ایرانیان جهان

آخرين مطالب

هاآرتص تحلیل کرد؛

بایدن چگونه سعی کرد در سفر به خاورمیانه، عربستان و اسرائیل را با توافق احیای برجام همراه کند؟ / چه زمانی مشخص می‌شود سفر رئیس جمهوری آمریکا موفق بوده یا نه؟ ایالات متحده آمریکا

بایدن چگونه سعی کرد در سفر به خاورمیانه، عربستان و اسرائیل را با توافق احیای برجام همراه کند؟ / چه زمانی مشخص می‌شود سفر رئیس جمهوری آمریکا موفق بوده یا نه؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - سفرهای موازی بایدن و پوتین حول محور توافق هسته‌ای بین ایران و قدرت های جهانی می چرخد. بایدن می خواهد ایالات متحده را به توافقی بازگرداند که سلف او، دونالد ترامپ، از آن خارج شد. لغو تحریم‌های ایران سریع‌ترین و مؤثرترین راه برای جلوگیری از افزایش شدید قیمت نفت است که رای‌دهندگان آمریکایی را خشمگین کرده و در عین حال روسیه را که اقتصاد آن بر صادرات نفت و گاز طبیعی متکی است، تضعیف می‌کند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آلوف بن در روزنامه اسرائیلی هاآرتص نوشت: ممکن است وسوسه انگیز باشد که سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به اسرائیل و عربستان سعودی را به عنوان یک سفر غیر مهم توسط یک رهبر ضعیف و نامحبوب با شانس ناچیز برای انتخاب مجدد، رد کنیم. اما حتی با وجود عدم محبوبیت، همین مرد شماره یک کاخ سفید است که سیاست خارجی و دفاعی قوی ترین ابرقدرت جهان را کنترل می کند و از آزادی گسترده ای در مدیریت روابط با دوستان و دشمنان آمریکا برخوردار است. بیانیه همتای روس او، ولادیمیر پوتین در مورد دیدار متقابلی که وی از تهران خواهد داشت، فوراً اهمیت سفر بایدن را ارتقا داده و جایگاه استراتژیک همه این مراسمات، شوخی‌ها و ژست‌های شخصی با میزبانان را به سطحی جدید رساند.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه ی این مطلب آمده است: سفرهای موازی بایدن و پوتین حول محور توافق هسته‌ای بین ایران و قدرت های جهانی می چرخد. بایدن می خواهد ایالات متحده را به توافقی بازگرداند که سلف او، دونالد ترامپ، از آن خارج شد. لغو تحریم‌های ایران سریع‌ترین و مؤثرترین راه برای جلوگیری از افزایش شدید قیمت نفت است که رای‌دهندگان آمریکایی را خشمگین کرده و در عین حال روسیه را که اقتصاد آن بر صادرات نفت و گاز طبیعی متکی است، تضعیف می‌کند.
این یک محاسبه ساده است: قیمت های بالای نفت به پوتین اجازه می دهد تا جنگ فرسایشی اوکراین را ادامه دهد، که توجه و منابع ایالات متحده و متحدان اروپایی آن را به خود جلب می کند. نفت ارزان اوضاع را برای روسیه پیچیده می‌کند و جنگ را زودتر پایان می‌دهد – یا حداقل مسکو را مهار می‌کند و تهاجم آن را به سطحی می‌رساند که غرب می‌تواند تحمل کند. مشکل بایدن این است که قدیمی ترین دوستان خاورمیانه ای آمریکا یعنی عربستان سعودی و اسرائیل، از توافق او با ایرانی ها هیجان زده نیستند. هر دوی آنها نزدیکی آمریکا با تهران را تهدیدی بالقوه برای موضع منطقه‌ای خود می‌دانند، و هر دو در جنگ اوکراین در میانه نشسته و از همراهی با نمایش قدرت غرب صرف نظر می‌کنند.
بایدن، عربستان سعودی یا اسرائیل را به خاطر موضعشان در قبال اوکراین تنبیه نکرده است و اکنون می‌خواهد همراهی با احیای برجام را از زبان نخست وزیر یایر لاپید و ولیعهد سعودی محمد بن سلمان (حاکم عملی عربستان) بشنود. یعنی این توافق را به شکلی قابل فهم برای آنها تشریح کند. بایدن پیشنهاد دو راهکار را برای جبران خسارت اسرائیل کرده: ایالات متحده از مسئله فلسطین که برای اسرائیلی ها بسیار مهم تر از ایران است، دست بکشد. و تعمیق ترتیبات امنیتی منطقه‌ای که در دوران ترامپ آغاز شد، مهم‌تر از همه با گنجاندن اسرائیل در CENTCOM، فرماندهی منطقه‌ای ارتش ایالات متحده در خاورمیانه و فراتر از آن، در اتحادی که شامل کشورهای خلیج‌فارس، اردن و مصر هم بشود.
افشای نسبی روابط امنیتی اسرائیل با عربستان سعودی پس از سال‌ها پنهان‌کاری و سانسور شدید، برای نشان دادن این بود که کسی وجود دارد که بتوان با او صحبت کرد و به او تکیه کرد و توافق با ایران پایان جهان، پایان صهیونیسم، یا هولوکاست دوم نیست. سعودی ها به خاطر قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار مخالف سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول، عفو عمومی دریافت خواهند کرد. در نتیجه آن قتل بود که دولت بایدن ولیعهد محمد را تحریم کرد. به هر حال، قیمت نفت برای آمریکایی ها بسیار مهمتر از حقوق بشر در کشورهای دور است.
سفر رییس جمهور نشان داد صبر سعودی‌ها نتیجه داده است. بایدن، به تعبیری جلوی ولیعهد زانو خم کرد. اگر بایدن در ازای آن امتیازاتی در زمینه انرژی بگیرد و مانع دیگری بر سر راه توافق با ایران برداشته شود، این هزینه برای بایدن ارزشش را دارد.
اما کشوری که تعیین می کند سفر بایدن با موفقیت یا شکست تمام شود، در برنامه رئیس جمهور حضور ندارد، آن، ایران است. تهران قلمی را در دست دارد که ایران با آن یک توافقنامه هسته‌ای را امضا کرده و راه را برای لغو تحریم‌ها علیه کشورش هموار می کند. اگر ایران نزدیک شدن به غرب را امضا کند و سیگنال دهد، ترکیب قدرت منطقه تغییر کرده و ایران از توسعه اقتصادی و مقبولیت بین المللی که در حال حاضر فاقد آن است، بهره مند خواهد شد. و اگر بر موضع کنونی خود پافشاری کند، تنش ها و همراه آن، قیمت نفت بالا رفته و ایران جایگاه خود را در بلوک ضد آمریکایی با چین و روسیه مستحکم می کند.
پوتین ظاهرا نگران این است که ایران چه کاری ممکن است انجام دهد. سفر آتی رئیس جمهور روسیه به تهران را می توان به عنوان تلاشی برای جلوگیری از توافقی که منجر به کاهش قیمت انرژی می شود و به گفته دولت بایدن، دریافت کمک نظامی از ایرانی ها در قالب پهپادهای تهاجمی دانست. همان سلاحی که اوکراین با موفقیت در برابر ارتش روسیه به کار گرفته است.
در این روند، ایران از جایگاه نادر داوری بین قدرت‌های جهانی برخوردار است. در هفته های آینده، مشخص خواهد شد که آیا تهران قصد دارد به توافق دست یابد یا خیر - و خواهیم فهمید که آیا بایدن در سفر خود موفق بوده است یا اینکه دوباره بازنده خواهد شد، همانطور که در نظرسنجی های عمومی در کشورش بازنده شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/320128/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

کشف 3 هزار لیتر سوخت قاچاق از 10 خودرو

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت

تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت