ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سفر محرمانه مقام‌های آمریکایی به عربستان برای گفت‌وگو درباره نفت ایالات متحده آمریکا

سفر محرمانه مقام‌های آمریکایی به عربستان برای گفت‌وگو درباره نفت
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / دو مقام ارشد دولت آمریکا روز سه‌شنبه برای گفت‌وگو با عربستان سعودی درباره مسائل مختلف از جمله افزایش تولید نفت وارد ریاض شدند.
دو مقام ارشد دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا برای گفت‌وگو در خصوص رسیدن به ساز و کاری جدید میان عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و مصر جهت افزایش تولید نفت عازم ریاض شده‌اند. 
سه مقام فعلی و سابق آمریکا در گفت‌وگو با پایگاه خبری آکسیوس این خبر را اعلام کرده‌اند. این سفر در حالی انجام می‌شود که جو بایدن در حال انجام بررسی‌هایی برای سفر به عربستان در پایان ماه ژوئیه است.
منابع مورد استناد آکسیوس گفته‌اند انجام این سفر به حصول توافق میان آمریکا و عربستان بر سر برخی مسائل دوجانبه و همچنین نفت است.
بایدن قبل از آنکه رئیس‌جمهور شود گفته بود که عربستان سعودی را به یک «دولت مطرود» تبدیل خواهد کرد. بعد از حضور او در کاخ سفید روابط دو کشور بر سر چند موضوع دچار تنش شده است. 
یکی از موضوعاتی که ادعا می‌شود باعث اختلاف دولت بایدن با عربستان سعودی شده قتل «جمال خاشقچی»، روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول در سال 2018 است. دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا به این ارزیابی رسیده‌اند که «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی دستور انجام این قتل را صادر کرده است. 
پایگاه آکسیوس نوشته «برت مک‌گورک»، هماهنگ‌کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه و «آموس هاچشتاین»، نماینده امور انرژی در وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه وارد ریاض شدند.
پیش از این پایگاه آکسیوس گزارش داده بود که دولت بایدن در حال انجام برخی تلاش‌های مخفیانه برای میانجی‌گری میان عربستان سعودی، اسرائیل و مصر در مذاکراتی ست که چنانچه موفق شود می‌تواند در نهایت به عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو منجر شود.
فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی در اجلاس داووس درباره این گزارش آکسیوس مورد سوال قرار گرفت. او این گزارش را رد نکرد اما گفت لازم است گام‌های بیشتری برای حل و فصل مسئله اسرائیل و فلسطین انجام شود.
وزیر خارجه عربستان سعودی گفت: «ما همیشه عادی‌سازی را نتیجه نهایی یک مسیر می‌بینیم. عادی‌سازی بین منطقه و اسرائیل مزایایی به همراه می‌آورد اما ما نمی‌توانیم از این مزایا برخوردار شویم مگر آنکه به مسئله فلسطین رسیدگی شود.»
وی اضافه کرد: «اینکه آن مسئله حل‌نشده باقی مانده کماکان باعث ایجاد بی‌ثباتی در منطقه می‌شود. لازم است اولویت پیش بردن روند صلح اسرائیل-فلسطین باشد. اگر این اتفاق رخ بدهد به نفع کل منطقه خواهد بود.»
هفته پیش شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود «جو بایدن» ممکن است برای اولین بار طی هفته‌های آینده با «محمد بن‌سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی و حاکم غیررسمی این کشور دیدار کند.
وبگاه شبکه خبری سی‌ان‌‌ان در آن گزارش که 30 اردیبهشت منتشر شد نوشته بود تلاش برای برگزاری این دیدار به منزله چرخش در سیاست رئیس‌جمهوری است که چندی پیش عربستان سعودی را «دولت مطرود» توصیف کرده بود.
مقام‌های فعلی و سابق آمریکایی به سی‌ان‌ان گفته‌اند مقام‌های دولت بایدن در حال گفت‌وگو با سعودی‌ها برای ترتیب دادن یک دیدار شخصی میان او و ولیعهد عربستان سعودی در ماه آینده میلادی حین یکی از سفرهای برون‌مرزی رئیس‌جمهور آمریکا هستند.
تحلیلگران خاطرنشان می‌کنند عربستان سعودی در حال حاضر ریاست «شورای همکاری خلیج فارس» را به عهده دارد؛ بنابراین هر گونه تعامل میان بایدن و بن‌سلمان ممکن است با نشست این شورا در ریاض مصادف شود.
یک مقام سابق آمریکایی که از بحث‌های انجام‌شده در خصوص برگزاری این دیدار مطلع است به سی‌ان‌ان گفت: «باید انتظار اتفاق افتادن چنین رویدادی را داشت. مسئله فقط این است که این اتفاق چه زمانی اتفاق می‌افتد نه اینکه اتفاق می‌افتد یا خیر.»
دیدار با بن‌سلمان از آن جهت حائز اهمیت است که جو بایدن بعد از ترور «جمال خاشقچی»، روزنامه‌نگار منتقد سعودی توسط عربستان سعودی، با گرفتن ژست‌های حقوق بشری انتقادهای تندی را علیه ریاض مطرح کرده بود و سعی داشت اینطور وانمود کند که آمریکا به عنوان پلیس حقوق بشر دنیا حاضر نیست برای پیشبرد تجارت و منافع اقتصادی، رفتارهای ناقض حقوق بشری دیگر کشورها و حتی متحدانش را نادیده بگیرد.
تلاش‌های آمریکا برای آشتی‌جویی با سعودی‌ها در شرایطی مطرح شده که قیمت سوخت هنوز در آمریکا رو به افزایش است و بایدن راهی جز حساب کردن روی کمک عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت خام ندارد. با وجود این، عربستان سعودی تا کنون چند بار درخواست دولت بایدن در این خصوص را رد کرده است. ریاض، از بایدن به دلیل خارج کردن نام گروه انصارالله از فهرست سازمان‌های اصطلاحاً ترویستی ناخرسند است.
«برت مک‌گورک» و «آموس هاچستاین» دو نفر از اصلی‌ترین مقام‌های آمریکایی هستند که تلاش‌های پشت‌پرده دولت بایدن برای ترمیم رابط عربستان سعودی و آمریکا را هدایت می‌کنند.
 سی‌ان‌ان در گزارش هفته پیش نوشته بود این دو مقام از ماه دسامبر تا آن زمان (30 اردیبهشت) چهار بار به عربستان سفر کرده‌اند. جدیدترین سفر آنها قبل از سفر کنونی که آکسیوس آن را گزارش داده در ماه فوریه انجام گرفت که در جریان آن به صورت مستقیم با محمد بن‌سلمان دیدار کردند.
بایدن در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا از او به دلیل داشتن رابطه با دیکتاتورهایی نظیر محمد بن سلمان انتقاد کرده است.
مقام‌های آمریکایی مدعی شده‌اند بایدن به دلیل نقشی که بن‌سلمان در قتل خاشقچی داشته مایل به دیدار با او نبود. تنها سه ماه بعد از روی کار آمدن بایدن، دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا در گزارشی فاش کردند که محمد بن‌سلمان مسئول قتل خاشقچی بوده است.
البته عربستان سعودی تنها گزینه‌ای نیست که بایدن برای کاستن از مشکلات خود در حوزه انرژی روی آن حساب باز کرده است. رسانه‌ها چندی پیش گزارش داده بودند کاخ سفید برای پاسخ دادن به نیازهای انرژی در دنیا در بحبوحه جنگ اوکراین غیر از عربستان دست به دامان ایران و ونزوئلا هم شده است.
رایزنی آمریکا با عربستان سعودی در دو ماه گذشته ضرورت بیشتری پیدا کرده، زیرا آمریکا در تلاش است روسیه را بابت حمله به اوکراین در جهان منزوی کند. اما محمد بن‌سلمان نه تنها اقدام روسیه را محکوم نکرده بلکه درخواست بایدن برای افزایش تولید نفت را هم رد کرده است.
امارات هم در کنار عربستان سعودی است که آمریکا در صدد آشتی‌جویی با آن برآمده است. ماه پیش پایگاه آکسیوس گزارش داده بود آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا از ولیعهد وقت ابوظبی بابت واکنش دیرهنگام واشنگتن به حملات انصارالله یمن عذرخواهی کرده است.
چند هفته پیش «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه که او هم از منتقدان جدی محمد بن سلمان بابت قتل خاشچقی بود با او در ریاض دیدار کرد و بن سلمان را در آغوش کشید.
با این تفاصیل، بعد از اردوغان که بالاخره متوجه شد قبای حقوق بشر به تنش زار می‌زده ظاهراً بایدن هم تصمیم گرفته به گشاد بودن این قبا بر تن آمریکا اعتراف کرده و همان مسیر ترامپ را ادامه دهد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/313232/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند