ایرانیان جهان

آخرين مطالب

خطر ابتلا به بیماری قلبی براثر مصرف چربی‌های اشباع به نوع غذا بستگی دارد خواندنی ها

خطر ابتلا به بیماری قلبی براثر مصرف چربی‌های اشباع به نوع غذا بستگی دارد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - طبق پژوهشی جدید، خطر ابتلا به بیماری قلبی براثر مصرف چربی‌های اشباع ممکن است به این مسئله بستگی داشته باشد که آن‌ها از چه غذاهایی می‌آیند.

بیماری قلبی از علت‌های اصلی مرگ‌و‌میر در سراسر جهان است و هر سال جان حدود 9 میلیون نفر را می‌گیرد؛ اما این بیماری قابل‌پیشگیری است و تغییرات رفتاری سالم (مانند ورزش بیشتر و ترک سیگار و مصرف غذای سالم‌تر) اغلب توصیه می‌شود. یکی از تغییرات رژیمی که معمولا کارشناسان توصیه می‌کنند، مصرف کمتر چربی‌های اشباع و به‌جای آن، مصرف چربی‌های غیراشباع با چند پیوند دوگانه است که معمولا در مغزهای گیاهی و روغن‌های گیاهی و ماهی یافت می‌شود و نیز سالم‌تر در نظر گرفته می‌شوند. بااین‌حال، پژوهش جدیدی نشان می‌دهد به‌جای اینکه فقط به مقدار چربی اشباع مصرف‌شده توجه کنیم، باید منبع غذایی‌ای که چربی‌های اشباع از آن می‌آید، مدنظر قرار دهیم. تابه‌حال، بیشتر پژوهش‌های انجام‌شده در زمینه‌ی چربی‌های اشباع فقط روی بررسی چربی‌های اشباع و ارتباط آن با بیماری قلبی تمرکز کرده‌اند؛ اما غذاها حاوی موادمغذی مختلفی هستند. بنابراین، به‌جای اینکه فقط خود چربی اشباع را در نظر بگیریم، مهم است که بررسی کنیم کدام غذاهای حاوی چربی اشباع با بیماری قلبی در ارتباط هستند. این موضوع را پژوهش جدید درنظر گرفت. در پژوهش جدید ، از داده‌های مطالعه‌ی EPIC-CVD دانشگاه کمبریج استفاده شد. این مطالعه سلامت قلبی‌عروقی افراد میان‌سال را در دَه کشور اروپایی بررسی می‌کند. داده‌ها شامل 10،529 شرکت‌کننده بود که در طول مطالعه به بیماری قلبی مبتلا شدند. داده‌های افراد مبتلا به بیماری قلبی با داده‌های 16،730 شرکت‌کننده که در طول مدت مطالعه به بیماری قلبی مبتلا نشدند، مقایسه شد. مقاله‌های مرتبط: کلسترول چیست؛ هرآنچه باید درباره کلسترول بدانیم تخم مرغ برای سلامتی مفید است یا موجب بیماری قلبی می‌شود؟ چگونه سطح کلسترول طولانی‌مدت به قلب شما آسیب می‌زند یا به آن کمک می‌کند
شرکت‌کنندگان به‌طور تصادفی از میان 385،747 شرکت‌کننده مطالعه EPIC انتخاب شدند تا اطمینان حاصل شود که یافته‌های حاصل نماینده‌ای از کل جمعیت مطالعه است. پژوهشگران اطلاعات مربوط به عادات غذایی را نیز در تجزیه‌و‌تحلیل خود وارد کردند. همچنین، تأثیر عوامل مختلف مانند سن، جنس، سطح فعالیت بدنی، مصرف سیگار و الکل، اضافه‌وزن و چاقی را در نظر گرفتند که ممکن است با بیماری قلبی در ارتباط باشند. با انجام این کار، این احتمال به‌ حداقل رسید که یافته‌های حاصل درباره‌ی مصرف چربی و بیماری قلبی به‌وسیله‌ی عوامل دیگر توضیح داده شود. پژوهشگران ارتباط کلی بین مقدار چربی اشباع مصرف‌شده‌ی شرکت‌کنندگان و خطر ابتلا به بیماری قلبی پیدا نکردند؛ اما وقتی غذاهایی که منبع معمول چربی‌های اشباع بودند، بررسی کردند، تصویر متفاوتی ظاهر شد. احتمال دچار‌شدن به بیماری قلبی در افرادی بیشتر بود که چربی‌های اشباع بیشتری از گوشت قرمز و کره مصرف می‌کردند. حالت برعکس در افرادی وجود داشت که چربی‌های اشباع بیشتری از پنیر و ماست و ماهی مصرف می‌کردند که درواقع، با خطر کمتر بیماری قلبی همراه بود. این یافته‌ها با پژوهش پیشین درباره‌ی ارتباط بین این غذاها و بیماری قلبی سازگار است. براین‌اساس، ارتباط میان بیماری قلبی و چربی‌های اشباع به این موضوع بستگی دارد که آن‌ها از چه غذایی می‌آیند.

ایرانیان جهان

غذاها چیزی بیشتر از مجموع اجزای خود هستند. آن‌ها حاوی مواد‌مغذی، ویتامین‌ها، موادمعدنی و خواص مختلفی هستند که ممکن است برای پیشگیری یا ایجاد بیماری‌های خاصی باهم عمل کنند. به‌عنوان مثال، ماست و پنیر حاوی چربی‌های اشباع و مواد‌مغذی مانند ویتامین K2 و پروبیوتیک‌ها هستند. هریک از این مواد‌مغذی ممکن است ازطریق مسیرهای وابسته و متفاوت بر خطر بیماری قلبی اثر بگذارند؛ مثلا بر قند‌خون یا سطح کلسترول یا التهاب تأثیر بگذارند. مطالعات قبلی نیز نشان داده‌اند که چربی‌های اشباع گوناگون سطوح متفاوتی از خطر بیماری‌های قلبی را به‌همراه دارند. به‌عنوان مثال، اسید پالمیتیک (نوعی چربی اشباع) درمقایسه‌با پنیر و ماست، در گوشت قرمز فراوان‌تر است. این نوع چربی ممکن است اثر مضری روی سطح کلسترول در گردش در خون ما بگذارد که عامل خطر شناخته‌شده‌ای برای بیماری قلبی است. درمقابل، اسید پنتادکانوئیک (نوع دیگری از چربی اشباع که معمولا در محصولات لبنی یافت می‌شود، به‌طورکلی با خطر کمتر بیماری قلبی مرتبط است. بنابراین، سلامتی ما تحت‌تأثیر ترکیب تمام مواد‌مغذی و ترکیبات زیست‌فعال، ازجمله ویتامین‌ها و موادمعدنی و فیتوکمیکال‌ها غذایی قرار دارد که می‌خوریم. به‌همین‌دلیل، مهم است غذاهایی که می‌خوریم، درکنار مواد‌مغذی موجود در آن‌ها درنظر بگیریم. پیشگیری از بیماری قلبی به عوامل متعددی مانند فعالیت بدنی، پرهیز از استعمال دخانیات و داشتن رژیم غذایی سالم‌تر بستگی دارد؛ اما همان‌طور‌که پژوهش جدید نشان می‌دهد، کاهش مصرف چربی اشباع ممکن است برای کاهش خطر کافی نباشد. مسئله‌ی مهم‌تر تأکید بیشتر روی کاهش مصرف غذاهایی مانند گوشت قرمز و کره است که درمقایسه‌با دیگر غذاهای حاوی چربی اشباع با خطر بیشتر ابتلا به بیماری قلبی همراه هستند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/291179/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاکید روسیه و چین برآتش‌بس کامل و ارسال فوری کمک‌های انسانی به غزه

واکنش تند نتانیاهو به اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان در آمریکا

برخورد خشن با دانشجویان آمریکایی معترض به نسل‌کشی اسرائیل در غزه

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در شمال رفح

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

خطوط ناخوانا در واگذاری سرخابی‌ها!

تحلیل‌های غیر کارشناسی، امنیت سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد

سرمقاله کیهان/ اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است

سرمقاله وطن امروز/ حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند

سرمقاله خراسان/ فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

لوکاشنکو: اوکراین میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است

ارتش یمن: سه عملیات موفق بر ضد کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی انجام دادیم

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

دنیای اقتصاد : در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت

شرکت 27 واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو

استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش رژیم صهیونیستی

دسترسی اقتصادی شرط اجرایی شدن سند ملی امنیت غذا

کشف 2تن شکر قاچاق در رودسر

رئیس‌جمهور: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت

35 درصد از قانون جوانی جمعیت اجرا شده

حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است

رئیسی: همکاری‌های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی ایران و سریلانکا برای بی اثر کردن دشمنی ها باید تقویت شود

نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند

بنگاهداری بانک‌ها زنجیری به پای چرخ تولید

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی

استعفای ناگهانی فرمانده یگان ویژه «اشباح» از ارتش رژیم صهیونیستی

بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه

رئیسی: روابط ایران و سریلانکا افزایش یابد

ایران امروز کشوری پیشرفته است / تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده است

زیرساخت‌های لازم در 3 بازارچه مرزی چیلات، چنگوله و مهران فراهم شد

دولت سیزدهم مصمم به تکمیل زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی است

حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد

رئیسی: همکاری‌ها برای بی‌اثر کردن دشمنی‌ها علیه دو ملت ایران و سریلانکا باید تقویت شود

رئیس‌جمهور: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود

رئیسی: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود/ رئیس جمهور سریلانکا: ما حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم

آیت‌الله رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند

آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی-مهندسی به سریلانکا

محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست

کاخ سفید ارسال مخفیانه موشک های دوربرد به اوکراین را تایید کرد

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد