ایرانیان جهان

آخرين مطالب

الجزیره: آمریکا پاتریوت‌های خود را از عربستان خارج کرده است ایالات متحده آمریکا

الجزیره: آمریکا پاتریوت‌های خود را از عربستان خارج کرده است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا /متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
"همزمان با افزایش حملات حوثی‌های یمن و خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، واشنگتن سامانه‌های پیشرفته دفاع موشکی خود از عربستان را خارج کرده و بیشتر به نظر می‌رسد که می‌خواهد سیاست رها کردن متحدان منطقه‌ای را در پیش بگیرد."
شبکه خبری الجزیره در گزارشی می‌نویسد: «انتقال این سامانه‌های دفاع موشکی و پاتریوت از پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در حومه ریاض در حالی اتفاق افتاده که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس با نگرانی شاهد خروج بی نظم نیروهای آمریکایی ازا فغانستان از جمله تخلیه لحظه آخری از فرودگاه کابل بودند.
در حالیکه ده‌ها هزار نیروی آمریکایی در سراسر شبه جزیره عربستان به عنوان وزنه تعادل در برابر ایران باقی مانده‌اند، کشورهای عرب خلیج فارس نگران برنامه‌های آینده آمریکا هستند، چون ارتش این کشور تهدیدی رو به رشد در آسیا را احساس می‌کند که مستلزم دفاع موشکی است.
تنش‌ها همچنان ادامه دارد چون به نظر می‌رسد مذاکرات در وین بر سر توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی متوقف شده است و این مساله خطر رویارویی‌های آینده در منطقه را افزایش می‌دهد.
"کریستیان اولریچسن"، محقق موسسه جیمز ای بیکر سوم برای سیاست‌های عمومی در دانشگاه رایس می‌گوید: خواه ناخواه باید این مساله را درک کنیم که از دیدگاه بسیاری از تصمیم گیرندگان منطقه، ایالات متحده مانند گذشته به خلیج فارس متعهد نیست. از منظر سعودی، آنها اوباما، ترامپ و بایدن، سه رئیس جمهوری معاصر، تصمیم‌هایی می‌گیرند که به نظر نوعی رهاکردن دولت‌های کشورهای عربی خلیج فارس است.
حمله 2019
پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در 115 کیلومتری جنوب شرق ریاض میزبان چندین هزار سرباز آمریکایی از زمان حمله پهپادی و موشکی 2019 به پالایشگاه نفت عربستان است. این حمله از سوی حوثی‌ها انجام شد.
درست در جنوب غرب باند این فرودگاه نظامی، یک منطقه به وسعت یک کیلومتر مربع است که موشک‌های پاتریوت آمریکایی و تاد در آن مستقر شده‌اند. سامانه‌های تاد می‌توانند موشک‌های بالستیک را در ارتفاعی بلندتر از پاتریوت منهدم کنند.
در تصاویر ماهواره‌ای که در اختیار آسوشتیدپرس و اواخر اوت قرار گرفت، نشان داده می‌شود که برخی از این آتشبارها از منطقه منتقل شده اما فعالیت‌ها و خودروهایی هنوز در آنجا دیده می‌شوند. تصویر با کیفیت بالای ماهواره‌ای Planet Lab نیز که روز جمعه گرفته شد، نشان می‌دهد که سکوهای این آتشبارها در سایت مذکور خالی است و هیچ فعالیت مشهودی دیده نمی‌شود.
انتقال و جابجایی این موشک‌های پاتریوت و آتشبارهای تاد برای چند ماه مورد بحث بود و شایعاتی درباره آنها وجود داشت و یکی از علت‌های آن هم تا حدی به دلیل تمایل به مقابله با آنچه مقامات آمریکایی آن را "درگیری قدرتهای بزرگ" یعنی با چین و روسیه می‌دانند، بود.
اگرچه، این جابجایی درست در زمانی رخ داد که حمله پهپادی حوثی‌ها در عربستان به زخمی شدن هشت تن و تخریب و انهدام یک هواپیمای مسافربری در فرودگاه "ابها" در عربستان منجر شد. عربستان از مارس 2015 درگیر بن بست جنگ با حوثی‌های یمن است.
جان کربی، سخنگوی پنتاگون نیز اذعان داشته که این جابجایی صورت گرفته اما گفته است: آمریکا به تعهداتش به متحدان در خاورمیانه کاملا پایبند است. وزارت دفاع آمریکا ده‌ها هزار نیروی و موقعیت قوی خود را در منطقه حفظ می‌کند.
طرف سعودی هم تایید می‌کند
وزارت دفاع عربستان سعودی نیز در بیانیه‌ای روابط این کشور با آمریکا را "قوی، دیرینه و تاریخی" توصیف کرد و این صحه گذاشتن درست در زمانی صورت گرفته که خروج سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا را پذیرفته است.
در این بیانیه آمده، ارتش عربستان سعودی می‌تواند از اراضی، دریاها و حریم هوایی خود دفاع کرده و از مردم خود محافظت کند. جابجایی برخی از قابلیت‌های دفاعی ایالات متحده در منطقه از طریق درک مشترک و تغییر استراتژی‌های دفاعی به عنوان ویژگی استقرار و اراده عملیاتی انجام می‌شود.
با این حال و با وجود این تضمین‌ها، ترکی الفیصل، رئیس سابق اطلاعات عربستان جابجایی این سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا را به صورت مستقیم به روابط ایالات متحده با ریاض ربط می‌دهد.
او در مصاحبه‌ای با شبکه خبری CNBC گفت: فکر می‌کنم ما باید در مورد تعهد آمریکا اطمینان خاطر داشته باشیم. به نظر می‌رسد خروج موشک‌های پاتریوت از عربستان در زمانی صورت گرفته که این کشور قربانی تهدید حملات موشکی و حملات هواپیماهای بدون سرنشین است - نه فقط از یمن، بلکه از جانب ایران.
ژنرال لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا نیز در سفر خود به خاورمیانه در روزهای اخیر قرار بود به عربستان برود اما به دلیل آنچه مقامات آمریکایی از آن به عنوان مشکلات برنامه‌ریزی یاد کردند، این سفر لغو شد. عربستان سعودی از بحث در مورد اینکه چرا سفر آستین پس از خروج پدافند موشکی اتفاق نیفتاد، خودداری کرده‌اند.
عربستان سعودی آتشبارهای موشکی پاتریوت خود را حفظ کرده و معمولا دو موشک را به یک هدف شلیک می‌کند. این به یک امر گرانقیمت در میان درگیری‌ها با حوثی‌ها تبدیل شده، چون هر موشک پاتریوت بیش از سه میلیون دلار هزینه دارد. این کشور همچنین ادعا می‌کند که تقریبا هر موشک و هواپیمای بدون سرنشین پرتاب شده به این کشور را رهگیری می‌کند؛ این میزان موفقیت فوق‌العاده بالایی است که پیشتر توسط کارشناسان زیر سوال رفته است.
در حالیکه یونان در ماه آوریل سال جاری میلادی با قرض دادن موشک پاتریوت به عربستان سعودی موافقت کرد، زمان بندی خروج سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا از این کشور در شرایطی است که عدم اطمینان بیشتری در مورد وضعیت این کشور در منطقه وجود دارد. عربستان و دیگر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس دیپلماسی خود را با ایران از سر گرفته‌اند.
اوریچسن همچنین ادامه می‌دهد: ما در اظهارات جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا درباره افغانستان دیدیم که او واضح و مشخص اعلام کرد به دنبال قرار دادن منافع آمریکا در جایگاه نخست است و بدیهی است که این مساله نارضایتی شرکا و متحدان در سراسر جهان را در پی داشته باشد چون آنها انتظار داشتند رئیس جمهوری که بعد از دونالد ترامپ می‌آید، رفتار متفاوت‌تری داشته باشد. بایدن اما همان رویکرد "نخست آمریکا"‌ را دارد فقط با لحنی متفاوت.»
ترجمه ایراندخت آذرشکیب

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/273830/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معاریو: ایران، روز قیامت را به اسرائیل نشان داد

روایت چتم‌هاوس از موفقیت راهبردی ایران در حمله به اسرائیل

ماجرای شایعه خروج ایران از ایکوم و ایکوموس چیست؟

روایت مقام سازمان ملل از وضعیت بیمارستان‌های غزه

اذعان آمریکا و غرب به دست برتر روسیه در جنگ با اوکراین

صلاحیت خریداران استقلال و پرسپولیس تأیید شد

آغاز فروش اینترنتی دارو از ماه آینده

مهلت تبدیل مجوزهای قدیمی فعالان اقتصادی به مجوزهای جدید اعلام شد

یک دهه حرف‌های تکراری؛ آیا مواضع فرزین با رئسای سابق بانک مرکزی تفاوتی دارد؟!

جزئیات افزایش حقوق سرایداران مدارس اعلام شد

بهره‌برداری از 54 طرح صنعتی و گردشگری در قشم

تصاویر | تشییع پیکر پرویز داوودی

جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس و مدیران هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری برگزار شد

جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس و مدیران هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری

حماس: درحال حاضر زمینه‌ای برای مذاکره وجود ندارد

آیت‌الله جوادی آملی: بانک‌ها جلوی اختلاس‌ها را بگیرند

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

قطار وعده‌ها برای ساخت راه‌آهن در چهارمحال و بختیاری

نشست مشترک کمیسیون اقتصادی مجلس و جمعی از مدیران عامل هلدینگ‌های سرمایه گذاری

خبر جدید سازمان هواپیمایی کشوری برای خرید و فروش هواپیماهای جت7 نفره | چه کسانی می توانند جت‌ خصوصی بخرند؟

نظرات و مطالبات مردم از اقتصاد را در «هشت صبح» بشنوید

ترکیه در برابر تورم و ریاضت اقتصادی

اهدای 100 هزار گل لاله به شهر جنگ‌زده اوکراین

بحرین میزبان نشست آینده سران اتحادیه عرب

پلیس آمریکا یکصد دانشجوی حامی فلسطین را بازداشت کرد

رسوایی‌های گسترده در پارلمان انگلیس

جزئیات آخرین تحولات منطقه از زبان خبرنگار صداوسیما در مرز لبنان

پیامدهای اِل‌نینو؛ اعلام وضعیت اضطراری و جیره‌بندی برق در اکوادور

مقام مسئول: 6 دهک جامعه توان خرید خانه را ندارند

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

دستگاه های صدرنشین و قعر نشین تبدیل مجوزهای کاغذی را بشناسید

مشوق های مالیاتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به گونه ای دیده شده که تولید را در این مناطق تقویت کند

مصوبه اقتصادی سفر دولت به لرستان همچنان در ابهام/ازنا«فولادی»نشد!

موفقیت صنعت نفت در بخش فروش در شرایط تحریمی و کمک به رشد اقتصادی کشور

آوارها در غزه وسیله‌ای برای سرگرمی کودکان شد

اعتراض مردم انگلیس به وتوی آمریکا علیه فلسطین

تجمع مردم لبنان در مقابل سفارت اردن

رسانه‌های صهیونیستی: 250 هزار فلسطینی رفح را ترک کرده‌اند

آلمان 4 پاتریوت دیگر می‌خرد

فعال سیاسی: بدون تغییر در تیم اقتصادی دولت نباید منتظر بهبود اوضاع بود

خط فقر 150 هزار تومانی در سال 84

روز خوش بورس؛ جهش 78 هزار واحدی شاخص

اسنپ تخفیف ویژه مؤسسات نیکوکاری را تمدید کرد

صدور و تمدید 3259 مجوز سرمایه گذاری در سال 1402 در قشم/ 54 طرح جدید اقتصادی به بهره برداری رسید

قاضی زاده هاشمی: بنگاه های اقتصادی بنیاد شهید واگذار می شود

تمرکز دشمن در حوزه اقتصاد پس از شکست در عرصه نظامی