يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۴
خواندنی ها

تقابل لفظی مصر و اسرائیل بر سر غزه

تقابل لفظی مصر و اسرائیل بر سر غزه
ایرانیان جهان - فارس /مصر و اسرائیل در روزهای اخیر بر سر وضعیت غزه وارد حملات دیپلماتیک و رسانه‌ای شده‌اند و هر یک مواضع خود را با شدت تمام در رسانه‌ها و بیانیه‌های رسمی مطرح ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس /مصر و اسرائیل در روزهای اخیر بر سر وضعیت غزه وارد حملات دیپلماتیک و رسانه‌ای شده‌اند و هر یک مواضع خود را با شدت تمام در رسانه‌ها و بیانیه‌های رسمی مطرح کرده‌اند، به‌طوری که شکاف سیاسی میان طرفین هر روز عمیق‌تر می‌شود.
در سه روز گذشته، مصر با صدور بیانیه‌های دیپلماتیک و حملات رسانه‌ای شدید علیه تل‌آویو، اعتراض خود را نسبت به اقدامات اسرائیل در غزه ابراز کرده است.
یک منبع آگاه مصری امروز (یکشنبه) به روزنامه «العربی الجدید» گفت این موج تنش را می‌توان «تصاعد طبیعی» در پاسخ به رفتارهای اسرائیل دانست که «به سطح جنایات جنگی علیه غیرنظامیان رسیده و هدف آن‌ها سوق دادن فلسطینی‌ها به سمت مصر است».
این تنش با انتشار بیانیه‌ای از سوی وزارت خارجه مصر آغاز شد که در آن، قاهره از اظهارات منسوب به «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل، درباره تهییج فلسطینی‌ها برای خروج از غزه از طریق گذرگاه رفح به‌شدت ابراز انزجار کرد.
وزارت خارجه مصر تأکید کرد که این کشور «هرگز شریک این ظلم نخواهد بود و اجازه نمی‌دهد مسئله فلسطین برچیده شود یا غزه به گذرگاهی برای مهاجرت اجباری تبدیل شود.» مصر همچنین این مسئله را «خط قرمزی غیرقابل تغییر» توصیف کرد.
در این بیانیه همچنین آمده بود که اظهارات نتانیاهو «نقض آشکار قوانین بین‌المللی و حقوق مشروع مردم فلسطین» است و جامعه جهانی باید برای توقف این «تجاوزات» اسرائیل را تحت فشار قرار دهد.
اسرائیل نیز بلافاصله پاسخ داد و دفتر نخست‌وزیری این رژیم با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که نتانیاهو درباره «حق انتخاب هر فرد در تعیین محل زندگی خود» صحبت کرده و این را «یک حق انسانی بنیادین، به ویژه در زمان جنگ» دانسته است.
بیانیه اسرائیل، موضع مصر را مورد انتقاد قرار داد و مدعی شد که وزارت خارجه مصر «ساکنان غزه، حتی کسانی که مایل به خروج از منطقه جنگ هستند، را در داخل محصور نگه می‌دارد».
رئیس سازمان اطلاع‌رسانی مصر «ضیاء رشوان» نیز در واکنش اعلام کرد که این کشور «همیشه سد اصلی در برابر پروژه گسترش اسرائیل، تهییج و پرچیده شدن مسئله فلسطین بوده و خواهد بود.»
او همچنین تأکید کرد که دولت مصر اجازه نخواهد داد مردم فلسطین از سرزمین خود رانده شوند. رشوان کابینه نتانیاهو را «جاه‌طلب و غیرواقع‌نگر» توصیف کرد و افزود که تصور اسرائیل این است که کل خاورمیانه تحت سلطه آن‌هاست و تنها مسئله فلسطین، یعنی تهییج مردم و تصرف غزه، باقی مانده است.
این مقام مصری با اشاره به تاریخچه 30 ساله جنگ و 46 سال صلح مصر با اسرائیل تأکید کرد که این کشور همچنان نقش تعیین‌کننده‌ای در جلوگیری از اجرای برنامه‌های تهییج اسرائیل دارد.
مصر هرگونه تلاش برای تغییر واقعیت جمعیتی یا مهاجرت اجباری ساکنان غزه را تهدیدی برای امنیت ملی خود می‌داند، در حالی که اسرائیل این اقدامات را تحت عنوان «حق آزادی فردی» توجیه می‌کند. 
منابع دیپلماتیک اعلام کرده‌اند که قاهره در تماس‌های فشرده با واشنگتن و دیگر کشورهای عربی تلاش می‌کند تا مانع از اعمال فشار اسرائیل برای مهاجرت اجباری فلسطینی‌ها شود و موضع مصر در مقابل برنامه‌های کابینه اسرائیل تقویت شود.
سفیران و مقامات پیشین وزارت خارجه مصر نیز تأکید کرده‌اند که این پاسخ دیپلماتیک، «تأکید ضروری بر موضع ثابت مصر» و «اقدامی برای اصلاح و شفاف‌سازی» است تا از تغییر روایت و سوءاستفاده اسرائیل از نقش مصر جلوگیری شود
بازار


نظرات شما