ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اولین نشست هم اندیشی دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده معاونت امور زنان و خانواده

اولین نشست هم اندیشی دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اولین نشست هم اندیشی دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده در دولت سیزدهم، با هدف بررسی اولویت‌ها و مسائل بانوان در این حوزه در معاونت زنان و خانواده، برگزار شد.

اولین نشست هم اندیشی دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده در دولت سیزدهم، با هدف بررسی اولویت‌ها و مسائل بانوان در این حوزه در معاونت زنان و خانواده، برگزار شد. معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری؛ اولین نشست هم اندیشی دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده در دولت سیزدهم را با هدف بررسی اولویت ها و مشکلات مربوط به زن و خانواده با حضور اندیشمندان و صاحبنظران این حوزه، به صورت حضوری و مجازی در روز سه شنبه 4 آبان، برگزار کرد. 
این نشست با توجه به اهمیت موضوع زنان، خانواده، مسائل اجتماعی و حقوقی مرتبط با این قشر و با تاکید بر عملیاتی شدن طرح و برنامه های ستاد ملی زن و خانواده به صورت دوره ای و منظم برگزار می شود.
خانم دکتر خزعلی در ابتدای نشست ضمن تاکید بر همکاری با ستاد ملی زن و خانواده و برگزاری منظم این جلسات، عنوان کرد: درحال برنامه ریزی‌هایی برای بهبود و ارتقاء جایگاه زنان و خانواده در جامعه اسلامی، می باشیم. همچنین در تلاش هستیم تا بتوانیم زن و خانواده تراز اول انقلاب اسلامی را در سطح بین الملل معرفی و رشد دهیم.
وی ادامه داد: یکی از تاکیدات رئیس جمهور در این مدت، توجه به مسائل زن و خانواده، تدوین قوانین و لوایحی بود که بتواند این جایگاه را ارتقاء و آسیب های این حوزه را کم و حتی از آن جلوگیری کند. همچنین ایشان بر مسئله‌ توسعه و گسترش ازدواج جوانان، پیشگیری از طلاق و کنترل آسیب های ناشی از آن، تاکید داشتند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور اظهار کرد: این معاونت تدوین و عملیاتی کردن برنامه هایی در دو حوزه ی توانمندسازی، اشتغال و کارآفرینی، خصوصاً برای زنان سرپرست خانوار را در اولویت قرار داده است. علاوه بر این برنامه‌هایی نیز برای اقشار محروم و کسانی که تمایل دارند به شیوه عزت مندانه ای زندگی خود را اداره کنند، تدارک دیده است.
وی افزود: اما برنامه دوم و مهمی که معاونت زنان و خانواده در دستور کار قرار می‌دهد، جلوگیری از آسیب های اجتماعی از جمله؛ طلاق، اعتیاد و بسیاری از مواردی که ریشه در مسائل اقتصادی دارند؛ است.
خانم دکتر خزعلی گفت: امیدوار هستیم با برگزاری این نشست ها در مرحله اول در تدوین قوانین حوزه زن و خانواده که ارکان مهم و تکیه گاه است، قدم مثبث برداشته شود. همچنین با همکاری و همفکری، ارائه ایده و نظرات صاحبنطران و فعالان حوزه، بتوانیم راهکار موثری را دریابیم.
وی اذعان کرد: اکنون به صورت جدی به بحث زنان وارد شدیم، چراکه مسائل زنان باید دیده شود و مشکلات آنان نیز مرتفع گردد و در قدم بعد به بحث خانواده که محور اصلی و موثر برای زنان است، به طور جدی ورود خواهیم کرد.
خانم دکتر خزعلی ادامه داد: بحث آسیب های اجتماعی نیز بسیار مهم است. پس تلاش می‌کنیم هر چند هفته یکبار جلساتی با صاحبنطران و اندیشمندان، با دیدگاه ها، گروهها و جناح های مختلف داشته باشیم تا پیشنهادات خود به روند ارائه راهکار در زمینه فرهنگی و علمی کمک کنند.
حاضرین در این جلسه نیز به نکات زیر اشاره نمودند.
سرکار خانم دکتر نوابی نژاد با طرح اهمیت بحث فرهنگ، اخلاق و معنویت، به این نکته اشاره داشتند که اگر این موارد حل شود بسیاری از نابسامانی‌ها و آسیب‌ها را می‌توان در کشور جبران کرد.
سرکار خانم دکتر طبیب‌زاده، دغدغه‌مندی خودشان را در حوزه زنان‌ سرپرست خانوار و خانواده های تک والد به عنوان موضوعات اصلی به ویژه با تمرکز بر سلامت و معیشت زنان سرپرست خانوار طرح کردند.
حجت الاسلام زیبایی‌نژاد صحبت هایی با مقدمه ای در حوزه مرزبندی بین کنشگری اجتماعی، بحث دولت و شبکه نخبگانی ارایه دادند و معتقد بودند که شاید شبکه نخبگانی عالمانه‌ترین اولویت های حوزه زنان را با پرهیز از یک افق کوتاه مدت و با دوراندیشی بتوانند ترسیم کنند.
سرکار خانم دکتر فرهمندپور بخش اعظمی از فرمایشاتشان را ناظر بر تعیین تکلیف بحث عدالت جنسیتی و شاخص های ناظر به آن پس از پیروزی انقلاب اسلامی طرح کردند.
خانم علاسوند بحث جمعیت، لزوم پرداخت به خانواده و گرانباری تحمیل شده به حوزه خانواده را مدنظر قرار دادند و به نگرش های نسل نو در حوزه خانواده و بحث تربیتی توجه داشتند و اینکه شاید دغدغه های ما در چندین سال بعد خیلی متفاوت از دغدغه های امروز ما باشد و ما باید به آن توجه کنیم.
آقای دکتر بدره بحث فقر زنانه، مسئله مندی بحث های زنانه در همه حوزه ها، حتی جوامع عشایر و روستایی را مدنظر قرار دادند. به علاوه به این اشاره داشتند که می‌توان فراتحلیلی از قوانین 70 یا 80 ساله داشت و یک گفتمان رسمی حاکمیت در حوزه زنان و خانواده را به گفتگویی فراگیر در حوزه مسائل زن و خانواده تسری دهیم.
خانم دکتر توسلی بحث تجرد قطعی، شکاف های جنسیتی در حوزه مشارکت اقتصادی و سیاسی، توجه به پشتوانه علمی و نیاز سنجی در احصا اولویت های اصلی را در یک مطالعه تطبیقی طرح کردند.
خانم دکتر حسینی نسبت به قدر دانستن زمان اشاره داشتند و فرمودند که پژوهشی در حوزه قوانین و مقررات در شورای فرهنگی اجتماعی زنان انجام داده شده است. به علاوه سه اصل تحکیم خانواده، ازدواج و جمعیت را به عنوان سه حوزه نیازمند اجرا و عملیات به عنوان اولویت مطرح کردند.
خانم دکتر حاجی‌علی با دغدغه مندی در حوزه اجرایی و تکالیف ستاد ملی زن و خانواده توجه داشتند که باید اولویت بندی هایی که در اینجا انتخاب می‌شود متناسب با جایگاه این ستاد باشد.
خانم دکتر اردبیلی بحث فهم بین الاذهانی را طرح کردند و اینکه باید به ساختارهای مردمی و سازمان های مردم نهاد توجه و به کنشگری در حوزه زنان برای حل مسئله توجه شود.
خانم دکتر قروی دغدغه ویژه خود را بحث رشته مطالعات زنان و خانواده اختصاص دادند و بحث نظارت جدی به محتوای آموزشی حوزه مطالعات زنان و خانواده و لزوم هدفمندی پژوهش‌های حوزه زن و خانواده را طرح کردند تا این ها بتوانند بازوی مشورتی ستاد قرار بگیرند.
اقای دکتر روشن اشاره داشتند به طرح هایی که در مجلس پیگیری میشود و توجه ویژه ای که باید به این بحث داشت که هر قانونی که در مجلس تصویب میشود ممکن است نتیج له و علیه حقوق زنان در آن مستتر باشد. به علاوه تشکیلاتی در حوزه رصد زنان و خانواده را پیشنهاد دادند.

ایرانیان جهان


لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/282879/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش انگلیس به کشف گورهای دسته‌جمعی در نوار غزه

حماس: از خواسته‌های خود کوتاه نخواهیم آمد

صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تولید توسط شبکه بانکی

تبدیل 400 هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا

رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با هیات دیپلماتیک ایران

همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه انرژی با قوت ادامه می‌یابد

آقای رئیسی! فقط ٥٠٠ میلیون دلار؟!

قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

عزم ایران و پاکستان برای تبدیل «مرز صلح» به «مرز شکوفایی»

پیش‌بینی رشد اقتصادی برای کشورهای گروه 7 و بریکس در 2024

منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم

تدوین سند چشم‌انداز توسعه حمل‌ونقل استان گلستان

صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین

هشدار روسیه در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان

مسکو: فرمول زلنسکی برای صلح، درگیری را طولانی‌تر می‌کند

طلای 18عیار پایین آمد؛ بازگشت دلار به کانال 63 هزار تومان

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)

نشست هم‌اندیشی تربیت تسهیل‌گر جوانی جمعیت

رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با کاظمی قمی

توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد

«ابر دولت» در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

بازاری‌ها فروشنده شدند/ بازگشت دلار به کانال 62 هزار تومان

وزیر کار: منتخبان کارگری عضو بنیاد ملی نخبگان می‌شوند

نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند

پاسخ موشکی حزب‌الله به حملات صهیونیست‌ها به جنوب لبنان

مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند

دولت بایدن نسبت به «پیروزی اوکراین» مطمئن نیست

پاپ فرانسیس: جنگ غزه و اوکراین را متوقف کنید

بخشی از آثار ویرانی های ارتش اشغالگر در شهر خان یونس

افسر اسرائیلی هدف تک‌تیرانداز مقاومت فلسطین

جزئیات تخصیص ارز 28500 تومانی

منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

بزودی، راه اندازی شرکت تولید خودرو نیسان در خرمشهر

14 همت پروژه اقتصادی و عمرانی گیلان در سفر رئیس جمهور به بهره‌برداری می‌رسد

راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

لاپید خواستار خروج دو عضو شورای جنگ از کابینه شد

لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه

15 کشور قدرتمند جهان اسلام بر اساس مولفه های نظامی و اقتصادی

هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران

افزایش اعتبار هنرستانهای خراسان شمالی /هنرستان ها باعث رشد اقتصادی منطقه می شود

پیام سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی

نگاه ویژه نمایندگان وزیر به مشکلات کلان استان

رسیدگی به هزار و 358 پرونده تخلف در تعزیرات کهگیلویه و بویراحمد

افزایش پرورش مرغ گوشتی در استان تهران

از اکسپو ایران 2024 چه می‌دانید؟

30 کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند

تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی

ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان