ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بار مالی رتبه‌بندی معلمان بالاخره چقدر است؟ خواندنی ها

بار مالی رتبه‌بندی معلمان بالاخره چقدر است؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / این روزها موضوع رتبه بندی معلمان و اعلام متفاوت افزایش حقوق آنها، موجب گلایه معلمان شده است؛ اعداد و ارقامی که هنوز در حد گمانه‌زنی است و اجرای آن هم در ابهام به سر می برد.
گروه تعلیم و تربیت: معلمان این روزها گلایه مند هستند؛ گلایه از اظهارنظرهای متفاوت درباره افزایش حقوق‌شان، در حالی که هنوز خبری از این افزایش حقوق هم نیست.
از روزی که بحث رتبه‌بندی معلمان مطرح شده است تا کنون، بارها و بارها از افزایش حقوق ناشی از رتبه‌بندی، حرف شده است و گاهی هم رقم‌هایی به حقوق معلمان اضافه شده است اما هیچوقت نه به واقع رتبه‌بندی اجرا شد و نه افزایش درخوری برای معلمان فراهم شد.
یکی از گلایه‌ها که نسبت به مدیریت آموزش و پرورش طی سال‌های گذشته وجود داشته است، بحث سرعت اندک اجرای سند تحول بنیادین بوده است و در این میان، رتبه‌بندی معلمان هم یکی از مواردی است که در سند تحول به آن تأکید شده است؛ موضوعی که سال‌هاست درباره‌اش حرف‌ها زده شده اما هنوز در پیچ و خم بررسی و تصویب است.
* چقدر خوشی؟!
حالا مجلس یازدهم مصمم شده است که لایحه رتبه‌بندی معلمان را اجرا کند و البته شرایط بهتری را برای معلمان نسبت به لایحه پیشنهادی دولت ایجاد کند؛ اما از زمان بررسی رتبه‌بندی تا کنون، اعداد و ارقام متعددی درباره بار مالی این لایحه و افزایش حقوق ناشی از آن، شنیده می‌شود که موجب گلایه معلمان شده است.
آقای «محمدی» یکی از معلمان باسابقه شهر تهران به خبرنگار فارس گفت: در برخی اظهارنظرها، رقم افزایش حقوق معلمان 2 میلیون و برخی 3 میلیون و حتی تا 6 میلیون هم رسیده است؛ برخی هم به افزایش بیش از 15 میلیون هم اشاره دارند اما اینها همه در حد حرف است!
وی ادامه داد: ما معلمان دیگر خسته شده‌ایم. چرا وقتی هنوز چیزی تصویب نشده و حتمی نیست، باید اطلاع‌رسانی کنند. هر روز یک خبر از معلمان در رسانه‌ها شنیده می‌شود و مدام هم می‌گویند «خبر خوش برای معلمان»؛ واقعا دیگر چقدر خوشی؟! معلمان حرفشان این است که وقتی یک اتفاقی افتاد، یک بار خبررسانی کنند نه اینکه مدام یک حرفی بزنند که واقعیت هم ندارد.
آقای محمدی اضافه کرد: هر سال، بر حقوق همه کارکنان دولت اضافه می‌شود اما درباره تنها وزارتخانه‌ای که اطلاع‌رسانی‌ می‌شود، «آموزش و پرورش» است؛ حتی حقوق هر ماه هم که پرداخت می‌شود، اطلاع‌رسانی‌می‌شود. چرا؟ مگر فرهنگیان موقعی که حقوقشان را واریز می‌کنند، خودشان متوجه نمی‌شوند؟!
* آنقدر اعداد و ارقام دروغ درباره رتبه‌بندی معلمان مطرح شده که همه به شک افتاده‌اند
آنقدر رقم‌های متعددی درباره بار مالی رتبه‌بندی معلمان مطرح شود که صدای حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس درآمد.
حاجی‌بابایی در نامه مشترکی به مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه، مهرداد بذرپاش رئیس دیوان محاسبات، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، علیرضا کاظمی سرپرست وزارت آموزش و پرورش، از این مسؤولین درخواست کرد، هریک، اعتبار مورد نیاز رتبه‌بندی را جداگانه محاسبه و به کمیسیون برنامه و بودجه اعلام کنند.
البته حاجی‌بابایی در صحن مجلس هم گفت: «گاهی کار کارشناسی انجام می‌شود و برخی‌ها ممکن است نظر کارشناسی دیگری داشته باشند؛ اما در طول دو سه ماه گذشته آنقدر اعداد و ارقام دروغ درباره رتبه‌بندی معلمان مطرح شده که همه به شک افتاده‌اند؛ یک نفر بیاید و به صورت کارشناسی عدد و رقم برای من بیاورد که رتبه‌بندی معلمان چقدر هزینه دارد؟ کسی گفته است رتبه بندی معلمان 200 هزار میلیارد تومان هزینه دارد! معنی این حرف یعنی اینکه میانگین حقوق معلمان 30 میلیون تومان می‌شود. این عددها را از کجا می‌آورند؟!».
وی ادامه داد: «ما اعتبار رتبه بندی معلمان را برای سقف یک سال حداکثر 30 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته‌ایم و برای سه ماه آخر سال هم 7 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی کرده‌ایم. خود معلمان هم بیشتر از این نمی‌خواهند».
البته محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی چهارشنبه 28 مهر مجلس شورای اسلامی درباره بار مالی لایحه رتبه‌بندی معلمان، گفت: «از آنجا که بار مالی این لایحه پس از بررسی در کمیسیون مربوطه نسبت به پیشنهاد لایحه دولت در بُعد معلمان افزایش داشته است، لذا مجلس باید در این خصوص تصمیم بگیرد».
* انگیزه مجلس و دولت موجب تصویب و اجرای رتبه‌بندی معلمان می‌شود
نمایندگان مجلس یازدهم بر این باورند که طرح رتبه‌بندی معلمان باید تصویب و اجرایی شود. ابراهیم عزیزی نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس، اظهار کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم که در رابطه با آموزش و پرورش باید به آن توجه کنیم، این است که معبر و مبدا همه تحولات نظام اسلامی، از مسیر آموزش و پرورش و تربیت آینده‌سازان ایران اسلامی می‌گذرد یعنی نمی‌توانیم به آموزش و پرورش و فرهنگیان بی اعتنا باشیم اما در آینده بخواهیم موفق باشیم؛ هر اتفاقی را می‌خواهیم در ایران اسلامی انجام دهیم باید حتما به سمت حل مشکلات آموزش و پرورش و فرهنگیان برویم.
وی ادامه داد: موضوع دوم این است که متأسفانه به دلیل کارکردهای غلط، منزلت معلمان در طول این سال‌ها آسیب دیده است. وقتی معلم از نظر معیشت در مضیقه باشد، موجب کاهش منزلت هم می‌شود.
عزیزی اضافه کرد: برای حل مسائل و مشکلات، قرار بود رتبه‌بندی در کشور اجرا شود اما متأسفانه سال‌ها این اقدام معطل مانده است و مجلس یازدهم این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است و چند ماده از آن تصویب شد؛ حتما طرح رتبه‌بندی معلمان با انگیزه مجلس و دولت، سرفصل خوبی برای حل مشکلات معلمان خواهد بود.
وی با بیان اینکه نباید منزلت معلم را صرفا مادی و فقط از مسیر پرداخت‌های نقدی ببینیم، گفت: آموزش‌ها، کمک‌های رفاهی، زیارتی، معیشتی و همراهی بخش‌های مختلف می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/282067/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند

تعرض بیش از 430 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالاقصی

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال

بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی اشتغال 700 نفر را فراهم کردند

‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد

تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی است

روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

ادامه خیزش دانشجویان آمریکایی؛ این بار در تگزاس

یورش ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه‌های مختلف کرانه باختری

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

سبد محصولاتی ارائه شده در «ایران‌هلث» منجر به تعاملات اقتصادی می‌شود

رئیسی پس از بازگشت به تهران: این سفر پیام مهمی داشت

تاکید روسیه و چین برآتش‌بس کامل و ارسال فوری کمک‌های انسانی به غزه

واکنش تند نتانیاهو به اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان در آمریکا

برخورد خشن با دانشجویان آمریکایی معترض به نسل‌کشی اسرائیل در غزه

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در شمال رفح

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

خطوط ناخوانا در واگذاری سرخابی‌ها!

تحلیل‌های غیر کارشناسی، امنیت سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد

سرمقاله کیهان/ اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است

سرمقاله وطن امروز/ حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند

سرمقاله خراسان/ فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

لوکاشنکو: اوکراین میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است

ارتش یمن: سه عملیات موفق بر ضد کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی انجام دادیم

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

دنیای اقتصاد : در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت

شرکت 27 واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو

استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش رژیم صهیونیستی

دسترسی اقتصادی شرط اجرایی شدن سند ملی امنیت غذا

کشف 2تن شکر قاچاق در رودسر

رئیس‌جمهور: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت

35 درصد از قانون جوانی جمعیت اجرا شده

حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است

رئیسی: همکاری‌های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی ایران و سریلانکا برای بی اثر کردن دشمنی ها باید تقویت شود

نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند