ایرانیان جهان - ایرنا / شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا قطعنامهای را تصویب کرد که از همه کشورها میخواهد به طور مؤثر از سازوکارهای حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات، مانند مذاکره، میانجیگری، داوری، حل قضایی یا دیگر روشهای مسالمتآمیز استفاده کنند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سهشنبه به وقت محلی به اتفاق آرا، قطعنامهای را که توسط پاکستان پیشنهاد شده بود، تصویب کرد و از کشورهای عضو خواست تا اقداماتی را برای اجرای مؤثر قطعنامههای این نهاد برای حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات مانند کشمیر و فلسطین انجام دهند.
شورای امنیت در نشستی که تحت دستور کار «حفظ صلح و امنیت بینالمللی» برگزار شد، در مورد این قطعنامه اقدام کرد. این نشست به روندهای نگرانکننده اختلافات طولانی و حلنشده که صلح و امنیت بینالمللی را تهدید میکنند، پرداخت و خواستار تلاشهای جمعی تقویتشده برای رسیدگی به آنها شد.
اسحاق دار معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه پاکستان که به طور ویژه در آخر هفته برای ریاست این رویداد به نیویورک آمده است، قطعنامه را به رای گذاشت و سپس با کوبیدن چکش، تصویب آن را تایید کرد. جلسه روز سهشنبه برای بحث در مورد «ترویج صلح و امنیت بینالمللی از طریق چندجانبهگرایی و حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات» تشکیل شد.
هر 15 عضو شورا به این قطعنامه که توسط پاکستان ارائه شده بود، رای مثبت دادند.
بازار ![]()
این قطعنامه «از همه کشورهای عضو میخواهد که از سازوکارهای حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات، همانطور که در ماده 33 منشور سازمان ملل متحد ذکر شده است، از جمله مذاکره، تحقیق، میانجیگری، مصالحه، داوری، حل و فصل قضایی، توسل به آژانسها یا ترتیبات منطقهای یا سایر روشهای مسالمتآمیز به انتخاب خود، به طور مؤثر استفاده کنند.»
این قطعنامه همچنین «عزم خود را برای توصیه استفاده از این سازوکارها، در صورت لزوم، ابراز میکند» و «آمادگی خود را برای استفاده از سازوکار تحقیق ارائه شده» در منشور سازمان ملل متحد ابراز میدارد.
اعضای شورای امنیت همچنین از کشورهای عضو خواستند که «اقدامات لازم را برای اجرای مؤثر قطعنامههای این شورا برای حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات انجام دهند.»
این قطعنامه با ترغیب سازمانهای منطقهای و زیرمنطقهای «به افزایش تلاشهای خود برای حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات، مطابق با منشور سازمان ملل متحد و قطعنامههای مربوطه شورای امنیت»، کشورهای عضو را به حمایت و تقویت همکاری بین سازمانها و سازمان ملل متحد تشویق میکند.
لین قطعنامه همچنین از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، درخواست می کند که یک سال پس از تصویب قطعنامه، «توصیههای مشخصی برای تقویت بیشتر سازوکارهای حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات» را در یک جلسه توجیهی اختصاصی و از طریق کانالهای مربوطه ارائه دهد.