ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پژوهشگر صلح‌دوستی و استاد دانشگاه:

دوستی بالاترین ارزش انسان و اساس وحدت است منطقه آزاد کیش

دوستی بالاترین ارزش انسان و اساس وحدت است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - محمدجعفر امیرمحلاتی پژوهشگر صلح‌دوستی با تاکید بر لزوم عبور از خطوط موازی و به‌هم رسیدن، تصریح کرد: کشوری چون ایران باید با تدوین و تدریس دروس دوستی‌پژوهی، مرکز میانجیگری برای حل و فصل اختلافات در منطقه و تمام جهان باشد.

به گزارش روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش، استاد دانشگاه و دیپلمات سابق ایرانی، با بیان این مطلب که مهربانی کیش، انسان را مات می‌کند، با تاکید بر سابقه‌ی تدریس 20ساله‌ی الهیات ِ صلح و روابط بین‌الملل در زمان جنگ اظهار داشت: کیش منطقه‌ی آزاد نام گرفته و یک پایگاه دوستی جهانی و روابط بین‌الملل به‌نظر می‌آید.
محمدجعفر امیرمحلاتی افزود: ایران ظرفیت تمدنی تاریخی بی‌نظیری در دنیا دارد و مرکز میانجیگری در روابط جهانی و ضوابط منطقه‌ای می‌باشد. 
وی تصریح کرد: هیچ پیامبری به اندازه‌ی حضرت ختمی‌مرتبت، در سیره و گفتار و عمل خود، مهربانی را سعادت دو دنیا نشان نداده است و اولین کسی که حقوق بشر را شناخت و آموخت و قهرمان تاریخی‌اش، امام جعفر صادق علیه‌السلام می‌باشد؛ دقیقا دو موردی که جهان امروز کم دارد.
این دانشور منتخب در مطالعات اسلامی و الهیات صلح در دانشکدهٔ مطالعات مذهبی با اشاره به خاطره‌ای در یک کلیسا با حضور نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف، گفت: در آن نشست که همزمان با شب‌یلدا بود با شرط پذیرایی همه‌ی مدعوین با انار، حاضر به سخنرانی شدم و هنگام ایراد سخن، به صحبت یک خاخام مبنی بر ادعای سحرآمیز و ثابت‌بودن عدد دانه‌های انار در کتاب‌های دینی‌شان و کذب بودن آن اشاره کردم و به این نتیجه رسیدم که اولا معجزه‌ی الهی در ثوابت نیست و به تنوع در جهان بستگی دارد و این از لحاظ فلسفی نگاه مهمی است.
عضو امنای بنیاد فرهنگی ایلکس، جهان را چون انار کروی، و مردم را به دانه‌های آن تشبیه کرد و ادامه داد: دومین نتیجه‌ای که گرفتم بعد از باز کردن انار و کنار یکدیگر نشستن دانه‌های انار بدون جنگ بود، و شرمسار شدم که کشوری چون آمریکا صادرکننده‌ی سلاح‌های جنگی به جهان است. 
وی که دارای کرسی نانسی شروم‌دای در مطالعات خاورمیانه و شمال آفریقا در کالج برلین می‌باشد، با اشاره به تصمیم دولت‌های انگلستان و ژاپن مبنی بر تاسیس وزارت جدیدی با عنوان "وزارت امور تنهایی" به دلیل بحران‌های روانی، تاکید کرد: دو کشور صنعتی در دو جغرافیا و فرهنگ کاملا متفاوت به دلیل افزایش آمار خودکشی در جامعه‌هایشان تصمیم به تاسیس چنین نهادی گرفتند. 
محلاتی به وجود حدود هشت جنگ در خاورمیانه از مرزهای افغانستان تا نیجریه اشاره کرد و افزود: جنگ‌ها اموری عادی شده و چنین جهانی باید در مقابل پیامبران ابراهیمی از خود شرمسار باشد.
او همچنین به حس ناامنی مردم و سرگردانی تعداد زیادی از آنان در آب‌های مرزی و ابتلای به کرونا به علت خشونت‌ بی‌حدوحصر با طبیعت اشاره کرد و گفت: ما در جنگ تحمیلی هشت‌ساله این تنهایی‌ها و جنگ‌ها را لمس کرده‌ایم.
وی با تاکید بر گمان دوهزارساله‌ی غربیان مبنی بر معنای سعادت در تنهایی، افزود: بعد از جنگ جهانی دوم بود که دموکراسی و آزادی را برای ایجاد صلح کافی ندانسته و دوستی‌پژوهی را به عنوان رشته‌ای جدی در محافل آکادمیک در نظر گرفتند و جهان فهمید که پایه‌ی تمدن، دوستی است.
محمدباقر محلاتی، ارسطو را از اولین فلاسفه‌ی دوستی عنوان کرد و گفت: طبق نظریه‌ی وی در جامعه‌ی مبتنی بر دوستی، نیازی به عدالت نیست اما در جامعه‌ی مبتنی بر عدالت، همچنان به دوستی نیاز است.
وی افزود: ارسطو معتقد بود "اگر با همه دوست باشید، بدان معناست که با هیچ‌کس دوست نیستید" و این بدان مفهوم بود که دوستی توجه خاص می‌خواهد، اما حدود دو هزار سال بعد، یک معلم مسیحی پاسخ وی را داد و گفت: "چون انسان موجودی نامیرا و نامحدود است، در هر دو جهان فرصت مهرورزی به دیگران را دارد" و خردهای برخاسته از دین اسلام نیز موید همین مطلب است چنانچه رسول اکرم 1400 سال قبل از این فیلسوف، دوستی را نیمی از دین‌ورزی دانسته است و در قرآن کریم، خروجی عمل صالح، مهربانی عنوان شده است.
این پژوهشگر صلح‌دوستی با برداشت از قرآن کریم و بیان این مطلب که انسان‌ها به اندازه‌ی نامهربان‌بودنشان، بی‌دین هستند و عمل صالح ندارند، تصریح کرد: امیرالمؤمنین دوستی را نیمی از عقلانیت دانسته و امام جعفر صادق توصیه به افزایش نامحدود دوستی کرده‌اند.
وی ارزش انسان را در نگاه فلاسفه‌ی غرب در اندیشیدن و کارکردن عنوان و تصریح کرد: فلاسفه‌ی ایرانی با نگاهی عالی‌تر، دوستی را ارزش انسان می‌دانند چنانچه خواجه‌نصیرطوسی، اصالت پیوند و رابطه را اساس وحدت عنوان کرده است.
محمدجعفر امیرمحلاتی در پایان با تاکید و توصیه بر لزوم عبور از خطوط موازی و به‌هم رسیدن، تصریح کرد: کشوری چون ایران باید مرکز میانجیگری برای حل و فصل اختلافات در منطقه و تمام جهان باشد و دوستی‌پژوهی و میانجیگری باید به عنوان دروس و رشته‌های اصلی آکادمیک تدوین و نهادهای دوستی تاسیس شوند تا به جهان‌بینی مطلوب خود برسیم.
جشن میلاد پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله و امام جعفر صادق علیه‌السلام با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش و مدیران معاونت‌های سازمان، شامگاه شنبه اول آبان در تالار شهر برگزار شد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/281953/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت

جنبش انصارالله یمن: جنایات اسرائیل در غزه بی‌سابقه است

تنش میان حزب‌الله با رژیم اسرائیل بالا گرفت؟

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین به فرانسه رسید

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند

اشتیاق برای دیدن رئیس‌جمهور و ابراز احساسات شدید به رهبری در سفر خارجی رئیسی

آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش- سراوان

صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی

تشکیل اتحادیه‌های صنایع دستی برای تحقق شعار سال در تیران اولویت دارد

کارگران پیشران توسعه ومسائل اقتصادی هستند

بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد

شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد

هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتش

مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

اشتغال 700 نفر دربازارچه‌های مرزی خراسان رضوی

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد

ضرب الأجل قالیباف برای دولت رئیسی /فقط تا روز یکشنبه برای برنامه اقتصادی منتظر می مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن

قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم

بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال 2023

روسیه از حضور بیش از 3000 مزدور خارجی در جنگ اوکراین خبر داد

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

ضرب‌الاجل قالیباف برای دولت/ رئیس مجلس: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!

معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های اقتصادی استان یزد در نمایشگاه ایران اکسپو