ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ان‌بی‌سی: اختلاف بر سر ایران و غزه روابط ترامپ و نتانیاهو را متشنج کرده است ایالات متحده آمریکا

ان‌بی‌سی: اختلاف بر سر ایران و غزه روابط ترامپ و نتانیاهو را متشنج کرده است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - - ان‌بی‌سی نیوز در گزارشی پیرامون ارتباط رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی می‌نویسد: زمانی که دونالد ترامپ روی کار آمد، با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل درباره نحوه برخورد با مسائل مهم از جمله ایران و جنگ غزه، همسو بود. ترامپ مانعی را که دولت بایدن برای ارسال بمب‌های 900 کیلویی به تل‌آویو گذاشته بود، لغو کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او عملیات نظامی اسرائیل را تشویق کرد و با نتانیاهو برای مقابله با ایران به توافق رسید. با این حال، دو مقام آمریکایی، دو دیپلمات در خاورمیانه و دو نفر دیگر که از تنش‌ها مطلع هستند می‌گویند که در هفته‌های اخیر، روابط بین ترامپ و نتانیاهو تیره شده است. این منابع می‌گویند دو طرف به طور فزاینده‌ای بر سر راهبرد مقابله با این چالش‌ها اختلاف نظر دارند.
به گفته منابع مطلع، جایی که نتانیاهو فرصتی برای از بین بردن تاسیسات هسته‌ای ایران می‌بیند، ترامپ می‌خواهد توافق انجام دهد. در حالی که اسرائیل مجددا علیه غزه حمله نظامی انجام می‌دهد، ترامپ برای آتش‌بس تلاش می‌کند؛ و در نهایت، پس از اینکه ترامپ کارزار نظامی آمریکا علیه انصارالله را متوقف کرد، نتانیاهو که شوکه شده بود، گفت اسرائیل از خود دفاع خواهد کرد.
ترامپ بر سر دو راهی اختلافات اخیر بین ترامپ و نتانیاهو بر سر راهبرد‌ها و مواضع کلیدی، رابطه رئیس جمهور آمریکا با یکی از نزدیک‌ترین متحدان خود را بر سر نوعی دوراهی قرار داده است. 6 مقام مطلع می‌گویند تنها در یک هفته گذشته، ترامپ دو بار اظهارنظر‌هایی را علنی کرد که روابط او را با نتانیاهو بدتر کرد. دو مقام آمریکایی گفتند: وقتی ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرد که هنوز تصمیم نگرفته است آیا ایران طبق توافق هسته‌ای جدید اجازه غنی سازی اورانیوم را خواهد داشت یا خیر، ناراحت شد. به گفته یکی از مقامات آمریکایی، «ران درمر» مشاور ارشد نتانیاهو این پیام را به «استیو ویتکاف» فرستاده ترامپ در خاورمیانه رساند.
به گفته دو مقام دیگر، ترامپ به نوبه خود از تصمیم نتانیاهو برای آغاز یک حمله نظامی جدید در غزه ناامید شده است؛ زیرا این حمله در تضاد با طرح او برای بازسازی غزه و ساخت یک تفریحگاه ساحلی است. به گفته این دو منبع، ترامپ به طور خصوصی گفته است که حمله جدید اسرائیل به غزه تلاشی بیهوده است، زیرا بازسازی آن را دشوارتر خواهد کرد.
رویکرد ترامپ در قبال ایران بزرگترین نقطه اختلاف با نتانیاهو است به گفته دو منبع آمریکایی، نخست وزیر اسرائیل از اینکه ترامپ حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران را حمایت کند ناامید شده است. یکی از منابع در این خصوص گفت: «آن‌ها (سران صهیونیست) نگران هرگونه توافقی هستند». افزون بر این، منابع می‌گویند که اسرائیل برای آمریکا روشن کرده است که نمی‌خواهد ترامپ به توافق هسته‌ای با ایران دست یابد که طبق آن تهران قابلیت غنی‌سازی خود را حفظ می‌کند؛ اما در همین حال، ترامپ با اینکه ایران برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد مشکلی ندارد.
به گفته دو دیپلمات در خاورمیانه، وقتی نتانیاهو برای دومین بار به کاخ سفید رفت، امیدوار بود که رئیس جمهور آمریکا از عملیات احتمالی اسرائیل علیه تاسیسات هسته‌ای ایران حمایت کند. منابع می‌گویند وقتی ترامپ اعلام کرد به دنبال مذاکره است، نخست وزیر اسرائیل متعجب شد.
فرانک لوونشتاین، فرستاده سابق خاورمیانه در دولت اوباما در خصوص این موضوع گفت: «فکر می‌کنم اسرائیلی‌ها از پیروزی ترامپ در انتخابات استقبال کردند، زیرا فکر می‌کردند که این امر واقعاً به آنها چک سفیدی می‌دهد تا هر برنامه‌ای را که می‌خواهند دنبال کنند، اما ترامپ دستور کار خودش را دارد.»
تنش در روابط بین ترامپ و نتانیاهو در حالی رخ می‌دهد که رئیس جمهور آمریکا قرار است در آینده نزدیک به خاورمیانه سفر کند و به عربستان، قطر و امارات خواهد رفت، اما در حال حاضر سفر او برای اسرائیل برنامه‌ریزی نشده است؛ کاری که او در دور اول ریاست جمهوری خود انجام داد.
منبع: ان‌بی‌سی نیوز

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1434347/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله شرق/ سرمایه‌گذاری فقط مالی نیست

سرمقاله جوان/ رژیم صهیونی و تازیانه سخت سنت الهی

یهودیان حریدی: زندان می‌رویم اما به خدمت نظامی نه

بیانیه کمیته خانواده های اسرا؛ کابینه نتانیاهو در آزادی اسرا شکست خورد

اشک‌های پزشک اطفال از فاجعه‌ غزه؛ روایتی دردناک از یک نسل‌کشی خاموش

بزرگترین صندوق سرمایه‌گذاری جهان از رژیم صهیونیستی فاصله گرفت

تعطیلی سرکنسولگری روسیه در لهستان

دعوت از 150 کشور برای شرکت در نشست امنیتی مسکو

جزئیات جدید از آزادی اسیرآمریکایی؛ نتانیاهو ومعمای «روزهای سرنوشت ساز»

انگلیس سیاست های مهاجرتی خود را سختگیرانه‌تر کرد

یارانه گوشت حذف شد؛ هشدار وزارت جهاد به تصمیم سازمان برنامه

سرمقاله جام جم/ رویدادی تاریخی که مبدأ تحول‌ شد

اخراج 2 عنصر امنیتی فرانسه از الجزایر

نتانیاهو تمایل دارد از کمک های امنیتی آمریکا دست بکشد

احتمال تحریم‌های بیشتر روسیه قوت گرفت

الهندی: توقف دائمی جنگ شرط آزادی همه اسرای اسرائیلی است

ورود ویتکاف به تل‌آویو برای آزادی زندانی دو تابعیتی در غزه

ویتکاف با نتانیاهو دیدار کرد

ژاپن: گفتگوهای روسیه و اوکراین باید به صلح ختم شود

پرواز جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در قلب سوریه

جولانی با ولیعهد سعودی و رئیس امارات تلفنی گفتگو کرد

عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه

رشد 79 هزار واحدی شاخص بورس

علت محکوم شدن اسنپ فود در شکایت تپسی فود از آن چه بود؟

در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش ایران؛ امضای تفاهم‌نامه همکاری میان پتروشیمی جم و شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی

دیگه ماشینو کارواش نبر ... اونم با 228 تومن

دیدار مدیرکل آموزش با دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید مدارس و دانشگاه‌های استان سیستان و بلوچستان

سرمقاله کیهان/ سرمایه امید و تاجران یأس و ترس

سرمقاله همشهری/ فناوری هسته‌ای؛ مرز اقتدار و انقیاد

ازسرگیری مذاکرات صلح اوکراین، موضوع نشست امروز کابینه ترکیه

رسانه‌های عبری: تل‌آویو پس از آزادی نظامی 2 تابعیتی، اجازه ورود کمک‌ها به غزه را می‌دهد

برگزاری تظاهرات سراسری ضد اسلام‌هراسی در فرانسه

هیچ خط قرمزی برای یمن وجود ندارد؛ مناطق صنعتی اسرائیل در تیررس موشک‌ها

ویتکاف: اختلاف میان ترامپ و نتانیاهو ساخته رسانه‌هاست

واشنگتن‌پست: ترامپ در سفر به عربستان فقط دنبال پول است

سازمان‌ ملل: گرسنگی جان 2 میلیون نفر را در غزه تهدید می‌کند

فرزین: امسال حذف 4 صفر از پول ملی را دنبال می‌کنیم

آتش‌بس تعرفه‌ای 90 روزه بین چین و آمریکا؛ طلا ریخت

نشست صمیمانه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با مدیران صندوق قرض‌الحسنه شاهد

سفر یک روزه مدیر کل بنیاد مازندران به شهرستان بهشهر

اینفوگرافیک برنامه‌های بزرگداشت هفته خدمت

سرمقاله ایران/ سامانه «فواد 128»؛ نسخه اصلاح نظام اداری برپایه نظر مردم

آواز صلح از زبان پوتین

قسام: نظامی دوتابعیتی را امروز آزاد می‌کنیم

آمار هولناک از شهدای فلسطینی/ قتل‌عام 5 درصد جمعیت غزه

رسانه دولتی چین: آمریکا باید قدر حسن نیت چین را بداند

انگلیس و اتحادیه اروپا پیمان نظامی امضا می‌کنند

تحرکات مشکوک نیروهای امنیتی فرانسه در لبنان و سوریه

ترکیه بر فرایند انحلال پ‌ک‌ک‌ و تمام شاخه‌های آن به دقت نظارت می‌کند

پکن میزبان رهبران آمریکای لاتین؛ اتحاد در سایه جنگ تجاری با آمریکا