ایرانیان جهان

آخرين مطالب

هدیه 400 میلیون دلاری قطر به ترامپ: «کاخ پرنده» خواندنی ها

هدیه 400 میلیون دلاری قطر به ترامپ: «کاخ پرنده»
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا /منابع خبری به ای‌بی‌سی نیوز گفتند در موردی که ممکن است ارزشمندترین هدیه‌ای باشد که تاکنون از یک دولت خارجی به ایالات متحده داده شده است، دولت ترامپ در حال آماده شدن برای پذیرش یک هواپیمای غول‌پیکر بوئینگ 8-747 از خانواده سلطنتی قطر است - هدیه‌ای که قرار است تا زمان پایان ریاست جمهوری ترامپ به عنوان هواپیمای جدید نیروی هوایی (ایر فورس وان) استفاده شود و پس از آن به بنیاد کتابخانه ریاست جمهوری ترامپ منتقل می‌شود.
به گفته منابعی که با این طرح‌ها آشنا هستند، انتظار می‌رود این هدیه در روزهای آتی زمانی که دونالد ترامپ در اولین سفرهای خارجی خود در دوره دوم ریاست جمهوری‌اش از قطر بازدید می‌کند، اعلام شود.
ترامپ در ماه فوریه از این هواپیما که به طرز مجللی پیکربندی شده و به «کاخ پرنده» معروف است، در حالی که در فرودگاه بین‌المللی «وست پام بیچ» پارک شده بود، بازدید کرد.
بازار
این اقدام بسیار غیرمعمول و بی‌سابقه مطمئناً سوالاتی را در مورد قانونی بودن پذیرش چنین هدیه ارزشمندی از یک قدرت خارجی توسط دولت ترامپ و در نهایت، بنیاد کتابخانه ریاست جمهوری ترامپ، ایجاد خواهد کرد. منابعی با پیش‌بینی این سوالات به ای‌بی‌سی نیوز گفتند، وکلای دفتر مشاوره کاخ سفید و وزارت دادگستری، تحلیلی را برای پیت هگست، وزیر دفاع، تهیه کردند که در آن نتیجه‌گیری شده بود که پذیرش هواپیما به عنوان هدیه توسط وزارت دفاع و تحویل بعدی آن به کتابخانه ترامپ قانونی است و این امر قوانین مربوط به رشوه‌خواری یا ممنوعیت قانون اساسی (بند مربوط به حقوق و مزایا) مبنی بر پذیرش هدایا توسط هر مقام دولتی ایالات متحده از «هر پادشاه، شاهزاده یا کشور خارجی» را نقض نمی‌کند.
منابعی به ای‌بی‌سی نیوز گفتند که «پم بوندی»، دادستان کل و «دیوید وارینگتون»، وکیل ارشد ترامپ در کاخ سفید، به این نتیجه رسیدند که «از نظر قانونی مجاز» است که اهدای هواپیما به انتقال مالکیت آن به کتابخانه ریاست جمهوری ترامپ قبل از پایان دوره ریاست جمهوری‌اش مشروط شود که این موضوع، به گفته منابعی که با تصمیم آنها آشنا هستند، صورت گرفته است. این منابع گفتند که بوندی هفته گذشته پس از آنکه وارینگتون از دفتر مشاور کاخ سفید در مورد قانونی بودن پذیرش چنین اهدایی توسط پنتاگون درخواست مشاوره کرد، یادداشتی قانونی خطاب به دفتر مشاور کاخ سفید ارائه داد.
کاخ سفید و وزارت دادگستری بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ ندادند. سخنگوی سفارت قطر هم به سوالات ABC پاسخی نداد. منابع متعدد آشنا با این طرح پیشنهادی گفتند که این هواپیما در ابتدا به نیروی هوایی ایالات متحده منتقل خواهد شد و این نیروی هوایی، این هواپیمای 13 ساله را برای مطابقت با مشخصات نظامی ایالات متحده که برای هر هواپیمایی که برای حمل و نقل رئیس جمهور ایالات متحده استفاده می‌شود، مورد نیاز است، اصلاح خواهد کرد. این منابع گفتند که این هواپیما سپس حداکثر تا اول ژانویه 2029 به بنیاد کتابخانه ریاست جمهوری ترامپ منتقل خواهد شد و هرگونه هزینه مربوط به انتقال آن توسط نیروی هوایی ایالات متحده پرداخت خواهد شد.
به گفته کارشناسان صنعت هوانوردی، ارزش تخمینی هواپیمایی که ترامپ به دست می‌آورد حدود 400 میلیون دلار است و این بدون تجهیزات امنیتی ارتباطی اضافی است که نیروی هوایی باید برای ایمن‌سازی و تجهیز مناسب هواپیما به منظور حمل و نقل ایمن «فرمانده کل قوا» به آن اضافه کند.
همانطور که وال استریت ژورنال برای اولین بار گزارش داد، شرکت هوانوردی L3Harris قبلاً مأمور شده است تا این هواپیما را برای برآورده کردن الزامات یک جت ریاست جمهوری، تعمیر اساسی کند. منابع گفتند که کاخ سفید و وزارت دادگستری هر دو به این نتیجه رسیدند که از آنجا که این هدیه مشروط به هیچ اقدام رسمی نیست، رشوه محسوب نمی‌شود. تحلیل حقوقی بوندی همچنین می‌گوید که این امر با ممنوعیت قانون اساسی در مورد هدایای خارجی مغایرت ندارد، زیرا این هواپیما به یک فرد داده نمی‌شود، بلکه به نیروی هوایی ایالات متحده و در نهایت به بنیاد کتابخانه ریاست جمهوری داده می‌شود.
هواپیمای اصلی مورد استفاده در ناوگان فعلی ایر فورس وان شامل دو جامبو جت قدیمی بوئینگ 200-747 است که از سال 1990 عملیاتی شده‌اند. قرارداد نیروی هوایی با بوئینگ برای جایگزینی این هواپیماها با تاخیر و هزینه اضافی همراه بوده است. قرارداد اولیه در سال 2018 امضا شد، اما از سال گذشته، بوئینگ پیش‌بینی می‌کرد که این هواپیما تا سال 2029، پس از ترک کاخ سفید توسط ترامپ، آماده نخواهد شد. رئیس جمهور از این تاخیرها ابراز ناامیدی عمیق کرده و به ایلان ماسک ماموریت داده است تا با بوئینگ و نیروی هوایی برای سرعت بخشیدن به این روند همکاری کند. این تلاش‌ها تا حدودی موفقیت‌آمیز بوده‌اند. آخرین تاریخ تخمینی تحویل بوئینگ اکنون سال 2027 است، اما ترامپ به صراحت اعلام کرده است که امسال یک هواپیمای جدید می‌خواهد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1434686/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غزه شاهد بدترین بحران‌ غذایی در جهان و رنجی غیرقابل توصیف

درخواست کمیسیون اروپا برای تقویت همکاری تسلیحاتی با اوکراین

آغاز مذاکرات حماس و رژیم صهیونیستی پس از آزادی اسیر آمریکایی صهیونیستی

هند: پاکستان غافلگیر شد، پاسخ آن نامنظم بود

مرغ‌های تخم‌گذار به بحران خوردند

لایحه «مبارزه با اخلالگران اقتصادی» تصویب شد

آماری عجیب از تعداد خانه‌های خالی در کشور

مرحله سوم کالابرگ الکترونیک میان زمین و هوا

سرمقاله اطلاعات/ مذاکرات در آن سوی خلیج تاریخی فارس

شیخ نعیم قاسم امشب سخنرانی می‌کند

ترامپ: چه خبرهای بزرگی؛ اسیری که تصور می شد مُرده آزاد خواهد شد

بن‌گویر: جنگ را نباید متوقف کنیم

دیدار نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرمانده مرکز مقاومت بسیج

سرمقاله وطن امروز/ در دنیای چمبرلین‌ها تو چرچیل باش

سرمقاله صبح نو/ تفاوت آمریکای پشت میز مذاکره

بارزانی: از تصمیم پ.ک.ک برای انحلال و گذاشتن سلاح‌ها بر روی زمین حمایت می‌کنیم

رئیس‌جمهور لبنان: سلاح باید فقط در اختیار دولت باشد

چین درباره مذاکرات اوکراین نظر داد

سنت‌شکنی الجزایر برای شرکت در نشست مهم سران عرب

کاهش ساعات ادارات در جبران ناترازی برق

رکورد 50 ساله تولید نیروگاه‌های حرارتی شکسته شد

نماینده مجلس: بانک مرکزی تسهیلات ساخت مسکن را متناسب با تورم افزایش دهد

سرمقاله فرهیختگان/ علوم‌انسانی در حوزۀ سرآمد و پیشرو

توافقی که به سود آمریکا بود اما برای اسرائیل نه

وزارت خارجه مصر: پایان جنگ علیه غزه ضروری است

جنایات اسرائیل اروپایی هارا وادار به واکنش کرد

حماس منتظر تضمین‌هایی از دولت ترامپ برای پایان جنگ در غزه

انگلیس ماکت‌های تسلیحاتی به اوکراین فرستاد

نتانیاهو: تشکیل کشور فلسطین تنها یک بازی سیاسی است

تعداد شهدای غزه به 52 هزار و 862 نفر رسید

هشدار یک سازمان امدادرسانی از وضعیت غزه؛ کودکانی که از فرط گرسنگی نای گریه کردن ندارند

توافق هسته‌ای روسیه و ویتنام برای ساخت نیروگاه‌

گوترش نقش صلح‌سازی عمان را ستود

آغاز انتقال سهمیه سوخت به کارت های بانکی از مردادماه

قیمت 4 قلم کالای اساسی تعیین شد

سرمقاله شرق/ سرمایه‌گذاری فقط مالی نیست

سرمقاله جوان/ رژیم صهیونی و تازیانه سخت سنت الهی

یهودیان حریدی: زندان می‌رویم اما به خدمت نظامی نه

بیانیه کمیته خانواده های اسرا؛ کابینه نتانیاهو در آزادی اسرا شکست خورد

اشک‌های پزشک اطفال از فاجعه‌ غزه؛ روایتی دردناک از یک نسل‌کشی خاموش

بزرگترین صندوق سرمایه‌گذاری جهان از رژیم صهیونیستی فاصله گرفت

تعطیلی سرکنسولگری روسیه در لهستان

دعوت از 150 کشور برای شرکت در نشست امنیتی مسکو

جزئیات جدید از آزادی اسیرآمریکایی؛ نتانیاهو ومعمای «روزهای سرنوشت ساز»

انگلیس سیاست های مهاجرتی خود را سختگیرانه‌تر کرد

یارانه گوشت حذف شد؛ هشدار وزارت جهاد به تصمیم سازمان برنامه

سرمقاله جام جم/ رویدادی تاریخی که مبدأ تحول‌ شد

اخراج 2 عنصر امنیتی فرانسه از الجزایر

نتانیاهو تمایل دارد از کمک های امنیتی آمریکا دست بکشد

احتمال تحریم‌های بیشتر روسیه قوت گرفت