ در روزنامه‌های اصلاح طلب خواندنی ها

ماست‌مالی خباثت‌های ترامپ در روزنامه‌های اصلاح طلب
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
شیطنت جدید دولت آمریکا در زمینه زمزمه تغییر نام خلیج‌فارس، با واکنش بسیار نرم روزنامه‌های زنجیره‌ای مواجه شد. این روزنامه‌ها که ادعا می‌کردند ترامپ، تاجر و دنبال مذاکره و معامله است و در توافق جدی است؛ اما روزی نیست که ترامپ و اطرافیانش، یک یا چند موضع ضد ایرانی نگیرند، تهدید نظامی نکنند و تحریم‌های جدید را به اجرا نگذارند.
آخرین بار خبرگزاری‌های آمریکایی و اروپایی خبر دادند ترامپ قصد دارد در جریان سفر قریب‌الوقوع به چند کشور عربی از جمله عربستان، نام خلیج‌فارس را به خلیج عربی تغییر دهد! ترامپ اصل این گزارش‌ها و اینکه چنین موضوع موهنی در دستور کار دولت وی است را رد نکرد و فقط گفت که هنوز در این‌باره تصمیم نگرفته است.
با وجود تکرار این مواضع خصمانه و خباثت‌آلود، روزنامه‌های زنجیره‌ای بزک‌کننده ترامپ ترجیح دادند با ملایمت از کنار ماجرا که نشانگر چندین باره فقدان حسن نیت در طرف آمریکایی است، بگذرند؛ و این در حالی است که برخی از همان‌ها، هنگام شلیک موشک یمن به اسرائیل (به تلافی جنایات رژیم صهیونیستی)، غیرتی و مدعی شده بودند که این اقدام، شلیک به مذاکرات آمریکا و ایران است!
در واکنش به تحرکات دولت و برخی نمایندگان کنگره آمریکا علیه خلیج‌فارس، روزنامه اعتماد صرفاً به بازنشر پیام وزیر امور خارجه بسنده کرد و بدون اینکه خود موضع اعتراضی بگیرد، تیتر زد: «شایعه شرم‌آور تغییر نام‌ تاریخی خلیج فارس».
روزنامه سازندگی ارگان حزب کارگزاران هم ذیل تیتر «طراحی خطرناک / ترامپ قصد دارد در سفر به خاورمیانه نام خلیج‌فارس را به خلیج عربی تغییر دهد» نوشت: آنچه در این برهه تاریخی طراحی شده تا دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در صفحه‌ای بنام تغییر جغرافیای خلیج‌فارس که مرتبط با هویت جمعی و تاریخی ایرانیان است ایفای نقش کند طراحی خطرناکی است که از تقابل با جمهوری اسلامی و حتی در تقابل با حاکمیت ملی ایران هم گذشته است. اگر ترامپ و تیم او دنبال مذاکره و صلح در خاورمیانه هستند ملت‌ها را نباید وارد منازعه کنند. بده بستان سیاسی در بین دولت‌ها حتی جنگ بین دولت‌ها هم مرسوم است و هم معمول زیرا رئالیست‌ها جنگ را هم ادامه دیپلماسی می‌دانند اما جنگ با هویت‌ها و ملت‌ها برای هیچ‌کس نتیجه‌ای جز تهدید صلح و ترویج تروریسم و تکثیر خشونت نخواهد داشت.
از سوی دیگر، روزنامه شرق در نوشته‌ای با عنوان «وقتی تاریخ بازیچه سیاست می‌شود»، خاطرنشان کرد: ترامپ‌ که به گفته استیون میلر در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز، به دنبال بازسازی «صلح و امنیت» در خاورمیانه است، به یک دستاورد دیپلماتیک در کارنامه صد ‌روزه خود نیاز دارد. به گزارش نیوزویک، رئیس‌جمهور آمریکا توافق هسته‌ای با ایران را «موفقیتی بزرگ» می‌داند که می‌تواند جایگاه او را در سیاست خارجی تقویت کند. با ‌این‌ حال، تحریک احساسات ملی ایرانیان با جعل نام خلیج‌فارس‌ که سیدحسن خمینی آن را «مضحکه» خوانده، می‌تواند اعتماد تهران به مذاکرات را تضعیف کند. ایران‌‌ که به گفته عراقچی در شبکه ایکس، نام‌های جغرافیایی را بخشی از «میراث جمعی بشریت» می‌داند، هرگونه اقدام خصمانه را توهین به هویت ملی خود تلقی می‌کند.
شرق افزود: کشورهای عربی‌ که به دنبال مدیریت تنش‌ها و کنترل سیاست‌های تنش‌زای اسرائیل هستند، از اقدامات تحریک‌آمیز بهره‌ای نمی‌برند. برای کاخ سفید، اجتناب از جعل نام خلیج‌فارس و ادعاهای ارضی نه‌تنها به حفظ فضای دیپلماتیک کمک می‌کند، بلکه فرصتی برای دستیابی به توافقی هسته‌ای فراهم می‌آورد که می‌تواند به‌عنوان دستاوردی بزرگ برای دونالد ترامپ ثبت شود. ایران، با پشتوانه تاریخ و هویت خود، در برابر هرگونه خصومت ایستادگی خواهد کرد و این ایستادگی می‌تواند مذاکرات را به سمتی هدایت کند که منافع تهران را در اولویت قرار دهد.
در این میان، روزنامه هم‌میهن، تیتر «شایعه خبرساز» را برای وقاحت طرف آمریکایی انتخاب کرد و سعی کرد که این شیطنت را به گردن صهیونیست‌ها و اطرافیان ترامپ بیندازد و خود وی را تبرئه کند! هم میهن با ادعای اینکه «محور شرارت در اطراف ترامپ هستند»، نوشت: این شایعه غیررسمی، حتی اگر به واقعیت نپیوندد؛ نشانه آشکار و بارزی است از تحرکات سیاسی-رسانه‌ای نیروهای متفاوت و متمایزی که چه درون ایالات متحده و چه در سطح منطقه، مخالف کاهش تنش و فراتر از آن حل‌وفصل مسائل فی‌مابین ایران و آمریکا هستند و هریک به جهتی، علاقه دارند آرایش قوای کنونی خاورمیانه و نسبت بلوک‌های سه‌گانه عبری، عربی و ایرانی با آمریکا تداوم یابد و حتی در جهتی مخالف منافع و موقعیت ایران، رادیکال‌تر و ‌ستیزه‌جویانه‌تر از وضع فعلی شود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1432925/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله ابتکار/ جنگ با تاریخ؟

سرمقاله وطن امروز/ اقرار تاریخی روبیو

احیای روابط نظامی ترکیه و مصر پس از یک دوره سردی

آتش‌بس میان آمریکا و انصارالله پس از 52 روز جنگ شدید

رئیس جمهور لبنان به کویت می‌رود

مقام‌های فلسطینی: 65هزار کودک در غزه با خطر مرگ ناشی از سیاست گرسنگی اسرائیل مواجه هستند

زخمی شدن 9 نظامی صهیونیست در غزه

دیپلمات سابق صهیونیست: نتانیاهو باید بین ترامپ و بن گویر یکی را انتخاب کند

رهبر کره شمالی: کمک به روسیه را «ماموریت مقدس» می‌دانم

دیدار محرمانه قانونگذار آلمانی با دستیاران پوتین چالش برانگیز شد

شاخص بورس 53 هزار واحد افت کرد

بانک‌ها موظف به استعلام نشانی مشتریان شدند

معاون وزیر نفت: بنزین سه نرخی نخواهد شد

رئیس جمهور: هر برنامه‌ای برای توسعه باید به قید پایدار مقید شود

سرمقاله جوان/ قبل از میز چهارم تصمیم «فارسی» بگیرید!

تصاویر ماهواره‌ای از آسمان بسته پاکستان و پروازهای فعال در هند!

قتل‌عام در اکوادور؛ 12 نفر کشته شدند

کشته و زخمی شدن بیش از 63 تن در کشمیر

وزیر خارجه ترکیه از تلاش برای ترور خود خبر داد

دانشگاه کلمبیا 65 دانشجو را به دلیل شرکت در اعتراضات حمایت از فلسطین تعلیق کرد

سازمان ملل: غزه برای سومین ماه متوالی تحت محاصره است

افت قیمت سکه و طلا در بازار؛ دلار در کانال 83 هزار تومانی ماند

فروش ویژه آیفون 16 قسطی | تخفیف نقدی + شرایط اقساطی

نخستین مراسم شهدای خدمت با محوریت پویش «خدمت ماندگار» برگزار می‌شود

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود

سرمقاله جام جم/ تجربه برجام و لزوم عدم اعتماد به آمریکا

سرمقاله شرق/ از ریخت‌ افتادگان

تماس‌ اضطراری وزیر سعودی با هند و پاکستان

دولت مکزیک از گوگل به‌دلیل تغییر نام «خلیج مکزیک» شکایت کرد

ماکرون خواستار مذاکرات مستقیم بین اوکراین و روسیه شد

شرط ریاض برای شرکت در اجلاس سران؛ پای «الجولانی» در میان است

الجولانی به بحرین می‌رود

آشفتگی در پنتاگون؛ بی‌اعتمادی کاخ سفید نسبت به وزیر دفاع آمریکا

افتتاح قریب الوقوع سفارت رژیم صهیونیستی در دمشق

وزیر دفاع پاکستان تشکیل نشست فوق‌العاده هسته‌ای را رد کرد

گرانی حبوبات زیر سایه صادرات بی‌رویه و عرضه‌های قطره‌چکانی

رفع تعهد ارزی صادرکنندگان فرش دستباف تسهیل شد

سهم 8 درصدی مالیات از تولید ناخالص داخلی

توافق با تهران بدون چراغ سبز اسرائیل

سرمقاله همشهری/ حرم رضوی؛ پیوند هویت ملی و مذهبی ایرانیان

پاپ آمریکایی

سخنگو ارتش پاکستان: به حمله موشکی هند پاسخ می‌دهیم

درخواست مجدد چین از هند و پاکستان برای خویشتنداری

وقوع 2 انفجار مهیب نزدیک فرودگاه و مقر ارتش هند

طی هشت ماه گذشته رخ داد؛ هلاکت هفت داعشی در صحرای عراق

صدراعظم آلمان: ظرف چند روز آینده، آتش‌بس یک ماهه در اوکراین شدنی است

غنیمت ده‌ها میلیون دلاری حماس از رژیم صهیونیستی

انتظار و بلاتکلیفی در واردات خودرو

صادرات تخم مرغ افزایش یافت

سرمقاله ایران/ سوغات همدان