بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - توریسم آنلاین : امروز 21 می روز جهانی چای است، روزی برای افزایش آگاهی از تاریخ طولانی و اهمیت عمیق فرهنگی چای در سراسر جهان.
آیا می دانستید، نوشیدن چای سنتی است که تقریباً به 5000 سال قبل برمی گردد و از چین باستان شروع شده است؟
به گزارش گروه ترجمه توریسم آنلاین و به نقل از یورونیوز ، از آن زمان، چای در سراسر جهان گسترش یافته است و هر فرهنگ با روش خاص خود چای می نوشد.بنابراین، به افتخار روز جهانی چای (21 مه)، فکر کردیم که نگاهی بیاندازیم به برخی از روش های محبوب دم کردن چای که مردم دنیا با آن از این نوشیدنی لذت می برند.
چای سنتی چینی
چای نقش مهمی در فرهنگ چین دارد. یکی از محبوبترین روشهای تهیه چای دراین کشور «گونگفو چا» است که به معنای «تهیه چای با مهارت» است.طرز تهیه چای گونگفو چا به اندازه خود چای مربوط به مراسم است. برای درست کردن آن، باید از برگ های چای استفاده کنید و آن را در یک ست چای چینی مناسب سرو کنید.
کوههای Fenghuang (ققنوس) جایی است که چایهای Dancong wulong (اولونگ) در آن کشت میشود و درختان 700 ساله در آن منطقه وجود دارد.نسل های بی شماری هنر نه تنها رشد و تولید چای، بلکه نوشیدن آن را نیز به کمال رسانده اند.
تایوان
در سال های اخیر، چای حباب در سراسر جهان شناخته شده است، اما در اصل از تایوان است.این نمونه پای در دهه 1980 ابداع شد و از ترکیبی از چای، شیر، آب میوه و … توپ های تاپیوکا که به آن “بوبا” نیز می گویند، تهیه می شود.چای حباب دار شیرین، با طراوت و رنگارنگ است. معمولاً آن را در یک فنجان شفاف همراه با نی سرو میکنید که به شما امکان میدهد توپهای تاپیوکای نوشیدنی را بمکید.
آرژانتین
Yerba Mate یک چای گیاهی با کافئین بالا است که منشا آن آرژانتین است.این گیاه در ابتدا توسط مردم بومی آمریکای جنوبی، مدت ها قبل از استعمار اروپا، کشت می شد. این چای طعمی قوی، خاکی و تلخ دارد.این غذا با خیساندن برگ های خشک شده در آب داغ تهیه می شود و به طور سنتی از کدو، نوعی ظرف گرد، با نی فلزی، معروف به بومبیلا، سرو می شود.
چای صبحانه بریتانیا
بریتانیایی ها عاشق چای هستند. محبوب ترین چایی است که با صبحانه کلاسیک انگلیسی میل می کنند که ترکیبی از چای سیاه است که با شیر و گاهی کمی شکر سرو می شود.
اکثر بریتانیایی ها موافق هستند که استفاده از شیر لبنی برای یک “کاپا” خوب ضروری است، اما آنها در مورد بهترین راه برای تهیه آن توافق ندارند: اول شیر بریزند یا اول چای – سوالی که یک ملت را از هم جدا می کند.در حالی که چای صبحانه انگلیسی به طور سنتی در صبح سرو می شود، تقریباً 100 میلیون فنجان چای هر روز در بریتانیا نوشیده می شود.
و این را با «چای بعد از ظهر» سنتی بریتانیا که شامل نوشیدن چای و خوردن اسکون، ساندویچ یا شیرینی به عنوان میان وعده بعد از ظهر است، حدود ساعت 3 تا 5 بعد از ظهر اشتباه نگیرید!
مراکش
در مراکش، یکی از محبوبترین نوشیدنیها، چای نعناع است که از خیساندن چای سبز با برگهای نعنا تهیه میشود.
از آداب مراکشی است که برای هر بازدیدکننده ای که ممکن است در آنجا توقف کند، چای دم کنند و برای مناسبت های خاص چای به طور تشریفاتی در مقابل مهمانان درست می شود.معمولا میزبان چای را از حداقل 30 سانتی متر بالای لیوان می ریزد. این به تشکیل مقداری کف و تهویه چای کمک می کند، اما همچنین نشانه احترام است.
ژاپن
به جای ریختن آب روی برگ های خشک، ماچا ژاپنی با هم زدن پودر چای سبز در آب جوش تهیه می شود. به این معنی که شما در واقع برگ های چای را می خورید. این همان چیزی است که به Matcha طعم بسیار قوی آن را می دهد.این چای در فرهنگ ژاپنی جایگاه ویژه ای دارد و معمولا با شیرینی معروف به واگاشی سرو می شود.
سینی چای سنتی ترکی
ترکیه حدود 6 تا 10 درصد چای جهان را تولید می کند. همچنین رایج ترین نوشیدنی گرم مصرفی این کشورچای است. سرو چای بخش مهمی از فرهنگ و مهمان نوازی ترکیه است.
چای قوی و سیاه ، سنگ بنای فرهنگ چای ترکیه است. معمولاً در دو قوری روی هم تهیه می شود و در یک لیوان لاله شکل سرو می شود. این لیوان به شما امکان می دهد هنگام نوشیدن چای، رنگ آن را تحسین کنید – اما مراقب باشید که آن را در لبه آن نگه دارید تا انگشتانتان نسوزند!شیر هرگز با چای ترکی سرو نمی شود، اما رایج است.
چای دیشلمه ایرانی ها
درمورد فرهنگ چای خوری در ایران، نمونهای از این فرهنگ مرسوم، در چایخانههای قدیمی وجود داشته که تا به امروز هم ادامه دارد. مشتری که در چایخانه یک یا چند استکان چای نوشیده و دیگه تمایلی به نوشیدن چای نداره، استکان چای خودش را بر روی نعلبکی میخوابانده و قهوهچی مادامی که مشتری استکان خودش را بر روی نعلبکی نگذاشته برایش چای می آورد.در فرهنگ چای خوری در ایران اغلب در کنار چای حبه قند، خرما یا نبات هم مصرف می شود.
چای دیشلمه ایرانی ها بمعنی چای تلخی است که حبه قند کنارش می گذارند، در واقع چای که شکر یا قند داخلش حل نکرده باشند به چای دیَشلمه گفته می شود . چای دیشلمه را همچنین با کشمش یا خرما هم مینوشند. مصرف چای دیشلمه در قهوهخانهها بسیار مرسوم بوده و در استکان کمر باریک، حین گوش سپردن به نقالی میل می کردند.