ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تشریح جزئیات توزیع هوشمند اقلام غذایی؛ لبنیات هم اضافه می‌شود خواندنی ها

تشریح جزئیات توزیع هوشمند اقلام غذایی؛ لبنیات هم اضافه می‌شود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن تشریح جزئیات توزیع هوشمند اقلامی چون مرغ منجمد، تخم مرغ، برنج، شکر و روغن در سراسر کشور اعلام کرد که از هفته آینده لبنیات هم به سبد توزیع هوشمند اقلام غذایی اضافه خواهد شد.
اسماعیل قادری‌فر در پاسخ به این سوال که سامانه هوشمند توزیع اقلام اساسی چگونه فعالیت می کند، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم با شعار محوری و رویکرد امنیت غذایی پایدار و با سیاست ارزان سازی، دسترسی و فراگیری همه مردم به غذای سالم آغاز به کار کرد. یکی از شروط مهم امنیت غذایی در کنار تولید با بهره‌وری بالا توزیع هوشمند است. به همین دلیل از کسب و کارها و استارت آپ‌های خدماتی که مشغول فعالیت هستند و حائز شرایط بودند، برای حضور در زنجیره نهایی توزیع طی فراخوانی دعوت به همکاری کردیم.
وی ادامه داد: این طرح از 18 آبان‌ماه به صورت آزمایشی در سطح شهر تهران با توزیع مرغ منجمد و تخم مرغ از طریق یک استارت آپ اینترنتی شروع به کار کرد. ظرفیتی که برای شهر تهران و این دو قلم کالا در نظر گرفته بودیم، با توجه به سرانه مصرف 300 تن از هر قلم بود تا مردم بتوانند بدون محدودیت و حضور در صف اقلام مورد نیاز خود را در منزل تحویل بگیرند.
معاون وزیر جهادکشاورزی اضافه کرد: با وجود شرایط تنش آبی و مشکلات تحریم امروز کشور کمبودی در زمینه اقلام اساسی ندارد.
وی تصریح کرد: تهران کلانشهری است که همه اقوام در آن حضور دارند و تراکم جمعیت هم بالاست. به همین دلیل طرح توزیع هوشمند ابتدا از این شهر شروع شد. در گام بعد نیز در کلانشهرهای دیگری چون اصفهان، شیراز، مشهد، یزد و کرج آغاز به کار کرد. در مرحله سوم هم در هر نقطه ای که به واسطه اخلال در شبکه توزیع و ورود واسطه گری، عرضه با مشکل روبه رو شده است، قصد داریم از این سامانه‌های هوشمند در توزیع استفاده کنیم. 
قادری‌فر در ادامه گفت: پایش‌های میدانی ما حاکی از این است که در بسیاری از مناطق کشور کمبودی نداریم اما با هوشمندی و رصد روزانه در قرارگاه امنیت غذایی هر جایی که احساس کنیم در بازاررسانی و دسترسی مردم به اقلام اساسی اخلالی وجود دارد، هوشمندانه وارد می شویم تا دغدغه خاطری برای شهروندان وجود نداشته باشد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی اضافه کرد: زیبنده نیست کشوری که بهترین کشاورزان و تولیدات را دارد، با ورود دلالان و واسطه‌های غیرضروری اخلالی در سیستم توزیع آن رخ دهد و موجبات نارضایتی مردم فراهم شود.
وی عنوان کرد: در گام اول این طرح توزیع هوشمند در منازل آغاز شده است و قصد داریم در گام دوم نیز اقلام را با حذف واسطه‌ها با قیمت‌های مصوب به دست اصناف برسانیم تا یک بار برای همیشه این موضوع دلالی و افزایش قیمت‌های ناشی از واسطه‌گری های غیرضروری حل شود.
قادری‌فر در خصوص اختلال ایجاد شده در این سامانه اینترنتی فروش اقلام مصوب نیز گفت: دقایقی کوتاه اختلالی در سایت این استارت آپ ایجاد شد که بلافاصله برطرف شد. 
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد، یادآور شد: مصرف روزانه مرغ در شهر تهران بین 1300 تا 1500 تن است. برآورد مرغ منجمد نیز 300 تن و تخم مرغ نیز حدود 200 تن است. هیچ محدودیتی در عرضه نداریم. اگر بازار کشش داشته باشد توزیع انجام خواهد شد.
به گفته این مقام مسئول در سازمان تعاون روستایی سامانه پیش بینی شده تنها با ثبت یک شماره تلفن و مکان افراد قابل ورود است. البته امکان دریافت کد ملی را دارد. ولی مردم نگران نباشد اگر هم روزی سامانه درخواست کد ملی داشت به معنای محدودیت در عرضه نیست. بلکه به معنای مدیریت در توزیع است. سقف محدود کننده نداریم و براساس سرانه مصرف توزیع انجام می شود ولی جلوی دلالی‌ها گرفته خواهد شد. 
 وی افزود: تمام تلاشمان را می کنیم که تا پایان سال شبکه روستا بازار را در سراسر کشور فعال کنیم. البته در برخی مناطق از هفته‌های گذشته این روستا بازارها فعال شده‌اند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا تنها از یک سامانه در توزیع هوشمند اقلام استفاده شده است، گفت: چون کار ضربتی داشتیم، روز 18 آبان ماه تلفنی تعدادی از سرآمدهای سامانه‌های اینترنتی را دعوت کردیم. از بین این‌ها از نظر لجستیک و تامین زنجیره سرد یکی از آنها اعلام آمادگی کرد. البته فراخوانی را از 19 آبان منتشر کردیم و از همه فعالان در این بخش درخواست کردیم که وارد عرصه شود و شرط کردیم که کسب و کارها باید محصولات را با قیمت مصوب به دست مردم برسانند و همچنین زنجیره تامین هم داشته باشند.
قادری‌فر در پاسخ به این سوال که آیا امکان ارجاع کالاهایی که سالم نیستند از طریق این سامانه وجود دارد یا خیر، گفت: آن چیزی که با این سامانه شرط کردیم، برگشت اقلام بدون قید و شرط است. بخش شکایت و انتقادات هم را در سامانه قرار دادیم. اقلامی که احیانا دچار مشکل هستند باید مرجوع شوند. در صورت شکایت حتما آن را پیگیری خواهیم کرد. 
به گفته وی از روز یکشنبه شهرهای اقماری تهران هم تحت پوشش این سامانه قرار می گیرند و نواقص را برطرف خواهیم کرد.
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی در پاسخ به اینکه نتیجه این هوشمندسازی چه زمانی در سفره مردم آشکار خواهد شد، گفت: در همین دو سه هفته آغاز به کار نتیجه آشکار شده است.
وی در پایان گفت: از هفته آینده لبنیات را هم به سبد کالا اضافه خواهیم کرد.
محمدجواد عسکری- رییس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در ادامه این برنامه در پاسخ به این سوال که کمیسیون کشاورزی مجلس چه نگاهی بر قانون انتزاع و واگذاری تمام مسئولیت ها به وزارت جهادکشاورزی دارد، گفت: از بدو ورود به مجلس خصوصا کمیسیون کشاورزی با مشکل در تصمیم گیری‌ها مواجه شدیم. وزارت صمت قسمتی از کار را انجام می داد و وزارت جهاد کشاورزی نیز بخشی دیگر. خوشبختانه این موضوع حل شد و با اجرای قانون انتزاع در همه امورات امنیت غذایی، وزارت جهاد کشاورزی باید پاسخگو باشد. تمهیداتی خوبی نیز در این راستا نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: در راستای حل مشکلات مردم و دسترسی به مواد غذایی حرکت‌های خوبی انجام شده است. دستگاه‌های متولی باید به طوری برنامه را جلو ببرند که همه خانواده‌ها دسترسی به اقلام مورد نیاز خود را داشته باشند. همه تلاشمان را می کنیم که اتفاق مد نظر رخ دهد.
رضا الفت نسب - عضو هیات مدیره اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی نیز در این برنامه و در پاسخ به این سوال که آیا راه اندازی این سامانه هوشمند توزیع اقلام غذایی به درستی انجام شده است یا خیر، گفت: نقدی در روزهای گذشته به سازمان تعاون روستایی داشتیم مبنی بر اینکه ظرفیت‌هایی در کسب و کارهای آنلاین عضو اتحادیه کسب و کارهای کشور در این بخش وجود دارد و از آنها درخواست کردیم از همه ظرفیت استفاده شود. انتقاد بر این بود که صرفا از یک سامانه استفاده نشود و از سامانه های دیگر در سراسر کشور نیز در این بخش استفاده کنند. قرار شد از هفته آینده از تمام این ظرفیت‌ها در صورت وجود زیرساخت مناسب استفاده شود.
وی در خصوص ورود استارت آپ‌های دیگر به بخش توزیع هوشمند نیز تاکید کرد: باید دید دولت چقدر در این طرح مصمم است و از آن طرف نیاز به سرمایه گذاری در این بخش داریم.
در ادامه این برنامه قاسم نوده فراهانی- رییس اتاق اصناف تهران نیز در پاسخ به این سوال که نگاه اصناف به توزیع هوشمند اقلام چیست و آیا امکان حذف دلالان وجود دارد، گفت: فروشگاه اینترنتی را در سال 1392 در قانون نظام صنفی پیش بینی کردیم. شبکه توزیع به اندازه کافی در کشور وجود دارد. اگر قرار است از فروشگاه های اینترنتی استفاده شود لازم به احداث شبکه جدیدی نیست از همین ها هم می توان استفاده کرد.
رییس اتاق اصناف تهران ادامه داد: بازار را عرضه و تقاضا تنظیم می کند. قیمت مصوب مرغ در عمده فروشی 29 هزارت ومان بود که امروز به 27 هزارتومان رسید. تخم مرغ 43 هزار تومان به زیر 41 هزارتومان رسید. وقتی عرضه فراوان باشد قیمت خود به خود کاهش می یابد. 
وی خطاب به مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: این موضوع را در رابطه با شرکت‌های اینترنتی انحصاری نکنید. شفاف برای مردم بیان کنید. اینکه کالا با قیمت مناسب به دست مردم برسد و دلالان حذف شوند خواسته ما نیز هست.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/291228/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند