ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آیا نفت و گاز آفریقا می‌تواند جایگزین انرژی روسیه شود؟ قاره آفریقا

آیا نفت و گاز آفریقا می‌تواند جایگزین انرژی روسیه شود؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فرارو /تولیدکنندگان عمده انرژی در قاره آفریقا آماده کمک به تامین تقاضای اروپا هستند، اما فاقد ظرفیت و سرمایه‌گذاری لازم هستند.
به گزارش فارین پالسی، رهبران اروپایی هدف خود را برای پایان دادن به اتکای‌شان به نفت و گاز روسیه پیش از سال 2030 میلادی تعیین کرده‌اند که می‌تواند منجر به دستاورد‌های تازه‌ای در بازار نیجریه، آنگولا، لیبی و الجزایر در حوزه عرضه گاز طبیعی مایع شود.
«کندی چگ» پژوهشگر در حوزه حقوق نفت و گاز می‌گوید: «به نظر می‌رسد آفریقا در حال حاضر قابل اعتمادترین جایگزین برای تامین انرژی به کشور‌های اروپایی است. این اساسا فرصت بزرگی را برای کشور‌های آفریقایی فراهم می‌سازد تا وارد بازار‌ها شده و معاملات را به سرعت انجام دهند». منابع انرژی زیادی در قاره آفریقا وجود دارد، اما تولیدکنندگان برتر زیرساختی ندارند که بتواند به سرعت شکاف را برطرف کند.
«لیندا مابهنا –اولاگونجو» مدیر عامل گروه منابع انرژی DLO یک تامین کننده مستقل برق در آفریقای جنوبی به «فارین پالسی» می‌گوید: «بزرگترین چالش تامین مالی است».
در میانه تاکید جهانی بر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری خارجی در زیرساخت‌های هیدروکربنی آفریقا وجود ندارد. در این زمینه، نیجریه به عنوان بزرگترین تولید کننده نفت قاره آفریقا بر سرمایه گذاران محلی مانند بانک صادرات و واردات آفریقا به منظور تامین منابع مالی جایگزین فشار می‌آورد. این کشور دارای بزرگترین ذخایر گاز شناخته شده در آفریقا است. «تیمیپر سیلوا» وزیر منابع نفت نیجریه می‌گوید: «ما قصد داریم یک خط لوله گاز از سراسر صحرا بسازیم تا گاز کشورمان را به الجزایر و اروپا برساند». با این وجود او هشدار می‌دهد: «هیچ ظرفیت اضافه‌ای وجود ندارد که بتوانیم فورا به اروپا برسانیم».
طرح‌هایی برای خط لوله 4023 کیلومتری گاز ترانس صحرا در سال 2009 امضا شدند. هدف آن طرح ارسال گاز از شمال نیجریه به نیجر، الجزایر و در نهایت به اروپا بوده است. با این وجود، این پروژه زیربنایی تنها در سال گذشته با کاهش اختلاف بین الجزایر و نیجر احیا شد.
الجزایر که در حال حاضر حدود 11 درصد از گاز اروپا را تامین می‌کند شاید بهترین موقعیت را برای سود بردن از صادرات انرژی داشته باشد. علیرغم مسدود شدن خط لوله آن کشور به اسپانیا به دلیل تنش با مراکش، صادرات گاز الجزایر به ایتالیا در سال گذشته 76 درصد افزایش یافت و به 21 میلیارد متر مکعب رسید و ظرفیت صادرات 10 میلیارد متر مکعب دیگر را نیز دارد. ماه گذشته، ایتالیا از قصد خود را برای افزایش بیشتر واردات از الجزایر خبر داد.
اتحادیه اروپا هم چنین از حمایت مالی از خط لوله مدیترانه شرقی خبر داده که این منطقه را به میادین گازی در مصر متصل می‌سازد، اما با مشکلات ژئوپولیتیکی با ایالات متحده مواجه شده است که در ژانویه از این پروژه خارج شد چرا که از دید امریکا سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی که سبز نیستند و به تقویت انرژی پاک کمکی نمی‌کنند ضرورتی ندارد.
برخی از بزرگترین تاسیسات تولید انرژی آفریقا در مناطقی با چالش‌های امنیتی عمده واقع شده‌اند. موزامبیک سومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی آفریقا را در اختیار دارد. با این وجود، درگیری‌های مسلحانه در استان شمالی کابو دلگادو پروژه‌های گازی 50 میلیارد دلاری را به تاخیر انداخته است. میادین گاز و نفت لیبی از طریق خطوط لوله به ایتالیا متصل می‌شوند، اما بار‌ها با مشکل تحت محاصره قرار گرفتن مواجه شده اند.
مابهنا - اولاگونجو می‌گوید: «از یک طرف کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد اعلام کرده که ما از سوخت‌های هیدروکربنی دور می‌شویم، اما واقعیت امروز نشان می‌دهد که برای تامین تقاضای کنونی بیش از هر زمان دیگری به تولید نفت و گاز نیاز داریم».
کارشناسان به «فارین پالیسی» گفته‌اند که این ایده که گاز آفریقا می‌تواند بلافاصله جایگزین انرژی روسیه شود یک تصور اشتباه است. به عنوان مثال، سهمیه تولید ماهانه نیجریه در اوپک از ماه آوریل به 1.73 میلیون بشکه در روز افزایش یافت، اما این کشور ماه‌ها برای رسیدن به سطح تولید تعیین شده نفت تلاش کرده است و اعلام کرده تمرکز فوری خود را بر تامین سهمیه فعلی قرار داده است.
سیلوا می‌گوید: «ما در حال حاضر حدود 600 هزار بشکه ظرفیت خالی داریم، اما نیاز به سرمایه‌گذاری وجود برای تامین آن وجود دارد». به طور مشابه، «توفیک هاکار» مدیر اجرایی شرکت دولتی انرژی الجزایر سوناطراک پیشنهاد کرد که تولید بر تامین تقاضای رو به رشد بازار داخلی و تعهدات فعلی به مشتریان متمرکز خواهد شد.
با این وجود، در درازمدت تحریم‌ها علیه روسیه فرصتی را برای رهبران آفریقایی فراهم می‌سازند تا به سرعت در زیرساخت‌های مورد نیاز برای عرضه مقادیر قابل توجهی گاز آفریقایی به بازار‌های اروپایی سرمایه‌گذاری کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/307593/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

نماینده روسیه در شورای امنیت: آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است

کاخ سفید: آمریکا در مورد رفح با اسرائیل در حال گفت و گو است

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

رشد قیمت مسکن در تهران ‌منفی شد؟

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

حماس: مواضع بایدن متناقض است

مرغ ارزان شد

دلیل توقف واحدهای تولیدی و نیمه‌تمام لرستان کمبود اعتبار است

حجم مبادلات تجاری ایران و ازبکستان به یک میلیارد دلار می رسد

روابط اقتصادی و تجاری استان بوشهر با ازبکستان توسعه یابد

ضرب سکه طلا را ‌خیانت‌ به مملکت می‌دانیم

انتصاب سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی

منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد 6 درصدی را تجربه کرد

جزییات واریز مرحله سوم سود سهام عدالت اعلام شد

انقلابیون انتقادی

موضع‌گیری دو پهلو

تاریخ سازی جعلی

رویترز: آمریکا عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو می‌کند

سیل برای دبی گران تمام شد

ورود دادستان شهریار به افزایش نجومی اجاره واحدهای تجاری

بررسی مشکلات کارخانه روغن نباتی گلناز با حضور مسئولین قضایی استان کرمان/گوش شنوا برای حل مشکل واحدهای تولیدی

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

ادعای رسانه عبری درباره اصابت موشک به دیمونا جنگ روانی است

نتانیاهو: نباید اختلافات داخلی را علنی کنیم؛ با تهدید وجودی روبرو هستیم

اردن: باید مانع حمله به رفح شد

تظاهرات علیه نتانیاهو امروز هم ادامه یافت

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

برای تأمین منابع مالی افق نوینی لازم است

اعتماد: طعم قدرت‌نمایی ایران را با رویارویی در برابر زنان تلخ نکنیم

غربت مرتضی

گوترش: خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد

اوکراین درباره وقوع جنگ جهانی سوم هشدار داد

سازمان بهداشت جهانی: حجم ویرانی بیمارستان‌های غزه فاجعه‌آمیز است

سلامت جسمی- روانی صهیونیست‌ها وخیم‌تر شده است

انتقاد حسین عبده تبریزی به مالیات مضاعف علیه سرمایه‌گذاری

بیشترین و کمترین بازدهی نمادهای بازار سهام هفته چهارم فروردین

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

از هر امری که مردم را نا امید کند بپرهیزید

جزییات واریز مرحله سوم سود اعلام شد

رئیس برنامه و بودجه کشور: رشد تولید باید به جهش تبدیل شود

اردوغان: باید در راستای توقف نسل‌کشی در غزه تلاش کنیم

بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال 1403؛ تورم‌های بزرگتر در راه است؟

اتمام 53 پروژه اقتصادی تا پایان دولت در خراسان رضوی

فرش قرمز برای اسکناس درشت؟

از چاله به چاه؟