يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴
خواندنی ها

اقدام عجیب وزارت خارجه انگلیس

اقدام عجیب وزارت خارجه انگلیس
ایرانیان جهان - ایسنا / پس از آنکه صدها کارمند وزارت امور خارجه انگلیس با نگارش نامه‌ای به شکایت از همدست شدن این وزارتخانه در جنایات رژیم صهیونیستی علیه غزه پرداختند، مقام‌ها ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / پس از آنکه صدها کارمند وزارت امور خارجه انگلیس با نگارش نامه‌ای به شکایت از همدست شدن این وزارتخانه در جنایات رژیم صهیونیستی علیه غزه پرداختند، مقام‌ها از آنها خواسته‌اند که استعفا بدهند.
ماه گذشته میلادی بیش از 300 کارمند وزارت امور خارجه انگلیس با امضای یک نامه از همدست شدن این وزارتخانه در جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در نوار غزه شکایت کردند؛ حالا رسانه انگلیسی گزارش داده که مقام‌های ارشد از این کارمندان خواسته‌اند که از سمت خود استعفا بدهند.
به نوشته «گاردین»، این نامه چهارمین نامه کارمندان داخل این سازمان در شکایت از جنگ غزه که از اکتبر 2023 است.
در این نامه به تاریخ 16 مه این کارمندان که متعلق به سفارتخانه‌های انگلیس در سراسر جهان و در رده‌بندی‌های مختلف هستند، تداوم فروش تسلیحات بریتانیا به اسرائیل و «بی‌اعتنایی شدید اسرائیل به قوانین بین‌المللی» را زیر سوال برده و محکوم کرده‌اند.
وزارت امور خارجه انگلیس اعلام کرد سازوکارهایی برای آنکه کارمندان نگرانی‌های خود را مطرح سازند در نظر گرفته و ادعا کرد دولت لندن در ارتباط با جنگ غزه «به شکل سفت و سختی قوانین بین‌المللی را اعمال کرده است.»
بازار
«اولیور رابینز»، معاون دائم وزیر و «نیک دایر»، دومین کارمند ارشد وزارت امور خارجه در پاسخ به این نامه از امضاکنندگان خواسته‌اند: «اگر مخالفت شما با هر جنبه از اقدامات یا سیاست‌های دولت عمیق است، آخرین چاره شما این است که از دولت استعفا دهید. این یک مسیر شرافتمندانه است.»
در این پاسخ اشاره‌ای به شکایت‌های اساسی که این کارمندان مطرح ساختند نشده است.
در نامه مذکور که نخستین بار شبکه بی‌.بی.سی درباره آن گزارش داد، آمده است: «ما کارمندان در ژوئیه 2024 به اظهار نگرانی درباره نقض قوانین بشردوستانه بین‌المللی توسط اسرائیل و همدستی بالقوه دولت بریتانیا در آنها دست زدیم. در این مدت واقعیت بی اعتنایی اسرائیل به قوانین بین‌المللی تاریکتر از قبل شده است.»
در ادامه نامه با اشاره به 2 مورد از جنایات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه شامل به شهادت رساندن 15 امدادگر بشردوستانه در ماه مارس و معلق کردن تمامی کمک‌های بشردوستانه به غزه نوشته شده است: «این موارد سبب شده‌اند بسیاری از کارشناسان و سازمان‌های انساندوستانه اسرائیل را متهم به استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی کنند.»
نگارندگان این نامه اشاره کردند که صادرات تسلیحات انگلیس به این رژیم ادامه یافته و «گدعون ساعر»، وزیر امور خارجه اسرائیل ماه آوریل به رغم تداوم نگرانی از بابت نقض قوانین بین‌المللی به لندن سفر کرد و اینها نشان دهنده این هستند که مواضع دولت لندن «به تضعیف هنجارهای جهانی کمک کرده‌اند.»
وزارت امور خارجه انگلیس با وجود آنکه گدعون ساعر در این سفر با «دیوید لمی»، وزیر امور خارجه انگلیس دیدار کرد این سفر او را شخصی خواند.
در نامه کارمندان وزارت خارجه انگلیس آمده است: «اسرائیل با حمایت دولت ترامپ برنامه‌های صریح را برای نقل و انتقال اجباری مردم غزه تهیه کرده است.»
به نوشته گاردین، رابینز و دایر گفتند وزارتخانه از «چالش سالم» به عنوان بخشی از فرآیند سیاستگذاری استقبال می‌کند و از قبل «کمیته اختصاصی چالش و جلسات شنیدن صحبت‌های کارمندان به منظور گوش دادن به نگرانی‌های آنها درباره سیاست‌ها» را ایجاد کرده است.
آنها تصریح کردند: «شاید مفید باشد که به آنها یادآوری کنیم مکانیزم‌ها برای کسانی که با سیاست‌ها راحت نیستند ایجاد شده است.»
آنها بعد از ذکر چند راه برای طرح نگرانی‌های کارمندان گفتند: «استعفا یک چاره نهایی و یک مسیر شرافتمندانه برای کسانی با مخالفت‌های عمیق با سیاست‌های دولت است.»
دولت انگلیس اعلام کرد موضعش این است که اسرائیل «در خطر» نقض قوانین بین‌المللی قرار دارد اما این به عهده دادگاه‌های بین‌المللی است که تعیین کنند آیا نقض قوانین بین‌المللی رخ داده است یا خیر.
به نوشته گاردین وزارت امور خارجه انگلیس همچنین در برخی اسناد دادگاهی ادعا کرده که رژیم صهیونیستی مرتکب نسل کشی در غزه نشده در حالی که این یک موضع متناقض با موضع قبلی این دولت است که گفته بود تنها دادگاه‌های انگلیس می‌توانند درباره رخ دادن یا ندادن این اتفاق حکم بدهند. همچنین لندن گفته که نمی‌تواند درباره برخی حملات اسرائیل به این خاطر که سند و مدرک قطعی ندارد موضع‌گیری کند.
لمی در ماه سپتامبر تعلیق 30 مجوز صادرات سلاح به اسرائیل را اعلام و تصریح کرد که مجوزهای باقی مانده مرتبط با جنگ در غزه نیستند هر چند که دولت لندن پذیرفت برخی از این مجوزها اجازه به صادرات برای ارتش اسرائیل می‌دهند.
پیش از این «جرمی کوربین»، رهبر سابق حزب کارگر انگلیس اسامی پنج قانونگذار حامی درخواست او برای انجام تحقیقات عمومی مستقل پیرامون دست داشتن بریتانیا در عملیات‌های نظامی در غزه را جمع‌آوری کرد. کوربین یکی از قانونگذارانی است که وزیران را تحت فشار گذاشته تا توضیح دهند چرا جنگنده‌های نیروی هوایی انگلیس که در پایگاه آکروتیری قبرس مستقر هستند مرتبا بر فراز غزه پرواز می‌کنند.
گزارش شده که بیش از 300 مورد از این پروازهای شناسایی ظاهرا با هدف شناسایی اسرای تحت کنترل حماس انجام شده‌اند.


نظرات شما