ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله همشهری/ همه مقصران در پرونده ‌ قتل جوان محیط‌بان اخبار ایران

سرمقاله همشهری/ همه مقصران در پرونده ‌ قتل جوان محیط‌بان
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - همشهری / « همه مقصران در پرونده ‌ قتل جوان محیط‌بان » عنوان یادداشت روزنامه همشهری نوشته جواد عزیزی‌ است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
 «اگر رسانه‌ها این‌همه از شهلا حمایت نمی‌کردند و اگر او فقط یک‌بار پای مادرم می‌افتاد و طلب بخشش می‌کرد و می‌گفت که لاله را به قتل رسانده‌ است، باور کنید مادرم از قصاص می‌گذشت.» اینها را چند سال پیش از زبان برادر لاله سحرخیزان، همسر ناصر محمدخانی، فوتبالیست معروف کشورمان شنیدم؛ وقتی تلفنی با او تماس گرفته بودم تا شاید بتوانم چند ماه مانده به اجرای حکم قصاص دل این خانواده را نرم کنم و از آنها بخواهم که از قصاص بگذرند؛ اتفاقی که هرگز رخ نداد و در نهایت شهلا به اتهام قتل لاله سحرخیزان به دار مجازات آویخته شد.
 «پدر و مادر آرمان می‌توانستند در این سال‌ها با رفتار منصفانه دل ما را به‌دست بیاورند و کاری کنند که آرمان را ببخشیم اما این کار را نکردند. برخی هم در شبکه‌های اجتماعی درباره پرونده اظهارنظرهایی می‌‌کنند که دل ما را به درد می‌آورد. هیچ‌کس نمی‌داند در این 8سال چه بر ما گذشت و وقتی احساس می‌کنیم برای رسیدن به حقمان مانع ایجاد می‌شود، برای اجرای حکم مصر‌تر می‌شویم.» اینها حرف‌های مادر غزاله است. دختری که توسط پسری به نام آرمان به قتل رسید و پرونده جنجالی آنها 8سال طول کشید تا به ایستگاه اجرای حکم برسد و در نهایت هم برخلاف همه تلاش‌هایی که برای صلح و سازش و گرفتن رضایت خانواده غزاله شده بود، آرمان به دار مجازات آویخته شد.
 کافیست این دو پرونده و پرونده‌های مشابه دیگری را که در سال‌های گذشته در رسانه‌ها جنجالی شد مرور کنیم تا برسیم به وجه اشتراک همه آنها با پرونده برومند نجفی؛ محیط‌بانی که به اتهام قتل جوانی به نام یوسف به قصاص محکوم شده بود اما چند روز پیش و درحالی‌که درخواست اعاده دادرسی وی پذیرفته شده بود، در مقابل دادگاه کرمانشاه توسط پدر یوسف به گلوله بسته شد و به قتل رسید. سؤال این است. چرا پدر یوسف دست به این اقدام هولناک زد و تصمیم گرفت خودش حکم را اجرا کند؟
برای پاسخ شاید باید به ماه‌ها قبل‌تر برگردیم. به روزهایی که بسیاری از رسانه‌ها و مسئولان محیط‌زیست همه تلاششان را به‌کار بسته بودند تا مانع از صدور حکم قصاص برای محیط‌بان جوان شوند. حتی وقتی حکم قصاص صادر و توسط دیوان‌عالی کشور تأیید شد، باز هم تلاش‌ها ادامه یافت تا با درخواست اعاده دادرسی، اجرای حکم قصاص متوقف و محیط‌بان جوان دوباره محاکمه شود. تا اینجای کار اشکالی وجود ندارد و اساسا تلاش برای نجات یک محیط‌بان از قصاص، اقدامی پسندیده است اما ماجرا از زمانی وارد مسیر غلط می‌شود که یوسف و خانواده‌اش فراموش می‌شوند. خیلی‌ها فراموش می‌کنند که در این پرونده جوانی به قتل رسیده که فقط 24سال داشته و تازه ازدواج کرده بود. یوسف پسر بزرگ خانواده بود و پدر و مادر برای بزرگ کردن فرزندانشان سختی‌های زیادی کشیده بودند. پس داغ از دست دادن فرزند برایشان چنان کشنده و ویران‌کننده بود که مادر تنها یک سال پس از ازدست دادن پسرش، از غصه دق کرد و جانش را از دست داد. آن هم درست در روز مادر و درحالی‌که کادوی سال قبل پسرش را مقابلش گذاشته بود و از غم دوری او ضجه می‌زد.
در این پرونده بیشتر رسانه‌ها توجه‌شان به محیط‌بانی بود که زیر تیغ قصاص بود و کسی برای دلجویی سراغ خانواده مقتول نرفت و بزرگ‌ترین اشتباه زمانی رقم خورد که عده‌ای ازجمله برخی سلبریتی‌ها بی‌آنکه چیزی از جزئیات پرونده بدانند اقدام به انتشار گزارش‌هایی درباره این ماجرا کردند. گزارش‌هایی با این مبنا که یک محیط‌بان هنگامی که قصد داشته از حیات وحش کشورمان در برابر شکارچیان زیاده‌خواه محافظت و آنها را دستگیر کند، سهوا گلوله‌ای شلیک کرده که جان یک شکارچی غیرمجاز را گرفته و حالا قرار است به اتهام قتل قصاص شود.
درست همین‌جاست که خانواده مقتول(یوسف) دلشان به درد می‌آید. دقت کنید. براساس محتویات پرونده و آنچه در تحقیق از شاهدان به‌دست آمده است، در شب حادثه یوسف(مقتول) و چند نفر دیگر برای چیدن گیاهان دارویی به منطقه حفاظت شده رفته بودند. هنگام برگشت اما درحالی‌که سوار یک پراید بودند، 3مرد را مقابل خود می‌بینند که سلاح به‌دست دارند. همراهان یوسف مدعی هستند که حتی از خودروی محیط‌بانی هم خبری نبود و آنها به تصور اینکه این افراد راهزن هستند، تصمیم می‌گیرند توقف نکنند که ناگهان به‌سوی خودرو تیراندازی می‌شود و یوسف بر اثر اصابت گلوله جانش را از دست می‌دهد. نکته مهم اینکه پس از این اتفاق در بازرسی از خودروی یوسف و همراهانش نه سلاحی پیدا می‌شود، نه لاشه حیوانی و نه چیزی که نشان دهد آنها شکارچی هستند.
حالا خودتان را بگذارید جای خانواده یوسف. درست است که در این ماجرا محیط‌بانان اشتباه بزرگی مرتکب شدند و بنابر گفته‌های برومند نجفی، وی قصد داشته به لاستیک ماشین پراید شلیک کند اما گلوله اشتباهی به یوسف اصابت کرده، اما خواندن، دیدن و شنیدن گزارش‌هایی که فرزندتان را بدون هیچ مدرکی دشمن محیط‌زیست و حیات وحش قلمداد می‌کنند چه تأثیری روی شما می‌گذارد؟ قصد ندارم در این یادداشت از اقدام پدر یوسف در قتل محیط‌بان جوان دفاع کنم و من هم مثل همه شما با این جنایت هولناک مخالفم اما بررسی پرونده‌های اینچنینی، شاید کمک کند که شاهد اتفاقاتی مشابه در آینده نباشیم. سال‌ها فعالیت در حوزه حوادث و نوشتن درباره پرونده‌های جنایی به من آموخته که همیشه در پرونده‌های قتل 2 طرف وجود دارد. یک طرف مقتول و خانواده‌اش و طرف دیگر قاتل و خانواده‌اش. یاد گرفته‌ام که حمایت غیرحرفه‌ای از یک طرف تا چه حد می‌تواند طرف مقابل را جری‌تر کند و نه‌تنها کمکی به صلح و سازش نکند، که به روند پرونده هم آسیب برساند. آموخته‌ام که اگر می‌خواهیم در شبکه‌های اجتماعی با یک طرف پرونده دلجویی کنیم، یادمان باشد طرف دیگر را تخریب نکنیم. به خاطر داشته باشیم در پرونده‌های قتل نه گناه قاتل را پای خانواده‌اش بنویسیم و نه کاسه‌ای باشیم داغ‌تر از آش. همیشه یادمان باشد که خانواده مقتول عزیزشان را از دست داده‌اند و هرگز نباید با حرف و نوشته‌مان داغ آنها را بیشتر کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/324411/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حماس: درحال حاضر زمینه‌ای برای مذاکره وجود ندارد

آیت‌الله جوادی آملی: بانک‌ها جلوی اختلاس‌ها را بگیرند

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

قطار وعده‌ها برای ساخت راه‌آهن در چهارمحال و بختیاری

نشست مشترک کمیسیون اقتصادی مجلس و جمعی از مدیران عامل هلدینگ‌های سرمایه گذاری

خبر جدید سازمان هواپیمایی کشوری برای خرید و فروش هواپیماهای جت7 نفره | چه کسانی می توانند جت‌ خصوصی بخرند؟

نظرات و مطالبات مردم از اقتصاد را در «هشت صبح» بشنوید

ترکیه در برابر تورم و ریاضت اقتصادی

اهدای 100 هزار گل لاله به شهر جنگ‌زده اوکراین

بحرین میزبان نشست آینده سران اتحادیه عرب

پلیس آمریکا یکصد دانشجوی حامی فلسطین را بازداشت کرد

رسوایی‌های گسترده در پارلمان انگلیس

جزئیات آخرین تحولات منطقه از زبان خبرنگار صداوسیما در مرز لبنان

پیامدهای اِل‌نینو؛ اعلام وضعیت اضطراری و جیره‌بندی برق در اکوادور

مقام مسئول: 6 دهک جامعه توان خرید خانه را ندارند

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

دستگاه های صدرنشین و قعر نشین تبدیل مجوزهای کاغذی را بشناسید

مشوق های مالیاتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به گونه ای دیده شده که تولید را در این مناطق تقویت کند

مصوبه اقتصادی سفر دولت به لرستان همچنان در ابهام/ازنا«فولادی»نشد!

موفقیت صنعت نفت در بخش فروش در شرایط تحریمی و کمک به رشد اقتصادی کشور

آوارها در غزه وسیله‌ای برای سرگرمی کودکان شد

اعتراض مردم انگلیس به وتوی آمریکا علیه فلسطین

تجمع مردم لبنان در مقابل سفارت اردن

رسانه‌های صهیونیستی: 250 هزار فلسطینی رفح را ترک کرده‌اند

آلمان 4 پاتریوت دیگر می‌خرد

فعال سیاسی: بدون تغییر در تیم اقتصادی دولت نباید منتظر بهبود اوضاع بود

خط فقر 150 هزار تومانی در سال 84

روز خوش بورس؛ جهش 78 هزار واحدی شاخص

اسنپ تخفیف ویژه مؤسسات نیکوکاری را تمدید کرد

صدور و تمدید 3259 مجوز سرمایه گذاری در سال 1402 در قشم/ 54 طرح جدید اقتصادی به بهره برداری رسید

قاضی زاده هاشمی: بنگاه های اقتصادی بنیاد شهید واگذار می شود

تمرکز دشمن در حوزه اقتصاد پس از شکست در عرصه نظامی

پیش‌گویی یک نماینده درباره قیمت دلار

غفلت از بخش خصوصی ضربه سنگینی به اقتصاد وارد می‌کند

تصویر جهانی دولت جمهوری اسلامی ایران ؛ کشوری عزتمند است

اطلاعات غلطی که درباره کاهش نرخ بیکاری می‌دهند؛ فقط حلوا حلوا گفتن است؟

شمار شهدای غزه به 34 هزار و 49 نفر رسید

افزایش نرخ سود بین بانکی در هفته پایانی فروردین ماه

افت محسوس قیمت سکه امامی؛ عقبگرد دلار به کانال 65 هزار تومانی

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

جعفرزاده: نه رئیسی، رئیس جمهور دو دوره ای می شود نه بایدن /مردم دارند له می شوند، آخر مگر این میز چقدر ارزش دارد؟!

چرا تغییر خاندوزی نمی‌تواند گره‌ای از مشکلات اقتصاد ایران را باز کند؟

غفلت از پارلمان بخش خصوصی ضربه مستقیم به اقتصاد کشور است

غفلت از پارلمان بخش خصوصی ضربه به اقتصاد کشور است

واکنش رحیمی جهان آبادی به ادعای دولت درباره قیمت دلار 100 هزار تومانی

کشف 7 هزار لیتر سوخت قاچاق در بیرجند