ایرانیان جهان

آخرين مطالب

طرح ناجا برای ترخیص موتورهای فرسوده بسیار خطرناک است/ اراده‌ای برای حل مشکل موتورهای اسقاطی وجود ندارد سازمان حفاظت محیط زیست

طرح ناجا برای ترخیص موتورهای فرسوده بسیار خطرناک است/ اراده‌ای برای حل مشکل موتورهای اسقاطی وجود ندارد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ارائه تسهیلات برای ترخیص موتورهای فرسوده و رسوبی از سوی نیروی انتظامی اقدامی بسیار خطرناک برای سلامت مردم است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست به نقل از خبرگزاری آنا، آلودگی هوای کلانشهرها موضوعی است که حل آن نیازمند تعاملات فرابخشی بوده اما به نظر می‌رسد در حوزه‌های مختلف، گره‌های کوری وجود دارد که به این سادگی‌ها حل نمی‌شود.
یکی از حوزه‌های مربوط به آلودگی هوای کلانشهرها موضوع تردد موتورسیکلت‌های فرسوده و کاربراتوری است که سازمان حفاظت محیط زیست به‌عنوان یکی از متولیان اصلی تلاش‌های زیادی در ارتباط با آن کرده، اما علی‌رغم پیگیری‌های انجام‌شده تاکنون هیچ راه‌حل عملی برای حل آن پیدا نشده است.
نکته جالب توجه این‌که نه تنها تلاش‌های انجام‌شده نتیجه‌ای نداده بلکه برخی از نهادها و سازمان‌ها در شرایطی که کشور درگیر بحران کرونا است و بنا به اذعان فعالان حوزه بهداشت و درمان آلودگی هوا در تلفات مربوط به کووید-19 نقش دارد به‌طور علنی جان مردم را به خطر می‌اندازند که نمونه آن اقدام نیروی انتظامی در ترخیص حدود 830 هزار موتورسیکلت‌های توقیف شده رسوبی و فرسوده در پارکینگ‌ها از سال 90 تاکنون است.
بنا به اذعان سازمان حفاظت محیط زیست ورود هر یک از این موتورسیکلت‌های فرسوده به سطح شهر به معنی ورود 7 دستگاه خودروی پیکان در خیابان‌ها است.
در همین خصوص مسعود تجریشی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با پیگیری‌های این سازمان برای حل موضوع موتورسیکلت‌های رسوبی و فرسوده اظهار کرد: سازمان محیط زیست در ارتباط با موضوع اسقاط موتورسیکلت‌هایی که در پارکینگ هستند تقریباً یک سال و نیم تلاش گسترده‌ای را انجام داد.
وی با بیان این‌که بحث موتورسیکلت‌های فرسوده مربوط به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام است، گفت: ما این موضوع را از معاونت حقوقی ریاست جمهوری پیگیری کردیم که آیا این امکان وجود دارد که موتورسیکلت‌های اسقاطی به جای ستاد به اموال تملیکی در وزارت اقتصاد ببریم که پس از پیگیری‌های زیاد پاسخ منفی شد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با دیگر اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در بحث موتورهای فرسوده، گفت: پیگیری‌هایی انجام شد که این موتورسیکلت‌های فرسوده به انجمن اسقاط آمده و حتی منابع مالی در حد 100 میلیارد تومان نیز این انجمن برای آن در نظر گرفته بود تا بتوانند کل موتورسیکلت‌ها را گرفته و از هر یک از آنها به‌عنوان کوپن برای واردات استفاده کنند که این مسیر هم ناموفق بود.
تجریشی ادامه داد: موضوع دیگری را دنبال کردیم و آن هم این بود که امکان برگزاری مزایده برای موتورهای اسقاطی وجود نداشته باشد اما این موضوع هم مورد موافقت قرار نگرفت. تقریباً تمام مسیرها را در ارتباط با این موضوع را تا سال گذشته رفتیم، نتیجه نگرفته، ناامید شده و رها کردیم.
وی افزود: در ارتباط با این موضوع با نیروی انتظامی نیز مذاکراتی را داشتیم مبنی بر این‌که پلیس موتورهای توقیفی را که کسی برای ترخیص آن مراجعه نمی‌کند را اسقاطی اعلام کند که اسقاطی‌ها بتوانند آن را بگیرند اما پلیس اعلام کرد که هر کدام از این‌ها عددی حدود 50 هزار تومان برای ما هزینه دارد تا بتوانیم بر اساس کدهایی را که بر روی موتورسیکلت‌ها وجود دارد پرونده‌ای تشکیل دهیم و قاضی در ارتباط با آن تصمیم بگیرد و... که این موضوع هم به سرانجام نرسید.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این‌که مجموع فعالیت‌ها انجام شده در سازمان، ما را به این نتیجه رساند که اراده‌ای برای حل موضوع موتورسیکلت‌های فرسوده وجود ندارد، گفت: تمام راه‌های قانونی، اقتصادی و فنی را پیگیری کردیم و زمانی‌که برای حل آن به نتیجه‌ای نرسیدیم، آن را رها کردیم.
تجریشی اذعان کرد: ارائه تسهیلات برای ترخیص موتورهای فرسوده و رسوبی که از سوی نیروی انتظامی ارائه شده بسیار خطرناک برای سلامت مردم است، چون با این کار موتورهایی که قبلاً کاربراتوری بودند و درصورتی‌که مدتی می‌ماند می‌بایست اسقاط می‌شد را مشمول بخشودگی‌ (همچون نداشتن بیمه، عدم نیاز به پرداخت بدهی و با قیمت سال 95-94 می‌توانید حق پارکینگ را پرداخت شود) کرده است.
وی با بیان این‌که در حال حاضر قیمت این موتورسیکلت‌های 125 سی‌سی بالا رفته و این انگیزه را در افراد به‌وجود می‌آورد که برای ترخیص آنها اقدام کرده و مجدد از آنها استفاده کنند، گفت: پیشنهاد ما این است که حداقل برای آن دسته از موتورهایی که در پارکینگ می‌مانند فکری کرد. متأسفانه این موتورسیکلت‌هایی که در پارکینگ می‌مانند را تمیز کرده و به مزایده گذاشته و دوباره به چرخه بازمی‌گردانند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: ما تلاش‌های زیادی در موضوع موتورسیکلت‌های فرسوده انجام داده‌ و نامه‌نگاری‌های زیادی نیز انجام دادیم، همه نیز دیگر صورت مسأله را می‌شناسند ولی نتیجه‌ای نداد و نخواستند مسأله را حل کنند. در این میان به‌نظر من این رسانه‌ها هستند که می‌توانند این موضوع را مطرح کنند که حداقل آن موتورسیکلت‌هایی که در اسقاط است را موتورشان را دریل کنند تا کسی نتواند از آن استفاده کند.
تجریشی در ادامه علت اقدام پلیس در ترخیص موتورسیکلت‌های توقیفی موجود در پارکینگ‌ها را پر شدن پارکینگ‌ها دانست و بار دیگر تأکید کرد که در وضعیت موجود برای ما موتورهایی که باقی می‌مانند مهم هستند که اگر به مزایده گذاشته شود به قیمت‌های پایین خریداری کرده و مجدد به خیابان بازمی‌گردند.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا مبنی بر این‌که دیگر کاری از دست سازمان محیط زیست برنمی‌آید و یا این‌که نمی‌توان موضوع را از نهاد بالاتری مثل دولت پیگیری کرد نیز گفت: این موضوع اصلاً به دولت ارتباطی ندارد زیرا یک بخش از این موضوع ستاد اجرایی فرمان حضرت امام است که بخشی غیردولتی است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/200466/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هدیه جالب توجه روزنامه عربستانی به سفیر ایران+ عکس | «نوروز مبارک» در روزنامه سعودی

هدیه جالب توجه روزنامه عربستانی به سفیر ایران.

فوق ستاره والیبال: 1181 امتیاز فقط در یک فصل

ضربه سنگین به نفوذ ترکیه در آسیای میانه

ترکیب احتمالی بارسلونا و اینتر | اخبار ورزشی

با چشمان باز نگاه کنید؛ پدری شایسته بردن توپ طلا است

دیگو فورلان و چالش رتبه‌بندی 10 استادیوم تاریخی در فوتبال اروپا

لیگ قهرمانان اروپا| نبرد نفس‌گیر اینتر برابر بارسلونا/ از طلسم شکست ناپذیری افعی‌ها تا احتمال حضور مهاجم ایرانی در مونتجویک

آینده خاورمیانه و نقش چین در تحولات جهانی| پیشگیری از انحصار در فناوری‌های هوش مصنوعی

اقدام عجیب در اعزام فوتسال بانوان به چین/ بازیکن یا توریست؟

سرمربی ایرانی پیشنهاد میلیاردی عربستان و چین را رد کرد

اقدام عجیب در اعزام فوتبال بانوان به چین/ بازیکن یا توریست؟

عراقچی: اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا، جدیت آنها در مذاکرات را زیر سوال خواهد برد

اخبار مهم عراقچی از جزئیات مذاکرات با اروپایی‌ها و آمریکا | پول‌های بلوکه شده باید آزاد شود | کنایه به 3کشور اروپایی؛ چرا نقششان کمرنگ شد؟

فوری/ مکان برگزاری دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا اعلام شد

اخبار مهم عراقچی از جزئیات مذاکرات با اروپایی‌ها و آمریکا | هشدار به آمریکا | پول‌های بلوکه شده باید آزاد شود | کنایه به 3کشور؛ چرا نقششان کمرنگ شد؟

20 هزار کارمند پست بیکار می‌شوند

آمریکا با عنوان‌داران جهان و المپیک در کشتی آزاد پان آمریکن

تأکید وزیر اطلاعات بر تداوم اجرای قانون کالابرگ/ انرژی هسته‌ای را با مزایده به آمریکا بدهیم!

ادامه بی رونقی و ریزش قیمت در بازار جهانی مس|شرط بهبود وضعیت بازار چیست؟

اخبار مهم عراقچی از جزئیات مذاکرات با اروپایی‌ها و آمریکا.

سرمقاله جوان/ قدرت بازدارندگی ایران به‌رغم بودجه محدود

دست رد رئیس جمهور مصر به سینه «ترامپ»

هشدار صنعا به انگلیس درباره عواقب تجاوزگری علیه یمن

بازار طلا و سکه آرام گرفت؛ دلار در کانال 81 هزار تومان

بورس باز هم رکورد زد

خبر خوش از تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن؛ زمان تحویل واحدها اعلام شد

دنیامالی: به دنبال افزایش مدال‌های طلا در المپیک هستیم

شکست مذاکرات میان واشنگتن و تهران تاثیر خطرناکی بر منطقه خواهد گذاشت

پاک نژاد: 4 سند همکاری نفتی بین ایران و عراق امضا شد

خراسان جنوبی، قلب فرصت‌های اقتصادی و صادراتی ایران است

مشکلات شهرک صنعتی بشل رفع شود

معیارها و ویژگی های وزیر اقتصاد آینده؛ آغاز شمارش معکوس برای اعلان نام

ایران اکسپو فرصتی واقعی برای توسعه تجارت میان ایران و روسیه است

تاثیر اخبار اقتصادی بر بازار فارکس | راهنمای کامل ترید خبری و تحلیل فاندامنتال

هدیه جالب یک رسانه عربستانی به سفیر ایران/عکس

رؤیای لاپورتا: بازی با رئال در فینال اروپا

بارسا- اینتر؛ بهترین حمله علیه بهترین دفاع | مسابقه‌ای به یاد دوران پپ - مورینیو

شانس‌های قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا پس از شکست آرسنال؛ پاری سن‌ژرمن بالاتر از بارسلونا

رد پیشنهادهای میلیاردی عربستان و چین از سوی حسن رنگرز

احتمال عقب‌نشینی «هری ترومن» | اطلاعات تازه از تحرکات ناو آمریکایی پس از عملیات سنگین یمنی‌ها

توصیف ویتکاف از دیدارهایش با عراقچی | احساسم این بود که... | برجام توافقی به نفع ایرانی‌ها بود و این باید اصلاح شود

چین فهرست کالاهای معاف از تعرفه‌های سنگین علیه آمریکا را منتشر کرد

قیمت نفت کاهش یافت

تحریم‌های آمریکا، پیام منفی در جریان مذاکرات خواهد داشت

امواج متلاطم اقتصاد جهانی

اولین روایت از مذاکرات ایران و آمریکا را چه کسانی ارائه می‌دهند؟/ رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: درباره مذاکرات با رسانه‌ها هماهنگی کامل داریم

عراقچی: تحریم‌های آمریکا، پیام منفی در جریان مذاکرات خواهد داشت

سرمقاله شرق/ مدیریت بحران یا بحران‌ساز

استفاده از بمب سنگرشکن در حمله به غیرنظامیان در یمن