ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله اطلاعات/ نقشه شوم اسرائیل برای اشغال غزه خواندنی ها

سرمقاله اطلاعات/ نقشه شوم اسرائیل برای اشغال غزه
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اطلاعات / «نقشه شوم اسرائیل برای اشغال غزه» عنوان یادداشت روز در روزنامه اطلاعات به قلم جمیله کدیور است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
پس از 19ماه جنگ در نوار غزه، کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی بامداد دوشنبه 15اردیبهشت ساعاتی پس از آنکه ارتش این کشور اعلام کرد که با بسیج دهها هزار نیروی ذخیره، ظرفیت خود را برای عملیات در سرزمینهای محاصره شده غزه تقویت می کند، به اتفاق آرا عملیات نظامی جدیدی در نوار غزه با اسم رمز «ارابه های گیدئون» تصویب کرد. این عملیات، اهدافی چون شکست کامل حماس، تخریب زیرساختهای نظامی و حکومتی آن، انتقال اجباری و غربالگری اهالی غزه، آزادسازی اسیران اسرائیلی و اشغال بلندمدت غزه را دنبال می کند. این طرح شامل برنامه ای برای تداوم اشغال نظامی در مناطقی است که ارتش بر آنها مسلط می شود. بر اساس این طرح اگر حماس و اسرائیل تا 25اردیبهشت به توافقی دست نیابند، ارتش رژیم عملیات خود را برای اشغال کامل نوار غزه آغاز می کند و این منطقه را برای مدتی نامحدود تحت سلطه خود نگه می دارد، ضمن تخریب بناهای باقیمانده، همه ساکنان غزه را به منطقه به اصطلاح «بشردوستانه»اخراج ، یا آنها را وادار به ترک به اصطلاح«داوطلبانه» غزه می کند . 
بر اساس گزارش رسانه های اسرائیلی، عملیات «ارابه های گیدئون» در سه مرحله اصلی برنامه ریزی شده است:
مرحله اول: آماده سازی و حملات هوایی و زمینی مقدماتی.
 این مرحله از چند هفته پیش، زمانی که ارتش اسرائیل شروع به تخریب تمام زیرساختهای حیاتی در منطقه جنوبی رفح از جمله ساختمانهای مسکونی کرد، آغاز شد. به عنوان بخشی از این مرحله که تا پایان سفر ترامپ به خاورمیانه در26اردیبهشت ادامه خواهد داشت، ارتش اسرائیل «آمادگیها در منطقه رفح را برای اقامت طولانی مردم غزه که در مرحله دوم به آنجا می رسند، تکمیل خواهد کرد.» در نتیجه، رفح به منطقه ای منزوی تبدیل خواهد شد که فلسطینیها پس از غربالگری و بازرسی توسط نیروهای امنیتی اجازه ورود به آن را خواهند داشت. ارتش اسرائیل با همکاری شین بت در جادههای اصلی منتهی به مناطقی که غیرنظامیان غزه در منطقه رفح اسکان داده می شوند، ایستهای بازرسی ایجاد خواهد کرد. در منطقه ای که اسرائیل آن را «منطقه بشردوستانه» نامیده، تعدادی نقطه توزیع کمک ایجاد خواهد شد که پیمانکاران امنیتی خصوصی آمریکایی توزیع کمکها را در آنجا انجام خواهند داد و سربازان اسرائیلی از آن محافظت خواهند کرد و روزانه 60کامیون مواد غذایی یعنی یک دهم حجم مجاز در طول آتش بس اجازه ورود خواهد داشت.
بازار


مرحله دوم: تخلیه گسترده جمعیت غیرنظامی از مناطق شمالی و مرکزی غزه به سمت جنوب، به ویژه رفح، با هدف ایجاد فاصله بین غیرنظامیان و نیروهای حماس. در این مرحله، ارتش اسرائیل با به کارگیری «آتش شدید» در سراسر منطقه محاصره شده، از همه فلسطینیها می خواهد سرپناه های خود را ترک کنندو به محل جدید در رفح بروند.
هدف، ایجاد فشار بر حماس برای توقف جنگ و نزدیک کردن بسیاری از ساکنان غزه به گذرگاههای مرزی نزدیک مصر و اسرائیل، به منظور تشویق آنها به «ترک داوطلبانه» نوار غزه است. اسرائیل در حال مذاکره با چند کشور برای پذیرش فلسطینیهایی است که به عنوان بخشی از این طرح اخراج خواهند شد. ارائه کمکهای بشردوستانه نیز در این مرحله از سر گرفته خواهد شد، اما فقط در منطقه جدید در جنوب و بسیار کمتر از مرحله اول آتش بس قبل از شروع محاصره کامل غزه در ماه مارس. کمکها فقط هفته ای یک بار توزیع و به نمایندهای از هر خانواده داده می شوند.
مرحله سوم: عملیات زمینی برای اشغال تدریجی مناطق مختلف غزه و استقرار بلندمدت نیروهای اسرائیلی در این مناطق.
 طبق برآوردهای ارتش، ممکن است این مرحله چند ماه طول بکشد و در آن مانوری در مقیاس بزرگ پیش بینی می شود. هدف این مرحله، اشغال نوار غزه و ماندن در مناطق اشغالی برای طولانی مدت است. به عنوان بخشی از این مرحله، ارتش اسرائیل سازه هایی را که می توانند به عنوان پوشش جنگی برای حماس عمل کنند، تخریب و تونلهایی را که می توانند در یک جنگ چریکی غافلگیرکننده علیه نیروهای زمینی استفاده شوند، نابود می کند.
گفته شده، این طرح که مرحله اول آن در حال اجر است، در صورتی که تا پایان سفر ترامپ به منطقه، توافقی برای آزادی اسیران اسرائیلی حاصل نشود، به طور کامل عملی خواهد شد. اسرائیل از زمان از سرگیری حمله خود در 18مارس2025پس از نقض توافق آتش بس، از ورود هرگونه کمکی به منطقه محاصره شده خودداری کرده است. مقامات اسرائیلی، از جمله نتانیاهو، ادعا می کنند که فشار نظامی تنها راه تضمین آزادی 59اسیرزنده و مرده ای است که هنوز در غزه نگهداری می شوند.
این عملیات بخشی از یک استراتژی گسترده تر برای پاکسازی قومی و تغییر بافت جمعیتی غزه است. طرح اسرائیل برای اشغال کامل غزه که ساکنان آن را به اجبار به مناطق کوچکتر نوار غزه کوچ می دهد، منجر به بمباران شدیدتر و پاکسازی و کنترل این قلمرو از سوی نیروهای اسرائیلی و در عین حال تخریب معدود سازه های باقی مانده می شود و هدف نهایی رژیم صهیونیستی برای غیرقابل سکونت کردن غزه و بیرون راندن فلسطینیها از سرزمینشان سهل الوصول تر می شود.
عملیات«ارابه های گیدئون» نشاندهنده تغییر رویکرد اسرائیل از عملیات محدود به اشغال کامل و بلندمدت نوار غزه است. ارتش اسرائیل قصد دارد کنترل کامل نوار غزه را به دست گیرد، کل جمعیت را به منطقه کوچکی در جنوب منتقل کند و به فلسطینیها فقط به میزانی غذا بدهد تا از گرسنگی نمیرند. اسرائیل با محاصره غزه از دو ماه پیش مانع رسیدن هرگونه کمک به این باریکه شده است.
نوار غزه بارها طی دهه های گذشته اشغال و هدف حمله قرار گرفته و از سال 1948تا امروز همواره در وضع اشغال، محاصره یا کنترل نظامی غیرمستقیم بوده است که نقض آشکار حقوق بشر و حقوق بین الملل بشردوستانه تلقی می شود. پس از جنگ 1948اعراب و اسرائیل، مصر کنترل غزه را تا سال1967در اختیار گرفت. این دوره با حاکمیت نظامی مصر و عدم اعطای شهروندی به فلسطینیها همراه بود. این منطقه رسما ضمیمه مصر نشد.
پس از جنگ شش روزه 1967، اسرائیل غزه را اشغال و کنترل امنیتی- سیاسی کاملی بر آن اعمال کرد، از جمله تعیین قوانین، ساخت شهرکهای صهیونیست نشین متعدد و بازداشت فلسطینیها. مقاومت و اعتراضات فلسطینیها در غزه، به ویژه در جریان انتفاضه اول (1987–1993) و دوم (2000–2005) تشدید شد. در سال 2005، دولت آریل شارون طرح تخلیه یکجانبه را اجرا کرد. تمامی 21شهرک صهیونیست نشین نوار غزه تخلیه و تخریب و ارتش اسرائیل رسما از غزه خارج شد. با این حال، همچنان کنترل حریم هوایی، دریایی و بیشتر گذرگاههای مرزی غزه را حفظ کرد و بر اقتصاد غزه کنترل داشت. سازمان ملل، دیوان کیفری بین المللی و بسیاری از نهادهای حقوق بشری اعلام کردند که طبق حقوق بین الملل، غزه به دلیل کنترل حریم هوایی و دریایی، محدودیت شدید بر ورود و خروج، وابستگی اقتصادی کامل به اسرائیل، نفوذ اطلاعاتی و نظامی گسترده، منطقه ای «تحت اشغال موثر» و اسرائیل همچنان به عنوان «قدرت اشغالگر» شناخته می شود.
پس از پیروزی حماس در انتخابات پارلمانی فلسطین در سال 2006، در ژوئن 2007حماس کنترل کامل نوار غزه را به دست گرفت. از آن زمان، اسرائیل (و مصر) محاصره شدید زمینی، دریایی و هوایی غزه را آغاز کردند. اسرائیل کنترل ورود و خروج کالا، دارو، سوخت و حتی رفت وآمد اهالی را در دست دارد. چند جنگ و عملیات نظامی از سوی اسرائیل علیه غزه در سالهای 2008–2009، 2012، 2014، 2021و 2023صورت گرفت. محاصره و بمبارانها به بحرانی انسانی و اجتماعی بی سابقه در غزه منجر شد. در پی عملیات طوفان الاقصی (2023)، ارتش اسرائیل مجدداً با حمله به نوار غزه، بخشهایی از غزه را اشغال کرد.
بعد از جلسه کابینه امنیتی رژیم، نتانیاهو روز دوشنبه اعلام کرد که کابینه در جلسه ای طولانی مدت با گسترش عملیات نظامی در غزه موافقت کرده است و در پیامی ویدیویی در شبکه ایکس گفت: «جمعیت [غزه] منتقل خواهد شد... یک چیز روشن خواهد بود: هیچ ورود و خروجی وجود نخواهد داشت. ما نیروهای ذخیره را برای آمدن، حفظ قلمرو فرا خواهیم خواند....» نتانیاهو بارها از طرح خود به عنوان " alt="ایرانیان جهان" width="100%" />

اسموتریچ، وزیر دارایی هم با اشاره به اینکه پیروزی تنها زمانی اعلام خواهد شد که غزه کاملاً نابود شود، شهروندان آن در جنوب محور موراگ متمرکز شوند و تعداد زیادی از آنها شروع به ترک غزه به کشورهای ثالث کنند، تأکید کرد: «ما غزه را اشغال می کنیم تا بمانیم. دیگر رفت وبرگشت وجود ندارد، این جنگ برای پیروزی است... وقتی مانور شروع شود، هیچ عقب نشینی از سرزمینهایی که تصرف کرده ایم، حتی در ازای گروگانها، وجود نخواهد داشت...» یسرائیل کاتز، وزیر دفاع هم با اعلام اینکه طرح مهاجرت داوطلبانه برای ساکنان غزه، به ویژه ساکنان جنوب، بخشی از اهداف این عملیات خواهد بود، گفت: «اسرائیل تلاش خواهد کرد مناطقی را که پاکسازی شده اند، در دست خود نگه دارد... در هیچ توافق موقت یا دائمی، اسرائیل منطقه امنیتی اطراف غزه را که برای محافظت از شهرهای [اسرائیلی] و جلوگیری از قاچاق سلاح به حماس در نظر گرفته شده است، ترک نخواهد کرد.»
به رغم این اظهارات در پی تصویب طرح توسط کابینه امنیتی اسرائیل به اتفاق آرا، ایال زمیر، رئیس ستاد ارتش به وزرا هشدار داد : «در طرحی برای یک مانور تمام عیار، لزوماً به گروگانها نخواهیم رسید. به خاطر داشته باشید که ممکن است آنها را از دست بدهیم.»
طبیعی است وعده پیروزی اسرائیل بدون بازگرداندن اسیران به خانه ممکن نیست و از دست دادن آنها به منزله شکست اسرائیل خواهد بود. ناتوانی اسرائیل در نابودی و تسلیم حماس در عرصه نظامی آنان را به سمت ایده استفاده از سلاح گرسنگی برای فشار برغزه جهت در هم شکستن اراده مردم، اخراج از سرزمین خود و پاکسازی قومی غزه سوق داده است.
به دنبال اعلام طرح ترامپ برای کوچ اجباری فلسطینیها از غزه و تصرف آن توسط ایالات متحده و تبدیل آن به یک منطقه گردشگری، اسرائیل آتش بس را با حمایت واشنگتن و با هدف تغییر شرایط توافق نقض کرد و مقامات رژیم از آن زمان اعلام کرده اند که در حال اجرای طرح ترامپ برای انتقال فلسطینیها از غزه هستند. ضمن اینکه ترامپ به مقامات اسرائیلی برای کوچ اجباری جمعیت آن، آزادی عمل داد.
شکی نیست که عملیات نظامی جاری رژیم صهیونیستی در غزه با عنوان ارابه های گیدئون از پیش شکست خورده است. گفته می شود آمریکا فشارهای شدیدی بر دولت نتانیاهو وارد کرده است تا پیش از سفر ترامپ به منطقه، به توافق آتش بس با حماس دست یابد و به تل آویو هشدار دادکه اگر با آمریکا برای دستیابی به توافق همکاری نکند، در عرصه بین المللی تنها خواهد ماند. ویتکوف، نماینده ترامپ هشدار داد «اگر اسرا تاوان ادامه جنگ را بپردازند، “اسرائیل” بهای بزرگتری خواهد پرداخت.» حال در ادامه حرکت های زیگزاگی ترامپ باید در انتظار نشست و دید این بار ترامپ برای رسیدن به خواستش تا چه حد حاضر به چرخش از موضع قبلی و آوردن فشار به اسرائیل برای پرداخت بهای بیشتراست.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1433258/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نتانیاهو منزوی می شود

توهم ترامپ در مورد خلیج فارس

رئیس پارلمان لبنان: عادی سازی روابط با اسرائیل به هیچ وجه اتفاق نخواهد افتاد

پوتین: ممنوعیت کمک‌های بشردوستانه، وضعیت نوار غزه را بدتر می‌کند

سفیر آمریکا: نوه 4 ساله من از جروزالم‌پست قابل اعتمادتر است

رأی‌الیوم: ترامپ با غافلگیری‌های بزرگ به منطقه می‌آید

توقف کانتینرها در گمرک بندر عباس به دلیل خرابی 2 ماهه سامانه جامع تجارت

برگزاری کنگره شهدای غریب در اسارت، کاری ارزشمند بود

چرا استقلال به مدیر ورزشی نیاز دارد

آینده بانک پرحاشیه

گره خوردن سرنوشت منطقه به مذاکرات ایران و آمریکا

تابوی مذاکره با امریکا شکست

روزنامه‌نگار صهیونیست: نتانیاهو شکست خورده و اسرائیل را به فاجعه دیگری می‌کشاند

واشنگتن: زمان پایان جنگ اوکراین فرا رسیده است

روز آرام بازار سکه و طلا؛ دلار ثابت ماند

برای رشد اقتصادی 8 درصدی چه مقدار سرمایه‌گذاری سالانه نیاز داریم؟

17 اردیبهشت 1402؛ روز سیاه رانت و اعتمادی که بازنگشت

ادامه تنش‌ آبی میان هند و پاکستان به‌رغم اعلام آتش‌بس

ناتوانی 24 درصد از نظامیان اسرائیلی برای بازگشت به ارتش

اوکراین برای برقراری آتش بس اعلام آمادگی کرد

هشدار نیویورک تایمز: آمریکایی‌ها برای روزهای سخت آماده شوند

تعرفه گمرکی واردات خودرو در 1404 اعلام شد

رئیس اتحادیه املاک: خانه اولی‌ها عطای وام 1.28 میلیاردی مسکن را به لقایش می‌بخشند

رسانه ترکیه‌ای: بازار فولاد ایران در آستانه خروج از رکود است

نتایج هجدهمین طرح نیکوکاری کلاب اسنپ / 187 هزار و 500 مرتبه مشارکت کاربران اسنپ در خرید دستگاه ماموگرافی

یک سفر و چند هدف

منم همون هوادار قدیمی

اردوغان: درباره پ ک ک بزودی مژده را خواهید گرفت

نمایشگاه کتاب؛ فروش از 127 میلیارد تومان گذشت

پارس‌جنوبی امسال باید روزانه 722 میلیون متر مکعب گاز تولید کند

عصبانی و معترض؛ تاثیر قطعی مکرر برق بر زندگی روزمره

اتحاد شرقی

رایزنی‌های سوری-اسرائیلی و انتقال پیام‌هایی از طریق میانجی‌ها

وزیر خارجه پاکستان درباره آتش‌بس توئیت زد

آتش تازه در مرز هند و پاکستان؛ جنگ ناتمام کشمیر دوباره شعله‌ور شد

تاکید قاهره بر تلاش برای ازسرگیری آتش‌بس در غزه

واکنش طالبان به ادعای پاکستان درباره حمله هند به افغانستان

یارانه 200 میلیارد تومانی برای خرید کتاب اساتید، طلاب و دانشجویان

آذربایجان با تقویت ظرفیت بندر باکو به 25 میلیون تن به دنبال چه می‌گردد؟

سایپا به جمع 10 خودروساز برتر جهان وارد شد

2 راهکار برای جلوگیری از تکرار فاجعه مشابه بندر رجایی

دیدار مهندس اوحدی با خانواده خلبانان شهید پرواز اردیبهشت

رسوایی اخلاقی، کار دست فرمانده نیروی دریایی انگلیس داد

ترامپ: خوشحالم اعلام کنم که هند و پاکستان با آتش‌بس فوری موافقت کرده‌اند

پاکستان، توافق آتش‌بس با هند را تایید کرد

جامعه اطلاعاتی آمریکا هم از دست ترامپ عاصی شد

حملات جنون‌آمیز اسرائیل؛ 147 فلسطینی شهید و زخمی شدند

بورس روی موج نوسان

اساتید، طلاب و دانشجویان با یارانه کتاب می‌خرند

پرداخت خسارت بیمه دی به خودروهای آسیب دیده در بندر شهید رجائی